تاریخ انتشار: ۲۳:۵۴ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد؛

پدر رادیوی جهان کیست؟

جریان متناوب (AC) نوعی جریان الکتریکی است که در آن جهت و بزرگی جریان به طور متناوب در طول زمان تغییر می‌کند. این در مقابل جریان مستقیم (DC) است که در آن جهت و بزرگی جریان ثابت است. اختراع AC به طور کلی به نیکولا تسلا نسبت داده می‌شود. تسلا در اواخر دهه ۱۸۸۰ روی ایده‌های مختلفی برای تولید و انتقال AC کار کرد. او در سال ۱۸۸۸ چندین اختراع کلیدی دیگر از جمله موتور القایی، سیستم برق‌رسانی AC، سیم‌پیچ تسلا، را ثبت کرد.

پدر رادیوی جهان کیست؟

اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: نیکولا تسلا (Nikola Tesla) که او را پدر رادیو (رسانه جمعی) جهان می‌دانند، یکی از بزرگ‌ترین مخترعان، مهندسان برق و فیزیک‌دانان تاریخ است. او در توسعه و پیشرفت فناوری برق و مغناطیس، تأثیر چشمگیری داشته است. در سال ۱۸۸۵، تسلا به ایالات متحده مهاجرت کرد و به دنبال فرصت‌های جدید برای کار بر روی ایده‌های خود در زمینه برق بود. این نقطه شروع سفری پربار و پرفراز و نشیب برای نیکولا تسلا بود که او را به یکی از بزرگترین مخترعان و دانشمندان تاریخ تبدیل کرد.

کودکی نیکولا تسلا

نیکولا تسلا در ۱۰ ژانویه ۱۸۵۶ در روستای اسمیلیان، امپراتوری اتریش (کرواسی امروزی) به دنیا آمد. پدرش، میلوتین تسلا، کشیش ارتدوکس بود و مادرش، دُوکا تسلا، خانه‌دار بود. تسلا چهارمین فرزند از پنج فرزند خانواده بود. او دو برادر به نام‌های میلان و پاول و دو خواهر به نام‌های آنجلینا و ماریجا داشت. خانواده تسلا ثروتمند نبودند، اما پدر و مادر نیکولا به آموزش فرزندان خود اهمیت می‌دادند. نیکولا در سنین کودکی به زبان‌های صربی، آلمانی و فرانسوی مسلط شد. 

نیکولا از همان دوران کودکی استعداد زیادی در ریاضیات و علوم نشان داد. او به طور ذاتی کنجکاو و خلاق بود و علاقه زیادی به مطالعه و آزمایش داشت. یکی از رویداد‌های مهم در دوران کودکی تسلا، مرگ برادر بزرگترش، میلان، در اثر یک تصادف اسب سواری در سن پنج سالگی بود. نیکولا بعد‌ها این حادثه را نقطه عطفی در زندگی خود دانست و گفت که این اتفاق باعث شد او به معنای زندگی و جایگاه انسان در جهان فکر کند.

تحصیلات نیکولا تسلا

تسلا در مدارس ابتدایی محلی اسمیلیان و کارلوواک تحصیل کرد. او در سال ۱۸۷۳ در سن ۱۷ سالگی به مدرسه عالی رئالی در کارلوواک رفت، جایی که در زمینه ریاضیات و فیزیک به تحصیل پرداخت. تسلا در سال ۱۸۷۵ به دانشگاه فنی پراگ رفت، اما به دلیل کمبود پول تحصیلات خود را نیمه‌کاره رها کرد. او در سال ۱۸۷۸ به دانشگاه فنی گراتس منتقل شد، اما این بار نیز به دلیل مشکلات مالی نتوانست دوره خود را به پایان برساند. پس از ترک دانشگاه، تسلا برای مدتی در پراگ به عنوان مهندس کار کرد. او در سال ۱۸۸۱ به بوداپست نقل مکان کرد و در آنجا برای شرکت مخابراتی دولت مجارستان مشغول به کار شد. در سال ۱۸۸۴، تسلا به فرانسه نقل مکان کرد و در آنجا برای شرکت ادیسون در طراحی موتور‌های ژنراتور کار کرد.

ازدواج و عاشق شدن تسلا

تسلا در طول زندگی خود هرگز ازدواج نکرد، ولی یک بار مدعی شد که عاشق یک کبوتر شده است. تسلا برای غذا دادن به کبوتر‌ها به پارک می‌رفت و کبوتر هر روز برای دیدن تسلا می‌آمد. وی در این رابطه گفته بود: همان‌طور که یک مرد عاشق زنی می‌شود آن کبوتر را دوست دارم و او نیز عاشق من است. تا هنگامی که او را دارم هدفی در زندگی من وجود دارد.

اختراع جریان متناوب (AC) توسط نیکولا تسلا

جریان متناوب (AC) نوعی جریان الکتریکی است که در آن جهت و بزرگی جریان به طور متناوب در طول زمان تغییر می‌کند. این در مقابل جریان مستقیم (DC) است که در آن جهت و بزرگی جریان ثابت است. اختراع AC به طور کلی به نیکولا تسلا نسبت داده می‌شود. تسلا در اواخر دهه ۱۸۸۰ روی ایده‌های مختلفی برای تولید و انتقال AC کار کرد. او در سال ۱۸۸۸ چندین اختراع کلیدی دیگر از جمله موتور القایی، سیستم برق‌رسانی AC، سیم‌پیچ تسلا، را ثبت کرد.

پدر رادیوی جهان کیست؟

آشنایی نیکولا تسلا با ادیسون

نیکولا تسلا در سال ۱۸۸۴ به پاریس نقل مکان کرد و در آنجا برای شرکت ادیسون در طراحی موتور‌های ژنراتور مشغول به کار شد. تسلا در اولین ملاقات خود با ادیسون، نامه‌ای از چارلز باتچلر، مدیر عامل شرکت ادیسون در اروپا، به او نشان داد. در این نامه، باتچلر از هوش و خلاقیت تسلا تمجید کرده بود و از ادیسون خواسته بود که به او فرصتی برای کار در شرکت خود بدهد. ادیسون از دیدن نامه باتچلر تحت تاثیر قرار گرفت و به تسلا شغلی در شرکت خود در نیویورک پیشنهاد داد. تسلا با اشتیاق این پیشنهاد را پذیرفت و در سال ۱۸۸۵ به ایالات متحده مهاجرت کرد.

تسلا در ابتدا در شرکت ادیسون به عنوان مهندس برق کار می‌کرد و وظیفه‌اش بهبود طراحی موتور‌های ژنراتور DC بود. تسلا به سرعت به یکی از باارزش‌ترین کارمندان ادیسون تبدیل شد. او ایده‌های جدید و خلاقانه‌ای برای بهبود موتور‌ها ارائه کرد و به حل مشکلات فنی پیچیده‌ای که در آن زمان در صنعت برق وجود داشت کمک کرد. با این حال، در نهایت بین تسلا و ادیسون اختلاف نظر‌هایی در مورد ماهیت برق و نحوه استفاده از آن به وجود آمد. ادیسون طرفدار استفاده از جریان مستقیم (DC) بود، در حالی که تسلا معتقد بود که جریان متناوب (AC) مزایای زیادی نسبت به DC دارد و می‌تواند راه حل بهتری برای انتقال برق در مسافت‌های طولانی باشد. این اختلاف نظر‌ها در نهایت منجر به جدایی تسلا از شرکت ادیسون در سال ۱۸۸۵ شد. تسلا پس از ترک شرکت ادیسون، شروع به کار بر روی ایده‌های خود در زمینه AC کرد و در نهایت به اختراعات و اکتشافات مهمی در این زمینه دست یافت.

اختراع رادیو توسط نیکولا تسلا

فعالیت‌های این دانشمند نخبه در زمینه اختراع رادیو باعث افزایش عطش او برای انتقال انرژی به طریق بی‌سیم شد که درواقع این همان کاری است که رادیو انجام می‌دهد. تسلا نه تنها نخستین پتنت رادیو را به ثبت رساند بلکه در سال ۱۸۹۳ میلادی یعنی درست دو سال قبل از آنکه «مارکونی» دست به آزمایش رادیو بزند، در یک سخنرانی با نمایش نحوه ارتباط رادیویی، چگونگی کار کردن رادیو را شرح داد. تا اواسط سال ۱۸۹۴ میلادی، او اقدام به ساخت و آزمایش یک ایستگاه فرستنده رادیویی کوچک کرد. درست مثل اختراع ژنراتور القایی و ترانسفورماتور، تسلا اساس کار خود را بر مبنای یافته‌های پیشینیان خود، اما با چشم اندازی بی‌نظیر قرار داد. «جیمز کلرک ماکسول» امواج الکترومغناطیس را فرضیه سازی کرد و «هاینریش هرتز» دریافته بود که چگونه این جریان را منتقل کند، اما سیم پیچ (کوئل) تسلا و مدار ۴ کاناله تسلا برای انتقال و دریافت امواج بود که اختراع رادیو را محقق کرد. در حقیقت، ایده انحصاری تسلا معرف تنها راه اساسی است که همچنان از طریق آن امواج رادیویی را ارسال و دریافت می‌کنیم. تسلا همچنین در زمینه کنترل رادیویی، همان ایده‌ای که در تاریخ ۸ نوامبر ۱۸۹۸ میلادی به ثبت رساند.

مرگ نیکولا تسلا

تسلا در ۷ ژانویه ۱۹۴۳ در سن ۸۶ سالگی در شهر نیویورک، جایی که نزدیک به ۶۰ سال در آن زندگی کرده بود، فقیر و گوشه‌گیر، بر اثر ترومبوز کرونر (بیماری قلبی) درگذشت. با این حال، میراث اثری که تسلا از خود به یادگار گذاشت تا امروز ادامه دارد. در سال ۱۹۹۴، تابلوی خیابانی با نام "Nikola Tesla Corner" در نزدیکی محل آزمایشگاه سابق وی در شهر نیویورک، در تقاطع خیابان ۴۰ و خیابان ۶ نصب شد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ لباس اجق وجق بهاره رهنما در دیدار با جاری سابقش

عکس/ زنان اصفهانی ۵۸ سال پیش در حال شستن لباس در زاینده رود

عکس/ تیپ دیده نشده محمدرضا شریفی نیا در ۲۵ سالگی با انگشترای عجیب

عکس/ تاج پرنسسی همسر دوم معین در مراسم عروسیشان

تصاویر تکان دهنده از بازداشت قاتلان دانشجوی دانشگاه تهران

عکس/ چهره بامزه علی دایی ۲۳ سال پیش با لباس سربازی

عکس/ پوستر AFC برای بازی بین استقلال و الریان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

آتش استیضاح زیر پای وزیر اقتصاد

اجساد ‌ ۴ اسیر اسراییلی فردا تحویل داده می‌شود

زلنسکی: ترامپ در دام اطلاعات نادرست گرفتار شده است

یک داور در باشگاه پرسپولیس مدیر شد

فیلم/ فیلمی کم‌تر دیده‌شده از تبدیل سفارت اسرائیل به فلسطین

شوک شبانه به استقلال

نقش بختیاری‌زاده در صعود استقلال

رهبر انقلاب: منتظر اقدام قطر برای بازگرداندن مطالبات ایران هستیم

فیلم/ توضیحات فعال سیاسی آمریکایی در مورد چگونگی شهادت سیدحسن نصرالله

محمد حبیبی آزاد شد

منوچهر والی‌زاده صدای جاودان دوبله ایران کیست؟

عکس/ محمدرضا زنوزی در جلسه با مسعود پزشکیان

بیانیه قطر درباره دیدار امیر این کشور با رهبر انقلاب و رئیس‌جمهور

میزان واردات بنزین امسال به سه میلیارد دلار می‌رسد

فیلم/ واکنش عابدینی به طولانی‌شدن ساخت ماکت ساختمان فدراسیون

عدد سبد معیشت مشخص شد

فیلم/ نشست خبری امیر قطر با پزشکیان

فیلم/ قدردانی وزیر علوم از صاحب سوپرمارکت اطراف دانشگاه شریف

بازگشت کریستیانو رونالدو در آستانه دیدار با استقلال + عکس

اعلام محدودیت ترافیکی جاده‌ای تا چهارم اسفند

علی پروین از خودش رفع اتهام کرد

روزنامه اصولگرا: می‌خواهند با پروژه قتل یک دانشجو، ناآرامی خیابانی را شروع کنند

جویباری: منتظر جواب ماتزاری هستیم

سیدمحمد خاتمی یک پیام صادر کرد

سازمان لیگ برای تعویق دربی همراهی کند

نخستین عکس از دیدار امیر قطر با رهبر انقلاب

قدردانی پزشکیان از تلاش امیر قطر برای برقراری آتش بس در غزه

استراتژی ما، هوشمندسازی فرآیند‌ها و خلق ارزش بر مبنای تحلیل نیاز‌های مشتریان است

ورود برنج ۴۸ هزار تومانی به بازار

همدلی قوا باعث خروج از مشکلات اقتصادی کشور می‌شود/ اقدامات مهم غیرتورمی برای رسیدن به رشد اقتصادی

عزم جدی برای تأمین مالی رشد اقتصادی/ تأمین حدود ۸۰ درصد بودجه دولت از سوی وزارت اقتصاد

لزوم حمایت سازمان پدافند غیرعامل کشور برای مدیریت پیشگیری و توسعه زیرساخت‌های کیش

آمار عجیب از شمار مرگ‌و میر‌های جاده‌ای در ایران

بانک صادرات ایران برترین غرفه اولین نمایشگاه دستاورد‌ها و توانمندی‌های حراست

ادارات این استان تا آخر سال پنج‌شنبه‌ها تعطیل شد

حمایت بانک رفاه کارگران از واحد‌های فعال در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی

پزشکیان: قطر جایگاه ویژه‌ای در ایران دارد

شخصی‌سازی بیمه‌نامه‌ها و توسعه خدمات آنلاین چشم‌انداز آینده بیمه نوین

عملکرد مناسب و قابل دفاع شرکت سرمایه‌گذاری دستاورد دی

پاپ فرانسیس رهبر کلیسای کاتولیک کیست؟ / از نگرش‌های نوین در دنیای معاصر تا ترویج هم‌زیستی میان ادیان

60 هزار فروشنده در پیندو تا نیمه بهمن 1403

قیمت حبوبات افزایش یافت

فیلم/ امیر قطر: ما تاکید کردیم که بهترین راه برای حل نزاع‌هایی که در منطقه وجود دارد گفت‌و‌گو‌های سازنده است

اینفوگرافی/ ترفندهای خانه‌تکانی سریع و آسان برای عید

اروپا و خاورمیانه در برابر دو انتخاب

اولین واکنش بازار به استیضاح همتی در بحبوحه فشار‌های خارجی

سالمندان از چه رفتار‌هایی بدشان می‌آید؟

فیلم/ جزئیات کالابرگ قبل از عید از زبان عضو کمیسیون اجتماعی

ارزش سهام عدالت امروز ۱ اسفند ۱۴۰۳+ جدول

منوچهر والی‌زاده دوبلور معروف درگذشت