تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۲۴ آذر ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۲۸ نظر
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

بهترین اقتصاد خاورمیانه متعلق به چه کشوری است؟/ جای خالی ایران در فهرست برترین‌ها

در سال ۲۰۲۲، بالاترین رشد اقتصادی منطقه به عربستان سعودی با رشد ۸.۷ درصدی اختصاص پیدا کرده و پس از آن، کشورهای عراق و کویت با رشد ۷.۹ درصدی و مصر و امارات متحده عربی با رشد ۶.۶ درصدی در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

بهترین اقتصاد خاورمیانه

اقتصاد۲۴- مریم آیتی: با وجود اختلالاتی که در وضعیت رشد اقتصادی جهانی در سال ۲۰۲۲ به وجود آمد و از تداوم محدودیت‌های کرونا گرفته تا جنگ روسیه و اوکراین، موانعی را بر سر اقتصاد جهانی به وجود آوردند، اما کشور‌های منطقه خاورمیانه و به طور خاص کشور‌های فروشنده نفت توانستند رشد مثبت خود را ادامه دهند.

آمار‌ها نشان می‌دهد که میانگین رشد اقتصادی در منطقه خاورمیانه ۵.۸ درصد بود که در این میان کشور‌های عضو شورای خلیج فارس توانسته‌اند رشد ۷.۳ درصدی داشته باشند و در میان کشور‌های در حال توسعه نیز رشد ۴.۹ درصدی به ثبت رسیده است. البته با توجه به پیش بینی کاهش جدی رشد اقتصادی در سال جاری میلادی، کشور‌های منطقه نیز از این موضوع آسیب خواهند دید.

در سال ۲۰۲۲، بالاترین رشد اقتصادی منطقه به عربستان سعودی با رشد ۸.۷ درصدی اختصاص پیدا کرده و پس از آن، کشورهای عراق و کویت با رشد ۷.۹ درصدی و مصر و امارات متحده عربی با رشد ۶.۶ درصدی در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

به گزارش اقتصاد۲۴ ، در سال جاری میلادی، اما رشد اقتصادی کشور‌های منطقه کاهش خواهد یافت و فقط عمان و جیبوتی با رشد ۴ درصدی، عددی بالاتر از سال قبل را تجربه می‌کنند. رشد اقتصادی ایرانی نیز در سال ۱۴۰۱، ۲.۷ درصد تخمین زده شده و پیش بینی میشود با توجه به افت جهانی، رشد ایران در ۱۴۰۲ نیز به دو درصد کاهش پیدا کند که پایین‌تر از میانگین منطقه است.

در میان کشور‌های منطقه، عربستان سعودی فعلا بالاترین حجم و اندازه اقتصادی را دارد. این کشور تولید ناخالص داخلی خود را به ۱۰۱۹ میلیارد دلار رسانده است. پس از آن امارات متحده عربی با ۴۸۶ میلیارد دلار و مصر با ۴۷۷ میلیارد دلار قرار گرفتهاند و اقتصاد ایران نیز با تولید ناخالص ۴۰۷ میلیارد دلار در رده بعدی قرار گرفته است.

پس از ایران، عراق با ۲۴۷ و قطر با ۲۲۵ میلیارد دلار در رده بعدی قرار دارند. در میان کوچکترین اقتصاد‌های منطقه نیز جیبوتی با چهار، سوریه با ۱۲، فلسطین با ۱۹ و لبنان با ۲۲ میلیارد دلار قرار دارند.

در درآمد سرانه، قطر با ۷۸ هزار و ۲۲۰ دلار در صدر قرار دارد و حتی در این حوزه توانسته از ایالات متحده آمریکا نیز عبور کند. امارات متحده عربی، کویت، بحرین و عربستان در رده‌های بعدی قرار دارند و ایران نیز درآمد سرانه ۴۸۰۹ دلاری را به ثبت رسانده است.

۱۰۰ غول اقتصادی خاورمیانه از نگاه فوربس

نشریه فوربس در حالی نام ۱۰۰ غول اقتصادی خاورمیانه در حوزه مالی و صنعتی را در سال ۲۰۲۲ معرفی کرد که شرکت‌های ایرانی جایی در این فهرست ندارند.

