اقتصاد ۲۴ - با اعلام نرخ جدید، انواع برنج در نرخنامه سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران که از نیمه مرداد ماه ابلاغ شد، مشخص شد که انواع برنج ایرانی در میادین بین ۴ تا ۶ هزار تومان در هرکیلوگرم گرانتر شده و میانگین قیمت که خردادماه امسال ۳۰ هزار تومان بود به ۳۵ هزار تومان رسیده است.
هماکنون در غرفههای خشکبار میادین هرکیلو برنج هاشمی و برنج طارم اصل، ۳۸ هزار و ۹۰۰ تومان به فروش میرسد که نسبت به نرخ بهار امسال این دو رقم، ۶ هزار تومان بیشتر است. برنج دم سیاه هم تنها ۱۰۰ تومان تا رسیدن به قیمت ۴۰ هزار تومان فاصله دارد و هرکیلو از آن ۳۹ هزار و ۹۰۰ تومان به فروش میرسد.
این در شرایطی است که میانگین قیمت برنج مرغوب ایرانی در مغازههای خرده فروشی سطح شهر تهران و حتی در عمدهفروشیها مدتهاست از۴۰ هزار تومان عبور کرده و بعضی از ارقام خوشعطر و خوشپخت به نزدیکی ۵۰ هزار تومان رسیدهاند.
قیمت برنج خارجی نیز همچنان در خردهفروشیها ۲۵ تا ۲۸ هزار تومان است، اما در میادین اگر برنج وارداتی موجود باشد، باید با نرخ تنظیم بازاری ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش برسد.
قیمت برنج خارجی با تغییر نرخ ارز تخصیصی و کاهش واردات از سال گذشته با شیب تندی رو به افزایش گذاشته و در فاصله ۳ماه از ۸ هزار تومان در فروردین سال گذشته، به بیش از ۲۰ هزار تومان در تیرماه همان سال رسید.
بیشتربخوانید:علت گرانی برنج چیست؟
افزایش قیمت برنج ایرانی، اما با وجود شرایط مناسب آب و هوایی و افزایش چشمگیر تولید در سالهای گذشته، همچنان روند صعودی خود را حفظ کرده و عاملی برای افزایش مصرف برنج ارزانقیمت وارداتی بوده است.
با رشد قیمت برنج خارجی از پارسال، تقاضا برای این نوع برنج نیز کاهش یافته است.
بهگفته فعالان بازار، قیمت بالای برنج و افت قدرت خرید مردم، تقاضا برای برنج را بهشدت کاهش داده بهطوری که با وجود به نصف رسیدن میزان واردات، بحران از جنس کمبود در بازار برنج کشور مشاهده نمیشود. بیش از یکسوم نیاز بازار برنج کشور، هرسال با واردات و نزدیک به دو سوم با تولید داخلی تامین میشود.