تاریخ انتشار: ۱۶:۰۵ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
مدیر تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد چابهار مطرح کرد؛

یک الگوی موفق برای شکست تحریم‌های آمریکا

مجتبی اسدی گفت: منافع مشترک دهلی و تهران باعث شد فشار آمریکایی ها نتواند هندی ها را وادار به قطع رابطه همکاری اقتصادی با ایران کند. از آنجاکه هندی ها در چابهار منافع داشتند این محدودیت را از چابهار برداشتند و الان ما با روپیه می توانیم با آنها مبادله انجام دهیم.
منطقه آزاد چابهار
اقتصاد24 - آمریکا سعی دارد حلقه تحریم ها را روز به روز تنگ تر کند اما گویی به موانع سختی خورده است. از جمله این موانع ایستادگی هندی ها بر پروژه تکمیل توسعه بندر چابهار است.

مجتبی اسدی درباره تأثیر تحریم ها بر توسعه بندر چابهار گفت: محدوده تحریم ها در چابهار به لحاظ حضور هندی ها شاید خیلی مثل داخل کشور گسترده نیست ولی بالاخره محدودیت وجود دارد. قبلا لنج های باری به مقصد مناطق آزاد چابهار از مبدا امارات بدون مشکل می آمدند اما الان اماراتی ها این سرویس را به ما نمی دهند و تجار ما از امارات به مبداهای دیگری همچون هند و عمان سوییچ کردند.

وی با اشاره به قرار گرفتن سرمایه گذاری داخل ایران در فهرست تحریمی آمریکا افزود: هم پول ایران در هند و هم منافع هندی ها در چابهار است. این منافع مشترک باعث شد فشار آمریکایی ها نتواند هندی ها را وادار به قطع رابطه همکاری اقتصادی با ایران کند. از آنجاکه هندی ها در چابهار منافع داشتند این محدودیت را از چابهار برداشتند و الان ما با روپیه می توانیم با آنها مبادله انجام دهیم.

مدیر تسهیل تولید و فناوری‌های پیشرفته سازمان منطقه آزاد چابهار درباره الگو قرارگرفتن چابهار برای خنثی کردن تحریم های آمریکا اظهار کرد: اتفاقی که در چابهار افتاد بخشی از آن معلول کارهای ما روی کره خاکی است اما بخشی دیگر برآمده از استعدادهای خدادادی و جغرافیایی این منطقه است. استعدادهای جغرافیایی چابهار را در هیچ کجای ایران نمی توان پیدا کرد.

وی منطقه چابهار را محل اتصال سه قاره خواند و یادآور شد: این امتیاز را نمی تواند معلول و نتیجه رایزنی های انسانی محسوب کرد. به عبارت دیگر مدل اقتصادی چابهار از سه مولفه سیاست دولت، استعدادهای منطقه ای و خواست مردم منطقه به وجود آمد.

اسدی درباره میزان کمک چابهار به اقتصاد کشور در شرایط تحریم توضیح داد: تقریبا حدود سه سال است که توضیحات این مسئله را برای سیستم دولتی تشریح می کنیم اما آن توجه ویژه ای که باید برای امروز آن زمان اعمال می شد، اتفاق نیفتاد.

وی ادامه داد: زمان جنگ تحمیلی، بندری که در موضوع واردات کالاهای اساسی و تأمین نیازمندی های جنگ به داد کشور رسید، چهابهار بود. الان هم که در وضعیت جنگ اقتصادی هستیم باز هم چابهار می تواند به داد کشور برسد.

مدیر تسهیل تولید و فناوری‌های پیشرفته سازمان منطقه آزاد چابهار اظهار کرد: به عنوان مثال ما سالانه 3.5 میلیون تن برنج مصرف می کنیم و حدود 2 میلیون تن نیز واردات داریم. اگر برنج قهوه ای وارد و فرآوری کنیم ما به التفاوت رقم آن 400 دلار در تن است چون یک تن برنج آماده 1200 دلار و یک تن برنج قهوه ای 800 دلار قیمت دارد. هم اکنون چابهار ظرفیت فرآوری یک میلیون تن برنج را در خود ایجاد کرده بنابراین به نفع کشور است که برنج قهوه ای وارد و سپس آن را فرآوری کنیم. همین کار را درباره تأمین سایر اقلام اساسی نیز می توان انجام داد.

اسدی افزود: در حوزه پتروشیمی، فولاد و صادرات مواد معدنی و مواد اولیه تولیدات کارخانجات ظرفیت های خوبی در چابهار است و از این ظرفیت ها می توان برای کمک به کشور استفاده کرد.

منبع: نامه نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیشنهاد هسته‌ای ترامپ؛ توقف غنی‌ سازی اورانیوم در برابر کنسرسیوم منطقه‌ای؟/ پاسخ تند تهران: طرح، یک‌طرفه و خیالی است

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۳ خرداد ۱۴۰۴/ افزایش چشمگیر قیمت طلا به کمک اونس

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۳ خرداد ۱۴۰۴/ قیمت دلار بازهم سقوط می‌کند؟

عکس/ چهره متفاوت رهبری ۴۴ سال پیش در کنار مجید حداد عادل

عکس/ سردار آزمون در کنار پدرش

سگ‌گردانی در ارومیه ممنوع شد

نتیجه نوبت اول کنکور اعلام شد

فیلم/ ادعای جنجالی: تغییر ساعت رسمی تاثیری بر مصرف انرژی ندارد

زمان آغاز فصل جدید لیگ برتر

صدور مجوز غنی‌سازی اورانیوم به ایران

فیلم/ جواد لاریجانی: مکانیزم ماشه لولوییست که نباید از آن بترسیم

ابوالفضل پورعرب عزادار شد + عکس

استقبال شورای همکاری خلیج‌فارس از مذاکرات آمریکا و ایران

فیلم/ سلام فارسی سیدورف در آغاز مراسم معارفه

اینترنت در کشورهای همسایه ۳۳ برابر سریع‌تر از ایران

فیلم/ دکتر صالحی: ایران به‌دنبال استفاده از سلاح هسته‌ای نیست

چالش جدید رامین رضاییان آغاز شد + عکس

تحلیل فلاحت پیشه از روند مذاکرات ایران و آمریکا

زن و بچه سعید روستایی مجوز نمایش گرفت

آتش‌سوزی گسترده در پارک ملی گلستان

موزه‌ها ۱۴ خرداد تعطیل شدند

فیلم/ سلاح ورزی: هفتصد میلیارد دلار برای دور زدن تحریم‌ها هزینه کردیم

فیلم/ واکنش قلعه‌نویی به دعوت‌نشدن ترابی به تیم ملی

عکس/ مربیگری الناز رکابی در کانادا

نظری جویباری: وعده‌ای جذاب برای استقلالی‌ها دارم

پیشنهاد اردوغان: برگزاری نشست پوتین، زلنسکی و ترامپ در ترکیه

قدیری ابیانه: رهبری به بی‌نتیجه بودن مذاکرات با آمریکا واقفند

عکس/ شماره ۱۰ رامین رضاییان به سیدورف رسید

آغاز مرحله جدید فروش محصولات سایپا

عکس/ سیدورف استقلالی شد

قلعه‌نویی: از بازی با تیم‌های بزرگ نمی‌ترسیم

عکس/ همسر سیدورف در تهران

فیلم/ زیباکلام: مردم ایران بخاطر کینه‌ای که از نظام دارند از فلسطینی‌ها بیزارند

فیلم/ حمله تند مسعود فراستی به جعفر پناهی

تاج دختر شایسته جهان بر سر نماینده تایلند نشست

افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان

واکنش وزارت صمت به توقف عرضه خودرو در ایران‌خودرو

فیلم/ لحظه ورود سیدورف به مراسم معارفه

عکس/ آنجلینا جولیِ ۱۹ ساله در کنار پدر و برادرش ۳۲ سال پیش

فیلم/ لحظاتی از تمرین امروز تیم ملی فوتبال

تغییرات مدیریتی در فدراسیون فوتبال

فیلم/ هم‌خوانی بازیگران تاسیان در کنسرت علیرضا قربانی

منطقه آزاد ارس ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های مهمی در حوزه انرژی دارد

شرکت توزیع برق تهران: قطعی برق هنگام برگزاری اجلاس اکو با اطلاع قبلی بوده

فیلم/ نجات معجزه‌آسای زن باردار از سقوط ۱۵۰ متری در کن

فوت ۶ زائر ایرانی تاکنون در حج امسال

پیش‌‌بینی بورس فردا سه‌‌شنبه ۱۳ خرداد

فیلم/ استوری آیسان اسلامی برای دختر مفقود شده

فیلم/ فوران آتشفشان در ایتالیا و فرار گردشگران

رژیم فستینگ مناسب چه کسانی است؟