اقتصاد۲۴- روز گذشته بازار طلا و سکه در حالی بسته شد که قیمت طلای ۱۸ عیار نه تنها موفق به فتح کانال ۴.۸ میلیونی شده بود، بلکه توانسته بود در این کانال پیشروی کند و روی قیمت چهار میلیون و ۸۶۱ هزار تومان قرار گیرد. قیمت مثقال طلا هم ۲۱ میلیون تومان شد.
این روند افزایشی در بازار سکه هم دیدکه شد و قیمت سکه امامی را به کانال ۵۳ میلیونی بازگرداند؛ به نحوی که قیمت سکه بهار آزادی را در کانال ۵۱ میلیونی نشاند و قیمت نیم سکه را به کانال ۲۸ میلیونی رساند. باقی قطعات سکه نیز روز گذشته رشد قیمت محسوسی را تجربه کردند.
این پرش قیمتی در بازار طلا و سکه، تحت تاثیر ورود و پیشروی قیمت دلار در کانال سوم از کریدور هفتم رخ داد. در همین حال، بازگشت دوباره قیمت طلای جهانی به محدوده ۲۷۰۰ دلاری، سیگنال تازهای را صادر کرد و موجب پیشروی قیمتها و پایداری در مسیر صعودی شد. گفتنی است قیمت طلای جهانی در لحظه تنظیم این گزارش به ۲۷۱۹ دلار رسیده است.
مجتبی دیبا، کارشناس بازارهای مالی با اشاره به اینکه اونس جهانی طلا دوباره در محدوده ۲۷۰۰ دلاری در حال معامله است، بیان کرد: «شکست بالای این منطقه میتواند حرکات صعودی را برای طلا در این روزها به همراه داشته باشد.»
او افزود: «با این حال، احتمال شکسته نشدن این محدوده نیز وجود دارد و در این صورت، ممکن است قیمت اونس جهانی طلا به ۲۶۰۰ و سپس ۲۵۵۰ دلار نیز برسد.»
این کارشناس بازارهای مالی درباره بازار طلای داخلی هم تصریح کرد: «با توجه به اینکه طلای ۱۸ عیار، در منطقه قیمتی چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی در حال معامله است، تثبیت بالای این منطقه در هفته آینده و همچنین امروز، برای بازار بسیار مهم است.»
دیبا اضافه کرد: «به هر حال، اگر قیمت طلای ۱۸ عیار، بالای این منطقه تثبیت شود، ممکن است به پنج میلیون و ۶۵۰ هزار تومان نیز برسد و این محدوده میتواند حرکت بعدی طلا باشد.»
دیبا درباره بازار سکه نیز توضیح داد: «سکه در محدوده ۴۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی در حال معامله بود و دو هفته پیش اشاره کرده بودم که اگر از این منطقه بالاتر برود، میتواند دوباره به سقف خود یعنی ۵۶ میلیون تومان برگردد و تثبیت بالای ۵۶ میلیون تومان باید بیشتر زیر نظر قرار گیرد.»
این کارشناس بازارهای مالی و سرمایهای همچنین رفتار دلار را بررسی کرد و گفت: «به نظر میرسد که دلار، منطقه کانال دوم از کریدور هفتم را به عنوان منطقهای ارزان برای خود طراحی کرده و میتواند به مناطق کانال پنجم از این کریدور و سپس کانالهای هفتم و هشتم از کریدور هفتم نیز برسد.»