تاریخ انتشار: ۱۲:۰۱ - ۲۲ تير ۱۴۰۰
قائم مقام خانه صنعت و معدن درگفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح کرد؛

دولت سیزدهم فرمان توقف لابی‌گری در صنعت را بدهد/ منابع تولید را غارت کردند

قائم مقام دبیرکل خانه صنعت و معدن و تجارت معتقد است؛ انتظارات بخش تولید از رئیس دولت سیزدهم به گونه‌ای است که همه بر کاهش نفوذ فساد ولابی گری در این بخش اجماع دارند.

تولید


اقتصاد۲۴- در سال‌های اخیر، حمایت ازتولید به دلیل لایه های فساد در حد وعده  وعید باقی ماند و موفقیت‌های چندانی جهت ارتقا و بهبود وضعیت تولید حاصل نشده است.

فعالان اقتصادی در حوزه سیاست‌های داخلی مسائلی مانند حذف قوانین مزاحم، تعامل دولت و پرهیز دستگاه‌های اجرایی از موازی‌کاری و صدور بخشنامه‌های متناقض، تامین مواد اولیه، تامین منابع مالی و بانک‌ها، مسائل حوزه کسب‌وکار، نظام مجوزدهی و حذف بوروکراسی و در حوزه سیاست‌های خارجی مسائلی چون تقویت روابط تجاری، حضور در کنوانسیون‌های بین‌المللی و تصویب FATF، رفع چالش‌های حاکمیتی در زمینه تحریم‌ها و برجام را به عنوان اساسی ترین شاخص از دولت سیزدهم مطالبه دارند.

آرمان خالقی قائم مقام دبیركل خانه صنعت و معدن و تجارت بابیان این مطلب درگفتگو با اقتصاد 24 گفت: آنقدر به تولید کشور جفا شده که این بخش دیگر توان ایستادگی در برابر تنش ها و مشکلات را ندارد .

خالقی می گوید:صنعت و تولید کشور سالهاست با تحریم خارجی و داخلی مواجه بوده و این شرایط را برای تصمیم گیری های بلند مدت دشوار کرده است.

قائم مقام دبیركل خانه صنعت و معدن و تجارت گفت:شاید تا حدودی ساز و کارهای مقابله با تحریم های خارجی و کاهش اثرات آن در صنایع کشوراندیشیده و اجرایی شده است اما در برابر تحریم داخلی مشکلات هر روز گسترده تر می شود.

خالقی گفت: یکی از موانعی که توانست باعث کُندی حرکت تولید شود، قوانین زائد و دست و پاگیر است .مقررات عادی پاسخگوی وضعیت فعلی نیست و دقت و سرعت تصمیم گیری ها متناسب با شرایط سخت اقتصادی باید افزایش یابد. گاهی یک خطای تصمیم گیری خسارات جبران ناپذیری بدنبال خواهد داشت.

وی برخی مقررات زائد را از جمله موانع تولید و رونق کسب کارها دانست و افزود: رفع موانع تولید باید با اصلاح قوانین و  اصلاح عملکرد مسئولان تحقق یابد چراکه این موانع موجب تضعیف بخش خصوصی و ممانعت از رونق کسب و کارهای در جامعه شده است . با اصلاح برخی قوانین و مقررات می توان امنیت سرمایه گذاری را افزایش داد.

عملکرد ناپخته در بخش تولید 

قائم مقام دبیركل خانه صنعت و معدن و تجارت با تأکید براینکه ناپختنی های بخش اقتصادی کشور در زمان پخش مناظره ها مورد بحث قرار گرفته است،گفت: نظرات مختلف بهبود اقتصاد به ویژه در بخش های کلان و خرد صنعت از سوی منتخب مردم ارائه شد.

وی تصریح داشت: ناگفتنی ها در فضای انتخاباتی شکل گرفت و اکنون با توجه به چالش ها و مشکلات مطرح شده صورت مسئله روشن است.فعالان اقتصادی انتظار دارند مطالبات بخش تولید دسته بندی شده و به طرف آرمان های توسعه در حرکت باشد.

به گفته خالقی؛ باید اولویت ها در بخش تولید دسته بندی شود. با توجه به تشکیل دولت در نظام جمهوریت رئیس جمهور باید تشکیل کابینه بدهد .

