تاریخ انتشار: ۱۱:۲۷ - ۱۹ آذر ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۹۳ نظر
در گفت‌و‌گوی اقتصاد ۲۴ با دو عضو اتاق بازرگانی ایران مطرح شد؛

سوریه هیچ‌وقت شریک تجاری ایران نبوده است/ صادرات به سوریه کمتر از نیم میلیارد دلار در سال بوده که پول آن را هم نداده است/ ایران در وصول طلب خود از دمشق دچار چالش می‌شود

علیرغم همه هزینه‌هایی که ایران در خاک سوریه داشته، اما هرگز شریک تجاری بزرگی برای ایران نبوده است. سوریه در زمانی که درگیر جنگ هم نبود، شرکای عمده‌اش چین، ترکیه، روسیه و اروپا بودند. در سال ۹۶ نیز سوریه محدودیت‌هایی برای صادرات محصولات ایرانی وضع کرد و مانع از صادرات تجار ایرانی شد. از سوی دیگر برخی از سرمایه‌گذاری‌های ایران در سوریه به دلیل جنگ‌های داخلی این کشور ناتمام ماند.

روابط اقتصادی ایران و سوریه در زمان بشار اسد

اقتصاد۲۴- تحولات سوریه از ده روز پیش آغاز شد و در نهایت شنبه شب نقطه پایانی بر حکومت ۵۴ ساله خاندان اسد بود. اعتراضات داخلی این کشور در سال ۸۹ تبدیل به یک جنگ تمام عیار شد و از همان زمان ایران کمک‌های مالی و همچنین اعزام نیرو‌های انسانی به سوریه را آغاز کرد. در تمام این سال‌ها نسبت به کمک‌هایی که از سوی ایران به سوریه فرستاده می‌شد، هم از سوی برخی مقامات و هم از سوی مردم انتقاداتی مطرح می‌شد. چندان که این نارضایتی عمومی خود را در شعار‌هایی که در اعتراضات دی ماه ۹۶ به وقوع پیوست نیز خود را نمایان کرد.

هزینه‌هایی که ایران در سوریه صرف کرده، شفاف نیست. ضمن اینکه ارزش‌گذاری برای بعضی از کمک‌های غیر مادی مانند اعزام نیرو و کمک‌های تسلیحاتی، دشوار است. علاوه بر کمک‌های بلاعوض، ایران صادراتی هم به این کشور داشته است که از یک سو به دلیل شرایط داخلی سوریه، این کشور توان پرداخت بدهی خود را نداشته و از سوی دیگر به دلیل اعمال تحریم‌ها و نپیوستن ایران به FATF امکان وصول این بدهی فراهم نشده است.

معامله دو سر باخت ایران در سوریه

طی این سال‌ها ارقام متفاوتی درباره بدهی سوریه به ایران و همچنین میزان هزینه‌ای که ایران در سوریه داشته، بیان شده است. در تازه‌ترین اظهار نظر، بهرام پارسایی نماینده مجلس دهم میزان بدهی دولت سوریه به ایران را دست‌کم ۳۰ میلیارد دلار اعلام کرد و نوشت: «تا زمانی که مجلس بودم بدهی سوریه بشار اسد به ایران ۳۰ میلیارد دلار بود که بر خلاف اصل هشتادم قانون اساسی به تصویب مجلس نرسیده بود». او در ادامه تصریح کرد که این بدهی «به دلار ۷۰ هزار تومان برابر است با دو هزار تریلیون تومان. تکلیف این مبلغ کلان چیست؟»

همزمان، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم که در سال ۹۸ میزان بدهی سوریه را ۳۰ میلیارد دلار برآورد کرده بود نیز نوشت: «در پاسخ به ارگان‌های کاسبان جنگ و تحریم، که می‌گویند به خاطر نا‌آرامی شام، مذاکره را تعطیل کنید! جنگ سوریه جنگ مردم ایران نیست. دولت هنوز تکلیف میلیارد‌ها دلار هزینه جنگ قبل را روشن نکرده، نباید جان و مال ایرانیان را در کمین تازه بیاندازد».

محمد جواد ظریف، در سال ۹۵ در اجلاسی در مورد جلب کمک‌های بشردوستانه برای مردم سوریه که در لندن برگزار شده بود، عنوان کرد که ارزش کمک‌های بشر دوستانه ایران (هزینه‌های غیرنظامی) از آغاز جنگ، حدود ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بوده است. او گفت این پول ارزش کمک‌های دارویی، تجهیزات پزشکی، خوراک و اقلام مصرفی دیگر است.

در بهمن ماه سال ۹۶ یحیی رحیم صفوی دستیار و مشاور عالی رهبر انقلاب پیش بینی کرد که بازسازی کشور سوریه چند سال طول بکشد و ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلار هزینه داشته باشد. او همچنین عنوان کرده بود که سوریه آمادگی دارد از منابع نفت و گاز و فسفات بدهی خود را به ایران بپردازد.

ایران در طول سال‌هایی که سوریه درگیر جنگ بود، چندین بار خط اعتباری ویژه برای صادرات نفت به سوریه باز کرد. صندوق بین‌المللی پول سال ۲۰۱۶ گزارشی منتشر و بیان کرد که این اعتبار‌ها تنها کمک مالی رسمی به حکومت سوریه در فاصله سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ میلادی بوده است. این صندوق مجموع کمک‌های ایران در قالب خطوط اعتباری را در همین فاصله زمانی، ۵ میلیارد و ۸۷۰ میلیون دلار اعلام کرد.

