اقتصاد ۲۴- احمد پورفلاح در مورد وضعیت تجاری ایران و ایتالیا اظهار کرد: میزان ارتباطات تجاری ایران و ایتالیا کاهش نداشته و با سرعت قطرهچکانی رو به افزایش است. روز گذشته ما یک سمینار با حدود ۴۰۰ تاجر ایرانی و ایتالیایی داشتیم که سفرای دو کشور و روسای اتاقهای مشترک نیز در آن حضور داشتند. این سمینار خود نوید همکاریهای بیشتر را میدهد و با روی کار آمدن دولت جدید و کمی باز شدن راههای ارتباطی، میتواند شروع خوبی باشد.
وی ادامه داد: ما کماکان برای افزایش داد و ستد با ایتالیا خوشبین هستیم. ایتالیاییها هم در سمینار روز گذشته از سرمایهگذاری در ایران استقبال میکنند. ما نیز اعلام کردیم که بعد از چند سال بسته بودن درها، به دنبال خرید تجهیزات و کالای ساخته شده نیستیم ما امروز نیاز داریم که در زمینه تکنولوژیهای نو بتوانیم سرمایهگذاریهای مشترک یا مستقل را از طرف ایتالیاییها داشته باشیم.
وی با اشاره به حجم تجارت دو کشور گفت: هنوز تا حجم مبادلات تجاری ۷ میلیارد یورویی که ۱۵ سال گذشته داشتیم فاصله زیادی داریم. اکنون میزان مبادلات تجاری دو کشور سالانه حدود ۱ میلیارد دلار بوده و در پنج ماهه نیز بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار یورو است، ولی رو به افزایش است و امیدواریم که در پایان سال شاهد رقم بیشتری باشیم.
پورفلاح تصریح کرد: ما وبینارهای مشترکی از طریق سفارتها، کنسولگری، اتاقهای ایران و ایتالیا و همچنین ایتالیا و ایران داشتیم. بخش بازرگانی سفارت ایتالیا در ایران هم ارتباط بسیار خوبی با تجار ایرانی دارد. با نگاه به آینده است که ما این ارتباطات را برقرار میکنیم.
وی با اشاره به مذاکرات ایران و ۵+۱ گفت: من امیدوارم که مسیر توافقات برجام به خوبی پیش برود، مشکلات ما با کشورهای متقابل حل شود و به یک نتیجه برد برد برسیم. من به عنوان یک تاجر در این مورد خوشبین هم هستم، دنیا به سمت حل مسائل میرود و امیدوارم که ما هم مستثنی نباشیم. مسلما اگر این اتفاق نیافتد و ما به کنوانسیونهای بینالمللی نپیوندیم و مشکل FATF را حل نکنیم، نباید منتظر باشیم که شرایط نسبت به سال قبل بهتر شود.
بیشتربخوانید:اجلاس شانگهای؛ فرصت ترمیم عقبماندگیهای اقتصادی ایران
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ایتالیا بیان کرد: حضور ما در شانگهای میتواند بارقه امیدی باشد که ما بتوانیم در آینده نزدیک سهم خود را از اقتصاد بینالملل بگیریم. امیدواریم که هرچه زودتر مشکلاتی که امروز دامنگیر اقتصاد ما است حل شود.
وی همچنین با تاکید بر لزوم نگاه متوازن به شرق و غرب خاطرنشان ساخت: کشورهای غربی ارتباطات زیادی با چین، روسیه و کشورهای شرقی دارند. اگر ما سعی کنیم که توازنی بین تعاملات خود در دنیا بین کشورهای شرقی و غربی داشته باشیم، مشکلی ایجاد نمیشود. اما اگر ما همه تخم مرغهای خود را در یک سبد بگذاریم قطعا با یک سری محدودیت از طرف دیگر طرفها مواجه میشویم. امروز دنیا به یک دهکده جهانی تبدیل شده است و مرزها برداشته شده است. قطعا اختلاف نظرها وجود دارد، اما اگر غرب با چین یا بالعکس چین با اروپا و آمریکا تعاملات خود را انجام ندهند، نمیتوانند این دستاوردها را داشته باشند. ما باید ضمن حفظ استقلال خود بر اساس منافع ملی و برد- برد با شرق و غرب کار کنیم.