منصوری گفت: در وضعیتی که به ناچار فروش نفت افت کرده است باید تلاش کنیم تا برداشت از چاههای نفت کاهش نیابد چراکه کاهش برداشت سبب افت فشار چاه و در نتیجه از بین رفتن ذخایر نفت و گاز میشود.
اقتصاد24- در حالی تحریمهای آمریکا سبب کاهش فروش نفت ایران و افزایش نفت انباشته شده که به نظر میرسد ایجاد مشوقهایی در نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی میتواند راهکاری برای برونرفت از چالش ذخیرهسازی نفت باشد.
همواره تولید نفت به مواد پایین دست و با ارزش افزوده بالا سبب شده که علاوه بر جلوگیری از خام فروشی نفت ، ارزآوری به داخل کشور نیز افزایش یابد. همچنین در شرایط تحریمی فعلی که فروش نفت با مشکل مواجه است، فروش محصولات پتروشیمی میتواند راهحل مناسبی برای این چالش باشد.
از سوی دیگر اما با وجود کاهش قیمت نفت از ابتدای سال جاری میلادی همچنان نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی در کشور بالاست که این امر سبب افت سودآوری این صنعت شده است.
در این رابطه، محمدرضا منصوری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: از آنجا که در حال حاضر صنعت پتروشیمی یکی از ارزآورترین صنایع کشور محسوب میشود، رونق این بخش در شرایط فعلی میتواند تا حد زیادی در کم اثر کردن تحریمها موثر باشد.
وی در ادامه افزود: اما یکی از چالشهای حال حاضر این صنعت، افت بهرهوری، بالا بودن نرخ خوراک و کاهش سود واحدهای پتروشیمی است. از سوی دیگر در شرایط تحریم که فروش نفت بهسختی همراه بوده و همچنین ذخیرهسازی آن نیز محدود است، یکی از راهکارهای موجود برای برونرفت از مشکل صنایع پتروشیمی و همچنین مازاد نفت خام، تشویق واحدهای پتروشیمی به تولید مواد با ارزش افزوده بالاتر از نفت خام است.
به گفته منصوری، در این شرایط میتوان با دادن تخفیف در خوراک واحدهای پتروشیمی به ویژه خوراک مایع، از تولید محصولات پتروشیمی با ارزش حمایت شود که این محصولات ارزآوری مطلوبی نیز برای اقتصاد دارند.
وی تصریح کرد: از سویی دیگر در وضعیتی که به ناچار فروش نفت افت کرده است باید تلاش کنیم تا برداشت از چاههای نفت کاهش نیابد چراکه کاهش برداشت سبب افت فشار چاه و در نتیجه از بین رفتن ذخایر نفت و گاز میشود.
نماینده ساوه و زرندیه در پایان خاطرنشان کرد: منطقی به نظر میرسد که مسئولان با دادن تخفیفات بیشتر در خصوص خوراک پتروشیمیها، هم به رونق تولید این واحدها کمک و هم از کاهش تولید نفت جلوگیری کنند.