به گزارش اقتصاد۲۴، در سال ۱۳۹۸ کیوان کاشفی، رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه پیشنهاد اختصاص یک خط اعتباری دیگر به ارزش یک میلیارد دلار جهت تجارت شرکت‌های ایرانی با سوریه و افزایش پرواز‌های بین دو کشور را نیز مطرح کرد. خرداد ۱۳۹۹ رسانه‌ها از نهایی شدن خط اعتباری یک میلیارد دلاری میان ایران و سوریه خبر دادند. مهدی عباسی، رئیس دفتر اقتصادی ایران در حلب سوریه سال ۱۴۰۰ از وجود یک خط اعتباری ۱ میلیارد دلاری نسبتا «مخفی» با سوریه خبر داده بود.

خط اعتباری، در بازار‌های مالی به قراردادی بین یک موسسه مالی و یک مشتری گفته می‌شود که، سقف یک وام کوتاه یا بلند مدت را تعیین می‌کند. برای مثال خط اعتباری یک میلیارد دلاری ایران برای دولت سوریه، یعنی دمشق می‌تواند تا سقف یک میلیارد دلار از ایران کالا بخرد یا براساس مفاد قرارداد، پول نقد قرض کند و در عوض باید باز هم طبق قرارداد، سود پولی که قرض می‌کند را بپردازد، یا کل وام را در موعد مشخص بازپرداخت کند.

علیرغم همه هزینه‌هایی که ایران در خاک سوریه داشته، اما هرگز شریک تجاری بزرگی برای ایران نبوده است. سوریه در زمانی که درگیر جنگ هم نبود، شرکای عمده‌اش چین، ترکیه، روسیه و اروپا بودند. در سال ۹۶ نیز سوریه محدودیت‌هایی برای صادرات محصولات ایرانی وضع کرد و مانع از صادرات تجار ایرانی شد. از سوی دیگر برخی از سرمایه‌گذاری‌های ایران در سوریه به دلیل جنگ‌های داخلی این کشور ناتمام ماند از جمله طرح احداث ۵۰ هزار واحد مسکونی برای افراد کم درآمد در سوریه که در زمان ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد قرار بود ساخته شود.

دولت بشار اسد همچنین در برخی موضع‌گیری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از پشت به ایران خنجر زد. او همراه سایر کشور‌های عربی بیانیه حمایت از تعلق جزایر سه گانه ایرانی به امارات را امضا کرد. در سال ۹۰ هم در زمان رای‌گیری درباره قطعنامه پیشنهادی عربستان علیه ایران در مجمع عمومی سازمان ملل، سوریه پیش از آغاز رای‌گیری، سوریه جلسه را ترک کرد.

مسعود دانشمند

سوریه هیچ‌وقت شریک تجاری ایران نبوده است/ در آینده ترکیه بازار سوریه را در دست می‌گیرد

مسعود دانشمند، عضو اتاق بازرگانی ایران درباره روابط تجاری ایران و سوریه، به اقتصاد ۲۴ گفت: «از ابتدای امر سوریه شریک مناسب تجاری برای ایران نبوده است. حتی پس از سال ۲۰۱۱ که سوریه در روند بازسازی بود، این بازسازی‌ها را به ایران ندادند. در زمینه روابط تجاری هم اگر صادراتی مانند کود پستات داشت، آن را به هند صادر می‌کرد و ما سرکار بودیم. علیرغم تمام سرمایه‌گذاری‌ها و پولی که آنجا خرج کردیم، سوریه عملا هیچ وقت شریک تجاری برای ما نبوده است.»

این فعال اقتصادی بخش خصوصی در واکنش به اینکه آیا همانطور که ایران با هدف فرصت‌های اقتصادی در آینده سوریه اقدام به سرمایه‌گذاری کرده بود، این هدف محقق خواهد شد؟ گفت: «اکنون زود است که درباره آینده سوریه بحث کنیم. باید صبر کنیم و ببینیم چه گروهی در دمشق حاکم می‌شود و قدرت را در دست می‌گیرد و سیاست‌هایش چیست. به نظر می‌رسد بازار سوریه را ترک‌ها در دست خواهند گرفت و چیزی گیر ما نخواهد آمد. عراقی‌ها و به خصوص ترک‌ها این بازار ۳۰ میلیون نفری را در دست می‌گیرند و برای ما سخت جایی پیدا می‌شود.»


بیشتر بخوانید: بشار اسد کیست؟/ از چشم‌پزشکی در لندن تا چالش حکمرانی در سوریه


وی در پاسخ به اینکه چرا بشار اسد ایران را به نوعی دور زد، بیان کرد: «این‌ها کشور‌های عربی و امت عربی هستند. بشار اسد در تمام جلساتی که بود، علیرغم اینکه ما آنجا کلی سرمایه‌گذاری انجام دادیم، درباره اسم خلیج فارس و سه جزیره ایرانی رای مخالف داد. ما چه امیدی به اقای بشار اسد می‌توانستیم داشته باشم؟ ایشان وقتی روی کار بودند ته دلشان هیچ با ایران نبود که اگر اینطور بود دست‌کم درباره سه جزیره ایرانی و خلیج فارس به نفع ما رای می‌داد ولی هیچوقت این کار را نکرد، چون در دامن امت عربی بود؛ بنابراین باید از خودمان این توقع را داشته باشیم که سیاستمان را درست‌تر تنظیم می‌کردیم.»

