اقتصاد۲۴- به نقل از وبسایت علمی «خبرنی»، فصل تابستان با سرگرمی و لذت بردن از تعطیلات در طبیعت همراه است، اما در کنار آن، برخی از بیماریهای پوستی شایع میشود که باید از خود در برابر آن محافظت کنیم.
احتمال این بیماریها در اثر افزایش دما و گسترش ویروسها در هوای محیط افزایش مییابد. از شایعترین این بیماریها موارد زیر است:
این اتفاق در نتیجه قرار گرفتن در معرض آفتاب برای مدت طولانی رخ میدهد؛ بنابراین ما به شما توصیه میکنیم از نشستن در معرض آفتاب مستقیم از ساعت ده صبح تا چهار بعدازظهر که اشعهها از قدرت بیشتری برخوردار هستند خودداری کنید و به دنبال مکانهای سایه دار باشید.
برای جلوگیری از سوختگی و ظهور رنگدانههای پوستی از درجه ضد آفتاب مناسب استفاده کنید و هر ۴ ساعت دوباره آن را روی پوست خود بمالید
یکی از بیماریهای شایع پوستی در تابستان عفونت قارچی است که در اثر تعریق شدید در دمای بالا ظاهر میشود و به صورت لکههای کوچک سفید، قهوهای روشن یا صورتی بروز مییابد.
برای جلوگیری از عفونت قارچی رعایت موارد زیر را توصیه میکنیم:
لباسهای نخی بپوشید و از لباسهای دارای مواد مصنوعی که عرق را جذب نمیکند، خودداری کنید.
پس از بیرون آمدن از آب شنا بلافاصله دوش بگیرید. زیرا نوعی قارچ وجود دارد که در نتیجه شنا کردن در دریا یا استخر که درصد کلر افزایش مییابد، بین رانها ظاهر میشود.
ازدحام بیش از حد در مکانهای تفریحی، احتمال انتقال عفونت باکتریایی بین افراد را افزایش میدهد، به خصوص برای افرادی که پوست حساس دارند، بنابراین یک بیماری پوستی شایع در تابستان است.
برای جلوگیری از این عفونت، فقط از وسایل شخصی تمیز استفاده کنید و به خصوص هنگام مسافرت روزانه دوش بگیرید.
نوعی بثورات پوستی است که به صورت برجستگیهای کوچک قرمز رنگ ناشی از افزایش تعریق و گرما ظاهر میشود و ممکن است گاهی همراه با خارش باشد.
برای جلوگیری از ابتلا به این نوع بیماری پوستی در تابستان، موارد زیر را توصیه میکنیم:
-لباس سبک نخی بپوشید و خانه را به خوبی تهویه کنید.
-از دمای بالا دور باشید.
-برای مرطوب شدن بدن با آب سرد دوش بگیرید.
-مراقب باشید از این بیماری غفلت نکنید. زیرا ممکن است به عفونتهای پوستی تبدیل شود.
-پس از مشورت با پزشک با استفاده از کرم سفارشی آن را درمان کنید، اما ممکن است به آنتی بیوتیک نیاز داشته باشد.
در بیشتر بیماریهای شایع پوستی در تابستان، پوست در معرض بثورات قرار میگیرد که در مناطق مختلف گسترش مییابد که شایعترین آن آرنج و دستهاست.
بثورات میتواند به دلیل انسداد غدد عرق ایجاد و باعث التهاب بافتهای اطراف شود، بنابراین ما به شما توصیه میکنیم:
-از پوشیدن لباسهای بافته شده از الیاف مصنوعی خودداری و لباسهای نخی را انتخاب کنید تا تعریق که منجر به این بثورات میشود، افزایش نیابد.
-از مکانهای گرم دور باشید و به بهداشت شخصی توجه کنید.
بیشتر بخوانید: خطرناکترین عوارض گردش خون ضعیف در بدن
-مناطق تحت تأثیر بثورات را با آب ولرم بشویید و، اما آنجا را مالش ندهید، خوب خشک کنید.
-از غذاهایی استفاده کنید که حاوی ویتامین C هستند و از ترشح هیستامین در بدن جلوگیری میکنند و حاوی آنتی اکسیدانهایی هستند که باعث کاهش بثورات میشوند.
-از روشهای درمانی تجویز شده توسط پزشک خود استفاده کنید.
عفونتهای شدیدی هستند که بر روی فولیکولهای مو و نواحی اطراف آنها تأثیر میگذارد و با افزایش تعریق احتمال عفونت افزایش مییابد و عواملی مانند دیابت و افزایش وزن وجود دارد که باعث افزایش فعالیت باکتریهای ایجاد کننده این جوشها میشود.
برای جلوگیری از جوش، باید تا حد ممکن از گرمای شدید دور باشید و از بهداشت شخصی بدن به خوبی مراقبت کنید.
یکی از بیماریهای شایع پوستی در تابستان که باعث ناراحتی خانمها میشود، ظهور ملاسما و کک و مک بر روی پوست در فصل تابستان است.
ملاسما رنگدانهای به رنگ تیره است که در مناطقی که به طور مستقیم در معرض آفتاب قرار دارند، به خصوص صورت، ظاهر میشود، در حالی که کک و مک به صورت لکههای کوچک به شکل و اندازههای مختلف است.
برای جلوگیری از ملاسما و کک و مک، به شما توصیه میکنیم موارد زیر را انجام دهید:
-نیم ساعت قبل از قرار گرفتن در معرض اشعههای مضر از ضد آفتاب استفاده کنید.
-در زمان اوج گرما از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید.
-استفاده از کرمهای طبی که میتوانند این لکههای را از بین ببرند.
برخی از افراد به ویژه آنهایی که پوست چربی دارند، در فصل تابستان از ظهور آکنه روی پوست خود رنج میبرند. با شدت گرما، این دانهها روی پوست تشکیل میشوند، زیرا ترشحات غدد چربی با منافذ باز افزایش مییابد و بنابراین چسبیدن غبار و میکروب به پوست و تشکیل دانهها راحتتر است.
برای جلوگیری از این نوع بیماری شایع پوستی در تابستان، موارد زیر را توصیه میکنیم:
-از دست زدن یا فشار دادن آنها خودداری کنید تا هیچ اثری بر روی پوست باقی نگذارد وعفونت از یک مکان به مکان دیگر منتقل نشود.