تاریخ انتشار: ۱۰:۰۹ - ۱۸ فروردين ۱۳۹۸
آخرین خبرها از مناطق سیل‌زده؛

هیچ خانه جدیدی در مسیر سیل احداث نمی‌شود/ 92 روستای لرستان در خاموشی به‌سر می‌برند

 مدیرکل بازسازی بنیاد مسکن با اعلام این خبر که بانک مرکزی قول داده پرداخت تسهیلات به مناطق سیل‌زده را از امروز آغاز کند، گفت: تا کنون به ۱۱۰ هزار خانه خسارت وارد شده است؛ جودی هم‌چنین اعلام کرد: طبق بررسی پژوهشگران سوانح طبیعی، خانه‌های در بستر رودخانه با استفاده از زمین رایگان دولتی جابه‌جا خواهد شد.
سیل
اقتصاد24 - مجید جودی اظهار کرد: بانک مرکزی قول داده که امروز پرداخت تسهیلات را به بانک‌های عامل اعلام کند و سریعاً پرداخت شود. دولت نیز در حال تأمین کمک بلاعوض است ولی ما معطل نشدیم و از محل منابع بنیاد مسکن، پرداخت کمک بلاعوض را از یک هفته قبل در مازندران و از دیروز در لرستان شروع کرده‌ایم.

وی در پاسخ به این سوال که برای خانه‌های در مسیر سیل‌های احتمالی چه تمهیداتی اندیشیده‌اید، گفت: در تمام مناطقی که قرار است بازسازی شود، بستر توسط پژوهشگران سوانح طبیعی مورد مطالعه و بررسی قرار می‌گیرد و اگر ساختار مناسبی برای ساخت و ساز وجود نداشته باشد خانه‌ها جابه‌جا می‌شود. برای جابه‌جایی نیز سعی می‌کنیم از زمین‌های دولتی استفاده کنیم که به صورت رایگان در اختیار مردم قرار گیرد. اگر هم زمین دولتی نبود بنیاد مسکن زمین مورد نیاز را خریداری می‌کند و در اختیار مردم قرار می‌دهد. اما به هیچ عنوان در نقطه قبلی که گاهاً در مسیر رودخانه قرار دارد اجازه ساخت و ساز نمی‌دهیم.

به گفته جودی، هم‌اکنون ماشین‌آلات در شهر پل‌دختر مشغول پاکسازی هستند و در آینده بسیار نزدیک بازسازی شروع می‌شود.

مدیرکل بازسازی بنیاد مسکن خاطرنشان کرد: بنیاد مسکن در واقع عنوان متولی بازسازی است اما تمام ماشین‌آلات و نیروهای فنی خود را برای امداد و نجات، بسیج کردیم. سپس در نقاطی که شرایط محیطی اجازه می‌داد ارزیابی خسارات را آغاز کردیم. تا این لحظه ۱۱۰ هزار واحد مسکونی در استان‌های گلستان، مازندران و لرستان ارزیابی شده که ۴۰ هزار واحد از این تعداد نیاز به نوسازی دارد و ۷۰ هزار واحد تعمیراتی است. البته این آمار فعلاً برای مناطقی است که شرایط محیطی به ما اجازه ارزیابی را می‌دهد. هنوز با توجه به این‌که در خوزستان دچار آب‌گرفتگی هستیم حتی یک واحد هم ارزیابی نکرده‌ایم و منتظر هستیم تا شدت آب‌گرفتگی کاهش پیدا کند. بخشی از آق‌قلا و گمیشان و خوزستان هنوز بررسی انجام نشده است.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد بیشترین خسارت ناشی از سیل در استان لرستان بوده و حجم خسارت نسبت به گلستان بیشتر است.

مدیرکل بازسازی بنیاد مسکن با بیان این‌که از روز گذشته پرداخت کمک بلاعوض در استان لرستان آغاز شده است گفت: طبق مصوبه دولت برای واحدهای احداثی شهری ۵۰ میلیون تومان وام و ۱۲ میلیون تومان کمک بلاعوض تعیین شده است. برای واحدهای روستایی نیز ۴۰ میلیون تومان وام و ۱۰ میلیون تومان بلاعوض پرداخت می‌شود. هم‌چنین واحدهای تعمیری شهری و روستایی ۱۵ میلیون تومان وام و ۵ میلیون تومان کمک بلاعوض دریافت خواهند کرد. برای اسباب اثاثیه سیل‌زدگان هم ۱۵ میلیون تومان وام و ۵ میلیون تومان بلاعوض در نظر گرفته شده است.

 92 روستای لرستان در خاموشی به‌سر می‌برند

سیل فروردین ماه، بعد از مازندران، گلستان، شیراز و لرستان، حالا به خوزستان رسیده و بسیاری از شهرهای آن را در وضعیت اضطراری قرارداده است. از چند روز گذشته دستور تخلیه شهرها و روستاهای زیادی صادر شده و مردم در کمپ‌های اسکان اضطراری مستقر شده‌اند.

تاکنون حدود 170 روستا خالی از سکنه شده و ساکنان آنها در ۳۶ اردوگاه در نقاط مختلف خوزستان اسکان داده شده‌اند؛ خانه بسیاری از اهالی روستاهای حاشیه کرخه، دز و کارون با بالارفتن دبی این رودخانه ها تا بام زیر آب فرو رفته اند و حالا تنها چیزی که برای روستاییان مناطقی همچون بامدژ، شعیبیه شوشتر، حمیدیه، رفیع و باوی مانده جانشان هست که بر روی دست گرفته اند و پیراهن تن شان...

مزارع و دامهای این روستاییان از دست رفته، محتاج نان شب شده اند و و مشخص نیست سیل‌زدگان تا چه زمانی باید در واگن، بام خانه یا اردوگاه زندگی بگذرانند. سپاه، ارتش، بسیج و هلال احمر و جلوتر از همه مدیریت بحران به کمک سیل زدگان آمده تا با کمک مردم و نیروهای امدادی آذوقه و نیازهای اولیه را تامین کنند و با این حال هنوز به چادر، مواد غذایی، آب، سرویس بهداشتی و ماشین آلات نیازمندند.

فراخوان دعوت به همکاری پزشکان

دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در اطلاعیه‌ای از نیاز فوری مناطق سیل‌زده به خدمات درمانی و لزوم همکاری متخصصان داوطلب در این مناطق خبر داد.

همچنین قرار شد با مشارکت هیات‌ها، باشگاه‌ها، فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ موکب شهدای جامعه فوتبال به منظور کمک‌رسانی به سیل‌زدگان خوزستان و لرستان برپا شود.

تکذیب سر ریز آب از دیوار سد کرخه

فرماندار اندیمشک سر ریز آب در بخشی از دیوار کناری سد کرخه را تکذیب کرد. پیمان جهانگیری با اشاره به کلیپ منتشر شده در خصوص سر ریز شدن آب از بخشی از دیوار کناری سد کرخه، اظهار کرد: این خبر کذب است. در حال حاضر سد کرخه پایدار است و ورودی و خروجی آن مدیریت شده است.

آخرین وضعیت روستاهای گرفتار در سیل منطقه بامدژ

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در خصوص آخرین وضعیت بحران سیل در اهواز گفت: مردم در اردوگاه‌ها شرایط چندان خوبی ندارند در برخی موارد سه خانوار در یک چادر زندگی می‌کنند.

علی ساری در خصوص آخرین وضعیت اهواز در پی بارش های سیل آسای اخیر اظهار داشت: با توجه به این‌که در روزهای گذشته دبی رودخانه کرخه افزایش پیدا کرده است علاوه بر روستاهای اطراف، شهرها نیز در حال تهدیدشدن هستند. متاسفانه وضعیت کارون هم تعریف چندانی ندارد. خروجی کارون در اهواز میزان بالایی دارد. بالادست اهواز زیر آب است و در بخش اسماعیلیه پایین‌دست اهواز زمین‌های کشاورزی به زیر آب رفته‌اند و احتمال سیل در نقاط روستایی و مسکونی وجود دارد.

وی افزود: تخلیه آب رودخانه کرخه به خوبی انجام نمی‌شود، به طوری که زندگی شهرهای حمیدیه، سوسنگرد و اطراف آن را تهدید کرده است. در حوزه کارون مسیر ارتباطی این رودخانه با تالاب هورالعظیم دچار مشکل است و دلیل همه اینها کمبود ماشین‌الات سنگین است.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: مردمی که در اردوگاه‌ها اسکان داده شده‌اند شرایط چندان خوبی ندارند. کمبود امکانات اعم از چادر، مواد غذایی، سرویس‌های بهداشتی و آب بسیار به چشم می‌خورد در برخی موارد سه خانواده در یک چادر اسکان داده شده‌اند، چرا که چادر وجود ندارد این شرایط سخت در حال شدت گرفتن است و دولت باید نسبت به تامین امکانات کمک‌رسانی و ماشین‌آلات به شدت اقدام کند.

ساری عنوان کرد: ما انتظار داریم صداوسیما در این شرایط واقعیت‌ها را از زبان مردم بیشتر منتقل کند و ارتباط خود را با نمایندگان مردم افزایش دهد.

92 روستای لرستان در خاموشی به‌سر می‌برند

با گذشت بیش از دو هفته از اولین سیلاب لرستان وضعیت این استان همچنان عادی نشده و مردم درگیر مشکلات ناشی از خسارات بوجود آمده از سیل هستند این درحالیست که مردم و دولت دست به دست در پی برطرف کردن خسارات و عادی کردن منطقه هستند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان گفت: 92 روستای استان در خاموشی به‌سر می‌برند. فریدون خودنیا با اشاره به آمار آخرین عملکرد برق استان در سیل اخیر، بیان کرد: در ادامه خدمات‌رسانی به هم استانی‌های سیل‌زده، شرکت توزیع برق استان همچنان با اقتدار عملیات برق‌رسانی را ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: طبق آخرین آمار فقط ۹۲ روستا از مجموع ۶۹۰ روستای بی‌برق شده در خاموشی بسر می‌برند. خودنیا اضافه کرد: به‌علت عدم وجود راه دسترسی مشکلاتی بر سر راه خدمات‌رسانی بوجود آمده و الزاما بایستی در اسرع وقت مشکلات سیل‌زدگان از نظر خدماتی مرتفع شود. این مسئول اظهار کرد: ۸۵ اکیپ همچنان در حال انجام‌ وظیفه هستند و سعی خود را در جهت تامین برق تمامی روستاها به خرج خواهند داد.

دولت مصصم به جبران خسارت مردم است

استاندار لرستان گفت: دولت مصصم است تا خسارت مردم را جبران کند. سیدموسی خادمی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: به دنبال این سیل ویرانگر مردم ما سالم ماندند اما مردم وسایل خود را از دست دادند.

وی تصریح کرد: در چگنی، پلدختر، معمولان، دلفان، کوهدشت و ... مردم داشته ‎ های را که در طول عمر خود اندوخته کرده به یک لحظه از دست داده‎اند. استاندار لرستان خاطرنشان کرد: همچنین زیرساخت ‎ های برق، آب، کانال ‎ ها و تاسیسات شهری نیز به شدت آسیب دیده است.

خادمی اضافه کرد: دولت امیدوار و مصمم است که خسارت را جبران کند و این حجم آب خواست خداوند بوده است. وی بیان کرد: باید در بخش‎های کارمان را بهتر انجام می‌دادیم و در بستر و مسیر رودخانه‎ها نباید خانه می‎ساختیم و کانال‎ها بزرگتر ساخته می‎شد اما حجم این سیل قابل پیش‎بینی نبود.

استاندار لرستان ادامه داد: خسارات در حال ارزیابی هستند و تا یکشنبه ارزیابی‏‎ها برای تامین بودجه انجام می‎شود. خادمی با اشاره به امدادرسانی، افزود: امدادرسانی تاکنون گسترده بوده و چندین استان نیز دچار مشکل شدند اما آنها کمتر از ما آسیب دیدند و همه در حال آماده باش بودند.

وی با بیان اینکه با توجه به اینکه پلدختر جمعیت بیشتری داشت بخشی از امدادرسانی آنجا رفت، اظهار کرد: اولویت تهیه وسایل زندگی مردم است.

آسیب 38 میلیاردی سیل به بناهای تاریخی همدان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان گفت: طی بارندگی‌های اخیر 38 میلیارد و 800 میلیون ریال به بناهای تاریخی همدان خسارت وارد شد. علی مالمیر بیان کرد: بارش های اخیر موجب شد تعدادی از ابنیه تاریخی دارای ارزش 60 تا 70 درصد دچار آسیب شوند.

وی اعلام کرد: طی بارش های متوالی در روزهای 11 و 12 فروردین، تعدادی از ابنیه دارای ارزش استان دچار آبگرفتگی های جزیی و کلی شدند که نسبت به رفع آن اقدام خواهیم کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان با بیان اینکه تنها یخدان میرفتاح ملایر دچار خسارت کلی شده است، اظهار کرد: به بناهای تاریخی دیگر استان به صورت جزیی آسیب وارد شده است.

مالمیر یادآور شد: چکه کردن آب از سقف و یا ورود رطوبت به داخل بنا از جمله آسیب های جزیی به برخی از بناهای خسارت دیده است که باید مجدد عایق آنها تعویض شود.

وی درباره بنای پل زرامین نهاوند گفت: آن بخش از پل زرامین که تاریخی است، آسیب ندیده بلکه تنها دیوارهای بیرونی آن خسارت دیده که اداره راهداری آنها را ترمیم می‌کند.

مالمیر اظهار کرد: میزان خسارات وارده، به ستاد مدیریت بحران اعلام شده است که در صورت تأیید از اعتبارات ملی و استانی استفاده خواهیم کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان در پایان خاطر نشان کرد: مرمت تمام آثار تاریخی صدمه دیده در اولویت میراث فرهنگی ‌قرار دارد.

منبع: خبرگزاری‌ها
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بیم و امید سهامداران بورس

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