اقتصاد ۲۴- ۱۷ ماه از شیوع ویروس کرونا در کشور میگذرد و علیرغم کشف چند واکسن در دنیا و ایران، همچنان طرح واکسیناسیون عمومی به منظور قطع زنجیره این بیماری در کشورمان به کندی پیش میرود.
در حالی که مردم در بسیاری از کشورهای پیشرفته دز دوم واکسن را هم زدهاند، در ایران حدود سه درصد جامعه دز اول واکسن را دریافت کردند و این یعنی برای قطع زنجیره ویروس کرونا باید ماهها به انتظار نشست.
هرچند در این یک سال و نیم، اقتصاد ایران لطمات زیادی را به واسطه تحریمها و کرونا دید، اما باید بپذیریم خسارتهای روحی – روانی و اجتماعی که از بابت این ویروس منحوس به جامعه وارد شده، کمتر از آسیبهای اقتصادی آن نبوده است و از اینرو بسیاری از مردم در ایران علاقه دارند به هر قیمتی شده این بحران دست از سرشان بردارد.
بیشتر بخوانید: خطری که مسافران واکسن را تهدید میکند
در این یک سال و نیم و براساس آمارها، افسردگی، نزاعهای خانوادگی و اجتماعی و حتی سرقتها که مطمئناً ریشه در بحران اقتصادی دارد، بیش از همیشه شده است و ضرورت دارد که مسئولان برای مردم به خصوص در روزهای پساکرونا برنامهریزی کنند تا با بازسازی روحی – روانی مردم بتوان قدمهای بلندتری در جهت پیشرفت کشور برداشت.
در همین خصوص، مجید انصاری، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: شیوع ویروس کرونا در جهان و ایران، چالشهای بسیاری در بخشهای مختلف برای مسئولان و مردم به وجود آورد. عوارض ناشی از ویروس کرونا چند وجهی و گسترده است به خصوص در بخش اجتماعی. به طور مثال در زمینه تحصیل فرزندانمان با شیوع کرونا و تعطیلی مدارس، آموزش دچار مشکل شد، حتی بسیاری از دانش آموزان به علت نبود بستر تحصیل مجازی از تحصیل بازماندند، یا در بخشهای ورزشی، اوقات فراغت و گردشگردی تاثیر ویروس کرونا و آسیبهای وارده مشهود است. تمامی این نکات در رشد و توسعه یک جامعه دخیل است، زیرا آن ورزشکار که به علت نبود امکانات، از تمرین خود بازمیماند و یا دانش آموزی که به دلیل نداشتن تبلت و اینترنت در نقاط مختلف ایران، امکان ادامه تحصیل را پیدا نمیکند، نتیجه چنین بحرانی است. همین دلایل کافیست که مسئولان به طور جدی به فکر برگرداندن روحیه، امید و انگیزه به مردم باشند.
نماینده ممسنی و رستم در مجلس افزود: در شرایط فعلی و شیوع نوع جدید ویروس کرونا و افزایش آمار فوتیهای ناشی از این ویروس، تنها نکته مثبت و امیدبخشی که وجود دارد، تولید واکسن داخلی است که در راستای تولید داخلی و اعتماد به متخصصین کشور است و امیدواریم هرچه سریعتر با واکسنهای داخلی و خارجی، واکسیناسیون عمومی به طور کامل برای تمام جمعیت ایران انجام شود.
بیشتر بخوانید: کاهش گردشگران سلامت به دلیل کرونا
وی تصریح کرد: دولت سیزدهم در دوران پساکرونا رسالت مهمی را بر دوش دارد. یکی از مهمترین کارهای دولت آقای رئیسی باید، ایجاد امید و آرامش بخشیدن به زندگی و معیشت مردم باشد، یعنی دولت در دوران پساکرونا نباید بگوید که ویروس از کشور رخت بست و حالا سعی و تلاش کنیم تا آینده کشور را بسازیم. مردم توقع دارند مسئولان برای بازسازی روحیه آنها تلاش و تا حدی خسارتهای وارده شده به خصوص در حوزه زندگی اجتماعی و شخصی را رفع و رجوع کنند.
مجید انصاری، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس
این نماینده استان فارس اظهار داشت: برای برطرف کردن خلاءهای کشور که در دوران کرونا پررنگتر شد، میبایست در زمینههای مختلف اجتماعی آسیب شناسی جدی و اصولی کرد. یکی از مهمترین بخشها، آموزش و پرورش است که باید بستر تحصیل حضور دانش آموزان در مدارس با حداکثر امکانات فراهم شود. حتماً باید فضایی آماده شود که فرزندانمان بتوانند با ورود به مدارس و دانشگاهها جبران گذشته که کاهش سواد تحصیلی بود را بکنند. از سوی دیگر، احیای صنعت گردشگری باید یکی از اولویتهای دولت سیزدهم باشد، چون تاثیر مستقیم در شادی و نشاط مردم و اقتصاد ایران دارد.
انصاری افزود: مجلس از سال گذشته، آسیب شناسی در زمینه کرونا را شروع کرد، به گونهای که در بودجه ۱۴۰۰ تلاش شد تا نگاه ویژهای به مشاغل آسیب دیده از کرونا شود و تسهیلاتی برای بهبود معیشت مردم، مانند وام کرونا لحاظ شود. از سوی دیگر، مجلس ریلگذار دولت است و با همکارانمان در تلاشیم طرحهایی را آماده کنیم تا دولت بتواند در دوران پساکرونا با عمل به آن برنامهها، مردم را از فشارهای روحی – روانی خارج کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یادآور شد: یکی از فکرهای ما این است که مردم در دوران پساکرونا راحت و ارزان بتوانند به سفر بروند، یا در همان شهر سکونت خود با کمترین دغدغه بتوانند از فضاهای گردشی و تفریحی استفاده کنند. برای این منظور، باید قیمتهای حمل و نقل را کاهش داد، چون با این قیمتها امکان سفر برای عموم مردم وجود ندارد. اگر دولت نتواند قیمت حمل و نقل و بلیطها را کاهش دهد حتماً باید تسهیلات و کارتهای اعتباری را در اختیار مردم گذاشت که بتوانند تا حدی نیاز خود را برطرف کنند. این کار، هم روحیه مردم را بهبود میبخشد و هم صنعت گردشگری که حدود دو سال است آسیب دیده را سرپا میکند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید کاری کنیم که در دوران پساکرونا، مردم و مسئولان همراهتر از همیشه به آبادانی کشور فکر کنند. ما نمیتوانیم همیشه از مردم توقع همکاری و همراهی داشته باشیم، ولی نیازهای آنها را نادیده بگیریم.
منبع: جامعه ۲۴