تاریخ انتشار: ۱۲:۳۵ - ۰۴ مهر ۱۴۰۰

لیتوانی به رغم حکم دادگاه حقوق بشر اروپا مهاجران افغان را اخراج کرد

این مهاجران از ماه اوت بدین سو دستکم ۱۰ بار به صورت ناموفق تلاش کرده بودند وارد مرز لیتوانی شوند. مرزبانی لیتوانی گفته است که این ۵ نفر بازداشت شده و روز پنجشنبه قبل از ظهر به بلاروس بازگردانده شده‌اند.

لیتوانی به رغم حکم دادگاه حقوق بشر اروپا مهاجران افغان را اخراج کرد

اقتصاد ۲۴-لیتوانی روز پنجشنبه ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور) اعلام کرد پنج مهاجر افغان را پس از ورود به مرز‌های این کشور به بلاروس بازگردانده است. پیشتر دادگاه حقوق بشر اروپا از لیتوانی خواسته بود دستور اخراج پناهجویان افغان را به عقب بیاندازد.
این مهاجران از ماه اوت بدین سو دستکم ۱۰ بار به صورت ناموفق تلاش کرده بودند وارد مرز لیتوانی شوند. مرزبانی لیتوانی گفته است که این ۵ نفر بازداشت شده و روز پنجشنبه قبل از ظهر به بلاروس بازگردانده شده‌اند.

این نهاد گفته است: «ما اجازه ورود مهاجران غیرقانونی را به خاک لیتوانی نخواهیم داد.»
قبل از این پنج پناهجوی افغان با مراجعه به دادگاه حقوق بشر اروپا مدعی شده بودند که از ۵ سپتامبر در لیتوانی مخفی هستند. با این حال گارد مرزی لیتوانی گفته بود که این افراد وارد خاک این کشور نشده‌اند.

پناهجویان گفته بودند «غربی و تحصیل‌کرده» هستند و به ویژه پس از تصرف افغانستان توسط طالبان، شرایط آسیب‌پذیری دارند. دادگاه اروپایی گفته است «اگر این افراد در قلمرو لیتوانی باشند»، آن‌گاه دولت این کشور نباید آن‌ها را مجبور به بازگشت به بلاروس بکند.


بیشتر بخوانید: ابعاد مالی و دریافتی‌های کشور‌های رابط از پناهجویان/ کدام کشور‌ها از بحران پناهجویی سود می‌برند؟


مهاجرت غیرقانونی به لیتوانی پس از اعمال تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه مقامات دولتی کشور همسایه‌اش بلاروس رشد چشمگیری داشته است. اتحادیه اروپا بلاروس را متهم می‌کند که در تلافی تحریم‌های وضع شده علیه مینسک، مهاجران عراقی، سوری و افغانستانی را از طریق لیتوانی به اتحادیه اروپا گسیل می‌کند.

لیتوانی می‌گوید شمار پناهجویان غیرقانونی وارد شده به این کشور در حالی طی سال ۲۰۲۱ به چهار هزار و ۱۲۴ نفر رسیده که این تعداد در مدت مشابه سال ۲۰۲۰ تنها ۷۴ نفر بوده است.

لیتوانی بلاروس را به تشویق مهاجران برای عبور غیرقانونی از مرز جهت ایجاد بی‌ثباتی در اتحادیه متهم کرده و می‌گوید این کشور تعمدا گذرگاه‌های مرزی را به روی پناهجویانی که عمدتا از عراق و سایر کشور‌های خاورمیانه و آفریقا می‌آیند، باز کرده است. اختلاف میان لیتوانی و بلاروس باعث شده است تعدادی از پناهجویان در مرز‌های خارجی اتحادیه اروپا گرفتار شده باشند، زیرا بلاروس نیز از پذیرش مجدد آن‌ها خودداری می‌کند.

آژانس امور پناهجویان سازمان ملل متحد اعلام کرده است که نگران «شرایط وخیم» مواجه با برخی از مهاجران است که هفته‌ها در مرز‌های لیتوانی و همچنین لهستان محبوس شده‌اند.

پارلمان لیتوانی چندی پیش قانون جدیدی را برای محدود کردن هجوم مهاجران از سمت مرز بلاروس تصویب کرد. این قانون امکان اخراج سریع‌تر و آسان‌تر پناهجویان را برای دستگاه قضایی این کشور فراهم می‌کند.
لیتوانی همچنین کار حصارکشی مرز ۵۵۰ کیلومتری خود با بلاروس را آغاز کرده است.

یورونیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تغییر زمان آغاز سال تحصیلی جدید دانشجویان

پول سینمایی برای پخش تلویزیونی / پشت پرده عدم اکران فیلم‌های دولتی در سینما‌ها چیست؟ + جدول

درباره ویتامین C بیشتر بدانید

فیلم/ تجربه بامزه پردیس احمدیه از موتور سواری!

انتخاب میز و صندلی؛ گام مهم بعد از خرید تجهیزات کافه

عکس/ ژست خاص بچه پولدار‌های قجری ۱۶۰ سال پیش با پالتو پوست

۷۰۰ هزار دلار برای بازیکن نیمکت نشین پرسپولیس!

فیلم/ لغو روادید برای سفر ایرانیان به بلاروس

پشت پرده خرید رایگان ساپینتو برای استقلال

نرخ جدید حق‌التدریس معلمان مشخص شد

صدور اخطار برای مشترکان پرمصرف آب

فیلم/ اظهارات عراقچی درباره حدود اختیاراتش در مذاکرات

ماجرای قطع انشعاب یک مشترک بدمصرف آب چه بود؟

عکس/ تغییر چهره دوست صمیمی یانگوم در ۴۷ سالگی با مدل موی متفاوت

فیلم/ اولین تصاویر آتش‌سوزی در نزدیکی فرودگاه تبریز

ساختمان انجمن صنفی روزنامه‌نگاران تخلیه شد

واکنش تلویحی عارف به بیانیه جبهه اصلاحات

چگونه در تلگرام اکانت دوم بسازیم ؟

عکس/ پوستر استقلال برای رونمایی از یک ستاره خارجی

عکس/ تغییر باورنکردنی ژنرال هموسو سریال جومونگ در ۶۱ سالگی

فیلم/ کتابخانه ملی بلاروس به رنگ پرچم ایران درآمد

عکس/ چهره دیده نشده هومن سیدی و جواد عزتی در فصل دوم سریال وحشی

عکس/ ترامپ برنده انتخابات ۲۰۲۸ است!

قیمت انواع لپ تاپ ایسر + جدول

قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

هشدار تند وزیر دفاع به ماجراجویی احتمالی اسرائیل

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

نقش مدیریت مالی در بودجه‌بندی سرمایه ای چیست؟

عکس/ استایل جالب فرهاد آییش و بازیگر سریال آکتور با لباس‌های برند

قرارداد آل‌کثیر با استقلال فسخ شد

عکس/ مایکل اوینینگ مربی پرسپولیس شد

عکس/ مشاهده زرافه مشهور گردن کج پس از ۶ سال در کنیا

وضعیت پلتفرم‌های ورشکسته دراماتیک‌تر از سریال‌ها/ کمتر از ۵ درصد پلتفرم‌های جدید در ۳ سال اخیر به تولید اثر رسیدند

زمان پایان قطعی برق اعلام شد

فیلم/ صحبت‌های جالب برادرشوهر الیکا عبدالرزاقی درباره او

کنسرت نامیرا در تالار وحدت

معامله ۲۸۲ کیلوگرم زعفران در بازار آتی بورس کالا

عکس/ چهره متفاوت فردین سال‌ها پس از انقلاب در مغازه فرش فروشی اش

فیلم/ حمله به روحانی و ظریف روی آنتن زنده صداوسیما

عکس/ سلفی آسانسوری علی اوجی و الناز حبیبی با خنده‌های خاص

عکس/ استقبال رسمی رئیس‌جمهور بلاروس از پزشکیان

تکلیف بیفوما و پرسپولیس مشخص شد

گواهینامه رانندگی این افراد توقیف می‌شود

تنظیم‌گری رمزارز‌ها در انحصار بانک مرکزی

وضعیت شاخص پرتو فرابنفش در ۲ روز آینده

آدرس غلط وزارت نیرو درباره وضعیت آب تهران/ چرا طرح فریز پایتخت راه‌حلی عاقلانه برای حل بحران آب نیست؟ + نمودار ساخت و ساز

پژو ۲۰۷ ارزان شد + جدول قیمت‌ها

آدریانو تولوزا کیست؟ /بازیگر برزیلی فیلم مرد عینکی

فیلم/ رونمایی نیلوفر شهیدی از دختر خوانده‌اش

گزارش بورس امروز چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۴