اقتصاد ۲۴-سید عباس مرادی از طراحان طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» در برنامه جهان آرا گفت: بهترین نقطه برای حکمرانی در فضای مجازی، همین جایی است که طرح صیانت قرار است وارد شود، یعنی خدمات پایه کاربردی باید فضای رقابتی ایجاد کنیم، با مزیت رقابتی که برای کاربر قابل لمس باشد.
وی در این گفت و گو افزود که : فعلا هیچ مشابه داخلی اینستاگرام نداریم. هدف طرح صیانت این است که پلتفرمی امن ایجاد شود تا زمینه مهاجرت کاربر ایرانی به نمونه داخلی فراهم شود. مثلا در اینستاگرام پلاس، بانکداری الکترونیکی خواهیم داشت.
مرادی بیان کرد: رویکرد طرح صیانت، بومیسازی و داخلیسازی نیست، چرا که اگر نمونههای خارجی هم قوانین ما را بپذیرند، همان تسهیلات نمونههای داخلی را دریافت میکنند. فیلترینگی در کار نیست، ولی قطعا محدودیت هست مثلا محدودیت پهنای باند برای اینستاگرام.
او در ادامه گفت: تخفیفهای مالیاتی برای انجام تبلیغات در اینستاگرام ایرانی در نظر گرفته خواهد شد، ولی این تخفیف برای اینستاگرام آمریکایی نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: کدام نمایندگان قرار است در کمیسیون ویژه به طرح ضد اینترنت رای بدهند؟
وی افزود: به میزان مهاجرت مردم به نمونههای داخلی، برای اپلیکیشنهای خارجی محدودیت پهنای باند در نظر گرفته میشود.
وی در بخشی از صحبتهای خود افزود: مدعیان بارداری با ۲ گیگ اینترنت و مدافعان وایت لیست، از طرح صیانت کنار گذاشته شدند و جزو مخالفان طرح هستند. در این طرح بر خلاف سیاهنماییها، دیجیکالا و اسنپ و ... هیچ کدام خدمات پایه کاربردی محسوب نمیشوند. داریم چوب رویکرد و نگاه تیم اول نویسنده طرح را میخوریم.
سید عباس مرادی، مدیرکل نظارت و ارزیابی فناوری مرکز ملی فضای مجازی است این مرکز زیر نظر ابوالحسن فیروزآبادی فعالیت میکند. مردای از جوانانی که است که واسطه ارتباط با حلقههای پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و موسسات زیر مجموعه وارد مرکز ملی فضای شده و همراه با ابوالفضل روحانی و فیروزآبادی از طراحان و حامیان طرح اخیر مجلس است.