صادرات ایران به سوریه کمتر از نیم میلیارد دلار در سال بوده که پول آن را هم نداده است

دانشمند درباره حجم معاملات تجاری ایران با سوریه عنوان کرد: «من آماری ندارم ولی سوریه پولی نداشت که به ما دهد. صادراتی که ما به سوریه داشتیم که در مقابلش پولی هم به ما نمی‌دادند، حدود کمتر از نیم میلیارد دلار در سال بوده است.»

عضو اتاق بازرگانی ایران همچنین درباره ارقامی که درمورد میزان بدهی سوریه به ایران بیان می‌شود، گفت: «ما نمی‌دانیم که بانک مرکزی، وزارت خارجه و وزارت اقتصاد ما چه معاهده‌ای را با سوریه امضا کرده‌اند. اگر وامی به کشوری داده باشیم بنابر قانون اساسی باید در مجلس تصویب شده باشد، اما چون نمی‌دانیم، اظهار نظری هم نمی‌توانیم داشته باشیم.»

فرشید شکرخدایی

بخش زیادی از هزینه سرمایه‌گذاری در سوریه را ایران دریافت نکرده است

فرشید شکرخدایی، رییس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی هم در پاسخ در گفت‌وگو با اقتصاد ۲۴ در پاسخ به اینکه باتوجه به حجم سرمایه‌گذاری‌ها و کمک‌های ایران به سوریه، آیا سوریه شریک تجاری مناسبی برای کشور بوده است یا خیر؟ گفت: «فعالیت‌های ایران در سوریه دو قسمت بود؛ یک قسمت به ساخت و ساز مربوط می‌شود مانند خدمات مهندسی، ساخت جاده، نیروگاه و کارخانه و یک قسمت هم به واردات، صادرات و سرمایه‌گذاری ایرانیان در آنجا بازمی‌گردد. طبق قوانین بین‌المللی هر قراردادی که با دولت سوریه بسته شده باشد به دولت بعدی منتقل می‌شود که در این زمینه چالش‌های خود را داریم. اما درخصوص اینکه سوریه شریک مناسبی بوده است یا خیر باید از این منظر نگاه کنیم که نسبت به ریسکی که در کشور سوریه وجود داشته ایرانیان چه قدر آنجا حضور داشتند؟ تا آنجایی که من اطلاع دارم یک سری شرکت‌ها و نهاد‌های حاکمیتی برای ساخت و ساز در آنجا قرارداد‌هایی داشته‌اند و شرکت‌های خصوصی بیشتر در حوزه صادرات فعال بودند که غالبا از طریق سیستم بانکی انجام نمی‌شد. از آنجایی که بانک‌های سوریه به قوانین FATF پایبند بودند و این تبادلات چمدانی انجام می‌شد، به نظر من بخش خصوصی کشور کار بزرگی در سوریه شروع نکرده است، اما قسمت زیادی از شرکت‌های وابسته به دولت و حاکمیت در سوریه قرارداد‌هایی دارند و سرمایه‌گذاری‌هایی را هم انجام داده‌اند.»

این عضو اتاق بازرگانی درخصوص اینکه آیا هزینه این سرمایه‌گذاری‌ها به ایران بازگشته است؟ عنوان کرد: «یک قسمتی در حوزه صادرات بوده که بر اساس همان قاعده کار پول برگشته است. اما یک قسمتی مربوط به تجهیزات بوده مثلا سایپا در آنجا کارخانه تاسیس کرد. برخی از موضوعات و جزئیات در آنجا به گونه‌ای بوده که باید سرمایه‌گذاری انجام می‌شد و اگر دوره بازگشت سرمایه طولانی باشد، قسمت زیادی از پول آنجا مانده و بازنگشته است.»

وی ادامه داد: «ما سرمایه گذاری‌هایی در کشور سوریه داریم که یا کامل نشده یا دوره بازگشتش کامل نشده است که این تعهدات به دولت سوریه منتقل می‌شود. باید ببینیم که دولت بعدی سوریه چه رویکردی خواهد داشت. البته طبق قوانین بین‌المللی دولت بعدی سوریه یا باید قرارداد را فسخ کند و خسارت دهد یا باید پروژه را ادامه دهد که باید ببینیم به چه صورت این کار انجام خواهد شد. حال اگر جزو پروژه‌هایی باشد که بیمه و قوانین مربوط به سرمایه گذاری خارجی در سوریه را رعایت کرده باشند، تحت پوشش مدیریت ریسک هم قرار می‌گیرد.»

حجم تجارت ایران در سوریه کمتر از یک میلیارد دلار بوده است

شکرخدایی در پاسخ به اینکه چه میزان از هزینه سرمایه‌گذاری‌های ایران بازگشته است؟ گفت: «این اطلاعات منتشر نشده است تا در جریان حجم تبادلات دو طرف به صورت خالص باشیم، اما حجم تجارت ما رقم بزرگی نبوده و تا آنجایی که اطلاع دارم کمتر از یک میلیارد دلار بوده است. قسمتی از کالا‌ها هم از طریق عراق برای سوریه ارسال می‌شده چراکه ما مرز مشترکی نداریم. درواقع به عنوان صادرات عراق به سوریه ثبت شده و ما هم به عنوان صادرات به عراق ثبت می‌کردیم؛ بنابراین یک قسمت از صادرات کالای ایرانی در سوریه از طریق واسطه‌هایی مانند عراق بوده و از این رو عدد دقیقی نداریم، اما حجم سرمایه‌گذاری‌های شرکت‌های شبه دولتی و وابسته به حاکمیت هیچ وقت افشا نشده است.»