نشریه اقتصادی فوربس، یکی از معتبرترین مجلات جهان، فهرست ۱۰۰ غول اقتصادی خاورمیانه را در سال ۲۰۲۲ منتشر کرد که در این میان نامی از شرکت‌های ایرانی به چشم نمی‌خورد.

عربستان سعودی با ۳۳ شرکت و امارات متحده عربی با ۲۵ شرکت، در رده‌های اول و دوم این فهرست قرار دارند. قطر و کویت نیز به ترتیب با ۱۶ و ۸ شرکت عملکرد بهتری نسبت به سایر کشور‌های منطقه داشته‌اند.

در بین ۱۰۰ غول اقتصادی خاورمیانه، آرامکو عربستان بهترین عملکرد را دارد. سابیک عربستان و بانک ملی قطر نیز در رده‌های دوم و سوم این فهرست دیده می‌شوند. اما از شرکت‌های ایرانی حتی در رده صدم فهرست فوربس خبری نیست.

عملکرد این ۱۰۰ شرکت نشان می‌دهد که آن‌ها در سال ۲۰۲۱ میلادی ۲۰۱٫۷ میلیارد دلار درآمد خالص کسب کرده‌اند، یعنی رشد ۱۲۱ درصدی درآمد‌ها نسبت به سال ۲۰۲۰.

بهترین اقتصاد خاورمیانه

عملکرد بهتر غول‌های خاورمیانه نسبت به اقتصاد جهان

به نظر می‌رسد خوابیدن تب کرونا و البته روند صعودی قیمت نفت بیشترین تأثیر را در بهبود عملکرد این منطقه نفت‌خیز داشته است. به‌ویژه آنکه اکنون بزرگ‌ترین اقتصاد‌های جهان هم با رشد فزاینده تورم مواجه هستند.

به گزارش اقتصاد۲۴ ، جنگ‌افروزی روسیه در اوکراین نیز در این سال بیش از پیش به ناآرامی‌های اقتصاد بین‌الملل دامن زد. با این حال به لطف افزایش قیمت نفت و حامل‌های انرژی غول‌های مالی و صنعتی خاورمیانه عملکرد بهتری نسبت به شرکت‌ها در سایر نقاط جهان داشتند. اما در این شرایط هم شرکت‌های ایرانی نتوانسته‌اند هم‌پای همسایگان خود پیش بروند.

در این بین شرکت‌های حاشیه خلیج‌فارس به‌سرعت در حال اضافه‌شدن به فهرست ۱۰۰ غول اقتصادی خاورمیانه هستند. به‌ویژه در بین ۲۴ تازه وارد به این فهرست، نام شرکت‌های اماراتی می‌درخشد.


بیشتر بخوانید: بهترین اقتصاد آسیا متعلق به کدام کشور است؟/ رتبه اقتصادی ایران چند است؟


از جمله آن‌ها می‌توان به اداره برق و آب دبی، هولدینگ آلفا دابی، شرکت Fertiglobe، شرکت نفت و گاز ADNOC Drilling و AD Ports از ابوظبی اشاره کرد. عربستان سعودی نیز با داشتن سهم ۳۳ درصدی در این فهرست بدون رقیب مانده است.

بزرگ‌ترین غول نفت و گاز جهان، یعنی آرامکو عربستان، با ۴۰۰.۵ میلیارد دلار فروش و ارزش بازار ۲.۳ تریلیون دلار در صدر فهرست ۱۰۰ شرکت بزرگ خاورمیانه قرار دارد.

به‌طور کلی شرکت‌های فعال در بخش انرژی، صنایع و پتروشیمی در این فهرست بیش از ۶۵ درصد از کل درآمد خالص ۱۰۰ شرکت برتر فوربس را تشکیل می‌دهند. در این فهرست بخش بانکداری و خدمات مالی با ۴۲ شرکت بیشترین نماینده را دارند.

بهترین اقتصاد خاورمیانه

چرا شرکت‌های ایرانی در فهرست فوربس جایی ندارند؟

جا ماندن شرکت‌های ایرانی از فهرست غول‌های خاورمیانه شاید نکته‌ای قابل تأمل باشد. در نگاه اول به نظر می‌رسد تحریم‌ها عاملی شده‌اند تا این شرکت‌ها بیشتر از هر زمان دیگری کوچک به نظر برسند. همچنین ممکن است ذهن برخی از افراد به شرایط رکودتورمی صنایع ایران یا تراز منفی شرکت‌های مالی برود.

