تاریخ انتشار: ۱۴:۱۲ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۰
حزب پوتین اکثریت مطلق را می‌خواهد

آغاز انتخابات پارلمانی روسیه و ماجرای اپلیکیشن ناوالنی

کارزار تاکتیکی مخالفان روسیه برای انتخابات در واقع یک اپلیکیشن تلفن همراه بود که طرفداران ناوالنی در خارج از کشور ساخته و قصد داشتند از طریق آن به برگزاری انتخابات در داخل ضربه بزنند، اما پس از آن که روسیه شرکت‌های آمریکایی گوگل و اپل را به دخالت در امور داخلی خود متهم کرد

آغاز انتخابات پارلمانی روسیه و ماجرای اپلیکیشن ناوالنی

اقتصاد ۲۴-انتخابات پارلمانی روسیه که قرار است در طول سه روز انجام شود، از بامداد روز جمعه ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور) در این کشور آغاز شد و انتظار می‌رود حزب حاکم «روسیه متحد» با وجود افت محبوبیتش به دلیل سرکوب شدید مخالفان کرملین در سال‌های اخیر، بار دیگر در این رأی‌گیری برنده شود.
این انتخابات از طرفی نیز آزمایشی برای سنجش قدرت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، پهناورترین کشور جهان با ۱۱ منطقه زمانی از اقیانوس آرام تا دریای بالتیک است، زیرا به دلیل پایین آمدن استاندارد‌های زندگی و رفاه در جامعه و نیز وخیم‌تر شدن اختلافات دولت مسکو با غرب، پوتین با مشکل بدبینی عمومی در داخل کشور نیز روبروست.

حزب روسیه متحد که با ۴۵۰ نماینده اکثریت مطلق مجلس روسیه، دوما را در دست دارد، سال گذشته به پوتین کمک کرد تا طرح اصلاح قانون اساسی را به سرانجام برساند. این اصلاحات به پوتین اجازه می‌دهد که همچنان برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود و به طور بالقوه و در صورت پیروزی در انتخابات تا سال ۲۰۳۶ در قدرت باقی بماند.

رأی‌گیری روسیه که تا اواخر روز یکشنبه ادامه دارد از سوی دیگر تمرینی برای ولادیمیر پوتین است تا بتواند از تجربه آن برای ترمیم چهره سیاسی خود در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ بهره ببرد.

پوتین ۶۹ ساله، افسر اطلاعاتی پیشین سرویس جاسوسی روسیه، کاگ‌ب که از سال ۱۹۹۹ تاکنون چه در جایگاه رئیس جمهوری و چه در جایگاه نخست وزیر عملا قدرت را در روسیه در دست داشته است، هنوز رسما آمادگی خود برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ اعلام نکرده است.
مخالفان و رقییبان

آلکسی ناوالنی، معروف‌ترین و بانفوذترین منتقد داخلی رهبر کرملین که علیه فساد دستگاه دولت روسیه و شخص پوتین افشاگری کرده و اکنون در زندان است، تا پیش از این امیدوار بود که کارزار انتخاباتی تاکتیکی به رهبری تیم هوادار او در تبعید بتواند به تلاش روسیه متحد برای به دست آوردن مجدد اکثریت پارلمانی آسیب برساند.

این وکیل سابق ۴۵ ساله که فعالیت تشکیلات مربوط به او به اتهام افراط‌گری رسما ممنوع اعلام شده است پس از آن که در روز ۲۰ اوت ۲۰۲۰ با گاز اعصاب به شدت مسموم شد و به اغما رفت، برای مداوا به آلمان اعزام گردید و بعد از آن، در بازگشت به کشورش در ۱۸ ژانویه سال جاری میلادی در فرودگاه بازداشت شد. او در ماه مارس در دادگاه به زندان محکوم شد.

آن دسته از سیاستمداران طرفدار ناوالنی که مقامات کرملین را به سرکوب گسترده منتقدان متهم می‌کنند، به دلیل پیوند با شبکه او از نامزدی در انتخابات محروم شده‌اند و عملا هیچ شانسی برای به دست آوردن جایگاهی در سیاست روسیه ندارند. با این حال کرملین هرگونه سرکوب سیاسی را رد می‌کند و می‌گوید این افراد به دلیل نقض قانون تحت پیگرد قانونی قرار گرفته‌اند.

نیرومندترین رقیب سیاسی «روسیه متحد» در انتخابات جاری، حزب کمونیست به رهبری گنادی زیوگانف، سیاستمدار کهنه‌کار ۷۷ ساله است و پس از آن نیز حزب «ال‌دی‌پی‌آر» به رهبری ولادیمیر ژیرینوسکی، ملی‌گرای ۷۵ ساله قرار دارد. اما هر دو این احزاب در بسیاری از سیاست‌های کلان کشور، مدافع موضع ولادیمیر پوتین هستند.