رییس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی درباره امکان ایران برای دریافت بدهی‌هایش از سوریه، به اقتصاد ۲۴ گفت: «ما یک سری کمک‌هایی کردیم که هیچ وقت نمی‌توانیم هزینه آن را دریافت کنیم مانند اینکه به سوریه پول بنزین می‌دادیم. بخشی از کمک‌های ما بلاعوض بوده و بخش دیگری هم کمک‌های مستقیم به جبهه مقاومت بوده است. آن دسته که رسمی و با قرارداد به دولت سوریه کمک کرده‌ایم را می‌توانیم ادعا کنیم ولی آنهایی که بصورت مستقیم و برای حفظ امنیت سوریه از طریق نیرو‌های مقاومت بوده است را نمی‌توانیم طلب کنیم.»

وی افزود: «این بدهی‌ها را باید در ارتباط با دولت بعدی ببینیم که چه ساز و کاری برای پرداخت شکل می‌گیرد، اما می‌دانم که یک سری از مطالبات ما از دولت سوریه رسمی و در قالب صادرات رسمی نفت و بنزین بوده که به عنوان صاردات بوده نه به عنوان کمک بلاعوض. از این رو حساب و کتاب شفافی وجود ندارد.»

روابط اقتصادی ایران و سوریه در زمان بشار اسد

ایران نتوانست از سرمایه‌گذاری در سوریه سودی ببرد

شکرخدایی در پاسخ به اینکه آیا همانطور که ایران با هدف فرصت‌های اقتصادی در آینده سوریه اقدام به سرمایه‌گذاری کرده بود، این هدف محقق خواهد شد؟ بیان کرد: «بازار سوریه استاندارد‌های بالایی دارد و از پیش هم همین بوده است. برای مثال ایران برای احداث کارخانه سیمان به سوریه رفته بود ولی نتوانست سود کند. من به خاطر دارم که حتی ناظر پروژه شرکت سوئیسی بود. آنقدر استاندارد‌ها در بحث تاسیس کارخانه، مدیریت انرژی و انتخاب تکنولوژی سختگیرانه بود که ایران نتوانست سود کند چراکه ناظر پروژه مانع از آن می‌شد که برای مثال ماشین آلات برق چینی بخرند. استاندارد‌های صنعت در سوریه همیشه بالا بوده و در استاندارد‌های بانکداری‌شان هم مجری قوانین بین المللی بودند. از این رو ما به سختی در سوریه کار کردیم و کار گرفتیم و نتوانستیم با کشور‌های دیگر رقابت کنیم.»

این فعال اقتصادی بخش خصوصی ادامه داد: «سوریه بخشی از صادراتش، صادرات نفت است که چاه‌های نفتش در اختیار نیرو‌های آمریکایی است. باید ببینیم که در آینده بحث صادرات و وارداتش چگونه مدیریت می‌شود و با استاندارد‌های ایران می‌تواند هماهنگ باشد یا خیر. ولی به طور سنتی از آنجایی که مرز مشترک نداریم، سوریه در اولویت دوم تجارت ما قرار می‌گیرد. طبق برنامه توسعه کشور، ۱۵ کشور همسایه در اولویت است و سوریه جزو کشور‌های همسایه ما نیست؛ بنابراین در بحث کلان سیاستگذاری کشور، سوریه هدف اصلی صادرات ما نیست.»

وی در پاسخ به اینکه آیا ایران همان‌قدر که در سوریه هزینه کرد منفعت برد؟ مطرح کرد: «ما برای سود از سوریه حمایت نکردیم که اکنون با سود ارزیابی‌اش کنیم. به نظر من ارزیابی با سود و زیان در مورد سرمایه‌گذاری که هدفش سود و زیان نبوده است، واقع بینانه نیست. بالاخره در یک مقطعی ما تصمیم گرفتیم که از دولت بشار اسد حمایت کنیم و هزینه‌های گزافی هم بابت آن پرداخت کردیم. حال جمع‌بندی حکمرانی در ایران این بوده که این روند قابل ادامه دادن نیست؛ بنابراین من به عنوان یک فرد اقتصادی نمی‌توانم این تصمیم غیراقتصادی را ارزیابی کنم.»

