تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۲۹ تير ۱۴۰۳
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

سالانه ۱۱۰ میلیارد دلار یارانه انرژی می‌دهیم!/ دولت چهاردهم رگولاتور بخش انرژی شود نه تصدی‌گر/ وزارت انرژی تشکیل شود

نائب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: ناترازی برق در تابستان و ناترازی گاز در زمستان موجب شده است تا علاوه بر اینکه آثار زیان‌باری متوجه اقتصاد ملی شود و در صنایعی که به واسطه این ناترازی با تعطیلی مواجه می‌شوند اشتغال ملی تحت تاثیر قرار گیرد، در نهایت مردم متضرر اصلی این اهمال کاری‌ها شوند.

ناترازی انرژی

اقتصاد ۲۴ - فاصله بین تولید و مصرف برق در کشور یک معادله کهنه بدون کاهش است که با شتاب گرفتن مصرف در فصل گرم سال به اوج می‌رسد و حل این مشکل با راهکار‌هایی همچون جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی و مدیریت مصرف نیز با موانع فراوانی روبه‌رو است.

از تغییر ساعت کاری ادارات و اجرای محدودیت برای صنایع تا قطع برق خانگی و جریمه‌های سنگین پُرمصرف‌های برق از مهم‌ترین راهکار‌های وزارت نیرو برای مدیریت ناترازی برق و جلوگیری از خاموشی گسترده در تابستان است. اکنون همه نیروگاه‌های خصوصی و دولتی با حداکثر ظرفیت در مدار تولید هستند، اما همچنان مصرف با تولید فاصله دارد.

در همین رابطه حمیدرضا صالحی، نائب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ عنوان کرد: آقای پزشکیان به دنبال ترکیب جدیدی در کابینه هستند و باتوجه به شرایط اقتصادی که در کشور وجود دارد افرادی که قرار است در وزارتخانه‌های کلیدی مانند نفت، نیرو یا حتی سازمان‌های زیرساختی مانند سازمان برنامه و بودجه قرار بگیرند باید برای بحث مهمی مانند انرژی، ناترازی آن، یارانه‌هایی که در این بخش ارایه می‌شود سیاست‌ها و رویکرد‌های جدیدی در مقایسه با آنچه که در دولت‌های گذشته تجربه شده است، برنامه و راهکار ارایه دهند.

دولت چهاردهم زمینه حضور بخش خصوصی دربخش انرژی را فراهم کند

نائب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران افزود: دولت چهاردهم باید این امکان را برای بخش خصوصی فراهم کند که به صورت واقعی در بخش انرژی فعال شود. نکته مهمتر آنکه باید شرایطی فراهم شود که اجازه سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی را فراهم کند.

صالحی عنوان کرد: باید نقش بخش خصوصی در تولید و توزیع انرژی و استفاده از روش‌های جدید بهینه‌سازی مصرف انرژی، نسبت به گذشته افزایش یابد. همه این موارد زمانی امکان‌پذیر می‌شود که وقوف و آگاهی لازم درباره نقش و اهمیت انرژی در کشور ایجاد شود، دراین مسیر باید از تجربه‌هایی که در دنیا وجود دارد نیز به این منظور استفاده شود.

سالانه ۱۱۰ میلیارد دلار یارانه انرژی هزینه می‌شود

نائب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: ایران کشوری است که سالانه ۱۱۰ میلیارد دلار یارانه انرژی هزینه می‌کند. این میزان یارانه در حالی است که در بخش توسعه سرمایه‌گذاری صورت نگرفته و در بخش مصرف و بهینه‌سازی نیز سرمایه‌گذاری‌های لازم صورت نگرفته است.

ناترازی برق در تابستان و ناترازی گاز در زمستان و ضرروت اتخاذ رویکرد‌های جدید در دولت چهاردهم

وی افزود: ناترازی برق در تابستان و ناترازی گاز در زمستان موجب شده است تا علاوه بر اینکه آثار زیان‌باری متوجه اقتصاد ملی شود و در صنایعی که به واسطه این ناترازی با تعطیلی مواجه می‌شوند اشتغال ملی تحت تاثیر قرار گیرد و برنامه‌های صادراتی با اخلال مواجه شوند و درنهایت مردم متضرر اصلی این اهمال کاری ها شوند و در همه این موضوعات این پیام را به دنبال دارد که ضروری است رویکرد‌های جدید در دولت چهاردهم پیگیری شود.

