تاریخ انتشار: ۱۳:۱۲ - ۱۶ تير ۱۴۰۰

چالش‌های کسب و کار‌های سنتی با دنیای نوین

پلتفرم‌های خدمات و معاملات رمز ارز که این روز‌ها در ایران و جهان بیشتر بر بستر آنلاین فعالیت می‌کنند به یکی از مهم‌ترین ارکان بازار ارز‌های رمزنگاری تبدیل شده‌اند. با این حال یک اشتباه رایج در نامگذاری آن‌ها وجود دارد که ممکن است سیاستمداران، قانونگذاران یا افراد تازه‌کار این حوزه را دچار خطای برداشت کند.

تجارت رمزارزها

اقتصاد ۲۴- پلتفرم‌های خدمات و معاملات رمز ارز که این روز‌ها در ایران و جهان بیشتر بر بستر آنلاین فعالیت می‌کنند به یکی از مهم‌ترین ارکان بازار ارز‌های رمزنگاری تبدیل شده‌اند. با این حال یک اشتباه رایج در نامگذاری آن‌ها وجود دارد که ممکن است سیاستمداران، قانونگذاران یا افراد تازه‌کار این حوزه را دچار خطای برداشت کند.

لزوم فعالیت تخصصی در حوزه رمز ارز

صرافی‌های سنتی و تشکل‌های صنفی آن‌ها در ایران تمایل به فعالیت در زمینه ارز‌های دیجیتال را هم دارند، اما کارشناسان معتقدند این حوزه نیازمند بازیگران تخصصی است.

درست مثل اکثر حوزه‌های کسب و کاری، در زمینه معاملات ارز‌های دیجیتال هم چالش‌هایی بین بخش سنتی و نوین به وجود آمده است. بعضی از بزرگان صرافی‌های سنتی و تشکل‌های صنفی آن‌ها حتی معتقدند صرافی‌های رمز ارز باید تحت نظارت آن‌ها فعالیت کنند. دقیقا اتفاقی که برای تاکسی‌های اینترنتی، تاکسیرانی و اتحادیه آژانس‌های سنتی ایران اتفاق افتاد.

مشابه این اتفاقات و چالش‌ها در اکثر کشور‌ها رخ می‌دهد؛ یعنی بعضی از صرافی‌های سنتی علاوه بر فعالیت در زمینه ارز‌های کاغذی، طلا و نقره حتی قصد ورود به بازار ارز‌های رمزنگاری شده را نیز دارند. این در صورتی است که کارشناسان معتقدند صرافی‌های آنلاین ارز دیجیتال فعالیت کاملا متفاوت و تخصصی‌تری را نیاز دارند و این وسط تنها یک «سوتفاهم اسمی» پیش آمده است.

پلتفرم‌های خدمات و معاملات رمز ارز که این روز‌ها در ایران و جهان بیشتر بر بستر آنلاین فعالیت می‌کنند به یکی از مهم‌ترین ارکان بازار ارز‌های رمزنگاری تبدیل شده‌اند. با این حال یک اشتباه رایج در نامگذاری آن‌ها وجود دارد که ممکن است سیاستمداران، قانونگذاران یا افراد تازه‌کار این حوزه را دچار خطای برداشت کند.

شاید تا کنون عنوان صرافی آنلاین، صرافی ارز دیجیتال یا صرافی رمز ارز به گوشتان خورده باشد. اما در واقع اینجا منطور از صرافی، پلتفرم‌ها، اپلیکیشن‌ها یا وبسایت‌هایی هستند که به کاربران خدماتی در زمینه معاملات رمز ارز‌ها می‌دهند.

کارشناسان اعتقاد دارند این پلتفرم‌ها، صرافی نیستند و اطلاق عنوان صرافی برای آن‌ها درست نیست.

در واقع بهتر است برای پلتفرم‌های معاملات و خدمات رمز ارز‌ها از عبارت صرافی استفاده نکنیم، چون با توجه به اینکه ماهیت رمزارز تکنولوژی محور، از پیشرفته‌ترین مباحث فناوری تشکیل شده و معاملات آن و همچنین ایجاد بستر‌های کیف پول، نیازمند دانش فنی و زیرساخت‌های پیشرفته است، از این رو عملکرد این ۲ با هم کاملا متفاوت وبده و هرگز نمی‌توانند در یک رسته کسب و کاری قرار بگیرند.

فعالیت صرافی‌های آنلاین کاملا متفاوت است

کارشناسان معتقدند شباهت اسمی پیش آمده است که بیشتر به یک سوتفاهم می‌ماند. بعضی از صرافی‌های سنتی نیز آگاهی کاملی از این تفاوت ندارند.