ایران در وصول طلب خود از سوریه با چالش مواجه است/ سوریه نتوانست و نخواهد توانست که بدهی ایران را پرداخت کند

شکرخدایی در ادامه گفت‌وگو با اقتصاد ۲۴ درواکنش به ارقامی که درباره بدهی سوریه به ایران مطرح می‌شود، گفت: «ما یک سری هزینه در سوریه کرده‌ایم که حساب و کتابش را حاکمیت دارد. یک قسمتی از هزینه ما مربوط به رسمیت ساختن دولت سوریه از این طلب است. این دو حساب جداست و لزوما با هم تطابق ندارند. آن دسته از کمک‌های رسمی به دولت سوریه که قرارداد تعهدآوری برای سوریه داشته باشد به دولت بعد منتقل می‌شود، اما نمی‌توانیم کمک‌های بلاعوضی را از دولت سوریه طلب کنیم؛ بنابراین ما یک خرج‌هایی کرده‌ایم و آنها هم پول‌هایی دریافت کردند که باید حساب و کتابی صورت گیرد. حال اینکه چگونه وصول کنیم یک چالش دیگر است که به این راحتی هم نخواهد بود. امیدواریم این ساز و کار‌ها طوری باشد که در بلند مدت بتوانیم کار‌های اقتصادی خودمان را در سوریه انجام دهیم. سوریه احتیاج به سرمایه گذاری در حوزه ساختن کشورش دارد و ما هم پتانسیل بزرگی برای حوزه ساخت و ساز و خدمات فنی و مهندسی داریم.»

وی درباره چالش‌های ایران برای دریافت بدهی‌اش از سوریه بیان کرد: «آن زمان که دولت سوریه مشکلی هم نداشت به دلیل کاهش تولید ناخالص ملی و تورم شدید، امکان بازپرداخت بدهی‌هایش را نداشت یعنی دولت سوریه هیچ وقت توانست بدهی‌های پیشین خود در حوزه بنزین را پرداخت کند. توان مالی کشورش هم برای بازپرداخت به اندازه کافی نبود. من فکر می‌کنم دولت سوریه در آینده هم توان مالی نداشته باشد. نکته دیگر این است که زین پس یک سوریه یکپارچه تحت حکومت مرکزی خواهیم داشت یا تجزیه سوریه را شاهد خواهیم بود؟ در صورت تجزیه سوریه، این تعهدات بر عهده کدام دولت خواهد بود؟ همین الان کرد‌ها در شرق، سنی‌ها در غرب و حوزه علویون هم در مرکز، سه گروه حاضر هستند و ما نمی‌دانیم که آینده به سمت سوریه یکپارچه خواهد رفت یا خیر؟ باید ببینم که دست روزگار و تصمیمات داخلی به کدام سو می‌رود.»

