تاریخ انتشار: ۱۱:۱۳ - ۰۸ فروردين ۱۳۹۸
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام مطرح کرد؛

دلایل گرانی در بازار گوشت و مرغ

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام اعلام کرد که سودجویی دلالان و واسطه‌های بی‌شناسنامه که نظارتی بر کار آن‌ها نمی‌شود و این‌که هیچ کس به حق خود قانع نیست، از دلایل مشکلات موجود در بازار به ویژه بازار گوشت قرمز و گوشت مرغ است که البته بر اساس آخرین مصوبات و ابلاغیه‌ها از سوی وزارت جهاد کشاورزی همه نهاده‌های تولید زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی توزیع می‌شود که البته برخی از همین‌ها مقاومت می‌کنند.
گوشت وارداتی
اقتصاد24- دولت در سال گذشته میلیاردها دلار آن هم با پایین‌ترین نرخ ارز یعنی ۳۸۰۰ تومانی و ۴۲۰۰ صرف واردات نهاده‌های تولید یا همان خوراک دام و طیور کرد اما در این میان گوشت قرمز و گوشت مرغ که بیش از ۷۰ درصد هزینه‌های تولیدشان ناشی از همین کالاهای اساسی وارداتی است، نه‌تنها رنگ ثبات و آرامش به خود ندیدند بلکه در سال گذشته دائماً با نوسان قیمت و گرانی دست و پنجه نرم کردند و هر روز مردم شاهد قیمت‌های جدیدتری از این محصولات پروتئینی در بازار بودند.

مرتضی رضایی - معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام - در این باره که چرا با وجود این همه هزینه از سوی دولت و صرف این همه ارز دولتی در محدودیت‌های ارزی که وجود داشت، وضعیت بازار گوشت قرمز و گوشت مرغ بر این منوال و روند گذشت و قیمت‌ها به ثبات نرسیدند، به ایسنا توضیح داد که یکی از اساسی‌ترین مسائلی که باید فرهنگ‌سازی و نهادینه شود، رعایت حقوق همدیگر و قانع بودن به حق خودمان است چرا که به جرأت می‌توان گفت در سال گذشته حتی یک گرم سویا با ارز آزاد به کشور وارد نشد و همه واردات صورت گرفته در سال گذشته با نرخ ۴۲۰۰ تومانی در ابتدای پارسال نیز با نرخ ۳۸۰۰ تومانی تأمین ارز شده است.

وی افزود: اما باید پرسید که با این وجود، چرا وضعیت این گونه پیش رفت که دیدید، برای این‌که تاجران، واسطه‌ها و کسانی به عنوان عوامل توزیع وجود دارند که به حق خودشان قانع نیستند و همین عامل سبب شد تا سویا وارد شده به کشور به دست مرغدار و دامدار نرسد چرا که آن وارد کننده، تاجر یا واسطه می‌خواهد با قیمت بالاتری به فروش برساند و سود بیشتری نصیب خودش کند. این نشان می‌دهد که هیچ کس به حق خودش قانع نیست و اگر واقعاً هر کسی علاوه بر محفوظ نگه داشتن حق خود، به حق دیگران نیز احترام بگذارد، مطمئن باشید چنین مشکلاتی را نباید مشاهده کنیم و در همه جنبه و مشکلات، می‌شود این نکته را مشاهده کرد.

دلالان و واسطه‌های بی‌شناسنامه عامل اصلی گرانی در بازار

رضایی تصریح کرد: کافی است که با وجود واردات این کالای اساس به اندازه کافی، من به عنوان واردکننده یا هر عنوان دیگر، نخواهم آن را آنطور که باید توزیع کنم و همین مسئله به خودی خود باعث اختلال، نوسان و مشکلاتی از این دست که طی سال گذشته شاهد آن بودید، می‌شود. افراد مختلفی در این زمینه مسبب این اتفاقات ناخوشایند بودند که اصلی‌ترین آن‌ها واسطه‌هایی هستند که وجودشان بد نیست و در همه دنیا نقش آفرینی می‌کنند اما به حق خودشان راضی نیستند و اینها اکثراً شناسنامه‌دار نیستند و بر عملکردشان هم نظارتی صورت نمی‌گیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام ادامه داد: اخیراً که در بازار و قیمت کنجاله سویا اختلالی به وجود آمده بود و مرغداران و دامداران مدعی شده بودند که به کیلویی ۳,۰۰۰ هزار تومان و حتی بالاتر رسیده است، از هر کدام آن‌ها سوال می‌کردیم که چه کسی به شما این قیمت داده است و با این قیمت کنجاله سویا را فروخته است، نمی‌گفتند و در پاسخ این‌که چرا همکاری و اطلاع‌رسانی نمی‌کنید، به ما می‌گفتند اگر بگوییم، اسم ما در لیست آن واردکننده یا تأمین کننده اصطلاحاً بلاک می‌شود و دیگر به من نهاده و خوراک دام و طیور نمی‌دهند.

