تاریخ انتشار: ۱۰:۰۴ - ۲۳ دی ۱۴۰۲

افزایش ابهام‌ها درباره پرونده ۸۰ میلیون دلاری واردات لاستیک آستان قدس/ هرگز ضامن قرارداد واردات لاستیک نبوده و امضا نکرده‌ایم

پس از افشای فساد ۲۲ میلیون دلاری واردات لاستیک در سال ۱۳۹۸، اکنون ابعاد جدیدی از این پرونده رونمایی شده است. ماجرا از این قرار است که در سال ۱۳۹۸ شرکت مدیریت تامین زنجیره رضوی از زیرمجموعه‌های آستان قدس رضوی، بنا به مجوز‌هایی که داشت با یکی از تاجران خشکبار بر سر واردات لاستیک به ارزش ۸۰ میلیون دلار به توافق رسید و در این زمینه قراردادی منعقد کرد، اما پس از نهایی‌شدن واردات، مشخص شد که ۲۲ میلیون دلار از ارز تخصیصی نه به‌صورت کالا و نه به شکل عرضه در سامانه نیما، به بازار‌های ایران بازنگشته و سرنوشت آن نامعلوم است.

افزایش ابهام‌ها در باره پرونده ۸۰ میلیون دلاری واردات لاستیک آستان قدس

اقتصاد۲۴-احتراما با عنایت به گزارشی که در آن روزنامه وزین با عنوان «بررسی پرونده فساد واردات لاستیک در آستان قدس و کسری ۲۲ میلیون دلاری» مورخ سه‌شنبه ۱۹/۱۰/۱۴۰۲ در صفحه یک و ۹ منتشر شده و باتوجه به اینکه در متن گزارش مذکور و همچنین در متن جوابیه شرکت مدیریت زنجیره تامین رضوی که فردای آن روز منتشر شده، نام مجموعه صرافی «ارز ایران» (احسان تحیری) ذکر شده و شائبه‌هایی که پیرامون آن مطرح شده؛ بیان توضیحات تکمیلی در قالب جوابیه، جهت تنویر افکار عمومی را لازم می‌داند؛ لذا خواهشمند است درخصوص انتشار جوابیه ارز ایران وفق مقررات مربوطه در همان صفحات، اقدامات لازم را مبذول فرمایند. با توجه به شائبه‌ای که شرکت مدیریت زنجیره تامین رضوی در قرارداد لاستیک درباره ضامن بودن شرکت ارز ایران (صرافی احسان تحیری و شرکا) به وجود آورده، بیان توضیحات زیر به منظور تنویر افکار عمومی ضروری است:

در گزارش روزنامه وزین اعتماد بیان گردیده «چک دیگری که در قرارداد واردات لاستیک قید شده، چک «شرکت تضامنی ارز ایران» است، این درحالی است که چنین چکی با مبلغ مورد ادعا (۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۷۸۰/۳ ریال (۳۷۸ میلیارد تومان) هرگز صادر نشده و وجود خارجی ندارد» و اصولا این شرکت از درج نام خود در قرارداد فی‌مابین شرکت مدیریت زنجیره تامین رضوی و شرکت توسعه تجارت دلفین (محمد ذوالفقاری) به عنوان ضامن هرگز مطلع نبوده و نامبردگان مشخص نیست بر چه اساسی اقدام به ذکر نام این مجموعه نموده‌اند؟ لذا مدیران وقت مجموعه زنجیره تامین رضوی باید پاسخ روشن و مستند و مستدلی را برای این جعل و اقدام نابجا ارایه نمایند، چراکه شرکت تضامنی تحیری و شرکاء، صدور چک مندرج در ماده ۸ قرارداد مذکور را موکدا تکذیب و مصرا ارایه مستندات این ادعا را توسط شرکت مدیریت زنجیره تامین رضوی درخواست نموده است. مجموعه ارز ایران مجددا تاکید می‌کند درج مشخصات یک فقره چک به مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۷۸۰/۳ ریال (۳۷۸ میلیارد تومان) به نام این شرکت بابت تضمین قرارداد مذکور به هیچ عنوان واقعی نبوده و چک درج شده به هیچ‌وجه وجود خارجی ندارد.

ضمن اینکه این شرکت هیچگاه قرارداد فیمابین شرکت مدیریت زنجیره تامین رضوی و شرکت توسعه تجارت دلفین را تحت هر عنوان متصوری مهر و امضا ننموده است. بنابراین ذکر نام این شرکت به عنوان ضامن قراداد فعلی فاقد وجاهت قانونی و شرعی است. ضمن اینکه این موضوع در پی صدور قرار کارشناسی صادره توسط مرجع محترم قضایی، توسط هیات کارشناسان رسمی دادگستری بررسی و نسبت به آن صراحتا اظهارنظر شده و هرگونه ارتباط مجموعه ارز ایران با قرارداد واردات لاستیک تحت هر عنوان مردود اعلام شده است و تمامی نسبت‌هایی که به این مجموعه منتسب شده، توسط هیات کارشناسان رسمی معتمد مقام قضایی، محکوم به رد شده‌اند.


بیشتر بخوانید:حلقه‌های مفقوده پرونده یک فساد وارداتی دیگر؛ کسری ۲۲ میلیون دلاری واردات لاستیک در آستان قدس رضوی!


تصویر نظریه کارشناسی موصوف، در جهت روشنگری و تنویر افکار عمومی به پیوست ارسال می‌گردد. لازم به ذکر است تنها سند تضمینی موجود از این صرافی نزد شرکت مدیریت زنجیره رضوی، یک فقره چک به مبلغ ۳۴۰ میلیارد تومان بابت ضمانت آزادسازی ارز یوان کونلون بانک است که این صرافی تمامی تعهدات خود را در این زمینه به سرانجام رسانده و مستندات آن هر لحظه آماده ارایه است. در واقع پس از عدم ایفای تعهدات ذوالفقاری، شرکت زنجیره تامین رضوی این چک را به عنوان چک ضمانت جا زده که البته واهی بودن این ادعا در همان ابتدای فرآیند دادرسی توسط دستگاه قضایی مکشوف شد؛ لذا ادعای اینکه این صرافی با صدور این چک، قرارداد واردات لاستیک را ضمانت نموده محکوم به رد است و متکی بر ادنی دلیل قانونی و شرعی نمی‌باشد. اما درخصوص جوابیه شرکت زنجیره تامین رضوی، آنجا که ذکر شده «در حال حاضر مدیرعامل شرکت توسعه تجارت دلفین و عوامل مربوطه توسط قوه قضاییه بازداشت شده‌اند و اموال افراد توسط مرجع قضایی شناسایی و اخذ شده و روند اجرای تعهد و توقیف اموال در جریان است.»؛ سراسر دروغ و کذب محض است.

برخلاف ادعا‌های مدیران فعلی و سابق شرکت زنجیره تامین رضوی که به صورت پراکنده طی دو سال گذشته و به کرات گفته‌اند، برای هیچ‌یک از افراد طرف قرارداد لاستیک قرار بازداشتی صادر نشده، و برای احدی قرار شناسایی و اخذ اموال صورت نگرفته است. در واقع مسوولان سابق و فعلی شرکت مدیریت زنجیره رضوی با فرافکنی، فرآیند دادرسی در پرونده‌های دیگر را به پرونده لاستیک آستان تعمیم داده‌اند و با خلط موضوعات به دنبال فرار رو به جلو و مخفی نگه داشتن این مهم هستند که دستگاه قضایی به جهت ابهامات و شائبه‌هایی که پیرامون عملکرد مدیران شرکت زنجیره تامین رضوی وجود دارد، در این پرونده حتی به یک مورد از ادعا‌های واهی شرکت مذکور ترتیب اثر نداده و حتی یک قرار قضایی روی پرونده لاستیک صادر نکرده است. این قبیل اظهارات مسوولان زنجیره تامین رضوی که در جوابیه آن شرکت هم بروز و ظهور داشته، تماما ادعا‌های کذب و صرفا تلاش برای فرافکنی و ایجاد انحراف و اطاله در فرآیند دادرسی پرونده بوده است.

سخنی با جناب آقای اژه‌ای

مختصر مرور و اندک تحقیق مقام محترم قضایی روی پرونده واردات لاستیک کافی است تا قصور و تخلف دو طرف قرارداد و قربانی شدن مجموعه ارز ایران را به بهای مصونیت برخی افراد، به وضوح نمایان کند. جزییات پرونده‌ای که به ناحق مجموعه اقتصادی فعال، خوش سابقه و معتمد ارز ایران را قریب به دو سال به حالت تعلیق درآورده و آن را به ورطه نابودی کشانده، گواه آن است که عده‌ای عامدانه با لاپوشانی و اخفای بدیهیات به دنبال اطاله دادرسی و انحراف پرونده از مسیر صحیح و کتمان مسوولیت و خطای خود بوده‌اند.

مجموعه ارز ایران از طریق این رسانه گرانقدر از محضر ریاست محترم قوه قضاییه درخواست نظارت مستقیم بر روند رسیدگی به پرونده‌های مطروحه برای این شرکت و مدیران آن و بررسی قاطعانه و موشکافانه و به دور از فشار‌های سیاسی این پرونده‌ها را دارد تا مانع از از پایمال شدن حقوق حقه و نیز تباهی این مجموعه بزرگ و فعال اقتصادی شوند.

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است