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۶۹۳
رامین صفایی
12
136
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
البته که سوریه هرگز شریک تجاری ایران نبوده . اصلا سوریه
چی داشته که بتواند به ایران صادر کند ؟! جمهوری اسلامی
در طول ۴۶ سال گذشته فقط یک تجارت یک طرفه با سوریه
داشته و همه چیز را مجانی و به صورت هبه و از حساب
ملت نگون بخت ایران به سوریه ارسال میکرده و حجم این
هبه در طول این مدت بالغ بر صدها میلیارد دلار می باشد .
ناشناس
فلسطین شریک تجاری ما نیست
Adol
منظورتون از نیم میلیارد دلار شرکت تازه تاسیس سایپا در سوریه بود دیگه!!!...آه ملت بود
تربتی
ایران تنها کشوری است که هنوز درک نکرده روابط کشورها بر مبنای منافع است نه دوستی،در عالم سیاست دوستی معنا ندارد
ناشناس
37
399
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
نوکران غرب باهیچ کشوردیگری نمی توانند کارکنند چقدربی شرف هستید که به مقاومت خیانت کرده اید وحالادست به ماله کشی وتخریب که همیشه شغل شمابوده دربرابرپول دریافتی اصلاحات
ناشناس
آیا در این کشور یک نفر نباید جو ابگو باشد
امیر
258
83
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
من موندم که چرا الان که سوریه رو از دست دادید این حقایق رو میگید نه قبلا
علی
الان هم حقیقت نمی گن در واقع علاوه بر توجیه کردن می‌دونن مردم همه ی این اطلاعات سوخته وسولین سالهاست دارن
ناشناس
منظور از کدوم مقاومت
ایرانی
17
432
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
همیشه از اول تا الان همین بوده هیچ وقت نباید به عرب دل بست تمام عربها از پشت خنجر میزند به فارسها . چرا رابطه با کشوری مثل سوریه را ادامه دادند واین همه ضرر به ایران زدید به خدا پولی را که به سوریه و امثال سوریه داده‌اید گردن تک تک مسئولین نالایق این مملکت هست من که حلال شون نمیکنم تو این مملکت یکی نیست به فکر ایران و ایرانی باشه.
ناشناس
شما کدوم سیاستتون در مورد این کشور عقیم شده ومظلوم درست بوده
بی نام
21
445
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
صحبت های شما گاملا درست و منطقی می باشد هیچ وقت مانمیتوانیم مطاللبات خود در سوریه را وصول کنیم .. خال فقط افرادی راکه مسبب هزینه های مالی و جانی در سوریه بوده اند بارد سریعا محاکمه و دادگاهی شوند .. سی میلیارد پول کمی نیست که حیف و میل شد ... مردم ما خیلی بدبخت هستند با وجود مسؤلین نالایق
محمد
23
375
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
پس با این اوصاف ایران نباید تو بازسازی و دولت جدید سوریه کمکی به آنان بکند
ناشناس
دوست عزیز در چهارچوب اقتصاد سالم و بازگشت پول و سرمایه خیلی هم خوب است کار کنیم ولی مسئولین ما کاری کرده اند که هر کجا پول ما باشه امکان برگشتی برایش نیست
ناشناس
12
291
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
وقتی کاسه داغترازآش بشی همینه
فرهنگ
12
303
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
تنها سوریه که نیست تمام کشورهایی که ما به آنها وسایل می دهیم پول ما را نمی دهند
مصطفی
8
332
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
امروز که دولت اسد سقوط کرده همه طوطی شدند.پس چرا تا الان سکوت کرده بودید
امیر
10
329
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
پذیرفتن اشتباه شجاعت میخاد که متاسفانه توی ایران در حد صفر هست
مصطفی
اشتباه؟!؟!
کدوم اشتباه؟!؟
سرتو از اینستاگرام و اینترنشنال بیار بیرون، یکم درست مطالعه کن.
ناشناس
آقا مصطفی فکر کنم شما سنتان کمتر از ۲۰ سال بلشه و سن عقلتان، کدام اشتباه؟ تصمیمهای ایدئولوژیک تماما اشتباه است ،تصمیم بر هزینه در هر کجا که برای ایران سود مالی متقابل و برگشت سرمایه وجود نداشته باشد،یعنی شما عقلتان نمی رسید که میلیاردها دلار هزینه ایران در لبنان و سوره و فلسطین و یمن هیچ دستاورد اقتصادی و برگشت سرمایه ای همراه خود نخواهد داشت؟دستاورد ما چی هست؟
حسین
14
271
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
تا جایی که ما میدونیم ایرانخودرو و سایپا هر کدوم تو سوریه خط تولید داشتن و هرینه راه اندازی خط تولید خودرو خیلی بیشتر از نیم میلیارد دلاره برادر
رضا
این کارخانه ها را هم اسرائیل نابود کرد
ناشناس
3
253
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
پول های که به سوریه می‌دادین چی شد
م پ
5
231
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
چرا این حرفها رو الان مطرح می کنید چرا اون کسی که به اصطلاح مسئول هست به فکر نبود و نسنجیده کار کرده
ناشناس
5
215
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
حالا چه کسی پاسخگوست؟؟؟؟
کی باید جواب بده
خویی
3
208
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
حالا چرا این حرفها را میزنید پس خیرات میدادید
حمید
واقعا انتظار پاسخگویی دارید؟
ناشناس
3
181
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
عیب ندارد پول چرک کف دسته میشه تجربه برای مسولین
ناشناس
109
52
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
سال 98 اعلام شد سی میلیارد دلار و تا حالا حتما بالغ بر پنجاه میلیارد دلار رسیده و صد در صد یک دلار آن هم بر نخواهد گشت تا زمانی که حکومت سوریه پابرجا بود باید به فکر باز پرداخت بودین نه حالا که حکومتش سقوط کرده وخودش هم سر از روسیه درآورده
یوسف
7
215
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
اگر شریک ایران نبوده پس چرا دلار های مردم ایران را تو جیب اسد ریختید و نفت رایگان بهش دادید
سعید
توجه توجه توجه
ما از خیلی کشورها طلب داریم مثلا از کره آیا پولمون دادن که الان غصه ی طلبکاری از سوریه را میخورید؟
ناشناس
10
249
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
چه حرفا از اینا درمیاد خدایا
ناشناس
8
26
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
چرا نمک نشناسی میکنید اگر جنگ میشد زنده نبودیم دو هزار تریلیون تومان چیزی نیست که! چقدر ندید بدید هستید، من تازه فهمیدم سوپر انقلابی یعنی چی،خراب کردید.
سجاد
39
25
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
همش بر باد رفت
ناشناس
3
48
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
نظرها چقدر فرق میکند از دیروز تا امروز
حسن
4
27
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
طبیعیه وقتی زیاد خلاف واقع بشنویم در قبول حرفا دچار شک می‌شویم.
آزاد
1
27
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
واقعا باید تاسف خورد وهیچ.......
ناشناس
3
39
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
چمدان های دلار که می‌رفت سوریه
حسینی
5
56
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
سلام واقعا جای تعجب است از این همه متخصص ما کمک بلاعوض به سوریه میکردم
ناشناس
2
37
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
اسد حاضر به پرداخت بدهی خود به ایران نبوده حالا چه انتظاری از مخالفان میتوان داشت
شیر علی
2
49
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
چرا الان این حرفها را می‌زنید و قبل از این نفستان‌بند آمده بود .خائن
ناشناس
2
48
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
ما باید راه ژاپن پیش بگیریم با صنعت قدرت جهانی بشیم هر چند می‌خوان مارا مثل ژاپن تعهدی کنن حتی اگه بگذارن با ژاپن هم پیمان بشیم عالی بود از صنعتش استفاده ببریم
ناشناس
5
30
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
هنگام جنگ ایران را می طلبن هنگام آش و درآمد ایران گم میشه دست بکشید از این فرصت طلبها
سعید
1
36
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
سر جمع 30 میلیارد دلار نا قابل از جیب مردم رفت
بقول خودتان منعای 2 میلیارد دلار کمک های دارویی و بشرررر دوستان که از کیسه خلیفه بخشیده شد
بله عزیزان
خرج که از کیسه رندان بود
حاتم طایی شدن آسان بود
ناشناس
4
58
