تاریخ انتشار: ۱۴:۵۵ - ۱۸ مهر ۱۳۹۸

خروج نیرو‌های آمریکا از شمال سوریه به جنگ ایران و اسرائیل می‌انجامد؟

خروج نیرو‌های آمریکا از شمال سوریه از دید بسیاری تحلیلگران امریکایی کریدور ایران به سمت اسرائیل را مهیا کرده و برخی تحولات اخیر در منطقه نشان می‌دهد با این کار جاده جنگ ایران و اسرائیل صاف خواهد شد.
250303_124
اقتصاد24- جریان‌های سیاسی مخالف در آمریکا بر سر دستور اخیر رییس جمهورشان برای خروج نیرو‌های آمریکا از سوریه و چراغ سبز به ترکیه برای حمله به کرد‌ها به اتحادی علیه ترامپ دست پیدا کردند و برخی تحولات اخیر در منطقه نشان می‌دهد با این کار جاده جنگ ایران و اسرائیل صاف خواهد شد. دموکرات‌ها و جمهوری خواهان یک صدا از تصمیم ترامپ انتقاد کردند و لایحه‌ای دو حزبی برای جلوگیری از خالی کردن پشت کرد‌هایی که در مبارزه علیه داعش با آمریکا همراهی کرده بودند تقدیم مجلس نمایندگان آمریکا شد.

توماس فریدمن ستون نویس آمریکایی و تحلیلگر امور خاورمیانه این تصمیم ترامپ را در راستای منافع بلند مدت ایران تفسیر کرده و گفته: اگر فکر می‌کنید خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه خاورمیانه را متشنج‌تر خواهد کرد درست فکر می‌کنید. موضوع از آنچه شما فکر می‌کنید هم مهم‌تر است. نیرو‌های آمریکایی مسیر کریدور تهران به بیروت را سد کرده و با خروج این نیروها، ایران به راحتی به اسرائیل دسترسی پیدا کردند و سایه جنگ احتمالی ایران و اسرائیل سنگین‌تر خواهد شد. این داستان در خاورمیانه امروز بسیار حائز اهمیت است.

فریدمن در یادداشتی که در نیویورک تایمز منتشر شده به برخی اتفاقات اخیر در خاورمیانه اشاره کرده و مدعی شده حمله حوثی‌ها به تاسیسات نفتی عربستان کار ایران بوده است. او مدعی شده برخی استراتژیست‌های اسرائیلی معتقدند این حمله «پرل هاربر» خاورمیانه بوده است. پرل هاربر بندری در مجمع‌الجزایر هاوایی است. معروفیت این بندر به خاطر حمله ارتش ژاپن به پایگاه دریایی ایالات متحده آمریکا در این بندر در ۷ دسامبر ۱۹۴۱ است. در پی این حمله آمریکا وارد جنگ جهانی دوم شد.

او گفته هرکسی که برنامه این حمله را چیده هزینه زیادی را ایجاد کرده است چرا که صدایی که از همه کشور‌های عربی و اسرائیل شنیده می‌شود، یکی است و این همان صدایی است که زمانی که ماشین شما از نقشه خارج می‌شود از اپلیکیشن راهیابی‌تان می‌شنوید: «در مسیر تجدید نظر کن؛ در مسیر تجدید نظر کن»

به عقیده فریدمن همه کشور‌های منطقه درحال تجدید نظر در استراتژی‌های امنیتی‌شان هستند. اوزی ایون یکی از دانشمندان راکتور هسته‌ای اسرائیل، حمله ایران به تاسیسات نفتی عربستان را در یادداشتی که در هاآرتص منتشر شده، اینگونه تحلیل کرده است که «۲۰ موشک کروز و پهپاد در این حمله مورد استفاده قرار گرفته‌اند. تکه‌های موشک‌ها در عربستان پیدا شده و نشان می‌دهد این‌ها به توانمندی ضد رادار مجهز بوده‌اند همچنین عکس‌ها نشان می‌دهد همه تانکر‌ها درست در مرکز سوراخ شده‌اند. دقت حمله از یک سو نشان می‌دهد اهداف خاصی با دقت بسیار بالایی از فاصله صد‌ها کیلومتری هدف قرار داده شده است. این یعنی اسراییل باید بپذیرید که در برابر چنین حملاتی بسیار آسیب پذیر است.»

او در پایان به این نتیجه رسیده که اسرائیل باید همه عملیات‌هایش را در راکتور هسته‌ای دیمونا متوقف کند چرا که این راکتور در برابر حمله ایران آسیب پذیر است.

عربستان سعودی و امارات نیز حمله حوثی‌ها به تاسیسات نفتی عربستان را با دقت مورد بررسی قرار داده‌اند. به اعتقاد فریدمن این حمله، «دوش آب سردی» برای عربستانی‌ها بود به طوری که آن‌ها از امریکا خواستند پاسخ استراتژیک به این حمله را ترتیب بدهد و همزمان متوجه شدند ترامپ سخت مشغول تماس تلفنی با روحانی بوده است. این کار ترامپ اگر به زبان عربی ترجمه شود به این معنا خواهد بود که «من یادم رفت به شما بگویم؛ من فقط به فروش سلاح علاقه دارم و علاقه‌ای به استفاده از این سلاح‌ها در دفاع از شما ندارم. اما فراموش نکنید که وقتی به واشنگتن دی سی سفر می‌کنید در هتل من اقامت کنید!»

به نظر می‌رسد سعودی‌ها و اماراتی‌ها پیام را دریافت کرده و خودشان هم پشت تلفن مشغول تماس گرفتن با ایرانی‌ها و امیر حامی ایران در قطر هستند.