گرچه این‌ها عواملی مؤثر در بیرون ماندن شرکت‌های ایرانی از فهرست فوربس هستند، اما باید علت اصلی را در جای دیگری جستجو کرد. اینکه اکنون اقتصاد ایران احتمالاً به دست گروه‌هایی می‌چرخد که عنوان شرکتی خاص و دقیقی ندارند. حتی نهاد‌هایی در این اقتصاد فعالیت دارند که بیش از ۴۰۰ شرکت را در زیرمجموعه خود دارند. آیا داشتن ۴۰۰ شرکت با گردش مالی چند هزار میلیارد تومانی برای قرار گرفتن در این فهرست کافی نیست؟

همچنین این گروه و حتی شرکت‌های رسمی داده‌های در دسترسی ندارند که در پژوهش‌های داخلی و خارجی مورد استفاده قرار گیرد. از این رو می‌توان بخشی از ماجرا را از این بعد بررسی کرد. چه بسا اگر داده‌های دقیقی وجود داشت، حداقل چند شرکت ایرانی هم در این فهرست قرار می‌گرفتند.

۶ کشور خاورمیانه در فهرست ۲۵ بازار جذاب جهان

یک موسسه پژوهشی و بین‌المللی در حوزه اقتصاد و کسب‌وکار، ۲۵ اقتصاد برتر در شاخص جلب اعتماد سرمایه‌گذاری خارجی (FDICI) را معرفی کرده است که ۶ کشور از خاورمیانه، در غیاب ایران در این لیست دیده می‌شوند.

براساس جدیدترین گزارش موسسه معتبر «کرنی» و به نقل از المانیتور، امارات متحده عربی میان کشور‌های خاورمیانه در رتبه اول قرار دارد و در دنیا رتبه سوم را از لحاظ جلب اعتماد سرمایه‌گذاران خارجی در سال ۲۰۲۳ کسب کرده است.

شاخص کرنی، یک نظرسنجی سالانه از مدیران تجاری در جهان است که بازار‌ها را براساس چشم‌انداز سرمایه‌گذاری آن‌ها در سه سال آینده رتبه‌بندی می‌کند. درحالی‌که اولین گزارش کرنی در سال ۱۹۹۸ منتشر شد، این اولین‌بار است که این شرکت یک شاخص را به بازار‌های نوظهور اختصاص می‌دهد.

حالا شش کشور از منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، در فهرست ۲۵ بازار نوظهور جذاب برای سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی قرار گرفته‌اند، که به ترتیب، امارات متحده عربی در رتبه سوم، قطر در رتبه چهارم، عربستان سعودی در رتبه ششم، مصر در رتبه چهاردهم، ترکیه در رتبه پانزدهم جهان و مراکش هم از خاورمیانه در رتبه شانزدهم این فهرست جهانی قرار دارند.

براساس این گزارش، طرح «دستور کار اقتصادی دبی» که در ژانویه سال جاری آغاز شد، قابل توجه است. رودلف لومایر، مدیر و پژوهشگر کرنی، گفت: «امارات متحده عربی مقصدی فوق‌العاده جذاب برای سرمایه‌گذاران خارجی باقی می‌ماند، به‌ویژه پس از آغاز به کار طرح «دستور کار اقتصادی دبی» که از ژانویه سال جاری آغاز شد. هدف این طرح ۸.۷ تریلیون دلاری این است که طی ۱۰ سال آینده، دبی را از نظر قدرت اقتصادی به یک شهر پیشرو در جهان تبدیل کند. این طرح شامل یک ابتکار اقتصادی برای تبدیل ۳۰ شرکت خصوصی به شرکت‌های استارت‌آپی یونیکورن است که ارزش این بازار بیش از یک میلیارد دلار برآورد می‌شود.

در این گزارش همچنین آمده است که عربستان سعودی در سال ۲۰۲۱ استراتژی سرمایه‌گذاری ملی جدیدی را معرفی کرد که بر مبنای آن، دورنمای هدف خود تا سال ۲۰۳۰ برای جذب سرمایه‌گذاری‌های مستقیم خارجی را تا مبلغی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار تعیین کرد.

در فهرست ارائه‌شده از طرف کرنی، چین در رتبه اول، هند در رتبه دوم، تایلند در رتبه پنجم، برزیل در رتبه هفتم، مکزیک هشتم و آرژانتین، مالزی، اندونزی، فیلیپین و ویتنام در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

در این گزارش آمده است که کیفیت اقتصاد عربستان سعودی در سال گذشته با رشد ۸.۷ درصدی و همچنین سیاست‌هایی مانند «اصلاحات گسترده برای حمایت از کسب‌وکار و تسریع در پیشرفت‌های متنوع اقتصادی» تقویت شده است.

کرنی درباره قطر نیز اعلام کرد که میزبانی موفق در جام جهانی در سال گذشته، باعث افزایش علاقه سرمایه‌گذاران خارجی به قطر شده است؛ اقتصادی که در سال گذشته میلادی ۴.۱ درصد رشد داشت و افزایش ۱.۵ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ را ثبت کرد.

به گزارش اقتصاد۲۴ ، به‌طور کلی، بیش از ۸۲ درصد از مدیران کسب‌وکار در دنیا که مورد بررسی کرنی قرار گرفته‌اند، گفتند در حال برنامه‌ریزی برای افزایش جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در سه سال آینده‌اند. با این حال، کرنی تشخیص داد که علی‌رغم احساس مثبت سرمایه‌گذاران در سال جاری، بازار‌های نوظهور با خطرات افزایش قیمت کالاها، بی‌ثباتی سیاسی مداوم ناشی از مسائلی مانند جنگ روسیه و اوکراین و تورم جهانی مواجه‌اند.

تحریم‌های اقتصادی آمریکا و اروپا علیه ایران، از علل اصلی افزایش فاصله اقتصادی ایران با کشور‌های همسایه خود در ۲ دهه اخیر محسوب می‌شوند.

حسین عبده تبریزی، دبیر کل اسبق بورس تهران و بنیان‌گذار بانک اقتصاد نوین، ماه گذشته گفته بود: «اگر همین‌گونه پیش برویم، سال آینده تورم ۵۰ درصدی خواهیم داشت. اگر سیاست‎‌گذار به اقدام عاجل دست نزند و علت اصلی افزایش قیمت ارز (و به تبع آن سطح عمومی قیمت‌ها) را نادیده بگیرد، آحاد جامعه را در معرض این خطر عمده قرار می‌دهد که نرخ‌های تورم لجام گسیخته‌تری را تجربه کنند.»

تبریزی به مقام‌های عالی دولت، تجربه ونزوئلا را یادآوری کرد و گفت: «ونزوئلا سال‌ها تورمِ شبیه به ما داشت و حدود ۲۴ درصد. اما در سال ۲۰۱۴ نرخ تورم ناگهان ۶۳ درصد شد؛ و سال بعد شد ۱۲۰ درصد تورم، در ۲۰۱۶ شد ۲۵۰ درصد و سال بعد قیمت‌ها منفجر شد و چند هزار درصد بالا رفت.»

پایگاه اینترنتی نشریه اکونومیست نیز با انتشار نموداری از روند سقوط ارزش ریال اعلام کرد ارزش پایه پولی ایران به پایین‌تر سطح تاریخ خود رسیده است. اکونومیست در گزارش خود سقوط ارزش ریال برابر دلار را در ماه فوریه سال ۲۰۲۳ نشانه‌ای از اسفبار بودن اوضاع اقتصادی در ایران دانسته و با بررسی روند ۱۰ سال گذشته ارزش ریال برابر دلار نوشت که پول ملی ایران به نسبت سال قبل، ۵۵ درصد ضعیف‌تر شده است.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۲
من
0
1
جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲
ایران به شکوفایی و رشد فکر نمیکنه
ناشناس
0
12
جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲
خجالت نمیکشیدپای ایران هم وسط میکشید؟! ایران فقط برای مازوت سوزی خوبه ....همین....ریه مردم را پر تز دود کنه..همین...
محمد
1
14
جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲
گزارش آکادمیک و معتبر ی را منتشر کرده اید. هزاران سپاستان باد . دریغ و افسوس برای میهن عزیزمان .
ناشناس
از آب فروشی تا،نفت،گاز،معادن ،میوه و غیره که همه را هم به مفت تقدیم چین و هند چند کشور مفت بر انتظاری بیشتر از این نیست فشار بر ملت لذت برای رانت خوار واختلاس گر . مازوت هم به خوردمون بدن بازم خوبه ، خیلی رفاه و کسب و کار خوبه همه افتادن تو جان هم کالای تولید شده خود را به مفت میفروشند برای اینکه خانواده‌ها یشان گرسنه نباشند در آخر هم اونی را که در آورده اند و خوردن قانون جدید هم گذاشته شده مالیات دهید آیا سود آن شخص را هم حساب کرده آید که دست آخر بدهکار مالیاتی هم میکنید
ناشناس
0
14
جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲
ایران به عصر قجر برگردونید...
ناشناس
0
15
جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲
بله تمام بدبختی اعراب برای مردم ایران وخوشی ش برای عربستان و امارات وعراق وترکیه وکویت و........متأسفانه برای مردم ایران جزدردوغم نیست :مهاجرهای افغان وعراق وهندوپاکستان مال ایران لذتش مال دیگران فقط مردم ایران بایدمهربان باشند
کیاراز
0
18
جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲
درآمدایران ازنفت برابر عربستان از نفت و شش برابر امارات از نفته.. ببین اونا کجا و ما کجاییم..اونا در خدمت مردمشون هستن..
داوود
1
12
جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲
کدام


کدام کشور بهترین کشوربرای اختلاس است؟
بنده خدا
1
21
جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲
در منطقه خاورمیانه ترکیه با درآمد بیش از یک میلیارد بعد از عربستان بوده و رژیم صهیونیستی با درآمد بیش از نیم میلیارد دلار بعد از عربستان بوده است که در گزارش شما اشاره نشده است. ضمنا در آمد ایران 368 میلیون دلار بوده که عمدتا قابل دریافت نبوده است.
ناشناس
2
12
جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲
حیف ایران
حامد
0
6
جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲
لطفا یک کارشناس ارشد این مطالب را به آقایان بالاخص علم الهدی حضورا توضیح دهد که مفهوم این مقاله برای آینده اقتصاد ایران یعنی چه و نتیجه اینقدر امریکا ستیزی یعنی چی گرچه بعید میدانم ملتفت شود.
پسر
0
18
جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲
ایران مگه چی داره که اقتصاد برتر داشته باشه
بیت المال هر ماه تو جیب یکیشون
ناشناس
0
12
جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲
دست مریزاد بدتر هم خواهد شد
ناشناس
1
8
جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲
ما با تحریمها رشد کردیم انها با روابط به امید روزی که کشور ما هم به همت حاکمان خود راه جذب سرمایه را آموخته و اقتدار اقتصادی خود را به ظهور برساند،صرفا یک اقتدار نخواهد توانست سایر نیازهای یک کشور را تامین کند،اقتدار درسایه داشتن قدرت اقتصادی نظامی فرهنگی و دیپلماسی است،
امید
7
5
جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲
آدم نفهم نادان باشه گوش به صحبت های آقای جبراییلی نده بری به رئیس جمهور و مسئولین دولت نشان بدی جدال که چطوری آقای جبراییلی مشکلات تمام اقتصاد ایران حل کرده ولی نمیزار کسانی که اقتصاد مردم و اقتصاد ایران درست بشه آدم چقدر نادان باشه اینو نفهمه حقوق مردم ایران با ریال است و هزینه مردم ایران با دلار است یعنی اونها درس چه اقتصادی خواندن
ناشناس
0
3
شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۲
کشور شش میلیونی امارات دومین اقتصاد خاورمیانه است وبعد کشور ۸۵ میلیونی چهارمین اقتصاد واقعا برای دولتمردان ایران متاسفم. اگر من جای اینها بودم و باعث و بانی این سیه روزی بودم از بالا برج میلاد خودم را پرت میکردم پایین . ولی پوست کلفتند و پرروح....
علی
0
7
شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۲
خدا لعنت کنه کسیکه اول گفته خودکف در دنیا یک میلیون جنس است هیچکدام را خودکفا نشدیم مثلا دکمه ایا ایران بعد ۴۳ سال میتواند دکمه بسازد همین دکمه از ۵ مواد ساخته میشود هرکدام مال کشوری است دنیا با کمک هم پیشرفت میکنند
بهرام درویش
0
4
شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۲
ایرانم از نظر اختلاص و دردی نفر اول جهان بلخره ایرانم تو یک چیز نفر اول جهان است باید بع خودمون افتخار کنیم کشوری که از چایی فاصد چهار هزار میلیارد اختلاص میکنه والله جای تقدیر و تشکر داره خدا میدانه اختلاص نان خشک چقدر است
ناشناس
0
5
شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۲
عربستان روی نفت شناوره
ایران ٫ اختلاس و دزدی و معاملات با دلار کمتر بشه اقتصاد قطره قطره درست تر میشه .
راهی برای ارزش ریال پیدا بشه
ناشناس
0
0
شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۲
ای بابا اینا که همون کشورهای کوچیک بی عرضه منطقه هستن
سعید
0
1
شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۲
تو ایران یک مجتمع چندصد میلیاردی رو بخاطر حجاب پلمب میکنن بعد انتظار چی دارین. حتی اگه تحریم هم نبود بازم مشکلات زیادی داشت.
ناشناس
0
4
شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۲
بنظرم ایران نباید دنبال چسبوندن خودش به غرب یا سرف در جهت توسعه باشه. ما باید یک هژمون و قدرت جدیدی در منطقه به نفع خودمون و چند ملت متحد خودمون ایجاد کنیم که در آینده دنیا مجبور باشه بیاد سمت ما. به تجربه ثابت شده فقط زور و قدرت و اجبار، کشورها رو به سمت ارتباط با ما میکشونه. کاری که غربی ها توی عصر معاصر انجام دادن و دنیا رو مجبور کردن که با زور به سمت خودشون و متحدانشون بیان
علی
5
3
شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۲
جمهوری اسلامی درسال ۱۳۵۷ ایران را با حدود ۴۰ میلیون جمعیت تحویل گرفت که در کلیه شاخصهای اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی در منطقه اول بود ولی امروز به ذلیل ترین کشور در منطقه تبدیل شده است و هر روز بدتر از دیروز است .
ناشناس
1
8
شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۲
پیشرفت سایر کشورهای منطقه خلیج فارس. مدیون بی لیاقتی مدیران بعداز انقلاب اسلامی و انرژی هسته ای ایران هستند (که منشا تحریمهایی برای ایران و برکاتی برای کل دنیا از به خصوص همسایگان عربمون شد)!!
هنوز با زیرساختهایی که غالبا در دوره پهلوی ساخته شد، داریم میریم جلو، بودن سرمایه گذاری جدید!!)
مهدی
0
2
يکشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۲
خیلی با حالی از کدوم ارگان حقوق میگیری که این اراجیفو مینویسی
حمید
0
0
يکشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۲
مملکت ما توی شکوفایی اختلاس ، دزدی و رانت و گند زدن به اقتصاد یقینا بالای جدوله
جمیل اسماعیلی
0
0
سه‌شنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۲
اسم ایران تو بدترینها نباشد خوشحال میشیم رسیدن به برترینها با این وضعیت آرزوی محال هست.
سید محمد فاطمی نیا
0
0
پنجشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۲
چرا؟ ما هم حرف و آورده برای گفتن و نمایش داریم.
دزدی،اختلاس، عدم پرداخت مالیات،تبانی در معاملات ارزی ،تو اینها ما اولیم.کسی که ۵هزار میلیارد تومان مالیات زیر زمینی بدهکار است اگر تو فساد سیستمی رشد نکرده و تامین نبوده پس چگونه تا حال شناسایی نشد.
آهای صاحبان قدرت و ثروت : اگر دین ندارید حد اقل آزاده باشید .
اما آقای حاکمیت برای خدا،شهدا و رزمندگان چه جوابی دارید که اینها را به جان ملت انداختید؟!
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت کیا اپتیما، اسپورتیج و سراتو در بازار ایران + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت ماشین های لوکس لکسوس در بازار ایران + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ دل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