دولت چهاردهم سند جامع انرژی را برای یک دوره پنج ساله تدوین کند

صالحی بیان کرد: پیش‌بینی ما این است که اگر سند جامعی برای انرژی در طی یک دوره زمانی ۵ در نظر گرفته شود تا بتوان از وضعیت فعلی به وضعیت جدید گذر کرد می‌توان برنامه واقعی‌سازی قیمت انرژی را نیز طی این برنامه ۵ ساله اجرایی کرد. در طی این مسیر می‌توان متناسب با نرخ تورم نسبت به واقعی‌سازی نرخ انرژی اقدام کرد و درآمد‌های حاصل از آن را نیز سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف انرژی کرد.


بیشتر بخوانید:  ایران با ادامه دست‌فرمان ۳ سال گذشته به یک صادرکننده برق تبدیل می‌شود


نائب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: اگر دو وزارتخانه مهم نفت و نیرو از جایگاه تصدی‌گری خارج شده و در جایگاه رگولاتوری قرار بگیرند، بخش‌های خصوصی خودبه‌خود پرچمدار این حوزه‌ها خواهند شد و ضمن تولید مناسب و ارزان‌قیمت می‌توانند پوشش مناسبی در توزیع انرژی میان دهک‌های مختلف جامعه داشته باشند و حتی زمینه‌ساز کاهش قیمت تمام‌شده انرژی شوند.

ناترازی انرژی

دولت چهاردهم در بخش انرژی رگولاتور شود نه تصدی گر

وی عنوان کرد:‌ خروج دولت از بخش تصدی‌گری و حرکت به سمت رگولاتوری انرژی وضعیت موجود را دوچندان بهبود خواهد داد و فاصله بین تولید و مصرف را که طی سال‌های اخیر روزبه‌روز کمتر شده است را به نفع تولید، افزایش خواهد داد.

صالحی گفت:‌ در بخش انرژی چند سال پیش ۸ هزار مگاوات کمبود برق وجود داشت که در سال‌های بعد به ۱۰ و ۱۲ مگاوات رسید و اکنون این میزان کسری به ۱۵ مگاوات رسیده است؛ بنابراین اگر دولت زمینه حضور بخش خصوصی را فراهم کرده و قیمت‌ها نیز روز‌به‌روز واقعی شود، طبیعی است که ناترازی برق به تدریج از بین خواهد رفت.

ضرورت ایجاد وزارت انرژی در دولت چهاردهم

نائب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران اشاره‌ای هم به بخش گاز کرد و افزود: باید طی سال‌های آینده وزارت انرژی در کشور ایجاد شود؛ این مهم باید با ادغام دو وزارتخانه نفت و نیرو انجام شود؛ این اقدامی است که سایر کشور‌های توسعه یافته نیز آن را تجربه کرده‌اند، چون یکی از دلایل توسعه‌نیافتگی اقتصاد انرژی است.

صالحی عنوان کرد: باید طی چند سال به سمت واقعی‌سازی اقتصاد انرژی حرکت می‌کردیم و بخش خصوصی را که توان انجام این کار را دارد وارد ماجرا می‌کردیم تا نیاز‌های امروز بخش انرژی مرتفع شود.

دولت چهاردهم با تدوین سند جامع انرژی به سمت واقعی‌سازی قیمت انرژی حرکت کند

وی تاکید کرد:‌ دولت چهاردهم ادغام وزارتخانه‌های نفت و انرژی را برای سال‌های آینده تدارک ببیند و به سمت سند جامعی حرکت کنیم که واقعی‌سازی قیمت انرژی در آن لحاظ شده باشد و یارانه‌های انرژی هر سال متناسب با نرخ تورم کاهش یابد. طبیعی است که درآمد‌های مردم نیز باید واقعی شوند تا بتواند کفاف هزینه‌های واقعی‌شدن انرژی را داشته باشد.

‌تجربه اجرای واقعی‌سازی قیمت انرژی در برنامه سوم توسعه نتایج مناسب آن

نائب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در برنامه سوم توسعه نیز واقعی‌سازی قیمت انرژی پیش‌بینی شده بود، اظهار کرد:‌ تجربه اجرای این واقعی‌سازی در برنامه سوم توسعه نتایج مناسبی به دنبال داشت و اگر در زمان حاضر نیز این برنامه در دستور کار قرار گیرد پرت و هدررفت انرژی را به نحو مناسبی کاهش خواهد داد. پرسش اساسی این است که چرا باید ۱۱۰ میلیارد دلار یارانه انرژی اختصاص داده شود و اگر فکری برای آن نشود این ارقام در سال‌های آینده بیشتر خواهد شد؛ رقمی که می‌تواند تاثیرات مهمی در اقتصاد ایران به دنبال داشته باشد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تازه از تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

تعطیلی گسترده مدارس و ادارات استان‌های کشور در روز سه‌شنبه ۷ اسفند

عکس/ روحانی افغان: افغان‌ها در ایران حق مالکیت دارند!