مرغداران و دامداران واردکننده و واسطه‌های متخلف را معرفی نمی‌کنند

وی با تاکید بر این‌که در شرایطی که مرغدار و دامداران هم گزارش نمی‌دهند، اگر تخلف یا فسادی صورت می‌گیرد چگونه باید شناسایی و اصلاح شود، گفت: مگر نه اینکه مرغداران و دامداران به عنوان متقاضی اصلی این کالای اساسی باید پای کار باشند، مگر می‌شود جامعه‌ای با جمعیت دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفری از دامداران و مرغداران، نتوانند به واردکننده این نکته را گوشزد کنند که حق نداری به قیمتی بالاتر از آن نرخی که باید نهاده تولید را به من بفروشی؟! و وقتی که مرغداران و دامداران نمی‌گویند چه کسی، چه کالایی را با چه نرخی و چه مکانیسمی به آن‌ها فروخته است، دستگاه‌های نظارتی چگونه می‌خواهند با آنها برخورد کنند.

رضایی مشکل دیگر در این زمینه را ضعف در زمینه تشکل‌ها و زنجیره تولید دانست و اظهار کرد: طی سالیان متمادی همه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی بر این نکته که باید زنجیره‌های تولید در صنعت مرغداری و دامداری شکل بگیرد که پتانسیل و توانایی از مرحله تأمین نهاده تا فروش محصول در بازار در درون یک تشکل، ایجاد شود اما این اتفاق هنوز نیفتاده است؛ یعنی به عنوان مثال خوراک دام و طیور، جوجه یک روزه و هر نیازمندی که یک یا چند واحد تولیدی دارند، از طریق زنجیره شکل گرفته و در قالب قراردادی بلند مدت خریداری و تأمین شود که فروشنده یا همان واردکننده نتواند به هر قیمتی که دلش می‌خواهد به دامدار یا مرغدار نهاده و دیگر کالاهای مورد نیاز او را بفروشد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام افزود: یکی دیگر از مسائل این است که نهاده‌های مورد نیاز تولید باید از طریق تشکل‌های این دو صنعت تأمین شود تا بتوان ثبات در بازار دام و طیور را مشاهده کرد، اما تنها در این بازه زمانی که دامداران و مرغداران احساس خطر می‌کنند زمزمه‌هایی از فعالیت و همکاری آنها در این زمینه به گوش می‌رسد و همین که بازار قدری به آرامش می‌رسد، فراموش می‌کنند که باید این زنجیره فعالیتی ادامه دار داشته باشد و چنین وظیفه‌ای می‌تواند بر گردن خودشان بیفتد و بعضاً شاهدیم که می‌گویند ما را به واردات چه کار؟!

نظارت شدید بر توزیع خوراک دام و طیور و مقاومت متخلفان

وی اعلام کرد: برخی در این میان که تا کنون سوءاستفاده می‌کردند، وقتی قرار بر نظارت بیش‌تر می‌شود و مانند امروز همه واردکنندگان موظف می‌شوند کالای وارداتی خود را برای توزیع زیر نظر این وزارتخانه تحویل دهند، مقاومت و سنگ اندازی می‌کنند. در حالی که اگر شفافیت و درستی در کارشان باشد، مقاومتی نباید وجود داشته باشد؛ این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی تنها می‌خواهد نظارت کند تا به همه تولیدکنندگان شفاف، به اندازه و به قیمت نهاده مورد نیاز تولیدش داده شود و همان واسطه‌ها در تنگنا قرار گرفته و مصاحبه می‌کنند که دولت نمی‌تواند و نباید وارد این حوزه شود.

