رئیس کل اسبق بانک مرکزی گفت: پروژه حذف صفر از پول ملی اگر به شیوه درست عملیاتی نشود، یک نوع عدم امنیت خاطر در مردم نسبت به پول و سرمایه آنها ایجاد خواهد کرد که خود تورم زاست.
اقتصاد24- طهماسب مظاهری در مورد پروژه حذف صفر از پول ملی اظهار کرد: حذف صفر یا به اصطلاح رفرم یا اصلاح پولی اقدامی است که هر کشوری برای جبران سیاست های تورمی خود در طی چند سال انجام می دهد
وی افزود: در طول ۵۰ سالی که از تصویب قانون پولی بانکی می گذرد، سیاست های مالی منجر به ایجاد تورم انباشته در اقتصاد شده است. براساس این قانون یک ریال باید معادل یک صدم گرم طلا باشد اما در حال حاضر پول ملی نه تنها از این قانون فاصله گرفته بلکه از نظر معاملات بازار ارزش مبادلاتی سکه رایج از بین رفته است.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی خاطر نشان کرد : دولت برای اصلاح معاملات پولی و بازار این تصمیم را گرفته است و این طرح دیر یا زود باید انجام شود.
مظاهری با بیان اینکه حذف صفر که یک نوع اصلاح پولی است با سیاست های کنترل تورم خلط شده است، گفت: مردم باید بدانند که اصلاح پولی اگر درست انجام شود نه سبب کاهش تورم و نه منجر به افزایش تورم خواهد شد اما اگر به شیوه درست عملیاتی نشد یک نوع عدم امنیت خاطر در مردم نسبت به پول و سرمایه آنها ایجاد خواهد کرد که خود تورم زاست.
وی با تاکید بر اینکه لایحه حذف صفر نمی تواند دو فوریتی باشد و نیاز به تامل و آرامش دارد، بیان کرد: این لایحه باید برای مردم مطرح و تشریح شود و در فرصت کافی توسط کارشناسان مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد تا زوایای مختلف آن آشکار شود. در واقع زمینه و امکانات اجرای آن باید پیش از تصویب در هیات دولت فراهم می شد.
مدیرکل اسبق بانک مرکزی اضافه کرد: پول جدید باید در فرصت مناسب چاپ و در اختیار مردم قرار گیرد تا این تغییر سبب ناآرامی در جامعه نشود.
مظاهری خاطر نشان کرد: این طرح اگر به خوبی اجرا شود سهولت و آرامش خاطر در مبادلات تجاری و روزمره برای مردم به همراه خواهد داشت.