عکس/ شباهت شوکه کننده امین حیایی به مادرش

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استایل متفاوت مازیار لرستانی و خسرو شکیبایی ۳۳ سال پیش با اکسسوری و عینک لاکچری

اینفوگرافی/ تنها ۴ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس حامی استیضاح همتی

عکس/ نقشه با جزییات ایران ۲۷۸ سال پیش در زمان سلسله افشاری

عکس/ لامبورگینی میورا ۵۳ سال پیش در خیابان فردوسی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

چرا خواب‌هایمان را فراموش می‌کنیم؟

کنترل کلسترول با مصرف این نوشیدنی پرطرفدار ایرانی

جایزه تمشک طلایی به این سریال صداوسیما رسید!

عاملان انفجار ساختمان بنیاد، اتباع بودند

عکس/جمله عجیب عراقچی درباره مذاکره با آمریکا سوژه شد

اعلام وضع هوای تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

پزشکیان: دولت چهاردهم عمیقا باور دارد که توسعه پایدار فقط در وضعیت صلح و آرامش ممکن است

شرایط پیش‌فروش مرحله دوم سکه اعلام شد

تصویب نقشه جامع دفاعی امنیتی ایران

توضیح استقلال درباره وضعیت مذاکره با ماتزاری؛ پیام‌هایی که دردسرساز شدند!

خانواده‌ای در زعفرانیه ۳۴۴ میلیون تومان قبض گاز دریافت کرد

ممنوعیت ازدواج مهاجران فاقد مدرک

تک و پاتک رسایی و قالیباف در جلسه علنی

تعداد تماشاگران دربی مشخص شد

اعتراض جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما به توقیف تاسیان

یاوه گویی جدید نتانیاهو علیه ایران

هاشمی‌نسب قید حضور در استقلال را زد!

بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور به پایان رسید

عکس/ تجلیل از پیشکسوتان ورزشی خراسان رضوی

مدارس و ادارات این استان‌ها فردا (۸ اسفند) تعطیل شد/ اسامی در حال تکمیل است

مرد دندان‌پزشک چطور پسر ۲۹ ساله‌اش را به قتل رساند؟

وزارت بهداشت هشدار داد

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۳

طرز تهیه حلوای به؛ حلوای خوشمزه و سنتی گیلانی

دستگیری زوج سارق در ماه عسل

ادعای قاتل دو زن مسافرکش: از زن‌ها کینه به دل داشتم

طرز تهیه مرغ لبویی؛ مرغ خوشرنگ و خوشمزه

گره گشایی تجاری از مسیر چابهار

اینفوگرافی/ ۱۰ شغل پردرآمد آینده که جهان را تسخیر می‌کند

زمان جدید دور دوم پیش فروش سکه+شرایط

معرفی هواپیمای نظامی سی-۲۷جی اسپارتان

عکس/ نمایی بی نظیر از حرم امام رضا ۶۳ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ ساختمان موج؛ نمادی از معماری فرانسه در شهرک اکباتان

معرفی جاذبه های گردشگری برج میلاد تهران

لاوروف: به همکاری با ایران ادامه می‌دهیم

اینفوگرافی/ رکورد دو ساله تورم خوراکی‌ها شکست

با بیماری جنون دزدی بیشتر آشنا شوید

روش محاسبه حقوق کارگران ۱۴۰۴ تغییر کرد

عکس/ زیبایی خیره کننده یک روز برفی در دالاهوی کرمانشاه

عجیب‌ترین خواص ازگیل که باید بدانید

استقلال وکلا؛ سنگ بنایی که عدالت را زنده نگه می‌دارد

درخواست افزایش قیمت خودرو روی میز شورای رقابت

مرگ ۱۵ نفر بر اثر مسمومیت با الکل در آذربایجان

ارزش سهام عدالت امروز ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ شهرام صولتی ۵۳ سال پیش در پارک ملت

بازگشت امید عالیشاه به تمرین پرسپولیس

سال ۱۴۰۴ چند روز تعطیلی داریم؟ + عکس و جزییات

عکس/ ژست صمیمی عمو پورنگ و نعیمه نظام دوست با سفیر ژاپن

عکس/ اتوبوس‌های برقی زاکانی دود می‌کند

لاوروف و عراقچی دیدار کردند