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
مگه این موارد ومسائل روتا به حال اطلاع و خبر نداشتید الان هم همین دادوستداد. رو با مثل همون دارن انجام میدن خواهشمندم دیگه بعداز چهل سال انقلاب به فکر مردم و کشور خودمون باشید. با تشکر
ناشناس
3
31
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
آره جان شما.
حامد
2
9
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
بیچاره مردم
زهره
3
37
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
از مطالب خوب و صادقانه شما متشکریم
ناشناس
15
10
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
لطفا حرف های ماهواره در ارتباط با سوریه رو عنوان نکنید .مگه آمریکا چقدر سود برده ،همه پولش مجهز کردن داعش ها شده .کسانی مثل شما ،وقتی در مقام هستید همه چیز خوب هست وقتی که مقام ندارید همه چیز بد هست .چون از خیلی مسائل امنیتی بیخبر هستید همش در مقام کنایه صحبت می کنید .
ناشناس
51
18
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
محمدی
1
18
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
سوریه برای ایران فقط هزینه بود که تمام شد و رفت پی کارش.دولت جدید سوریه هم دشمن ایران است و خیابان راحت که دیگه با این کشور کاری نداریم.نسیه به سوریه پول دادید و مفتی سرمایه‌گذاری کردید که نابود شد دنبال گرفتن بدهی نباشید. چون دیگه سوریه درست بشو نیست.
ناشناس
4
48
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
سوالی که مطرح است این است که این موضوعات چرا الان برزبان آورده میشود وقبلا کسی در مورد آن سخنی نمیگفت؟
Saso
1
43
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
آخ ک چقدایران کمک سوریه کرد،پول مردم بیچاره هعیییی
ناشناس
4
36
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
احسنت درود بر شما عالی عالی
ناشناس
3
10
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
خدا به داد ما برسد یعنی چه این شد دلیل
اصغر هوشمند
0
25
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
عجب تا دیروز داداشم اسد آقا بود
علی
2
40
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
خیلی جالبه من ایرانی اگر وامی بردارم و اقساطش کمی دیر کند علاوه بر بهره مضاعف ابروریزی با ضامن هم خواهیم داشت
سعید
3
61
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
صحبت از پنجاه میلیارد دلاره نه اینکه نیم میلیارد
ناشناس
1
32
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
بگفته خودتون سی میلیارد دلار از سوریه طلب دارید
علیرضا
میده بابا میده،لعنت به این وطن فروشان
ناشناس
1
19
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
از گذشته ها باید عبرت گرفت، و دوست و دشمن را شناخت.
ناشناس
1
23
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
چطوری چوب دوسرطلا؟؟!!
به وقت شام...
ناشناس
3
29
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
سایپا نگران ضررش نباشد قیمت خودروهایش رابالا می‌برد ازگرده مردم جبران می‌کند تاوان هرحماقتی را همیشه مردم پرداخت کردن
مسعود
2
57
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
پول ها و بقیه را فراموش کنید
مجید
0
1
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
۳۰میلیارد دلار اهدایی مان چی شد
امیر
0
0
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
خداقوت بده
درهمین مدت هم خیلی ها درایران آرزوی داشتن مسکن راداشتند،خیلی هاآرزوی توان مال
علی
خیلی ها هم دغدغه ی تامین دارو برای فرزندشون
حمیدرضا
0
1
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
علی برکت الله
کارشناس
0
0
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
آیا جرات داشتیتد سالهای قبل این حرف ها را در مورد سوریه بزنید
hasn
0
0
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
سوریه ای وجود ندارد از اسرائیل بایدطلب کنیم!
ناشناس
0
0
سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
مسئولین چه جوابی دارند
ناشناس
0
0
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
عجب
محمد
0
0
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
بابا ۳۰میلیارددلارپولی نیست که،بزنیدجزو هزینه ها
ناشناس
0
0
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
من مستاجرم دارم تو اسنپ کار میکنم از بدبختی .
اونوقت پول مملکتا دادین به سوریه .
میدونید چند نفرا میتونستید با این پول صاحب خونه و زندگی کنید
غلامی
0
3
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
الان گفتن فایده نداره، اگر واقعا رسانه هستید و وظیفه بیان واقعیت هارو داشتید باید اون موقع که بشار اسد در قدرت بود، اینهارو میگفتید ولو هزینه براتون میداشت
ناشناس
0
1
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
شریک تجاری نبود نورچشمی بود
احمد
0
0
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
من که راضی نبودم پول مردم ایران بره سوریه
ناشناس
0
2
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
چراالان؟
ناشناس
0
0
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
ریال کشور با همین سیاست‌های غلط به فنا رفت
شما اگر اقتصاد قوی نداشته باشی .نهایت میشی کره شمالی
مجید
0
0
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
واقعا درد داشت این مطلب... دردم گرفت.
ناشناس
0
1
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
کی بود کی بود من نبودم شروع شد
غلام
0
1
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
پول بیت المال را از سوریه برگردانید ببین میتوانید اسد خورد یک آبی هم از روش حالا داره به ملت ایران می‌خنده شد صدام دوم
بینام
0
1
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
فعلاً میلیارد ها دلار دود شد و رفت
ایرانی
0
0
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
کدام سرمایه گذاری حرف میزنید اینا همش کمکها ایران به دولت سوریه بوده اصلا ایران طلبکار سوریه نیست .
مخ اقتصاد ۲۴ تاب داره هنوز نفهمیده اب از جوب رفته بر نمیگرده
حمید
0
0
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
اگر شریک ایران نیست پس چرا کارخانه خودروسازی در سوریه نصب کردند مربو ط به سایپا و ایران‌خودرو
فقط ضرر به ملت را دولت‌ها در این مدت بلد بودند
فقط خدا
0
1
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
فقط خدا.....
محمد جواد
0
0
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
مثلاً الان با گفتن این موضوع چی رو می‌خواین ثابت کنید که مملکتی مردم سالار و دموکراسی دارید ،یه کم دیر نشده برای مطرح کردن طلبهای ایران از سوریه ????
ناشناس
0
1
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
رفت جای طلب ایران از عراق بابت خسارت بابت 8 سال جنگ تحمیلی دیگه از کی طلب داریم که نمیدهند از هند از افغانستان از یمن از کویت از ترکیه ماشاالله چقدر صادرات داشتیم
ناشناس
0
1
پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳
پرایدی رو که تو سوریه ۱.۵ تومان نمی خریدند به مردم خودمون ۸ میلیون فروختید
ناشناس
0
1
پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳
حرفهای مردم درست بود
ناشناس
0
1
پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳
فقط میشه افسوس خورد
سپاس
0
0
جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳
سیاست های داخلی و خارجی ما عملا تحت تأثیر سیاست های چین و روسیه هست بنابر این نباید گلایه کنیم که چرا سودی از این سرمایه گذاری ها نبردیم ، شرکای سیاسی ما به فکر منافع مردم خودشان هستند نه ملت ایران
ناشناس
0
0
جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳
تنها سوریه نبود عراق افغانستان لبنان فلسطین هرکشوری دو برمان هست
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس‌های تولد ۲۴ سالگی باران خانم سریال گردن‌زنی

