تاریخ انتشار: ۰۹:۲۳ - ۲۹ شهريور ۱۴۰۰

وزارت کار مدعی برنامه‌ای تازه برای رفع بی‌کاری است

حجت‌الله عبدالملکی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم بار‌ها از پلتفرمی ملی برای رفع بی‌کاری سخن گفته، هرچند که هنوز دقیقا مشخص نیست این پلتفرم چیست و چه راهکاری در دل خود دارد؟

وزارت کار مدعی برنامه‌ای تازه برای رفع بی‌کاری است

اقتصاد۲۴- از روزی که وزیر جدید پا به ساختمان قدیمی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خیابان آزادی گذاشته و حتی از روز‌ها پیش‌تر و حتی در صحن مجلس، بار‌ها از پلتفرمی ملی برای رفع بی‌کاری سخن گفته، هرچند که هنوز دقیقا مشخص نیست این پلتفرم چیست و چه راهکاری در دل خود دارد. «حجت‌الله عبدالملکی» به‌تازگی هم بار دیگر به این موضوع پرداخت و شفاف اعلام کرد که پلتفرم ملی اشتغال ایجاد می‌شود.

او این موضوع را در دومین نشست ستاد اشتغال قرارگاه رفاه مردم گفت و توضیح داد: هدف از نشست‌های ستاد، ایجاد پلتفرم ملی اشتغال با هدف تبادل اطلاعات و جمع‌بندی عملکرد دستگاه‌های مختلف است. عبدالملکی که به دلیل سفر به تاجیکستان پیام صوتی برای اعضای این نشست ارسال کرده بود، با اعلام اینکه منظور از پلتفرم، ایجاد یک الگو و نظام ایجاد اشتغال است، اظهار کرد: در این پلتفرم مشخص می‌شود بانک‌ها، اصناف، تعاونی‌ها، بخش خصوصی، متولیان بازار و دیپلماسی اقتصاد خارجی چگونه باید در زمینه اشتغال‌آفرینی کار کنند.

او گفت: این پلتفرم باید یک نظریه مبنا و اصلی داشته باشد و به نحوی تنظیم شود که همه بازیگران آن بر‌اساس ضوابط خود، ایفای نقش کنند. براساس توضیحات روابط‌عمومی این وزارتخانه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: پلتفرم ملی اشتغال باید حداکثر انطباق را با شرایط، محدودیت‌ها و سیاست‌های دستگاه‌ها داشته باشد و یک نوع هماهنگی ایجاد کند.

عبدالملکی گفت: این موضوع می‌تواند با همکاری خود دستگاه‌ها برای مشخص‌کردن یا حتی تغییر نقش آن‌ها انجام شود، به عبارت دیگر قرار است یک هم‌افزایی و انسجام اتفاق بیفتد. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ستون فقرات این پلتفرم، جامعه مخاطب ما هستند، توضیح داد: اولویت اول، بی‌کاران و اولویت دوم، صاحبان مشاغل غیر‌رسمی با درآمد پایین است. او تأکید کرد: پلتفرم ملی اشتغال باید به نحوی طراحی شود که هر نهادی به تعدادی از این کد‌های ملی که یا بی‌کار هستند یا کارشایسته ندارند، خدماتی در راستای ایجاد اشتغال ارائه دهد.

عبدالملکی افزود: در‌این‌باره بانک‌ها می‌توانند در زمینه تأمین مالی، وزارتخانه‌ها در حوزه‌های مربوط به بوروکراسی و قوانین، اصناف درباره بازاریابی و بازار‌رسانی کمک کنند. او الحاق ایران به سازمان شانگ‌های را اتفاق مهمی در سطح بین‌المللی دانست و گفت: این عضویت که پس از سال‌ها اتفاق افتاد، گشایش‌های خوبی را برای کشور ایجاد می‌کند.

عبدالملکی اظهار کرد: علت حضور من در تاجیکستان امضای دو تفاهم‌نامه با وزارت تندرستی این کشور درخصوص همکاری در زمینه آسیب‌های اجتماعی، افراد دارای معلولیت و حمایت‌های اجتماعی و با وزارت محنت، مهاجرت و شغل در زمینه تبادل تجربیات در حوزه‌های سیاست‌های اشتغال، مهارت‌آموزی، آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، بازرسی و بهداشت کار بود.