به عقیده فریدمن این وضعیت اسرائیل را تنها‌تر از گذشته کرده است چرا که نتانیاهو در اسرائیل دو برابر با واقعیت ترامپ مواجه شده است. بعد از نتیجه ضعیف نتانیاهو در انتخابات اسرائیل، او به این نتیجه رسید که ترامپ علاقه‌ای به بازنده‌ها ندارد. وقتی از ترامپ بعد از انتخابات درباره رابطه اش با نتانیاهو سوال کردند او گفت هنوز با همتای اسرائیلی‌اش حرف نزده و «رابطه‌اش با اسرائیل است.» این عبارت به زبان عبری یعنی «نتانیاهو؟ نتانیاهو کیست؟ من قبلا کسی را با این نام می‌شناختم!»

بعد از حمله حوثی‌ها به عربستان ترامپ اعلام کرد ما قطعا از هر نوع جنگی با ایران خودداری می‌کنیم. این جمله ترامپ هم به زبان عبری یعنی «آمریکا از اینکه تحریم‌های نفتی علیه ایران را نگه دارد خوشحال است، اما قرار نیست با اسرائیل و اعراب همدست شود تا رژیم را در ایران عوض کند یا توانمندی‌های نظامی ایران را نابود کند.»

نیویورک تایمز در یادداشت خود نوشت: شاید کشور‌های عربی خلیج فارس به توافقاتی با ایرانی‌ها برسند، اما اسرائیل نمی‌تواند. اسرائیل مشکل واقعی ایران است. ایران در تلاش است تا راهی به سمت اسرائیل پیدا کند و در این مسیر نیرو‌های نیابتی‌اش را از لبنان تا سوریه و غرب عراق به موشک‌های هدایت شونده دقیق مسلح کرده است. کلمه «دقیق» بسیار مهم است.

در سال ۲۰۰۶ و جنگ بین اسرائیل و حزب الله؛ نیرو‌های مورد حمایت ایران راکت‌های غیر دقیق داشتند که برد‌های بسیار محدودی داشت، اما در سال ۲۰۱۶ راکت‌های حزب الله به موشک‌های با دقت بالا ارتقا داده شد. معلوم نیست حزب الله چه تعداد از این موشک‌ها دارد، اما حتی اگر ۱۵۰ عدد داشته باشد می‌تواند همه اهداف اقتصادی و نظامی اسرائیل را نابود کند. این شامل فرودگاه‌ها، تاسیسات هسته‌ای، نیروگاه‌ها و کارخانه‌های ساخت قطعات کامپیوتری اسرائیل است. این کار اسرائیل را فلج خواهد کرد.

نویسنده یادداشت در نیویورک تایمز در نهایت به این نتیجه رسیده که پاسخ نظامی اسرائیل به حملات ایران بسیار محتمل است. در این شرایط شاید خاورمیانه امروز آرام به نظر برسد، اما این یک توهم است.

همه باید «در مسیرشان تجدید نظر کنند» ایران قدرت گرفته، عرب‌ها ترسیده‌اند و اسرائیل و ایران فاصله کمی تا یک جنگ واقعی دارند.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اجرای قصاص همسر معاون شهردار و همدستش

قیمت طلا به پرواز در آمد

چشم‌انداز بودجه ۱۴۰۴؛ هدفگذاری رشد اقتصادی حدود ۴درصد و تورم۳۰درصد

طرح کلینیک ترک بی‌حجابی با هدف جنگ روانی

ترخیص برنج‌های دپوشده از گمرکات کشور

این سه عامل بازار دلار را گرم کردند

حریف پرسپولیس همچنان در بحران

فیلم/ همتى؛ مناطق آزاد را به دوران اوج خود می‌رسانیم

خرید خانه در تهران سخت‌تر از خرید خانه در نیویورک!

وراث منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

مهاجرت یک چهارم استادان دانشگاه؛ خروج ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه انسانی از کشور

یک نماینده مجلس: بورس کالا، بهترین بازار برای عرضه خودرو است

طرح ۲ فوریتی مجلس برای حذف حق ماموریت دلاری

بی‌بی و گالانت و نکاتی درباره حکم دادگاه لاهه

عادل فردوسی پور: به صدا و سیما برنمی‌گردم

درخشش مجدد طلای جهانی

محرک ایران برای تغییر دکترین هسته‌ای؛ چرا تهران در مسیر افزایش توان بازدارندگی است؟

حضور پزشکیان در وزارت ورزش و جوانان

پیدا و پنهان تحرکات اروپا در خلیج فارس؛ رقص موزون عربستان و امارات با غرب روی میادین نفت و گاز

فاصله قیمت دلار نیمایی و آزاد کم شد

شتابزدگی پزشکیان در طرح انتقال پایتخت/ تهران مرکزیت خود را در سه نظام سیاسی حفظ کرده است

تداوم جنجال‌ها بر سر مصوبه کنکور

قیمت طلا در ۲۰ روز آینده به کدام مسیر می‌رود؟

قیمت طلا در مسیر صعود؛ سکه در انتظار سیگنال دلار

رونمایی از ئی وی ۹ جی تی+عکس

سقوط آزاد یور به کف ۲۰۲۲

پیش‌بینی بازار طلا و سکه؛ طلا بخریم یا نخریم؟

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز

قیمت All-in-One اپل

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

خسارات ناشی از آلودگی هوا به ۸ میلیارد دلار در سال می‌رسد!/ سرنوشت ۲۵۰ همت بودجه توسعه زیرساخت‌های کاهش آلودگی چه می‌شود؟

وضعیت هواشناسی امروز

وضعیت آلودگی هوای تهران در۳ آذر۱۴۰۳

همه چیز درباره بانک مرکزی اروپا (ECB)/ نهادی با نقش کلیدی در مدیریت و ثبات اقتصاد اروپا

بیم و امید سهامداران بورس

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز