تاریخ انتشار: ۱۲:۵۴ - ۰۳ تير ۱۳۹۸
در حاشیه دیدار مدیران سیستم بانکی با نوبخت مطرح شد؛

درخواست بانک‌ها برای نشست با رئیس‌جمهور

انتقادات پیاپی از نظام بانکی و گله‌مندی از آن در شرایطی که گفته می‌شود ۹۰ درصد بار مالی اقتصاد را به دوش می‌کشند و نادیده گرفته شدن نقش آنها، ‌بهانه‌ای بود تا در نشستی بانکی - بودجه‌ای درخواست نظام بانکی برای نشستی با رئیس‌جمهور به منظور طرح پاره‌ای از مسائل مطرح شود.
بانک
اقتصاد24 - امروز (دوشنبه) سازمان برنامه و بودجه میزبان نظام بانکی در راستای انعقاد تفاهم‌نامه برای تأمین خسارت مناطق سیل زده بود. در این نشست که با حضور نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و برخی معاونان و مدیران وی و همچنین مدیران عامل بانک‌ها برگزار شد، در کنار مسائل مربوط به مناطق سیل زده، برخی مدیران عامل بانک‌ها در رابطه با نادیده گرفته شدن نقش آنها در اقتصاد و هجمه‌هایی که به سمت آنها از سوی مسئولان و مردم وجود دارد گله کردند.

این در حالی است که طی سال‌های اخیر همواره نظام بانکی به دلایل مختلف از سوی مدیران ارشد حتی شخص رئیس‌جمهور یا سایر مدیران و نمایندگان مجلس و قضائی مورد نقد بود و گرچه تا اندازه‌ای بخشی از انتقادات قابل انکار نیست اما به هر صورت برخی کارشناسان و مدیران بانکی معتقدند که در مواردی مسائل مطرح شده غیرمنصفانه و دور از واقعیت است.

به هر صورت با توجه به اینکه بخش عمده تأمین مالی اقتصاد ایران بر عهده بانک‌هاست و در موارد مختلف اولین محل تأمین مالی به شمار می‌رود و سایر بخش‌ها از جمله بازار سرمایه و بیمه‌ها نقشی ناچیز بر عهده دارند، این موجب شده که مسئولان بانکی نسبت به قضاوت‌هایی که در مورد آنها وجود دارد گله‌مند باشند.

اظهارات مدیران عامل بانک‌ها در نشست بودجه و بانک


امروز در نشستی که مدیران عامل بانک‌ها در سازمان برنامه و بودجه حضور داشتند، موضوع نادیده گرفته شدن نقش بانک‌ها مطرح شد؛ به طوری که قاسمی - مدیرعامل بانک پاسارگاد - ترجیح داد جدای از مسائل مربوط به سیل صحبت کند.

وی گفت که تفاهم‌نامه‌ای که برای مناطق سیل‌زده امضا شده جزو یکی از کارهایی است که بانک‌ها معمولاً انجام می‌دهند و در مقابل خدماتی که نظام بانکی در اقتصاد ارائه می‌کند چندان قابل توجه نیست.

قاسمی ادامه داد: آنچه بانک‌ها انجام می‌دهند بسیار بزرگ است؛ به طوری که ۹۰ درصد تأمین مالی اقتصاد برعهده آنهاست و ۱۰ درصد دیگر را که بازار سرمایه برعهده دارد از کانال بانک‌ها انجام می‌شود. پس در چنین فضایی چرا باید تا این حد درگیر فشار و انتقاد و بدگویی باشد و کسی از مزایا و نقاط مثبت آنها سخن نمی‌گوید.

مدیر عامل بانک پاسارگاد با اشاره به اینکه بانک‌ها توقع دارند تعهدات آنها مورد توجه قرار بگیرد گفت: با توجه به موج تبلیغات غیر منصفانه علیه نظام بانکی، از آقای نوبخت درخواست داریم که امکان نشست با شخص رئیس جمهور را برای بانک‌ها فراهم کند و مسائل بانکی مورد بررسی قرار گیرد.

در ادامه، مدیر عامل بانک صادرات نیز مسائلی مطرح کرد.

سیدی با اشاره به این‌که بانک‌ها همواره محل گلایه هستند، گفت: باید یادآور شد که بانک‌ها غیر از تفاهم‌نامه‌ای که اکنون به امضا می‌رسد وظایف دیگری از جمله کمک‌های بلاعوض و همچنین استمهال تسهیلات در مناطق سیل‌زده را نیز برعهده داشتند که خود رقم بالایی به‌شمار می‌رود.

به گفته وی، بانک‌ها در بخش دیگری از کمک‌های خود پرداخت وام‌های ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومانی را در دستور کار قرار داده که ضامن نداشته و از سود پایینی برخوردار است و این خود می‌تواند آنها را با مشکلاتی در وصول مواجه کند.

حسین‌زاده - مدیرعامل بانک ملی و رئیس شورای هماهنگی بانک‌های دولتی - نیز اظهار کرد: نظام بانکی علیرغم اینکه همواره به طور غیرمنصفانه در آماج حملات قرار می‌گیرد، در بزنگاهی همچون سیل اخیر، به مسئولیت خود عمل کرده است.

پرویزیان - مدیر عامل بانک پارسیان و رئیس کانون بانک‌های خصوصی - هم با اشاره به این‌که بانک‌ها همپای سایر نهادهای کشور در جریان سیل به کمک مردم آمدند، گفت: از همان زمان شروع حادثه بانک‌ها در مناطق سیل‌زده حاضر شدند و خدمات شبکه بانکی برقرار شد و سرویس‌های مورد نیاز در اختیار مردم قرار گرفت. این در حالی است که در حوزه اشتغال بانک‌ها حدود ۵۰۰۰ میلیارد و در مورد زیربنایی ۱,۲۰۰ میلیارد تومان تأمین منابع کرده‌اند.

در ادامه چغازردی - مدیرعامل بانک سپه - با اشاره به اهمیت تحقق شعار سال در رابطه با رونق تولید گفت: با اقدام بانک‌ها به طور حتم تحقق در مناطق سیل‌زده و در راستای تولید افزایش پیدا خواهد کرد، این در حالی است که بانک‌ها در مورد خرید تضمینی گندم و سایر بخش‌ها در مورد سرمایه در گردش عملکرد مناسبی داشتند.

از بانک‌ها قرض نکردیم


اما پور محمدی - معاون بودجه سازمان برنامه و بودجه - با اشاره به اهمیت نقش بانک‌ها در توسعه کشور گفت: در سال‌های اخیر فضایی در بودجه ایجاد شد تا بتوانیم برای برخی بانک‌ها افزایش سرمایه دهیم و همچنین در مسیر تسویه برخی بدهی دولت به نظام بانکی حرکت کنیم تا از آنها حمایت شود. این در حالی است که در سال گذشته با وجود تمام مشکلاتی که وجود داشت، بر انضباط مالی پایبند بودیم و از آنها استقراضی نداشتیم.

وی با اشاره به تفاهم‌نامه‌ای که با بانک‌ها برای بازسازی مناطق سیل‌زده منعقد شد، اظهار کرد: منابع دولتی برای بازسازی سیل محدود است؛ بنابراین از بانک‌ها کمک گرفته و قرار شد اصل و سود این وام‌ها برای بازسازی مناطق سیل‌زده در قالب بودجه سنواتی بازپرداخت شود.

طبق توضیح پورمحمدی، ۱۷ بانک در این حوزه فعال شده‌اند و سهم هر بانک مشخص است، بر این اساس بانک ملی٣٠٠ میلیارد تومان، بانک کشاورزی ٢٠٠ میلیارد تومان، هر یک از بانک‌های سپه، تجارت، ملت و صادرات ٢٢٥ میلیارد تومان، هر یک از بانک‌های رفاه، صنعت و معدن، توسعه صادرات، توسعه تعاون، سینا، اقتصاد نوین، کارآفرین و سامان ١٠٠ میلیارد تومان، هر یک از بانک‌های پارسیان و پاسارگاد ٣٠٠ میلیارد تومان و بانک آینده ٢٠٠ میلیارد تومان برای بازسازی مناطق سیل‌زده پرداخت می‌کنند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است