استوری معنادار معاون سابق پرسپولیس علیه درویش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور سابق قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس

با همت و تلاش، کارنامه درخشانی را در ویترین نگاه مردم بگذاریم

آتش‌سوزی مهیب در یکی از بیمارستان‌های مشهد

فیلم/ اولین تصاویر از محل ترور دو قاضی در تهران

آینه صنعت پتروشیمی در ایران پتروکم/ شریعتمداری صدای صاحبان صنایع را شنید

تأکید محمد کبیری بر میزبانی شایسته از گردشگران نوروزی کیش

عکس/ حرم حضرت معصومه (س) در دوران قاجار ۱۲۹ سال پیش

حضور بیمه البرز در نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی ایران

فیلم/ برف شمال تهران را سفیدپوش کرد

عکس/ مکان حمله تروریستی به ۲ قاضی دیوان عالی

برگزاری دومین نشست تخصصی کنفرانس بین المللی فناوری با مشارکت بیمه البرز

واکاوی ابعاد ممنوع‌التصویری رییس دولت اصلاحات با اظهارات تازه حسن روحانی؛ چه کسی سیدمحمد خاتمی را ممنوع‌التصویر کرد؟

ورود اتباع ایرانی و مسافران اسرائیلی به سوریه ممنوع شد

بیانیه قوه قضائیه درباره ترور دو قاضی دیوان عالی

فیلم/ ماجرای ترور قاضی رازینی ۲۶ سال پیش

فیلم/ جشن تولد غم‌انگیز ماه‌چهره خلیلی با حضور پسرش

عکس/ واکنش حسام الدین آشنا به ترور سه قاضی در تهران

عکس/ نقش برجسته غزال در کاخ داریوش شوش بازماند از ۳۰۰۰ سال پیش

عکس/ ژست بامزه رُز و جک در پشت صحنه تایتانیک ۲۸ سال پیش

عکس/ قاب خانوادگی منوچهر وثوق در کنار پدرش ۷۶ سال پیش

هدیه ۵۰ میلیارد تومانی شیخ اماراتی به سردار آزمون+ عکس

قیمت جدید دام زنده ۲۹ دی‌ماه ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تیراندازی و شهادت دو قاضی مقابل کاخ دادگستری

حال و هوای تشییع نمادین پیکر حضرت زینب (س)

بازیکن آرژانتینی در آستانه جدایی از استقلال

عکس/ قاب جذاب آناهیتا درگاهی و رویا جاویدنیا در ۳۷ و ۵۹ سالگی

عکس/ حمله مسلحانه به ۳ قاضی در دیوان عالی کل کشور

عکسی پرحاشیه و دیدنی از ملاقات پزشکیان و رئیس جمهور ترکمنستان

تیر اندازی مقابل کاخ دادگستری در میدان ارک

حمله تند کیهان به خودکشی ابراهیم نبوی

عکس/ تولد عجیب ابرا سریال یاغی در ۲۴ سالگی

عکسی پرحاشیه و با جزییات از ۵۵ سال پیش تهران

شکست سنگین پروژه درویش در پرسپولیس

افزایش قیمت مسکن در مکران نتیجه شایعه انتقال پایتخت

عکس/ جشن عروسی شاهرخان خان ۳۴ سال پیش

عکس/ کولاک سردار آزمون و مهدی قایدی در لیگ امارات

اختصاص ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو به واردات خودرو

مسکن ملی با قیمت هر متر ۵۰ میلیون تومان

قیمت‌های نجومی و عجیب خانه‌های کم‌متراژ در تهران

پرسپولیس فرمول قهرمانی لیگ را می‌داند

فیلم/ استقبال لبنانی‌ها از امانوئل ماکرون با شیرینی فرانسوی