تاریخ انتشار: ۱۱:۵۰ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۱

تحریم سپاه به زیان بورس تمام شد!

در آخرین روز دی ماه پارلمان اروپا تصمیم گرفت در اقدامی مداخله‌جویانه قطعنامه‌ای ضدایرانی را تصویب کند.

تاثیر تحریم سپاه بر بورس

اقتصاد۲۴- تمم پیشنهادی مربوط به درج نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های اصطلاحا تروریستی اتحادیه اروپا که پس از رای‌گیری به این قطعنامه اضافه شده بود نیز در قالب این قطعنامه به تصویب رسید. قطعنامه مذکور علاوه بر این شامل بندهای دیگری است که خواستار تحریم رییس‌جمهور و دادستان کل ایران است.

پارلمان اروپا در این قطعنامه خواستار محدودیت‌های هدفمند علیه همه قضاتی شده که علیه «معترضان»، حکم صادر کرده‌اند و در ادعایی از مقام‌های ایرانی خواسته شده به تعهدات بین‌المللی از جمله تحت میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (ICCPR) پایبند باشند.

در ادامه این متن، قانونگذاران اروپایی ضمن استقبال از محدودیت‌های اعلامی اخیر علیه ایران از جمله مرتبط با پلیس امنیت اخلاقی که ادعا شده همدست یا مسوول در مرگ مهسا امینی بوده‌اند، آنها را ناکافی خوانده و به دلیل آنچه بی‌توجهی آشکار ایران به کرامت انسانی و خواسته‌های شهروندانش و همچنین حمایت ایران از روسیه ادعا شده، خواستار تنظیمات بیشتر در موضع اتحادیه اروپا در قبال ایران شده‌اند.


بیشتر بخوانید: تنگه هرمز به روی کشتی‌های اروپایی بسته می‌شود؟


در این متن، از مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و شورای اروپا خواسته شده فهرست تحریم‌ها را به همه افراد و نهادهای مسوول «نقض حقوق بشر» و اعضای خانواده آنها بسط دهند و از برخی مقامات کشورمان و کلیه بنیادهای مرتبط با سپاه پاسداران و بنیاد مستضعفان و بنیاد شهید و امور ایثارگران نام برده شده است.

در داخل کشور، انتشار اخباری دال بر تصویب این قطعنامه و جزییات آن با واکنش تند همه گروه‌ها همراه بود. ایسنا در گزارشی مجموع مواضع نمایندگان مجلس را گرد هم آورده است. بر اساس این گزارش، برخی از چهره‌ها از به جریان افتادن طرح اصلاح قانون «اقدام متقابل علیه امریکا» در مجلس خبر داده‌اند تا جایی که به گفته احمد نادری، عضو هیات رییسه مجلس «طرح اصلاح قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی توسط امریکا در مجلس به جریان افتاد. تمامی کشورهای عضو «اتحادیه اروپا» که مبادرت به اعلام نام سپاه به عنوان سازمان تروریستی نمایند و تمامی نیروهای نظامی وابسته و سازمان‌ها و نهادهای این نیروها مشمول خواهند بود.»

در این میان برخی از نمایندگان اما در حساب توییتری خود خروج از NPT را خواستار شده‌اند. علیرضا سلیمی، نماینده دلیجان نوشته است: «اروپای کارخانه تروریست پرور، سپاه جان فدا در مقابله با تروریسم را با این بهانه تحریم می‌کند؛ ما همه پاسدار هستیم. حتماً مقابله جدی خواهیم کرد. خروج از NPT را در دستور قرار می‌دهیم.»

برخی از کارشناسان عقیده که این تحریم می‌تواند روی اقتصاد کشور تاثیرگذار باشد؛ در حال حاضر نرخ دلار بازار آزاد در آخرین معاملات نقدی به ۴۴ هزار و ۳۸۰ تومان رسیده است. این در حالی است که معاملات فردایی دلار همچنان سیگنال رشد می‌دهند. روند رو به رشد قیمت دلار با تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران از سر گرفته شد و حالا در معاملات نقدی نیز این مسیر صعودی به خوبی روشن است.

در سوی دیگر قیمت طلا و سکه نیز روند صعودی به خود گرفت و تا لحظه تنظیم این گزارش قیمت سکه به بیش از ۲۴ میلیون تومان و قیمت طلا به بیش از دو میلیون تومان رسید. برخلاف این بازارها بورس روند نزولی به خود گرفت و کارشناسان عقیده دارند علت موضوع به افزایش قیمت دلار باز می‌گردد.

بورس یک بازار نقدشونده است و سرمایه‌گذاران این بازار می‌توانند در عرض چند دقیقه سرمایه خود را نقد کنند؛ در نتیجه در شرایط فعلی ترجیح می‌دهند که سرمایه خود را به صورت موقت از بازار خارج وارد بازارهای موازی کنند تا سود بیشتری ببرند. برخی از سهامداران بورسی نقدینگی خود را از بازار سرمایه خارج و به صورت موقت وارد بازار دلار کردند تا گپ قیمتی به وجود آمده بین دلار صرافی و بازار آزاد سود ببرند و برخی دیگر از سرمایه خود را وارد بازارهای طلا و سکه کردند اما با توجه به اینکه حباب قیمتی سکه بالاست اکثر سرمایه‌گذاران خریدار طلای آب شده و دلار هستند.

یک کارشناس بازار سرمایه نیز در خصوص نوشت: «تحریم سپاه و به دنبال آن افزایش قیمت دلار می‌تواند به صورت کوتاه‌مدت روی بورس تاثیر بگذارد و روند آن را منفی کند. اما این تاثیر، کوتاه‌مدت است و پس از آن بازار نیز دنباله‌روی دلار خواهد بود. بر اساس پیش‌بینی هفتگی، بورس این هفته منفی خواهد بود و به علت نقدشوندگی بالا هجوم سهامداران برای فروش سهام و تبدیل آن به دلار افزایش پیدا می‌کند. نقدشوندگی بالای بورس در ایران می‌تواند یکی از عوامل منفی شدن بازار باشد.»

به‌طور کلی افزایش قیمت دلار در بازار آزاد روی بورس تاثیر موقت دارد؛ یعنی با افزایش قیمت دلار در بازار آزاد بورس به علت نقدشوندگی بالا در کوتاه‌مدت منفی می‌شود و پس از آن دوباره به روند معقول و روبه بالای خود باز می‌گردد. سهامداران بورسی سهم خود را می‌توانند در چند دقیقه نقد کنند و پس از آن برای سود بیشتر چند روزی به سراغ بازار آزاد دلار می‌روند و در نهایت دوباره سرمایه خود را وارد بورس می‌کنند که این روند در کوتاه‌مدت به صنایع بورسی آسیب می‌زند.

بازار از دریچه معاملات

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز شنبه، یکم بهمن‌ماه با ۳۱ هزار و ۵۶۶ واحد کاهش در ارتفاع یک میلیون و ۶۵۷ هزار واحدی ایستاد. شاخص هم‌وزن با چهار هزار و ۲۴۵ واحد کاهش به ۵۲۱ هزار و ۹۴۲ واحد و شاخص قیمت با ۲‌هزار و ۵۲۴ واحد افت به ۳۱۰ هزار و ۳۷۴ واحد رسید. شاخص بازار اول، ۲۸ هزار و ۵۷۰ واحد و شاخص بازار دوم، ۴۶‌هزار و ۸۱۲ واحد کاهش را ثبت کردند.

روز گذشته در معاملات بورس تهران، بیش از ۱۴ میلیارد و ۶۸۳ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۸۴ هزار و ۱۶۰ میلیارد ریال معامله شد. همچنین پتروشیمی شیراز (شیراز) با ۷۲۵ واحد، پتروشیمی پردیس (شپدیس) با ۲۸۹ واحد، پالایش نفت تهران (شتران) با ۲۵۳ واحد و صنایع پتروشیمی کرمانشاه (کرماشا) با ۱۹۵ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس داشتند.

در مقابل فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با سه هزار و ۷۳۲ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۲ هزار و ۳۸۳ واحد، توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) با یک‌هزار و ۴۴۱ واحد، پتروشیمی نوری (نوری) با یک هزار و ۳۵۰ واحد، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) با یک هزار و ۳۲۹ واحد و صنعتی و معدنی چادرملو (کچاد) با یک هزار و ۲۵۷ واحد با تاثیر منفی بر شاخص بورس همراه شد. بر پایه این گزارش، در اولین روز کاری هفته نماد گسترش سرمایه‌گذاری ایران خودرو (خگستر)، ایران خودرو (خودرو)، پالایش نفت تهران (شتران)، سایپا (خساپا)، پالایش شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) و فولاد مبراکه اصفهان (فولاد) در نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند.

گروه خودرو هم در معاملات شنبه صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه سه میلیارد و ۵۴۳ میلیون برگه سهم به ارزش ۱۳ هزار و ۲۰ میلیارد ریال دادوستد شد.

شاخص فرابورس نیز روز اخیر بیش از ۲۱۹ واحد کاهش داشت و به ۲۱ هزار و ۲۸۸ واحد رسید. در این بازار بیش از هفت میلیارد و ۵۵۴ میلیون برگه سهم و اوراق مالی دادوستد شد و تعداد دفعات معاملات اولین روز کاری هفته فرابورس بیش از ۴۴۰ هزار و ۵۱۶ نوبت بود. شرکت سرمایه‌گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر)، پویا زرکان آق دره (فزر)، پتروشیمی مارون (مارون)، صنعتی مینو (غصینو) و اعتباری ملل (وملل) تاثیر مثبت بر این شاخص داشتند. در مقابل پلیمر آریا ساسول (آریا)، بیمه پاسارگاد (بپاس)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، شرکت سرمایه‌گذاری صبا تامین (صبا)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس) و پالایش نفت شیراز (شراز) با تاثیر منفی بر این شاخص همراه بودند.

 

منبع: تعادل

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

حقوق بهمن بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد؟

وضعیت فعلی، منتفی‌کننده مذاکره ایران و آمریکا نیست/ تحریم‌ها، تاب‌آوری اقتصادی و اجتماعی ایران را کاهش داده است

روایت خانواده و دوستان دانشجوی به قتل رسیده دانشگاه تهران؛ امیر‌محمد رتبه ۸۰۰ کنکور در روستایی درس خواند که تنها ۴ دانش‌آموز داشت

خاورمیانه و ایران در انتظار سرمای شدید

فیلم/حمله امیرحسین ثابتی این بار همتی به جای ظریف

سبد معیشت کارگران به بیش از ۴۰ میلیون تومان رسید/ امیدواری نماینده کارگران به تعامل با شرکای اجتماعی در تعیین مزد ۱۴۰۴

اتفاق عجیب در بازار طلا و سکه؛ قیمت سکه ۶۰ میلیون تومان می‌‎‌شود؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بهترین راهکار برای رهایی از کبد چرب

عکس/تیپ ساحلی پردیس احمدیه در هند جلب‌توجه کرد

مشکلات رایج در لپ‌ تاپ چیست و چگونه حل می‌شوند؟

عکس/زوج طناز سینمای ایران در یک قاب عاشقانه

محرک‌های افزایشی شاخص بورس از بین رفته‌اند/ هفته منفی و متعادل در انتظار بازار سرمایه

این نان قند خون‌تان را کاهش می‌دهد

پرهیز از طمع به اموال دیگران، ثروتی حاضر و نقد!

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی