اقتصاد ۲۴-وزیر تازه دولت سیزدهم در وزارتخانه ارتباطات و فن آوری، که در حال حاضر بیشتر وزارت مخابرات است و فقط اسم فناوری و اطلاعات را یدک میکشد، با چالشی مواجه است که در روزهای اخیر مجلس پیش روی آن گذاشته است.
«عیسی زارع پور» یک سال از جهرمی بزرگتر است و در سن ۴۱ سالگی به این جایگاه رسیده است. او متولد ۱۳۵۹ در شهرستان اسلام آباد غرب استان کرمانشاه است و جوانترین گزینه بین کاندیداها احتمالی به شمار میرفت و در نهایت اسمش در لیست پیشنهادی کابینه دولت جدید به چشم میخورد.
وی لیسانس مهندسی نرم افزار خود را از دانشگاه رازی کرمانشاه در سال ۸۲ با رتبه دانشجویی ۲ در سال ۸۲ اخذ کرده است. عنوان پایان نامه لیسانس وی «طراحی و پیاده سازی دایره المعارف تحت وب استان کرمانشاه» بوده است. زارع پور فوق لیسانس خود را در رشته مهندسی کامپیوتر، گرایش امنیت شبکه در سال ۸۵ از دانشگاه صنعتی شریف اخذ کرده است. عنوان پایان نامه ارشد او «طراحی یک سیستم تشخیص نفوذ برای شبکههای ویژه سیار» بوده است.
زارع پور مدرک کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر خود را از دانشگاه شریف گرفته و دکترای خود را در علوم کامپیوتر از دانشگاه نیوساوت ولز استرالیا در سال ۱۳۹۴ دریافت کرده است.
از جمله سوابق اجرایی زارع پور میتوان به بنیانگذاری و ریاست مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد که به گفته خودش، در این زمان تنها ۲۶ سال سن داشت.
بیشتر بخوانید: علی اکبر محرابیان، وزیر پیشنهادی نیرو کیست؟/ از دولت احمدینژاد تا کابینه رئیسی
در اسفند ۹۸ بود که ریاست مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه به وی واگذار شد و از جمله اقدامات مهم او در این دوران راهاندازی اپلیکیشن عدالت همراه بوده است. رشد و توسعه دیگر سامانههای الکترونیکی قوه قضاییه که به عنوان یکی از دستاوردهای ابراهیم رئیسی در دوران ریاستش در این قوه نام برده میشود نیز توسط تیم زارع پور صورت گرفته است.
زارع پور در زمان فعالیت خود در مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد، با روح الله مومن نسب یکی از حامیان اصلی «طرح صیانت از کاربران شبکه های اجتماعی» همکاری بسیار نزدیکی داشته و شاید بتوان این بیم را داشت که با طرح مجلس و طراحان آن همصدا باشد؛ هرچند او تا به امروز هیچ موضعگیری مشخصی درباره این طرح نداشته و برای قضاوت در این مسائل باید تا زمان واکنش رسمی او صبر کرد.
در این میان باید توجه کرد که چالش بزرگ پیش روی وزارت ارتباطات در دولت یازدهم (دولت اول حسن روحانی) اگر مساله سرعت اینترنت در ایران و وضعیت نابه سامان امکانات اینترنتی بود، حالا وضعیت تغییر کرده است. کمتر کسی هست که از متولدین دهه ۶۰ یا ۷۰ است که به خاطر نیاورد برای دریافت اینترنت خانگی حتی تا سال ۹۲ چه بحرانهای جدی وجود داشت و دانشجویان برای دسترسی به اینترنت باید ساعتها و گاه روزها در صف اینترنت دانشگاه میماندند. حالا و در ۸ سال گذشته شرایط تغییر کرده است و در ۹۰ درصد روستاها نیز اینترنت وجود دارد. اما چالش بزرگ مساله اینترنت داخلی و «طرح صیانت از کاربران شبکههای اجتماعی» اکنون پیش روی وزیر تازه است.
لیست کابینه پیشنهادی ابراهیم رئیسی برای دولت سیزدهم به مجلس ارائه شد و نام «عیسی زارع پور» در آن به عنوان وزیر ارتباطات این دولت به چشم میخورد.