رضایی تصریح کرد: باید به آن‌ها گفت که دولت هیچ علاقه‌ای برای ورود به این حوزه نداشت اما مشکلاتی به وجود آمد که به ناچار به این مسئله ورود پیدا کرد و بر روند توزیع نظارت کاملی صورت خواهد گرفت. اما برخی که می‌خواهند به صورت غیر شفاف و سیاه کار کنند، رصد شوند که البته رصد شدن به معنای بگیر و ببند نیست بلکه تنها می‌خواهیم شفاف شود، از کجا آوردی، چقدر توزیع کردی، به کی فروختی و چند فروختی؟!
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های بنز در بازار ایران امروز + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

رونمایی از شغل دوم ابوالفضل پورعرب

عکس/سمیرا حسن پور هر روز جوان‌تر

استایل جذاب مریم مومن در استوری جدیدش + عکس

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

فیلم/ عظیمی: تمام کسانی که پشت سر صدیقی نماز خواندند نمازشان باطل است

بالاخره مدرک رائفی‌پور منتشر شد

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

بهترین تفرجگاه‌های فیروزکوه در فصل بهار

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

استایل ساحلی شبنم مقدمی داور صداتو!

جواب رد پارسا پیروزفر به خواستگاری هانده!

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

این ۴ نکته عمرتان را ۶ سال افزایش می‌دهد

بهترین تفرجگاه‌های دماوند در فصل بهار

با این ویتامین از پوکی استخوان در امان بمانید

کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند

این نشانه ها می گوید فرزند شما استعدادی استثنایی دارد

ارزش معاملات بورس به اندازه ارزش یک ساختمان در تهران شد!/ بازار سرمایه نیازمند تغییر توامان تاکتیکی و تکنیکی

مواریس: تساوی پرسپولیس و سپاهان به سود استقلال شد

شکایت پرسپولیس از سپاهان به دلیل اهانت به زنان

فیلم/ دلخوری و ناراحتی رامین رضاییان از هواداران پرسپولیس

اوسمار: می‌دانستیم که بازی سختی با سپاهان داریم

اینفوگرافی/ کدام کشور‌ها کلاهک اتمی دارند؟

دلیل برکناری خطیر مشخص شد

مطهره گونه‌ای بازداشت شد

کنایه درویش به بازی سپاهانی‌ها

خطیر از مدیرعاملی استقلال برکنار شد

فیلم/ لحظه کتک‌کاری امید عالیشاه با دابو در دقیقه ۸۲

فیلم/ جابه‌جایی زنان پرسپولیسی پس از شعار سپاهانی‌ها

پرسپولیس هدیه استقلال را پس فرستاد

فیلم/ پرواز رئیس قوه قضاییه با یک هواپیمای عمومی

بالاخره مدرک رائفی‌پور منتشر شد

اتهام همجنس‌بازی تسنیم علیه مهدی نصیری

فیلم/ اظهارات جالب رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران روی آنتن زنده

بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟

هاشمی‌نسب: از نتیجه بازی راضی نیستم

فیلم/ گریه ناگهانی مجری صدا‌وسیما روی آنتن زنده

مطهری: بازی سنگینی بود

کارشناسی داوری بازی استقلال و تراکتور

مظفری‌زاده: دندان خلیل‌زاده لق شد

خلیل‌زاده: محمدی باید اخراج می‌شد

توهین سخفیف به سبک مجری صداوسیما

نکونام: باد روی عملکرد ما تاثیر داشت

فیلم/ هشدار جدی فرمانده کل سپاه به اسراییل

فیلم/ عظیمی: تمام کسانی که پشت سر صدیقی نماز خواندند نمازشان باطل است

فیلم/ ظاهر جالب یک هوادار خانم پرسپولیس در آستانه دیدار سرخ‌چوشان دربرابر سپاهان

توجه به حوزه‌های نوآورانه در صنعت بانکداری در صدر برنامه‌های بانک سینا قرار دارد

آیا فرضیه سقوط نیکا از ارتفاع صحت دارد؟

آبی‌ها در تبریز متوقف شدند

فیلم/ حال و هوای ورزشگاه آزادی پیش از بازی پرسپولیس و سپاهان

فیلم/ ویدیویی پربازید از حسن روحانی بعد از نقض حکم اعدام بابک زنجانی

ورود این خودرو به کشور مجاز شد

ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

تخفیف نفت ایران چقدر است؟

عضو شورای شهر شهردار را ربود

عکسی از کودکی علی مطهری در کنار پدر

عکس/ تغییر چهره جالب علیرضا جعفری بعد از ۲۰ سال

شعار هواداران تراکتور علیه هاشمی‌نسب

افشاگری جعفرزاده از طراح ایده ساخت ۴ میلیون مسکن

اینفوگرافی/ مقایسه ابرقدرت‌های اقتصادی در عرصه صادرات در ۱۵۰ سال اخیر

سیرچ کرمان لرزید

هشدار نارنجی هواشناسی به این استان‌ها