تاریخ انتشار: ۰۳:۰۷ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

بهترین دانشگاه‌ های ایران

هر دانشگاهی ویژگی‌ها و مزایای خاص خود را دارد و برای انتخاب بهترین دانشگاه برای خود، مهم است که به نیاز‌ها و اهداف شخصی خود توجه کنید و مطالعه دقیقی در مورد دانشگاه‌های مختلف انجام دهید.

بهترین دانشگاه‌ های ایران

اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: رتبه‌بندی دانشگاه‌ها می‌تواند براساس معیار‌های مختلفی باشد، مانند کیفیت آموزش، اعتبار پژوهشی، امکانات و فرصت‌های شغلی. برخی از محبوب‌ترین رتبه‌بندی‌ها شامل موارد زیر است:

رتبه بندی QS World University Rankings: این رتبه بندی توسط یک شرکت بریتانیایی که بر روی آموزش عالی تمرکز دارد، انجام می‌شود. رتبه‎بندی QS بر‌اساس پنج معیار انجام می‌شود: شهرت دانشگاه، نسبت برخورد اعضای هیئت علمی به دانشجو، نسبت برخورد با دانشجویان بین‌المللی، نسبت برخورد کارکنان بین‌المللی و تعداد استنادات به هر مقاله پژوهشی.

رتبه‌بندی Times Higher Education World University Rankings: این رتبه‌بندی توسط Times Higher Education، یک مجله خبری بریتانیایی که بر روی آموزش عالی تمرکز دارد، انجام می‌شود. رتبه بندی THE بر اساس ۱۳ معیار انجام می‌شود، از جمله شهرت آموزش، شهرت پژوهش، درآمد از نقل و انتقالات پژوهشی، کارایی پژوهش، بین‌المللی شدن و اندازه و تنوع موسسه.

بر اساس این رتبه‌بندی‌ها، برخی از بهترین دانشگاه‌های ایران عبارتند از:

•    دانشگاه صنعتی شریف: دانشگاه صنعتی شریف یک دانشگاه دولتی تحقیقاتی در تهران است. این دانشگاه به‌عنوان برترین دانشگاه ایران در رتبه بندی QS World University Rankings و رتبه بندی Times Higher Education World University Rankings شناخته شده است. دانشگاه صنعتی شریف در زمینه‌های مهندسی، علوم پایه و ریاضیات بسیار قوی است.

•    دانشگاه تهران: دانشگاه تهران یک دانشگاه دولتی تحقیقاتی در تهران است. این دانشگاه قدیمی‌ترین و بزرگترین دانشگاه ایران است. دانشگاه تهران در طیف گسترده‌ای از رشته‌ها از جمله علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم پایه، مهندسی و پزشکی قوی است.

•    دانشگاه علم و صنعت ایران: دانشگاه علم و صنعت ایران یک دانشگاه دولتی تحقیقاتی در تهران است. این دانشگاه در زمینه‌های مهندسی، علوم پایه و فناوری قوی است. دانشگاه علم و صنعت ایران دارای چندین دانشکده و مرکز تحقیقاتی از جمله دانشکده مهندسی برق، دانشکده مهندسی مکانیک و دانشکده مهندسی شیمی است.

•    دانشگاه شهید بهشتی: دانشگاه شهید بهشتی یک دانشگاه دولتی تحقیقاتی در تهران است. این دانشگاه در زمینه‌های علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم پایه، مهندسی و پزشکی قوی است. دانشگاه شهید بهشتی دارای چندین دانشکده و مرکز تحقیقاتی از جمله دانشکده روانشناسی، دانشکده علوم سیاسی و دانشکده مهندسی برق است.

•    دانشگاه امیرکبیر تهران: دانشگاه امیرکبیر در سال ۱۳۳۵ درشهر تهران تاسیس شد و به عنوان اولین موسسه صنعتی ایران به فعالیت خود ادامه می‌دهد. این دانشگاه از پردیس‌ها و دانشکده‌های مختلفی تشکیل شده است. داوطلبان در این دانشگاه امکان مطالعه رشته‌های فنی و مهندسی و علوم پایه را دارند. دانشگاه امیرکبیر تهران در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری رشته‌های تحصیلی مختلفی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. این دانشگاه بیش از ۱۳۰۰۰ دانشجو در مقاطع تحصیلی کارشناسی، ارشد و دکتری دارد. افتخارات و امکانات دانشگاه صنعتی امیرکبیر به قدری زیاد و متنوع است که محتوای آن در یک مطلب قابل ذکر نیست. تیم محتوای حرف آخر در این مطلب به سراغ معرفی دانشگاه امیرکبیر می‌رود و تمامی اطلاعات لازم در مورد این دانشگاه را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد.

•    دانشگاه علامه طباطبایی: دانشگاه علامه طباطبائی دانشگاهی مولود و فرزند انقلاب اسلامی است، در عین اینکه بنیاد و ریشه هایش قدمتی ۶۰ ساله دارد. بعد از انقلاب اسلامی براساس جایگاه رفیع علوم انسانی و نیاز به ایجاد یک دانشگاه تخصصی در حیطه علوم انسانی و اجتماعی در کشور، از ترکیب مراکز آموزش عالی مستقل با عناوین دانشگاه، دانشکده، پژوهشکده، مدرسه عالی، آموزشگاه عالی، مؤسسه، مرکز و سازمان که از سال ۱۳۳۷ به تدریج تاسیس شده بودند، ۲ مجتمع دانشگاهی با عناوین مجتمع دانشگاهی ادبیات و علوم انسانی و مجتمع دانشگاهی علوم اداری و بازرگانی تشکیل شد. این مجتمع‌ها هر یک تحت مدیریت مستقل، بیش از ۵ سال فعالیت کرده و در ۱۶ تیر ۱۳۶۳ براساس موافقت شورای عالی انقلاب فرهنگی، از ادغام آن‌ها دانشگاه علامه طباطبائی تاسیس شد.

تاسیس دانشگاه علامه طباطبائی را شاید بتوان نقطه عطفی در نظام آموزش عالی ایران دانست که نگاه اندیشمندان و دانشگاه‌های داخل و خارج را به سیاست‌های کلی نظام جمهوری اسلامی در خصوص هرچه تخصصی‌تر شدن دانشگاه‌ها معطوف کرد. از سوی دیگر انتخاب نام اندیشمندی مسلمان، علامه طباطبائی (ره) برای این دانشگاه که در حوزه‌های تفسیر، فلسفه و عرفان به مقامات رفیعی دست یافته بود، برای این دانشگاه، الگوی بسیار مناسبی برای دانشگاهیان شد و موجب گردید که دانشجویان با آشنایی بیشتر با آن عالم ربانی، مسیر مناسب تعالی و رشد دانشگاه و دانشگاهیان در حوزه‌های تزکیه، تهذیب نفس و تعلیم و تعلم را بهتر بشناسند.


بیشتر بخوانید: افت هشدارآمیز دانشگاه‌های ایرانی در رده‌بندی جهانی


در حال حاضر دانشگاه علامه طباطبائی در جایگاه بزرگ‌ترین دانشگاه تخصصی علوم انسانی کشور و به‌عنوان دانشگاه پیشرو در دستیابی به رشد و توسعه و دانش در حوزه علوم انسانی و اجتماعی کشور به لطف بهره‌مندی از توانمندی و شایستگی‌های گران‌سنگ اعضای هیئت علمی و پژوهشگران خود، منشأ خدمات ارزشمندی به جامعه بوده است. بسیاری از چهره‌های برجسته علمی، سیاسی، اجرایی و چهره‌های ماندگار و بنیان‌گذاران دانش‌های مختلف انسانی و اجتماعی از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه بوده‌اند.

•    دانشگاه تربیت مدرس: دانشگاه تربیت مدرس به منظور تحقق اهداف تبیین شده در اساسنامه دانشگاه (مصوب اسفند ۱۳۶۰) و اصلاحیه‌های بعدی و برنامه راهبردی دانشگاه به عنوان شجره طیبه و مولود انقلاب اسلامی و دانشگاهی پیشرو در آموزش و پژوهش، با هدف تولید علم نافع، گسترش مرز‌های دانش و فناوری با مرجعیت علمی و هویت اسلامی و انقلابی و به ویژه تربیت اعضای هیأت علمی و محققان مومن و متعهد به انقلاب اسلامی در رشته‌های علمی مورد نیاز دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی و به منظور گسترش تحصیلات عالی و تحول اساسی در آموزش عالی کشور و توسعه و تقویت نهضت تولید علم و جنبش نرم‌افزاری و افزایش سهم تولیدات علمی و توسعه علوم انسانی با تأکید بر مبانی اسلامی و نیاز‌های ملی و فناوری‌های نوین و کاربردی با تعامل مراکز علمی، منطقه‌ای و بین‌المللی فعالیت خود را آغاز کرده است.

در حال حاضر وظایف، مسئولیت‌ها و فعالیت‌های علمی دانشگاه با طیفی گسترده از حوزه‌های علوم مختلف در ۱۷۱ رشته کارشناسی‌ارشد و ۱۳۲ رشته دکتری، در قالب ۱۷ دانشکده، ۱۴ پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی و همچنین پارک علم و فناوری دانشگاه و واحد بین‌الملل نور تمرکز یافته است.

•    دانشگاه فردوسی مشهد: دانشگاه فردوسی مشهد به‌عنوان سومین دانشگاه ایران از نظر قدمت در سال ۱۳۲۸ در شهر مقدس مشهد تاسیس شد. در سال ۱۳۳۴ با صدور مجوز دیگری دانشکدۀ ادبیات با پنج رشتۀ جداگانه تأسیس شد. با گسترش آموزش عالی در کشور به‌ترتیب دانشکدۀ معقول و منقول (که بعد‌ها به الهیات تغییر نام یافت) دانشکدۀ علوم، دانشکدۀ دندانپزشکی، دانشکدۀ علوم دارویی و تغذیه، دانشکدۀ علوم تربیتی و روانشناسی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشکدۀ مهندسی، مؤسسۀ بینایی‌سنجی، دبیرستان دانشگاه و مرکز تعلیمات به مجموعه دانشگاه مشهد که از سال ۱۳۵۳ به دانشگاه فردوسی تغییر نام یافته بود، افزوده شد. ضرورت گسترش آموزش پس از انقلاب اسلامی سبب شد که پس از تغییر در برخی واحد‌ها و تفکیک دانشگاه علوم پزشکی از دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکدۀ علوم اداری و اقتصادی، دانشکدۀ دامپزشکی، آموزشکدۀ کشاورزی شیروان، دانشکدۀ علوم ورزشی، دانشکدۀ علوم ریاضی، پژوهشکدۀ علوم گیاهی، مرکز تحقیقات زمین‌لرزه‌شناسی، کالج دانشگاه، دانشکدۀ منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکدۀ معماری و شهرسازی، دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی یکی پس از دیگری به مجموعه واحد‌های دانشگاه اضافه شود.

البته، این لیست تنها برخی از دانشگاه‌های برتر ایران است و بسیاری دیگر نیز وجود دارند که از نظر کیفیت آموزشی و تحقیقاتی معتبر هستند. اما دانشگاه‌هایی که در لیست بالا ذکر شده‌اند، به دلیل تاریخچه، شهرت و جایگاه قوی در حوزه‌های مختلف تحصیلی، به‌طور عمومی بیشتر شناخته می‌شوند.

با این حال، هر دانشگاهی ویژگی‌ها و مزایای خاص خود را دارد و برای انتخاب بهترین دانشگاه برای خود، مهم است که به نیاز‌ها و اهداف شخصی خود توجه کنید و مطالعه دقیقی در مورد دانشگاه‌های مختلف انجام دهید.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

عکس/ تغییر چهره ابن مرجانه سریال مختار پس از ۱۹ سال با مدل موی جدید

عکس/ چهره متفاوت رهبری ۶۲ سال پیش در سفر به استان گیلان به همراه یک دوست لبنانی

عکس دیده نشده از زهرا پزشکیان در کنار زینب سلیمانی در یک مراسم

عکس/ استایل رسمی محمدرضا پهلوی و ثریا ۷۴ سال پیش در یک مراسم

عکس یادگاری عراقچی و وزرای خارجه شرکت‌کننده در اجلاس شانگهای

عکس/ ژست و استایل جذاب بیتا سحرخیز در کافه‌ای دنج و لاکچری

عکس/ مراسم عروسی فروغ فرخزاد و پرویز شاپور ۷۳ سال پیش با تیپ اروپایی

عکس/ سردار باقری در کنار امیر ایرانی و امیر موسوی در بازدید از نیروی دریایی ارتش

عکس/ چهره متفاوت بنی صدر ۸۴ سال پیش در کنار برادران و خواهرش

فلسطینی‌های گرسنه و ناامید در غزه

عکس/ تغییر نام خیابان خالد اسلامبولی در تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ویژه برنامه به سوی فتح در منطقه آزاد ارس

پروژه جاده اوراسیا در منطقه آزاد ارس ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

تشریح برنامه بازمهندسی و تحول بنیادین مناطق آزاد

چرا با شنیدن هر صدایی وحشت می‌کنم؟

تجلیل از مقام شامخ شهدا و تأکید بر تداوم راه ایثار

گزارش بورس امروز چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴

راه‌اندازی کانون بانک‌ها و شعب ممتاز در ارس

فیلم/ حسن روحانی: یک امضا تا توافق مانده نبود اما نگذاشتند

شهریه مدارس غیردولتی امسال چقدر است؟

امام جمعه شهرستان خداآفرین:روح تازه‌ای به منطقه آزاد ارس دمیده شده است

احتمال شنیده شدن صدای انفجار در اراک

فیلمی از نانسی عجرم و دخترش که ۱۰۰میلیون بازدید گرفت

ورزشگاه تختی میزبان استقلال و پرسپولیس

جلسه تهیه و تدوین پروفایل شهری پروژه شهر سالم جلفا برگزار شد

بازدید دکتر هادی مقدم زاده از شرکت جلفا چوب صنعت ارس

فیلم/ مسعود بهنود: مردان باغیرت سپاهی و ارتشی بسیار بیشتر از توقع عمل کردند

عکس/ چهره دیده نشده و کمیاب ناصرالدین شاه ۱۹۴ سال پیش به مناسبت تولدش

برگزاری شورای راهبردی پتروشیمی‌های منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر با محوریت مسئولیت اجتماعی/ افزایش ۵۰ درصدی بودجه مسئولیت های اجتماعی پتروشیمی‌ها با اولویت‌های رئیس‌جمهور برای تحول در نظام آموزشی

فیلم/ یوسف تیموری با بغض از دوستانش حلالیت طلبید

تشکیل کمیته دادخواهی جنایات جنگی اسرائیل به همت اسکودا و با مشارکت کانون‌های وکلای دادگستری

عکس/ پیاده روی و سینه زنی مردم تهران ۱۳۵ سال پیش به سوی کربلا

عکس/ انتخاب حقوقدانان شورای نگهبان در صحن علنی مجلس

اینترنت طبقاتی علیه اینترنت آزاد/ قدم‌های بلند دولت روحانی برای اجرای اینترنت طبقاتی در برابر صراحت دولت رئیسی

عکس/ ظاهر متفاوت سردار اسماعیل قاآنی ۴۳ سال پیش در خاکریز جبهه

دستور فوری عارف درباره شبکه ملی اطلاعات

عکس/ استایل بانمک خاطره حاتمی با مدل موی دهه شصتی و لباس توپ توپی

توقف ناگهانی محاکمه نتانیاهو

عکس/ تیپ تینیجری نگین صفری‌جم با اکسسوری‌های رنگارنگ

واکنش شرکت گاز به انفجار‌های اخیر بر اثر نشت گاز

عکس/ حضور پزشکیان در مراسم گرامیداشت شهدای اقتدار ارتش

عکس/ ادعای اف‌بی‌آی درباره ارتباط سه ایرانی با ناپدید شدن رابرت لوینسون

چرا زنان باید مراقب سبک زندگی‌شان باشند؟

فیلم/ چرت زدن ترامپ در اجلاس انرژی پنسیلوانیا

عکس/ چهره دیده نشده پدر دکتر شریعتی و پدر شهید مطهری ۶۴ سال پیش در یک قاب

فاجعه استقلال در نقل‌وانتقالات تابستانی

پیش‌بینی قیمت مسکن تا پایان سال با پس لرزه‌های جنگ و خروج مهاجران

انتخاب سه عضو حقوقدان شورای نگهبان + عکس

عکس/ ژست خاص صیاد شیرازی با کلت کمری و لباس جنگی ۴۴ سال پیش در جبهه

فیلم/ روایت میلاد حاتمی درباره حمله اسرائیل به اوین

ریزش کم‌سابقه قیمت خانه در مناطق اعیانی‌نشین تهران از یک تا سه

سلامت قلبتان را با این ۳ ویتامین تأمین کنید

اینفوگرافی/ بررسی وضعیت امنیتی ۳ پیام‌رسان پرمخاطب در ایران

نقشه رائفی‌پور و رفقا برای تیم ملی فوتبال

جدیدترین قیمت خانه‌ در منطقه ۲۲ از دریاچه خلیج فارس تا شهرک باقری + جدول

عکس/ چهره غمگین سرلشکر باقری در حال مشاهده تصویر برادر شهیدش

آیا افغانستانی‌ها جلسه شورای امنیت ملی را لو دادند؟

عکس/ استوری جالب مجری عشق ابدی به مناسبت تولد بازیگر معروف

چاپ چک‌ پول ۵۰۰ هزار تومانی؛ نشانه بحران یا راهکار نقدینگی؟/ پشت پرده پول‌های درشت در ایران تورم زده

عکس/ بازیگر جذاب تاسیان از پدر خوش‌چهره‌اش رونمایی کرد

عوارض وحشتناک استفاده از سنگ مرداب