اقتصاد ۲۴ -سالهاست پژوهشگران برای حل معمای عمر طولانی برخی افراد در کشورهای مختلف جهان تلاش میکنند.
این همان چیزی است که پژوهشگران دانشگاه بوستون و مرکز پزشکی تافتز آمریکا را برای کشف رازهای عمر بالاتر از یکصد سال همراه با حفظ سلامتی جسمی و روانی، به خود مشغول کرده است.
این پژوهشگران پس از بررسیهای گسترده به این نتیجه رسیدند که کلیدهای زندگی سالم در عوامل پیشگیرانه و ترکیب ایمنی بدن چنین افرادی نهفته است وسبک زندگی سالم را که در غذا و ورزش نمود پیدا میکند نیز باید به ان افزود.
براساس گفته این پژوهشگران، از نظر علمی، افراد دارای سیستم ایمنی طبیعی در معرض عفونت قرار میگیرند، از آن بهبود مییابند و چگونگی سازگاری با ان را یاد میگیرند.
براساس یافتههای این پژوهشگران، در حالی که قدرت سیستم ایمنی برای پاسخ به عفونت با افزایش سن کاهش مییابد، اما برخی افراد هستند که از این قاعده مستثنا میشوند و دارای الگوهای ایمنی خاصی از پیری هستند که با دیگران متفاوت است و این الگوها باعث میشود که عمر طولانی و زندگی سالم داشته باشند.
آنها براین باروند که دلیل این قدرت ایمنی، ناشناخته است و شاید صرفا ژنتیکی یا طبیعی نباشد و چه بسا ممکن است با ترکیبی از این دو عنصر و عوامل خارجی دیگری مرتبط با محیط ربط داشته باشد.
پژوهش قبلی دانشگاه هارواردکه به بررسی دلایل طولانی بودن عمر در مناطقی از جهان نظیر ساردینا در ایتالیا، اوکیناوا در ژاپن، لومالیندا در کالیفرنیا پرداخته بود، به این نتیجه رسیده بود که پیری سالم افراد این مناطق با کالری محدود موجود درغذاهای آنها و همچنین وررزش کردن، محیط، طبیعت و جنبههای روحی و اجتماعی مرتبط است که همگی باعث کاهش فشارهای روانی میشود که به صورت قابل توجهی روی سلامتی انسان تاثیر میگذارد.
نبیل نجا متخصص بیماریهای مغز و اعصاب به اسکای نیوز میگوید: در علم پیری، وراثت و ژنها حدود ۳۰ درصد روی نحوه پیری انسان تاثیر میگذارد در حالی که سبک زندگی و بیماریهای مزمن بر ۶۰ درصد باقی مانده تاثیر میگذارد.
وی میافزاید: ورزش کردن و غذای متعادل در طولانی مدت نتایج مثبتی به همراه دار د و باید به این موضوع پرهیز از تنش عصبی را نیز اضافه کرد که باعث ترشح موادی میشود که تاثیرات منفی روی سیستم ایمنی افراد برجای میگذارد.
منبع: بهداشت نیوز