متحدان ناوالنی انتخابات را ساختگی می‌دانند، اما با این حال به حامیان خود گفته‌اند به نامزد‌هایی رأی دهند که فکر می‌کنند بیشترین شانس را برای شکست روسیه متحد در حوزه‌های انتحابیه دارند. بسیاری از این سیاستمداران کمونیست هستند.

پوتین در آستانه انتخابات جاری طرح افزایش حقوق به افسران پلیس، سربازان و سایر مستمری‌بگیران را تأیید کرد، اقدامی که هدف از آن تقویت پایگاه مردمی «روسیه متحد» در جامعه قلمداد می‌شود.

نظرسنجی‌های دولتی نشان می‌دهد محبوبیت حزب کمونیست در ماه‌های اخیر افزایش یافته است و این در حالی است که رتبه «روسیه متحد» در ماه گذشته به پایین‌ترین سطح خود از سال ۲۰۰۶ رسید، اگرچه همچنان محبوب‌ترین حزب کشور اعلام می‌شود.

همزمان با انتخابات سراسری جاری در روسیه، انتخابات فرمانداران ایالتی و مجالس قانونگذاری محلی نیز در این کشور برگزار می‌شود. مدت زمان رأی‌گیری به دلیل محدودیت‌های کرونایی به سه روز افزایش یافته است، اما منتقدان می‌گویند طولانی کردن زمان رأی‌گیری به این معنی است که تلاش‌های نظارتی برای جلوگیری از تقلب رأی‌دهندگان گسترده‌تر شده است.

انتخابات در مسکو و چندین منطقه دیگر برای نخستین بار با استفاده گسترده از رای‌گیری الکترونیکی خواهد بود، اما در این زمینه هم منتقدان می‌گویند این بهره‌گیری از فناوری به معنی شفافیت نیست خطر سوء استفاده از این روش وجود دارد.
سازمان امنیت و همکاری اروپا برای نخستین بار پس از انتخابات ۱۹۹۳ روسیه، گفته است که ناظر بین‌المللی به این کشور نمی‌فرستد.
منتقدان کرملین مقامات را متهم می‌کنند که از ترفند‌های «کثیف» برای تخریب در مبارزات انتخاباتی خود استفاده می‌کنند. بوریس ویشنفسکی که در انتخابات محلی سن پترزبورگ شرکت کرده، گفت که دو نامزد «تخریب‌گر» با نام‌های مشابه او و حتی آرایش چهره یکسان در پرتره‌های رسمی خود علیه او رقابت می‌کنند تا رأی او را بشکنند.

این نخستین بار است که «روسیه متحد» در قلمرو شرقی اوکراین انتخابات ملی برگزار می‌کند. انتخابات در این مناطق که توسط جدایی‌طلبان تحت حمایت مسکو برگزار می‌شود، اوکراین را به خشم آورده است. دولت مسکو ۶۰۰ هزار گذرنامه روسی به ساکنان این مناطق داده است.

گوگل و اپل به درخواست روسیه اپلیکیشن ناوالنی را حذف کردند

کارزار تاکتیکی مخالفان روسیه برای انتخابات در واقع یک اپلیکیشن تلفن همراه بود که طرفداران ناوالنی در خارج از کشور ساخته و قصد داشتند از طریق آن به برگزاری انتخابات در داخل ضربه بزنند، اما پس از آن که روسیه شرکت‌های آمریکایی گوگل و اپل را به دخالت در امور داخلی خود متهم کرد، این شرکت‌های فناوری برنامه ناوالنی را از فروشگاه‌های مجازی خود حذف کردند.

خبرگزاری رویترز نوشت روسیه در ماه جاری از اپل و گوگل خواسته بود این برنامه را حذف کنند و گفته بود که خودداری از انجام این کار به معنی دخالت در انتخابات پارلمانی این کشور تلقی می‌شود. اپل و گوگل به پرسش خبرنگار رویترز در این زمینه پاسخ ندادند، اما روز پنجشنبه روسیه اعلام کرد که اقدامات رسمی لازم برای اجرای خواست این کشور به دست مدیران ارشد دو شرکت آمریکایی انجام شده است.
همفکران ناوالنی اخبار و مطالب مد نظر او را از طریق این اپلیکیشن همرسان می‌کردند و ایوان ژدانوف، متحد ناوالنی مستقر در خارج از کشور، روز جمعه گفت که این حذف به منزله سانسور سیاسی است. اما روسیه در همین روز اعلام کرد که اپل و گوگل بر پایه قانون اساسی این کشور عمل کرده‌اند.

یورونیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید