اقتصاد۲۴- نوشیدن زیاد قهوه یا دیگر نوشیدنیهای قندی ممکن است به احساس اضطراب منجر شود، اما نوشیدن چای نیز اثرات جانبی خاص خودش را دارد. نوشیدن چای اغلب جنبه دارویی دارد. به عنوان مثال برای معده درد چای زنجبیل، برای بی خوابی چای بابونه و برای گلو درد چای سیاه با مقداری عسل توصیه میشود. خواص درمانی چای میتواند بیشتر بیماریهای جسمی را تسکین دهد و حتی خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند سرطان، التهاب، دیابت و بیماریهای قلبی را کاهش دهد به طوری که از فواید درمانی آن مدت هاست استفاده میشود.
بیشتر بخوانید:نوشیدنیهای مفید برای هضم غذا
اگر شما هم زیاد چای میخورید حتما:
۱. احساس اضطراب و بی قراری خواهید داشت
ممکن است برای مقابله با احساس استرس، اضطراب، بی قراری و در گپهای شبانه خود به جای قهوه چای بنوشید، اما توجه کنید که چای به طور طبیعی حاوی کافئین است و در صورت مصرف بیش از حد این احساسات نیز تشدید خواهند شد؛ بنابراین آیا برای دوری از فشار روانی خود چای زیادی مینوشید؟ بدانید که با دم کشیدن طولانی مدت چای، یک فنجان از آن حاوی مقادیر بالایی کافئین خواهدشد. بسته به نوع چای نباید بیش از ۲۰۰ میلی گرم (سه فنجان) از ان را در روز مصرف کنید تا سطح اضطرابتان متعادل گردد.
۲. خواب خوب و با کیفیتی نخواهید داشت
معمولا کافئین موجود در چای سیاه از سایر چایها بیشتر است. برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف ۲۰۰ میلی گرم کافئین ۶ ساعت یا بیشتر پیش از زمان خواب میتواند اثر منفی بر کیفیت خواب داشته باشد، زیرا کافئین بر هورمون ملاتونین که تحریک کننده خواب است غلبه میکند. البته این امر به شخص، متابولیسم و میزان کافئین مصرفی او از دیگر منابع نیزبستگی دارد. اگر روزانه بیش از سه فنجان چای مینوشید و از دیگر منابع نیز کافئین دریافت میکنید احتمال بیشتری وجود دارد که خواب شما تحت تاثیر قرار بگیرد.
۳. سوزش سر دل را تجربه خواهید کرد
چنان چه تشنگی خود را با نوشیدن چای برطرف میکنید و سوزش سردل را تجربه میکنید ممکن است نوشیدن یک فنجان چای صبحگاهی ریفلاکس اسید را تشدید کند، اما حتی اگر ریفلاکس اسید نداشته باشید هم کافئین موجود در چای میتواند موجب شل شدن اسفنکتری شود که مری را از معده جدا کرده و در نتیجه محتوای اسیدی معده راحتتر به سمت مری باز میگردند. اگر متوجه رابطهای بین نوشیدن چای و سوزش سر دل شدید میزان مصرف چای را کاهش دهید.
۴. دل دردهای مکرر دارید
مصرف زیاد چای میتواند سبب دل درد و حالت تهوع شود. تاننهای موجود در برگ چای طعم تلخ آن را فراهم میکنند. تاننها ترکیبات تلخ و قابضی هستند که بسیاری از آنها میتوانند بافت گوارشی را تحریک و سبب دل درد و حالت تهوع شوند. چنان چه بعد از نوشیدن چای به دل درد مبتلا شدید ممکن است بخواهید مقداری نان تست با پنیر بخورید، اما توجه داشته باشید که تاننها به پروتئین و کربوهیدراتها متصل شده و میتوانند احتمال تحریک گوارشی را به حداقل برسانند.
۵. سرگیجه خواهید داشت
اگر چه احساس سبکی یا سرگیجه یک عارضه جانبی کمتر شایع است، اما با نوشیدن یکی دو فنجان چای رخ نمیدهد. به طور معمول نوشیدن بیش از ۶ فنجان چای و کافئین آن سبب ایجاد چنین مشکلی خواهد شد.
۶. سر دردهای مکرر خواهید داشت
مصرف مکرر کافئین ممکن است به درمان برخی سردردها کمک کند، اما مصرف بیش از حد آن نیز میتواند سبب ایجاد سردرد شود. اگر دچار سردردهای مکرری میشوید مصرف کافئین خود را به کمتر از ۱۰۰ میلی گرم درروز کاهش دهید، زیرا نوشیدن مکرر چای باعث این اتفاق خواهد شد.
۷. احساس وابستگی به کافئین خواهید داشت
مصرف کافئین در کوتاه مدت و از طریق چای یا قهوه عالی است، اما افراط منظم باعث وابستگی به کافئین میشود و همان طور که پیشتر گفتیم، چای با خستگی و سر درد مقابله میکند که در صورت اعتیاد به آن با این علائم ناامیدکننده مواجه خواهید شد. هر چه بیشترکافئین مصرف کنید علائم ترک دشوارتر خواهد شد.
۸. کمبود آهن خواهید داشت
علاوه بر تاننهای موجود در چای که به کربوهیدراتها و پروتئین متصل میشوند؛ به آهن نیز متصل میشوند که اگر قبلا دچار فقر آهن شده باشید امر خوشایندی نیست. هنگامی که تاننها به آهن موجود در مواد غذایی متصل شوند، از جذب این ماده معدنی در دستگاه گوارش جلوگیری خواهند کرد.
طبق تحقیقات تانن موجود در چای بیشتر به آهن گیاهی متصل میشود بنابراین گیاه خواران و وگان اگر چای بیش از حد مصرف کنند با کمبود آهن روبرو خواهند شد.
اگر از رژیم گیاه خواری یا وگان پیروی میکنید مصرف چای خود را کاهش دهید.
۹. ادرار زیادی خواهید کرد
مانند هر نوشیدنی دیگر، مایعات باعث دفع ادرار میشوند، اما چای نیز مانند قهوه ادرارآور است به این معنا که باعث دفع ادرار زیاد خواهد شد.
۱۰. بدنتان کم آب خواهد شد
نوشیدن چای، باعث ادرار بیشتر میشود و تکرر ادرار اگر با نوشیدن آب جبران نشود منجر به کم آبی بدن میشود. کافئین موجود در چای باعث افزایش جریان خون به کلیهها میشود و در نتیجه پیامی به کلیهها ارسال میکند تا آب بیشتری از بدن خارج شود. البته این امر بستگی به نوع چای که مینوشید نیز دارد. چای سیاه به طور کلی کافئین دار است و مقادیر زیادی از چای سبز و چای اولنگ هم میتوانند بر هیدراتاسیون بدن تاثیر بگذارند، اما چای گیاهی اگر چه دارای کافئین است، اما احتمال اینکه تکرر ادرار را تجربه کنید کم خواهد کرد.
تحقیقات نشان میدهد که نوشیدن بیش از ۵۰۰ میلی گرم چای یعنی بیش از ۶ فنجان سبب ادرار مکرر و در نتیجه کم آبی بدن میشود.
منبع: صد آنلاین