او درباره برنامه و نگاه رئیس‌جمهوری نسبت به این وزارتخانه هم گفت: رئیس‌جمهور تأکید دارد که حوزه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به‌عنوان موتور محرکه اشتغال کشور کار را پیش ببرد تا نتایج آن حاصل شود. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: هدف ما در ستاد اشتغال قرارگاه رفاه مردم این است که درباره ایجاد پلتفرم ملی اشتغال به تفاهم و جمع‌بندی برسیم.


بیشتر بخوانید: توقف در رشد جمعیت فعال بازارکار


او با بیان اینکه نرم‌افزار اولیه این کار به‌عنوان «سامانه ملی اشتغال» از سوی معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال تهیه شده است، گفت: این نرم‌افزار باید توسط افراد تکمیل و سپس اتصال نهاد‌ها و سازمان‌ها به آن انجام شود. عبدالملکی با تأکید بر اینکه هدف پلتفرم اشتغال ملی، تبادل اطلاعات و جمع‌بندی عملکردهاست، گفت: در این پلتفرم، برنامه‌های متعارف دستگاه‌ها برای ایجاد اشتغال هم دیده می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در توضیح این پایگاه ملی هم گفت: در این وب‌سایت ملی، خدمات دستگاه‌های مختلف درباره جامعه هدف هم قابل دسترسی خواهد بود و در این سامانه ثبت می‌شود و ما می‌توانیم گزارش نقش دستگاه‌ها در ایجاد اشتغال را ارزیابی کنیم. عبد‌الملکی تأکید کرد: اگر بتوانیم به‌درستی این پلتفرم را طراحی و نقش‌ها را تعیین کنیم، در لایحه بودجه ۱۴۰۱ بودجه مناسبی برای ایفای این نقش‌ها در نظر خواهیم گرفت.

او گفت: در بودجه ۱۴۰۰، ۳۲ هزار میلیارد تومان برای اشتغال و تولید، تخصیص داده شده بود؛ ولی نظام تخصیصی آن به‌درستی مشخص نبود. عبدالملکی خطاب به اعضای ستاد اشتغال قرارگاه رفاه مردم گفت: قطعا با کمک شما یک جریان جدید از برنامه اشتغال‌زایی ایجاد خواهیم کرد و با این پلتفرم ملی، یک الگوی قابل عرضه به دنیا خواهیم داشت که می‌توانیم به کشور‌های همسایه و دوست عرضه کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشنهاد کرد: نهاد‌هایی که خارج از دولت، برنامه‌های اشتغال دارند؛ مانند کمیته امداد امام خمینی (ره)، بسیج سازندگی، بنیاد علوی، بنیاد برکت و آستان قدس رضوی برای تکمیل اطلاعات سامانه ملی اشتغال کمک کنند و برنامه‌های اشتغال خود را با کد ملی افراد در سامانه ثبت و بارگذاری کنند تا اشتراک‌گذاری اطلاعات به‌درستی اتفاق بیفتد. عبدالملکی اظهار امیدواری کرد مردم در سال ۱۴۰۱، فضای اشتغال خوبی را تجربه کنند.

در ادامه این نشست هم «عیسی منصوری»، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال، با ارائه توضیحاتی درباره سامانه ملی اشتغال و نحوه ارتباط نهاد‌های عضو قرارگاه به آن گفت: شغلی که به طور قطعی ایجاد شود، برای ما ملاک است؛ شغلی که در نهاد‌های بیمه‌گر مثل تأمین اجتماعی یا صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان و عشایر یا صندوق‌های دیگر ثبت شود و با شغلی که اداره مالیات، فرد شاغل را به‌عنوان مؤدی مالیاتی بشناسد.

او اظهار کرد: سامانه ملی اشتغال کمک می‌کند داده‌ها را در بخش عرضه و تقاضا تدقیق کنیم و دسترسی بهتری به آن داشته باشیم. معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در دو هفته آینده کار اطلاعات‌گیری از نهاد‌های عضو انجام و سپس کار راستی‌آزمایی داده‌ها انجام خواهد شد.

در این نشست نمایندگان دستگاه و وزارتخانه‌های مختلف از‌جمله اقتصادی و دارایی، میراث فرهنگی و گردشگری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت، معدن و تجارت، سازمان بهزیستی کشور، سازمان فناوری اطلاعات، صندوق کارآفرینی امید، اتاق تعاون، اتاق اصناف، صندوق توسعه ملی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد برکت و... برنامه‌های اشتغال خود برای شش‌ماهه دوم سال ۱۴۰۰ و همچنین منابع موجود خود را برای تحقق این برنامه‌ها عنوان کردند.

منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران