تاریخ انتشار: ۱۱:۳۸ - ۱۲ بهمن ۱۴۰۱

پولی‌شدن مدارس با ترفند هیئت امنایی شدن

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش درباره سیاست دولت مبنی بر افزایش ۲۵ درصدی شمار مدارس هیئت امنایی در سنوات آتی و شائبه‌هایی مبنی بر پولی شدن مدارس، توضیحاتی ارائه کرد.

هیئت امنایی شدن مدارس

اقتصاد۲۴- احمد محمودزاده در این باره اظهار کرد: هیئت امنا به این معناست که گروه‌های مختلفی از نمایندگان اولیا گرفته تا خیرین و نیرو‌های جهادی گرد هم آمده و برای اداره مدرسه فکر کنند.

وی در پاسخ به اینکه «آیا این واقعیت را که همین حالا هم مدارس هیئت امنایی، به خصوص مدارس شناخته شده و پرمتقاضی از والدین هنگام ثبت نام وجه دریافت می‌کنند و به عبارتی پولی هستند را می‌پذیرید؟ این مبلغی که عنوانش فوق برنامه است سقف و کف مصوبی ندارد؟» گفت: خیر! کاملا رد می‌کنم. اینکه پولی دریافت می‌کنند و اشتباه هم هست و می‌گویند برای فوق برنامه می‌گیرند در همه جا نیست و بیشترین میزانش در تهران است، در شهرستان‌ها شاید این مبلغ از ۲۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان باشد.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش افزود: یکی دو مدرسه در تهران را شنیده‌ام که پنج، شش میلیون تومان می‌گیرند که بیشترین میزان است و در استان‌های دیگر اینگونه نیست. هزینه فوق برنامه، مصوبه‌ای ندارد که ما تعیین کنیم سقف و کف آن چقدر باشد. هیئت امنای مدرسه تصمیم می‌گیرد و در شورای آموزش و پرورش شهرستان و یا استان ارائه و تاییدیه دریافت می‌کند. این روند مربوط به سال‌های گذشته است و باعث شده یک نگاه منفی به این مدارس ایجاد شود، در حالی که اصلا در قانون اینگونه نیست.

محمودزاده با تاکید بر اینکه قرار شده از مشارکت اولیا استفاده شود، عنوان کرد: متاسفانه مشارکت را فقط مالی می‌دانند، در حالی که نباید اینطور باشد. مدلی که اکنون پیگیر طراحی و اجرای آن هستیم و دولت هم حمایت می‌کند به ارتقای کیفیت آموزشی، پرورشی و عدالت تربیتی کمک می‌کند. مدارس دولتی ما طی سال‌های گذشته در روستاها، شهر‌های کوچک و حاشیه کلانشهر‌ها تضعیف شده‌اند. نگاه دولت این است که در راستای عدالت آموزشی و تربیتی کیفیت این مدارس را افزایش دهد.

وی در واکنش به این سوال که «این کیفیت را با دریافت وجه از مردم بالا می‌برید؟» گفت: خیر! دقیقا صحبتی که هست و چرخشی که دولت در سند انتظار دارد بر مدارس بدون شهریه تاکید کرده؛ سند انتظار ۲۲ محور مربوط به آموزش و پرورش دارد و در ان نوشته شده است که در راستای مردمی سازی و به منظور افزایش نقش آفرینی معلمان، نمایندگان اولیا، نمایندگان مدیریت محلی، نمایندگان نهاد‌های انقلابی در اداره مدرسه، وزارت آموزش و پرورش نسبت به توسعه مدارس هیئت امنایی و رتبه بندی این نوع مدارس و اعلام عمومی به مردم اقدام کند. به ایجاد مدارس مردمی هم اشاره شده است که از طریق واگذاری مدارس دولتی به گروه‌های مردمی، بدون اخذ هرگونه شهریه محقق می‌شود. هم مدارس مردمی و هم مدارس هیئت امنایی هردو قرار است بدون شهریه باشند.


رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش یک هدف مهم از هیئت امنایی کردن مدارس را افزایش اختیارات مدارس به عنوان کانون تربیتی محله دانست و گفت: ما نمی‌توانیم همه اختیارات اداره مدرسه را به مدیر مدرسه بدهیم، اما اختیارات وزارتخانه را می‌شود به هیئت امنای مدرسه داد، زیرا یک شخص نیست و از خیرین گرفته تا مدیر مدرسه و نماینده معلمان، والدین، واقفین و ... در آن حضور دارند و برای مدرسه تصمیم‌گیری می‌کنند.


بیشتر بخوانید: نماینده مجلس: برخی معلمان ۸ ماه است حقوق نگرفته‌اند


محمودزاده ادامه داد: هیئت امنایی شدن کمک می‌کند مدرسه که به عنوان کانون تربیتی محله مطرح است از ظرفیت‌های موجود در محله استفاده کند. خود دولت هم دارد حمایت می‌کند و احتمال دارد حتی برای مدیریت این کار ردیف بودجه‌ای ایجاد کند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که «ما مدارس هیئت امنایی‌ای را داریم که هرکسی نمی‌تواند در آن‌ها ثبت‌نام کند و دارای شرایط خاص هستند، آیا این اقدام افزایش شکاف میان مدارس دولتی و هیئت امنایی که درواقع دولتی، اما مدرسه خاص هستند را در پی نخواهد داشت؟» گفت: هیئت امنایی‌ها، مدارس دولتی هستند البته می‌دانیم که هیئت امنایی‌های موجود مشکلاتی دارند که مثلا هرکسی را ثبت نام نمی‌کنند، شرط معدل می‌گذارند و مانند آن، اما مدارس هیئت امنایی که از آن صحبت می‌کنیم اینگونه نخواهند بود و ضعیف و فقیر و غنی، همه و همه در آن ثبت نام می‌کنند.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: به عنوان مثال، ولی داریم که پزشک است و می‌خواهد به مدرسه کمک کند یا خیّر و علاقه‌مند به مشارکت در مدرسه است. ما می‌خواهیم فضا را باز کنیم. این کمک داوطلبانه است، تازه برای همه هم نیست. اولیای بسیاری همین الان هم به مدرسه کمک می‌کنند. این طرح، طرحی خوب و در راستای عدالت آموزشی است و باید از آن در سال‌های آتی مراقبت کنیم که در مسیر خود بماند.

محمودزاده با بیان اینکه بر استفاده از ظرفیت‌های بیرون از مدرسه در سندتحول بنیادین تاکید شده است، گفت: مدرسه به عنوان کانون تربیتی محله مطرح شده و ارکان محله باید هماهنگ شوند. نگاه دولت بیشتر همین است. مدرسه، خانه، مسجد و ... به جهت تاثیرگذاری روی تربیت باید هماهنگ، هم‌افزا و همگرا باشند.

وی درباره شاخصه‌های تغییر کاربری مدارس دولتی به هیئت امنایی اظهار کرد: مدارس موجود تغییر کاربری نمی‌دهند. مدارس برحسب تشخیص، هیئت امنایی می‌شوند که البته هنوز طرح تدوین و جزئیات آن مشخص نشده است. مثلا مدارس وابسته با مناطق آزاد تجاری داریم که می‌خواهند وارد اداره مدرسه شوند، اما قانون این اجازه را به آن‌ها نمی‌دهد یا خیّری می‌خواهد در هیئت امنا باشد و اجازه ندارد. خیّر می‌گوید مدرسه را ساخته‌ام و می‌خواهم در اداره و نگهداشت آن کمک کنم که هیئت امنا این ظرفیت را برای دستگاه‌ها و خیرین ایجاد می‌کند تا این اتفاق بیفتد.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش در پایان گفت: اکنون در حال طراحی مدل و تدوین الگو هستیم و روی سه موضوع کار می‌کنیم؛ نخست تبیین مفاهیم، ساختار مدارس و رویکردی است که باید به آن‌ها داشته باشیم، دوم امکان‌سنجی و ظرفیت‌سنجی در استان‌ها و دیگر بازنگری در قوانین و آیین‌نامه‌ها. تلاش می‌کنیم طرح به مهرماه سال آینده برسد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است