کاوه مشتاق، فعال در زمینه خرید و فروش رمزارز‌ها و کارشناس کریپتوکارنسی می‌گوید: «دلیل این که صرافی‌های سنتی می‌خواهند به حوزه رمزارز‌ها هم ورود یا مدیریت داشته باشند یا باید از تشکل‌های صنفی آن‌ها مجوز دریافت کنند این است که فقط یک سوتفاهم اسمی پیش آمده است.»

او می‌افزاید: «آنچه صرافی یا پلتفرم رمز ارز تلقی می‌شود در واقع مرکز مبادلات رمز ارز‌ها و دارایی‌های دیجیتال کریپتوکارنسی است. برخی فعالان حوزه صرافی‌های معمولی تصور می‌کنند این مراکز نیز مشابه آن‌ها فعالیت می‌کنند چراکه در کشور به آن‌ها به اصطلاح صرافی‌های آنلاین هم گفته می‌شود. در صورتی که فعالیت صرافی‌ها یا بهتر بگویم پلتفرم‌های خدمات رمزارز‌ها با ارز و حواله بسیار متفاوت است و موضوع فعالیت این حوزه کاملا تخصصی و بر پایه فناوری‌های نوین است.»


بیشتر بخوانید: جزئیات طرح مجلس در مورد رمزارز‌ها


مشتاق می‌گوید: «روال فعالیت صرافی‌های رمز ارز‌ها بیشتر شبیه به بورس است تا صرافی‌های سنتی؛ اما تکنولوژی پلتفرم‌های رمز ارز‌ها نیز کاملا متفاوت است. یعنی بیشتر مربوط به بازار خرید و فروش دارایی‌های رمزنگاری‌شده مردم و نحوه نگهداری و حفاظت از آنهاست که هیچ شباهتی به فعالیت صرافی‌های سنتی ندارد.»

این کارشناس می‌افزاید: «مردم در پلتفرم‌های رمز ارز‌ها از یکدیگر رمز ارز خریداری می‌کنند یا به همدیگر رمزارز می‌فروشند؛ مانند فعالیتی که در بورس انجام می‌دهند. در واقع بخش قابل توجهی از معاملات بین مردم انجام می‌شود نه مردم و صرافی‌ها.»

صرافی‌های سنتی نباید دنبال انحصار و مشکل‌تراشی باشند

بعضی از کارشناسان اعتقاد دارند اگر کسب و کار‌های سنتی در زمینه صرافی‌ها بخواهند به دنیای نوین ارز‌ها (یعنی رمز ارزها) ورود کنند مانعی ندارد، اما این ورود نیازمند توسعه فناورانه، ایجاد نوآوری و بهره‌گیری از متخصصین این حوزه است. کارشناسان می‌گویند کسب و کار‌های سنتی باید تغییرات دنیای مدرن را بپذیرند و نباید به انحصاری کردن بازار فکر کنند.

یکی دیگر از کارشناسان رمز ارز در رابطه با ورود صرافی‌های سنتی به عرصه رمزارز‌ها می‌گوید: «امکان ورود صرافی‌های سنتی به بازار معاملات رمزارز‌ها وجود دارد و این از نظر فعالان ارز‌های دیجیتال اتفاق بدی نیست. چون هرچقدر صنعت بلاکچین در کشور توسعه یابد، این مردم هستند که از مزایای آن سود می‌کنند.»

این کارشناس می‌افزاید: «اگرچه صرافی‌های سنتی دانش، تجربه و زیرساخت‌های مورد نظر برای فعالیت در زمینه‌های نوین ارز‌های دیجیتال را ندارند و فعالیت تخصصی پلتفرم‌های رمز ارز کاملا متفاوت از صرافی‌های سنتی است. با این‌حال فعالان صرافی‌های سنتی هم می‌توانند دانش و فناوری‌های لازم را کسب کنند و از متخصصین امر استفاده بهره بگیرند. حتی از تجربیات صاحبان صرافی‌های ارز دیجیتال استفاده کنند، چون بازار ایران کشش ورود پلتفرم‌های رمز ارز بیشتر را دارد. ظرفیت ایران بسیار بیشتر از این تعداد پلتفرم رمز ارز است، اما انحصارطلبی یا مبارزه با کسب و کار‌های نوین در این میان منطقی نیست.»

اگر ۳۰۰ صرافی رمزارز کنونی موفق شدند دانش، فناوری و زیرساخت‌های مورد نظر را بیاموزند یا ایجاد کنند دیگران نیز می‌توانند. به شرط آنکه کسی سنگ اندازی نکند و رقابت در فضای شفاف و سالم باشد.

کارشناسان معتقدند در قانونگذاری و مباحث رگولاتوری نیز نباید پلتفرم‌های خدمات و معاملات رمز ارز‌ها را هم صنف با صرافی‌های سنتی در نظر بگیریم و نهاد‌ها و اتحادیه‌های صنفی آن‌ها باید از جنس خودشان باشند تا بتوانند به درستی این حوزه را مدیریت کنند.

منبع: تابناک
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

مدارس و دانشگاه‌های استان اردبیل فردا تعطیل شد

ترامپ در روز اول ۱۱ فرمان مهاجرتی امضا می‌کند

جلسه فوری هیئت مدیره استقلال با موسیمانه

بهترین قرص کلاژن برای مفاصل: معرفی برترین برندها و ترکیبات موثر

آخرین پیام هریس و بایدن خطاب به مردم آمریکا

پیام تبریک پوتین به ترامپ

از بهبود ارائه خدمات تا مدیریت پورتفو؛ بیمه معلم در مسیر رشد پایدار

رویترز: ترامپ مجازات اعدام را بازمی‌گرداند

فیلم/ استقبال بایدن از ترامپ در کاخ سفید

فیلم/ اوباما بدون همسرش به مراسم تحلیف آمد

عکس/ آخرین سلفی بایدن و همسرش در کاخ سفید

بایدن برای چه کسانی فرمان عفو صادر کرد؟

استعفای دسته‌جمعی دیپلمات‌های آمریکایی پیش از ورود ترامپ به کاخ سفید

فیلم/ آخرین تصاویر رسمی از جو و جیل بایدن به عنوان رییس جمهور و بانوی اول ایالات متحده امریکا

انتقاد موسیمانه از بازیکنان استقلال

فیلم/ آغاز مقدمه مراسم تحلیف دونالد ترامپ

ترامپ می‌خواهد ساکنان غزه را موقتاً به اندونزی منتقل کند

عکس/ نیکی کریمی در پشت صحنه سریال سرزمین مادری

همسر هدی صابر، روزنامه‌نگار درگذشت

رونمایی از خرید تازه استقلال + عکس

عکس/ رضا ارحام صدر و محمدرضا شجریان

فیلم/ ۵ رویداد بامزه در مراسم سوگند رئیس جمهور‌های آمریکا

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲ بهمن ۱۴۰۳/ سرنوشت دلار پس از تحلیف

عموی تتلو: وکیل خبر صدور حکم اعدام را تایید کرد

گلایه زائران ایرانی از هزینه میلیونی سفر حج

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳

فیلم/ پاسخ جالب یک روانشناس زن به سوال کامران نجف‌زاده: دیت اول را چه کسی باید حساب کند؟

پزشکیان: آماده گفت‌وگو با آمریکا هستیم

ازسرگیری فعالیت کنسولگری ترکیه در حلب سوریه

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲ بهمن ۱۴۰۳/ افزایش قیمت طلا با سیگنال سیاسی

انتقاد مقام طالبان به تعطیلی مدارس دخترانه

جزئیات بازداشت اعضای یک شبکه تندرو تکفیری در کرمانشاه

سرطان پانکراس یا سرطان لوزالمعده چه علائمی دارد؟

داشتن پوست شفاف و سلامت مفاصل با این مواد خوراکی

عکس/ حال و هوای خیابان بوعلی همدان ۵۷ سال پیش

عکس/ تیپ خاص هوشمند عقیلی و حسن شماعی زاده ۵۰ سال پیش

ترس از پرواز یا ایروفوبیا چیست؟

فیلم/ آتش‌سوزی مهیب در مس سونگون

بهترین آجیل برای کودکان کدام است؟

اهمیت کارآفرینی در توسعه اقتصادی چیست؟

جزئیات پرونده فروش دارو‌های بیماران سرطانی در تبریز

عکس/ گریم بی نظیر فردین و فرامرز قریبیان در فیلم غزل سال ۱۳۵۵

اینفوگرافی/ اثرات خطرناک رژیم‌های لاغری غیراصولی

عکس/ آشتی‌کنان رامین رضاییان و سیدحسین حسینی مقابل استقلالی‌ها

عکس/ استوری دردناک و غم انگیز عمو پورنگ

عکس/ اصفهان گردی غزل شاکری و همسرش با تیپ اروپایی

شاپور دوم یا شاپور ذوالاکتاف کیست و چگونه امپراتوری ساسانی را به اوج اقتدار رساند؟

عکس/ چهره کاملا متفاوت رامین رضاییان

عکس/ یک خانه عجیب با نشان نازی‌ها در یزد

سیاست‌های اقتصادی ترامپ بازار جهانی را به کدام سو می‌برد؟