این فعال اقتصادی با بیان اینکه افرادی باید درکابینه دولت سیزدهم به کاربیایند که تصمیمات آن ها شایسته و درست باشد،گفت: باید تیم اقتصادی مجرب و کار بلد و به دور از لابی گری باشد تا عده ای از بدنه خود دولت نتوانند منابع ملی اختصاص داده شده به بخش مولد کشور غارت شود.

قائم مقام دبیركل خانه صنعت و معدن و تجارت گفت: دولت باید یک تیم اقتصادی کارآمد تشکیل شود.این کابینه باید روش های همکاری باهم را بدانند. از اختلاف و فرافکنی دور باشند. نباید مشکلات عدم هماهنگی بین دستگاه ها و  وزرا در این دولت تکرار شود.

وی یادآور شد؛ طی 8 سال گذشته به عنوان جزایر منفک از هم کار می کنند.در ادامه این اشکال بزرگ دستگاه ها تصمیمات متناقض گرفته اند و برای تحقق برنامه های توسعه همسو نیست و تصمیمات اجرایی شده به ضرر تولید است.


بیشتربخوانید:خسارت قطعی برق به صنایع به زودی در اقتصاد کشور نمایان می‌شود/ قطعی برق کمبود و گرانی کالا را رقم می‌زند


خالقی گفت: تدوین برنامه مشخص در دوره تعیین شده برای چهار سال ریاست جمهوری در اولویت است. دولت سیاست توسعه را با برنامه های بلند مدت از همان ابتدا مشخص کند.

به گفته این فعال اقتصادی؛ برنامه های توسعه ای و حمایت از تولید باید دارای ضمانت اجرا باشد.دولت باید به این باور برسد که اقتصاد از سه بخش دولتی خصوصی و تعاونی تشکیل شده است. پس ضرورت دارد هر تصمیمی با مشارکت این سه بخش انجام بگیرد.

حاشیه نشینی بخش خصوصی

قائم مقام دبیركل خانه صنعت و معدن و تجارت با انتقاد ازاینکه دولت هر تصمیمی که گرفت دو بخش دیگر را تنها به عنوان بازیگر مطرح کرده است و  این به معنی ویرانی کامل بخش مولد کشور است،گفت:در دولت دوازدهم دو بخش مولد و کارآمد (خصوصی – تعاونی )حاشیه نشین شده است. باید هر اقدام  و  دستوری را بدون چون و چرا اجرا کنند و همین موضوع تولید را به قهقرا کشاند.چراکه به جای تصمیمات فعالان این بخش باید تدبیرهای اتخاذ شده عده ای اجرایی شود که تنها منافع شخصی را در نظر گرفته اند .

نکته مهم دیگری که خالقی به آن اشاره داشت موضوع راه کارها و راه حل ها برای کاهش مشکلات و رفع چالش ها در بخش تولید کشور است .وی در همین رابطه گفت: قبل از وقوع مشکلات دربخش صنعت و تولید کشور باید برنامه ها و هدف گذاری ها تبیین و تهیه شود .نه اینکه در زمان وقوع مشکلات به دنبال برگزاری میزگردها  و کسب اطلاعات جهت رفع ایرادات باشند.موضوعی که این روزها بسیار متداول شده است .

به اعتقاد خالقی؛ در بخش تولید قوانین به اندازه کافی و مفید وجود دارد اما مسئولین و  دستگاه ها به دلایل پشت پرده اجرا نمی کنند.

وی تأکیدداشت:دولت از طریق سران قوا بازمهندسی در قوانین و مقررات کشور راشکل دهد.ناقصین قوانین باید مجازات و از عرصه تولید دور شوند.اگر در بر همان پاشنه قبلی بچرخد شرایط از این هم بدتر خواهد شد.

به گفته خالقی؛ اگر آقای رئیسی قائل به تغییر در روش های سنتی اداره کشور باشد، می توان تا حدودی به آینده بخش تولید کشورامیدوار بود.تن ندادن به لابی های قدرت برای پست های مدیریتی از دیگر مطالبات بخش خصوصی از رئیس جمهور منتخب خود است.

قائم مقام دبیركل خانه صنعت و معدن و تجارت گفت: با از بین رفتن فساد در ارکان  و بروکراسی کشور، روند دیوان سالاری در کشور تغییر می کند.اگر هدایت و حمایت از تولید با همان مدل گذشته و سیستم مخرب لابی گری حرکت کند ،قطعاً بازهم صنعت با مشکلات سیستمی حاکم مواجه خواهد شد.اما این بار با شدت تخریب بیشتر!

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند