تاریخ انتشار: ۱۵:۳۷ - ۰۳ تير ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

طرفداران احمدی نژاد به جلیلی رای می‌دهند یا قالیباف؟

فعال سیاسی اصولگرا گفت: طرفداران آقای احمدی نژاد بین این شش کاندید کسی را دارند که آن زمان به آقای احمدی نژاد نزدیک بوده باشد و فکر کنند باید به او رای دهند، شاید به او هم رای ندهند ولی آقای جلیلی گزینه مناسب‌تری است تا آقای قاضی زاده هاشمی.

طرفداران احمدی نژاد به جلیلی رای می دهند یا قالیباف؟

اقتصاد۲۴-کمتر از یک هفته دیگر تا انتخابات ریاست جمهوری زمان باقی مانده است، در این میان تا کنون سه مناظره انتخاباتی برگزار شده و حضور پر تعداد کاندیدا‌های اصولگرا کار را برای معادلات انتخاباتی سخت کرده است.

ناصر ایمانی، فعال و تحلیلگر سیاسی اصولگرا، با اشاره حضور سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف در انتخابات می‌گوید: «اگر هر دو نفر آقایان انصراف ندهند، با آماری که تا امروز داریم، قاعدتا انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد.»

وی با اشاره به عملکرد پزشکیان نیز ادامه داد: «ایشان بیشتر روی نقاط ضعفی که طی سال‌های گذشته و دوبت‌های گذشته داشته‌اند تمرکز دارند.»

ایمانی عدم انصراف قاضی زاده و زاکانی را اثرگذار در سبد رأی اصولگرایان نمی‌داند و تاکید دارد طرفداران احمدی نژاد اگر بخواهند به کاندیدایی رأی بدهند او سعید جلیلی است نه قاضی زاده هاشمی یا فردی دیگر.

مشروح گفتگوی ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا، را در ادامه می‌خوانید؛

**آقای ایمانی! تحلیل شما از این سه مناظره که برگزار شد چیست؟ آیا این مناظرات توانسته تحرکی در جامعه ایجاد کند؟

من این برداشتم را ندارم، یعنی این مناظره‌ها نتوانسته است که تحریک نسبتا قابل توجهی در افکار مردمی به خصوص کسانی که تصمیم جدی ندارند یا مردد هستند یا اساسا نمی‌خواهند در انتخابات شرکت کنند، ایجاد کند. تاثیر مناظره‌ها تا الان محدود بوده است، مگر این که در دو مناظره آخر و همینطور نزدیک شدن به روز‌های نزدیک به انتخابات مقداری شور و هیجان بیشتر شود. تا الان آثار این مناظره‌ها خیلی ملموس نبوده است.

ماندن زاکانی و قاضی زاده در انتخابات تاثیری روی آراء ندارد

**پیش بینی می‌شد که آقایان زاکانی و قاضی زاده انصراف دهند، ولی تا به امروز هر دو کاندیدا تاکید کرده اند تا آخر هستند، تحلیل شما چیست؟ ممکن است لحظه آخر کنار بروند یا اگر کنار نروند چه تاثیری بر روی سبد رای اصولگرایان می‌گذارد؟

باتوجه به آماری که وجود دارد و آمار نسبتا پایینی که آقای زاکانی و آقای قاضی زاده هاشمی دارند (البته نمی‌دانیم در این یک هفته چه خواهد شد)، اگر این دو بزرگوار انصراف هم ندهند خیلی تاثیر جدی در چینش آرای کسانی که رایشان بالاتر است ایجاد نخواهد کرد.


بیشتر بخوانید:فیلم/ حمله تند ظریف به جلیلی: چه میخواهید از جان مردم


یعنی کنار کشیدن یا نکشیدنشان خیلی تاثیرگذاری جدی در آراء کسانی که رای بالاتری دارند مانند آقای جلیلی و آقای قالیباف و آقای پزشکیان نخواهند داشت. بنابراین، این دو بزرگوار شاید تا زمان رای گیری بمانند و شاید هم یکی یا دو نفر انصراف بدهند؛ اما با توجه به آنچه آمار نشان می‌دهند، حتی اگر از انتخابات انصراف ندهند، خیلی تاثیر جدی نخواهد داشت.

همه باید روحیه رئیس جمهور شدن داشته باشند

**اما آقای زاکانی این نگاه را ندارد و در مناظره آخر خطاب به آقای پزشکیان گفتند که با یک رئیس جمهور صحبت می‌کنید، به نظر شما ایشان بر چه اساسی این حرف را زده‌اند؟ آیا یک ادعا بود یا یک شوخی یا اعتماد به رأی آوری یا...؟

هرکدام از کاندیدا‌ها باید روحیه شان این باشد که حتما رئیس جمهور می‌شود. اگر این روحیه را نداشته باشند، نمی‌توانند به لحاظ محیط سفرها، ملاقات‌ها و مناظره‌ها را ادامه دهند. واقعا باید تصور کنند که اتفاقی خواهد افتاد و حتما رای مردم را گرفته و رئیس جمهور می‌شوند

البته برخی کسانی را داشته‌ایم که در سال‌های گذشته اصطلاحا کاندیدا‌های پوششی بوده‌اند، که به قصد ریاست جمهوری نیامده و نمی‌خواستند رای بگیرند، فقط آمده بودند پوششی برای کاندیدا‌های دیگر ایجاد کنند. ولی واقعا بقیه باید به قصد این که رئیس جمهور می‌شوند بیایند. اگر این روحیه نباشد فرد نمی‌تواند به طور جد وارد صحنه شود، ولی این که چقدر به کسب آرای مردم موفق شوند، آن را جامعه بگوید.

**جلیلی گزینه مناسب‌تری برای طرفداران احمدی نژاد است

**آقای قاضی زاده در مناظرات اخیر و برخی اظهاراتش چندین بار روی دولت آقای احمدی نژاد مانور داده است، فکر می‌کنید چقدر برنامه ریزی او و مشاورانش بر روی آراء احمدی نژاد باشد؟

چنین علایمی که ایشان تلاش داشته باشند که آرای طرفداران آقای احمدی نژاد را بدست بیاورند، را مشاهده نکردم. نمی‌دانم بر اساس چه قرائنی این مطلب را می‌گویید. ایشان خیلی تاکید زیادی روی دولت مرحوم رئیسی دارند و فقط از آن دفاع می‌کنند، من آثاری ندیده ام. حتی اگر می‌خواهد این اتفاق رخ دهد باید درمورد آقای پورمحمدی بی‌افتد که وزیر آقای احمدی نژاد بوده و هستند. ولی ندیده‌ام کسی تلاشی کند که آرای طرفداران آقای احمدی نژاد را بدست بیاورد.

ضمن این که طرفداران آقای احمدی نژاد بین این شش کاندید کسی را دارند که آن زمان به آقای احمدی نژاد نزدیک بوده باشد و فکر کنند باید به او رای دهند، شاید به او هم رای ندهند، ولی آقای جلیلی گزینه مناسب‌تری است تا آقای قاضی زاده هاشمی.

طرفداران دولت رئیسی، تمایلشان به جلیلی بیشتر است تا زاکانی و قاضی زاده

**آقای ایمانی! از یک سمت آقای جلیلی خود را ادامه‌دهنده دولت آقای رئیسی می‌داند و حتی افرادی که در ستاد ایشان فعالیت می‌کنند از دولتمردان سیزدهم هستند، از سمت دیگر آقای قاضی زاده این ادعا را دارد. آیا یک رقابتی بین آقای قاضی زاده و آقای جلیلی وجود دارد که بخواهند سبد رأی آقای رئیسی را برای خود داشته باشند؟

مشخصا الان سه نفر دارند درباره دستاورد‌های دولت مرحوم شهید رئیسی صحبت می‌کنند و روی آن تاکید دارند. هم آقای قاضی زاده، هم آقای زاکانی و هم آقای جلیلی. آقای پورمحمدی و پزشکیان که در دولت آقای رئیسی نقشی نداشتند و همینطور آقای قالیباف که رئیس مجلس بوده‌اند و طبعا به خاطر جایگاهشان نقشی نداشتند.

این سه نفری که به شکلی در دولت یا پشت صحنه آن بودند از دستاورد‌های آن دفاع می‌کنند. فکر می‌کنم این سه نفر مدافع عملکرد دولت مرحوم رئیسی هستند

**فکر می‌کنید سبد رأی آقای رئیسی در سبد کدام کاندیدا ریخته می‌شود؟

احساس می‌کنم بیشتر کسانی که علق و علاقه‌ای به دولت مرحوم آقای رئیسی داشته‌اند بیشتر تمایلشان به آقای جلیلی خواهد بود.

انتخابات به دور دوم خواهد رفت اگر...

 **این روز‌ها طیف نزدیک به آقای جلیلی در تلاش هستند تا قالیباف از انتخابات انصراف دهد، آقای قالیباف نشانه‌ای از کناره گیری نشان نداده، باتوجه به سوابقی که آقای جلیلی و آقای قالیباف در انصراف از انتخابات دارند فکر می‌کنید اگر هر دو بمانند چه تاثیری در انتخابات دارد؟

این سوال قدری پیچیده است. به دلیل این که الان بر طبق نظرسنجی‌های اعلام شده – که نمی‌دانم تا چه حد دقیق است – آرای آقای جلیلی و قالیباف به هم نزدیک است و فاصله معناداری ندارند. این کار را مقداری سخت‌تر می‌کند. برای این که کدام یک از این دو فرد صرف‌نظر از تمایل شخصی خودشان، بتوان آن‌ها را مجاب کرد از صحنه کنار بروند.

**هر دو نفر سابقه انصراف از انتخابات را به خاطر وحدت این جریان دارند وهم آقای قالیباف این کار را کرده و هم آقای جلیلی یک دوره انصراف دادند. ولی این که آیا برای این دوره از انتخابات نیز این آمادگی را دارند، باتوجه به این که آرایشان نسبتا نزدیک به هم است؛ این اقدام را انجام دهند مقداری کار را برای اصولگرایان سخت و پیچیده کرده است.

اگر جلیلی انصراف دهد چند درصد رأی او به سبد قالیباف می‌رود چند درصد به سبد پزشکیان؟

اگر هر دو نفر آقایان انصراف ندهند، با آماری که تا امروز داریم، قاعدتا انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد. در دور دوم یا آقای جلیلی یا آقای قالیباف بالا خواهند آمد یا یکی از دو نفر آقای قالیباف و جلیلی با آقای پزشکیان به دور دوم خواهند رفت. در این صورت نیاز به انصراف نیست و در دور دوم دو نفر هستند و این که کدام یک موفق خواهند شد هفته بعد رآی مردم را کسب کنند باید منتظر بود و دید و آن زمان تحلیل کرد.


بیشتر بخوانید:عکس/طرفداران قالیباف برایش سنگ تمام گذاشتند!


ولی اگر یک نفر از این آقایان کنار برود، بستگی به این دارد که کدام یک کنار خواهد رفت و سبد آرایش به نفع چه کسی خواهد بود. مثلا اگر آقای جلیلی کنار برود چند درصد آرایشان در سبد آقای قالیباف و چند درصد آرایشان در سبد آقای پزشکیان می‌رود و بالعکس. اگر آقای قالیباف انصراف دهند این اتفاق چطور رخ خواهد داد. آیا اساسا این جریان موفق خواهند شد که یکی از این دو بزرگوار را مجاب کنند برای این که از صحنه کنار بکشند؟ این واقعا کار مشکلی است. اگر فاصله آرای آقای جلیلی و آقای قالیباف زیاد بود می‌شد راحت‌تر تصمیم گرفت. ولی الان تصمیم گیری گروهی مقداری سخت شده است.

قالیباف و جلیلی عاقلانه وارد منازعات در مناظره‌ها نمی‌شوند

**تحلیل شما از عملکرد آقای قالیباف در مناظرات چه بود؟ باتوجه به این که ایشان صرفا روی شعار‌ها و برنامه‌هایشان متمرکز است و وارد بحث با کاندیدا‌ها نمی‌شود؟

دو نفر از افرادی که تلاش می‌کنند وارد منازعات با کسان دیگر نشوند، یکی آقای قالیباف است و یکی آقای جلیلی. حتی آقای پزشکیان هم بعضا وارد این منازعات شد. ولی این دو نفر سعی کردند که مساله دو نفری نشود و بین این‌ها و افراد دیگر حرف و حدیثی باشد. خودشان را کنار کشیدند و این کار عاقلانه‌ای است که انرژی خود را مصروف به پاسخگویی به کسی نکنند و در دام نفرات دیگر که احتمالا آرای پایینی هم دارند نشوند.

اما این که صحبت‌های چطور بوده است، آقای قالیباف سعی کرده در هر بخش، بحث‌های کارشناسی کنند. طبعا جایگاه ریاست مجلس هم این اجازه را به ایشان داده که به لحاظ آمار و برنامه و خط مشی در هر حوزه دستشان پر‌تر باشد. از این جهت به نظرم موفق‌تر ظاهر شده‌اند. شاید مقداری صحبت هایشان زیاد از حد برنامه‌ای بوده که بعضا ممکن است افکار عمومی خیلی آن را متوجه نشوند. از جهت این که این برنامه‌ها کلی است.

ایشان در مجموع سعی کردند یک چهره کاملا کارشناسی را بروز دهند و همینطور مطالبی که اجرایشان امکان دارد را بیان کنند.

تمرکز پزشکیان روی رفع نقاط ضعف در گذشته است

تحلیل شما از رفتار آقای پزشکیان و نوع برنامه ایشان در مناظرات چه بود؟

ایشان تلاششان این است که روی نقاط ضعفی که طی سال‌های گذشته و دولت‌های گذشته داشته‌اند تمرکز کنند. کمتر سراغ ارائه برنامه رفته‌اند و بیشتر سعی کرده‌اند تمرکزشان را روی ایرادات و نقاط ضعفی که در گذشته وجود داشته و الان هم وجود دارد بگذارند و این ایرادات باید رفع شود، می‌گویند همه هم مقصر در این موضوع هستند و راه حل نجات هم این است که همه باهم باشیم.

شاه بیت مجموع فرمایشات ایشان این چند نکته است که روی نقاط ضعفی که در زمینه‌های اجتماعی و اقتصادی در این کشور داشته‌ایم مانند فقیر شدن مردم و یا مسئله حجاب، تاکید دارند و مقصر همه هستند و باید باهم باشیم تا این نقاط رفع شود.

منبع: خبر آنلاین
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
0
0
يکشنبه ۰۳ تير ۱۴۰۳
آقای قاضی زاده هاشمی در فیلمی که در کانال ایشان موجود است به صراحت گفته که در دولت نهم و دهم بوده و در ادامه تاکید میکند که اکثر مدیران دولت شهید رییسی کارآزمودگی خود را در دولت نهم و دهم سپری کرده‌اند.
و این یعنی دفاع قویتر از دولت نهم و دهم تا دولت شهید رییسی و آقای ایمانی یا ندیدند یا کور بودند که ندیدند و یا به نفعشان نبوده که ببینند.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های شرکت کیا در بازار ایران + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

فیلم/ برنامه پزشکیان در روز رای گیری چه بود؟

عکس/ مقایسه درصد مشارکت در انتخابات ۱۴۰۳ و ۱۴۰۰ به تفکیک استان

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

شهاب حسینی در ۵۰ سالگی برای سومین بار پدر شد

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۹ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۹ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۹ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ محل تفریح دروازه‌بان تیم ملی لو رفت

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۹ تیر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ چراغ سبز قالیباف به مسعود پزشکیان

اولین چراغ سبز دولت به رجیستر آیفون/ بهانه گرانی به دست بازار موبایل افتاد/ آیفون گران تر می‌شود؟

عکس/ رئیس اسبق صدا و سیما: ای کاش عبرت بگیریند‌

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

شریعتی، نماینده حامی جلیلی: آذری جهرمی به طالبان توهین می‌کند

اعلام حمایت حزب مؤتلفه از جلیلی

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۳

فیلم / نماینده جلیلی: دختران بی حجاب را تنبیه ملایم می‌کنیم، مثل زندان!

آغاز مذاکره پرسپولیس با آقای گل

اختلافات شخصی دلیل قتل ۵ جوان در استان غربی

۳ سوال چالشی و روشن کرباسچی از سعید جلیلی درباره گشت ارشاد، اینترنت و برجام

فیلم / مخالفت پزشکیان با گرانی بنزین در تلویزیون

عکس/مطالبه یک جوان از مسعود پزشکیان درباره انتخاب پوشش به روایت فاضلی

عکس / دیدار طیب‌نیا با پزشکیان

انفجار در ازمیر ترکیه؛ ۴ نفر کشته و بیش از ۲۰ تَن زخمی شدند

عکس/واکنش آذر منصوری به ادعا‌ها درباره تشکیل دولت سوم روحانی

پیش بینی قیمت دلار فردا دوشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۳

هجوم مردم برای خرید ربع‌سکه/ جزییات

عکس/یک دروغ دیگر فضای مجازی؛ طرحی که پزشکیان امضا کرده بود مربوط به مقابله با فساد اداری است، نه گشت ارشاد!

اوسمار به خاطر ۲۰۰ هزار دلار پرسپولیس را ترک کرد!

فروشگاه‌های زنجیره‌ای چه بر سر سوپرمارکت‌ها می‌آورند؟

جهش شوکه کننده قیمت خودرو در بازار+ جدول

فیلم/ رئیس جمهور شدن ‎جلیلی ترسناک است

عکس/ پوستر هوشمندانه پزشکیان برای قهرکنندگان با صندوق رأی

حمايت قاليباف از جليلى قانون شكنى است

مهلت ارسال آثار به جشنواره تا هفدهم تیرماه تمدید شد

شمس‌الدین حسینی رئیس کمیسیون اقتصادی شد

دیدار طیب‌نیا با مسعود پزشکیان

عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شد

این خودرو برقی، رکورد سرعت شارژ را شکست + عکس

عکس/ظریف از ایرانیانی که رأی ندادند عذرخواهی کرد

فیلم/ داماد زاکانی باز هم حاشیه ساز شد!

شهاب حسینی در ۵۰ سالگی برای سومین بار پدر شد

پرسپولیس ۱۸۰ میلیارد تومان گران‌تر از استقلال!

تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شد

فیلم/صحبت های ذوالنور به نقل از سردار سلیمانی درباره جلیلی

قرعه‌کشی برنامه‌های تبلیغاتی نامزدها برگزار شد

منشأ دروغ‌سازی علیه پزشکیان و قیمت بنزین+ عکس

عکس/تضمین ضمانت پزشکیان درباره گشت ارشاد توسط ظریف و آذری جهرمی

فیلم/ صحت انتخابات ریاست جمهوری تایید شد

عکس/صدا و سیما ملی یا صدا و سیمای جلیلی؟

متال‌باز‌های محجبه

حامیان جلیلی با حامیان قالیباف چه کردند؟

عکس/واکنش آذری جهرمی به اظهارات طرفدار جلیلی: دختران ایران را فاحشه نخوانید

عکس/"مجموعه‌های نظرسنجی" در تخمینِ میزانِ مشارکت چه قدر خطا داشتند؟!

فیلم/ آمار عجیب از سن رای دهندگان در انتخابات تهران

خرید ۳۰ میلیاردی استقلال کیست؟

عکس‌های جوانی پزشکیان در کنار هاشمی و خاتمی

پشت صحنه سیاسی واردات گاز عراق از ایران

زمان تعویض آب رادیاتور چه وقت است؟

ثبت بیشترین تورم بهاری در ۱۴۰۳ + نمودار

شکایت رسمی بیژن زنگنه از سعید جلیلی+ عکس

عکس / تضمین پزشکیان برای ایستادگی در برابر گشت ارشاد و فیلترینگ

عکس/واکنش بورسی‌ها به رئیس جمهور شدن سعید جلیلی