ترانس افغان، خطری بیخ گوش ایران

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

اولین فیلم از مراسم ازدواج شیدا خلیق با کیوان ساکت‌اف با حضور سلبریتی‌ها

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/قیمت سیگار در سال ۱۴۰۳ چقدر افزایش یافت؟

استفاده کارکنان سایر سازمان‌ها و شرکت‌ها از خدمات سامانه "بتا" بانک رفاه کارگران امکان‌پذیر شد

نقشه شومی که طالبان برای مشهد در سر دارد!

پشت‌پرده دور زدن ایران توسط سوریه و عراق

حال پادشاه عربستان وخیم شد

عکس/شباهت دیدنی لیلا حاتمی و دخترش سوژه کاربران شد

هشدار درباره مالیات خانه های خالی

نحوه ثبت نام در سامانه یکپارچه خودروهای برقی

اثر تعطیلی شنبه‌ها بر دخل و خرج دولت

قیمت عجیب میوه های لاکچری در بازار تهران

جنیفر لوپز با این عکس به شایعات اخیر پایان داد

حساب سهام عدالتی‌ها اول خرداد پر می‌شود

قیمت رهن و اجاره خانه در نواب تهران + جدول

استقلال و تراکتور محکوم شدند

درخواست جلسه فوق‌العاده مجلس برای وضعیت بحرانی بورس

برای خرید خانه در اراک چقدر باید هزینه کرد؟ + جدول

امنیت شغلی کارگران چگونه تامین می شود؟

جدیدترین قیمت خانه از ستارخان و مرزداران تا شهرک غرب + جدول

دیوار بورس رنگ خون گرفت!

پایان یک شایعه؛ همسر مارال بنی آدم به تمام حرف و حدیث‌ها پایان داد + عکس

یارانه کالابرگ تمدید شد؟

قیمت خانه و نرخ اجاره در محبوب‌ترین محله‌های غرب پایتخت

پایه سنوات کارگران چقدر است ؟

متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با منابع جدید

تخصیص ۳۵ هزارمیلیارد ریال سود به اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان

امیر تتلو به حبس محکوم شد

متهم فراری از سوئد اخراج و در ایران دستگیر شد

سیاست پولی بانک مرکزی ترکیه چگونه خواهد بود؟

فرونشست به نقش رستم رسید + ویدیو

فیلم/ سیل یک گله گوسفند را در خراسان برد

جدیدترین قیمت خانه در چیتگر و آبشار و منطقه ۲۲ + جدول

سرگردانی تتر با بلاتکلیفی دلار در ایران

کدام خودرو‌های برقی در سامانه عرضه می شوند؟

قیمت لوازم خانگی در سال ۱۴۰۳ تغییر کرد؟

آشفته بازار دندانپزشکی؛ بحران سلامت دندان با تعرفه‌های سلیقه‌ای و هزینه‌های کمرشکن

مصائب تخت جمشید؛ تراژدی بنایی تاریخی در بحران فرونشست و قارچ زدگی + ویدیو

چابهار معدن طلای ایران

فیلم/دلار در سراشیبی قیمت؛ در فردوسی چه خبر است؟

مسیر قیمتی گوشت قرمز به کجا ختم می‌شود؟

موج جدید مهاجرت این بار خلبان‌های ایرانی؛ کشور‌های منطقه چقدر به خلبانان وطنی دستمزد می‌دهند؟

تلاش برای کنترل بحران در عمان؛ مذاکرات چراغ‌خاموش ایران و آمریکا در مسقط

ریزش قیمت دلار تا کجا ادامه دارد؟

مهدی کوشکی بازیگر پرحاشیه مجددا داماد شد + فیلم

چراغ سبز انتخابات آمریکا به بازار جهانی طلا

عوامل اصلی افت شاخص ارزی

مخالفت دوباره کیهان با تعطیلی شنبه‌ها

فیلم/ اعلام جزییات حکم امیر تتلو

علت خشک شدن ۱۶ هزار درخت در تهران چه بود؟

تایید مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در عمان

پیش بینی قیمت سکه امروز ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