توسعه گردشگری سلامت در دستور کار سازمان منطقه آزاد کیش
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: برای توسعه گردشگری سلامت، در حال توسعه و ارتقای خطوط پروازی به کشور های مختلف هستیم و تا کنون امکانات خوبی فراهم شده است.
اقتصاد24 - غلامحسین مظفری در آیین گشایش سمپوزیوم فرصت های سرمایه گذاری گردشگری کشور های عضو اکو ضمن تشکر از تمامی دست اندر کاران برپایی این رویداد افزود: این سمپوزیوم آغاز شد تا فرصت های سرمایه گذاری در کشورهای عضو اکو که خود فرصتی استثنایی محسوب می شوند و پیشینه و سابقه دیرینه در حوزه فرهنگ تمدن و اقتصاد طبیعت دارند معرفی شود.
مظفری حضور 10 کشور عضو اکو در کیش را فرصتی مغتنم برشمرد و گفت: باید از این امکان خوب بهره ببریم، برگزاری سالانه این سمپوزیم را در دستور کار قرار دهیم و پیشنهاد می کنم برای رسیدن به نتایج مطلوب دبیرخانه دائمی این رویداد در جزیره کیش بر پا شود که این مهم موجب تعاملات بیشتر در حوزه های گردشگری،اقتصادی، سرمایه گذاری و فرهنگی خواهد شد.
وی با بیان اینکه جمعیت بالای کشور های عضو اکو و قرابت و نزدیکی فرهنگی و تمدنی این کشور ها ، همچنین تفاوت های جذاب آنها می تواند موجب ارتباطات بیشتر شود؛ افزود: باید تسهیلات رفت و آمد بین کشورهای عضو اکو را مورد بررسی بیشتر قرار دهیم که بخش عمده ای از آن به وزارت خارجه و سازمان اکو بر می گردد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش از تمامی سرمایه گذاران و خدمتگزاران بخش خصوصی و دولتی که در طول سالها برای بهبود زیر ساخت های جزیره کیش تلاش کردند و منشا خدمات بزرگی درکیش بوده اند قدردانی کرد و گفت: امید دارم مجموعه مدیریتی ما در سازمان منطقه آزاد کیش نیز به سهم خود بتواند در جهت اعتلا و ارتقا بیشتر جزیره کیش گام بردارد و فضای مطلوبی رقم بزند.
مظفری با تاکید بر وجود زیرساخت های بسیار مناسبی گردشگری درکیش عنوان کرد: در حال حاضر از کشورهای همسایه گردشگر درمانی و سلامت بسیاری به جزیره کیش سفر می کنند و ما نیز برای دستیابی به نتایج مطلوب تر و توسعه این صنعت درحال توسعه و ارتقا خطوط پروازی به کشور های مختلف هستیم و تا کنون امکانات خوبی فراهم شده است.
وی در ادامه با اشاره به ورود 1 میلیون و 800 گردشگر سالانه به جزیره کیش اظهار داشت: در حوزه گردشگری معادل 52 هتل فعال در کیش، هتل هایی نیز در دست ساخت داریم که این امر نمایانگر صنعت پویای گردشگری در منطقه آزاد کیش است و در تلاشیم که با رایزنی های انجام شده از صندوق توسعه ملی برای توسعه بیشتر زیرساخت های گردشگری بهره بگیریم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه در حوزه صنعت، ساخت و ساز و گردشگری اتفاقات بسیار خوبی در جزیره رخ داده است گفت: تعداد قابل توجهی واحد های صنعتی خوب و صادرات محور در کیش فعال هستند که هفته آینده بخشی از مدیران صنعت کشور در قالب اولین تور گردشگری صنعتی از کیش دیدن می کنند.
مظفری همچنین با اشاره به برگزاری موفق رویداد های بزرگ ورزشی در کیش افزود: با توجه به میزبانی باشکوه کیش در رویدادهای ببین المللی ورزشی که رضایت مسئولان فدراسیون های جهانی را در پی داشته است، در این حوزه با کمیته ملی المپیک نیز تعاملاتی انجام شده تا بتوانیم میزبانی جام جهانی فوتبال ساحلی در کیش داشته باشیم.
همچنین معاون سرمایه گذاری و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی ایران در این آیین با اشاره به فرامین مقام معظم رهبری در سال 92 که در 24 بند ابلاغ شد و بر موضوع اقتصاد مقاومتی تاکید داشت گفت: به فرموده مقام معظم رهبری کشور باید بر داشته های درون سرزمینی تکیه کند و از ظرفیت های علم و دانش در بیرون از کشور استفاده کند که این امر یکی از مباحث مهم در سند چشم انداز توسعه کشور و احکام مندرج در برنامه شش توسعه می باشد.
ساسان تاجگردون یکی از تکیه گاه های اصلی نظام برای بخش های مختلف اقتصادی از جمله صنعت، کشاورزی و به ویژه گردشگری را سهم سه و هفت دهم درصدی رشد اقتصادی تعیین شده ناشی از بهره وری عوامل تولید برشمرد و گفت: در شرایط موجود که محدودیت در فروش نفت وجود دارد، باید از ظرفیت های حوزه گردشگری به خوبی استفاده کنیم و به داشته هایمان تکیه کنیم که این امر موجب نمایان شدن بیش از پیش نقش موثر گردشگری بر اقتصاد کشور می شود.
تاجگردون افزود: وظیفه ما به عنوان دولت، بستر سازی، حمایت، راهنمایی و هدایت سرمایه گذاران به ویژه در بخش گردشگری سلامت است که قطعا ضرورت توجه به موضوع گردشگری در رفتارهای مدبرانه دولتمردان ما در بخش حکومتی و قانونگذاران ما و نمایندگان مردم خود را نشان می دهد.
وی در پایان ارائه پکیج های سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصادی برای کشور های عضو اکو، اعطای تسهیلات ارزی و ریالی، مشوق هایی چون معافیت های مالیاتی،کاهش عوارض ساختمانی و ایجاد زیرساختها را از وظایف دولت در این امر مهم برشمرد.
رییس شورای سیاست گذاری رویداد و مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیل رانی ایران نیز در این آیین با بیان اینکه در ایران سرمایه گذاری های بسیار خوبی در رشد، جذب و رویدادهای گردشگری انجام شده است افزود: در سال 2017 سهم مستقیم در جی تی پی به مقدار 11.7 میلیارد دلار به گزارش بانک مرکزی داشته ایم و بیش از 30میلیارد دلار در حوزه گردشگری سرمایه گذاری شده است که در رقابت پذیری قیمت در حوزه گردشگری در رتبه اول دنیا هستیم و در رشد جذب گردشگری در رتبه دوم با رشد 49 درصد و در حوزه سرمایه گذاری، بهترین اتفاقات تاسیسلات گردشگری در 40 سال گذشته داشته ایم.
حسین اربابی افزود: اقتصاد گردشگری اگر چه به زودی جایگزین نفت نخواهد شد اما آنچه مسلم است در کنار اقتصاد نفتی در حوزه های معیشتی، اقتصادی و اجتماعی می تواند به کشور کمک کند.
همچنین رییس موسسه فرهنگی اکو سخنران دیگر این آیین، گردشگری را از شاخصه های مهم و تعیین رشد اقتصادی، ایجاد شغل، ثروت، فرصت های تجاری، صادرات و همچنین توسعه زیر ساخت ها را عامل اصلی کشورهای توسعه یافته و پیشرفت اقتصاد اجتماعی جوامع مختلف برشمرد و اظهار داشت: صنعت گردشگری از معدود بخش های اقتصادی است که علیرغم هر گونه بحران و بروز تغییرات مداوم در دیگر بخش های توسعه اقتصادی، همواره از رشد قابل توجهی برخوردار است.
همچنینمحمد مهدی مظاهری، گردشگری را در ترویج درک بهتر، ایجاد آگاهی عمیق نسبت به میراث غنی تمدن های مختلف، غلبه به امواج افراط گرایی، تعصب، هموار سازی مسیر برای گفتمان بین فرهنگی و درک متقابل میان افراد جوامع مختلف بر شمرد و گفت: گردشگری موجب صلح، سعادت و بنیان گذاری و رشد پایدار در منطقه و در کشورهای پیرامون می شود.
مظاهری، شهرهای زنجان و مازندران را به عنوان شهر پیشرو و پایتخت اکو، معرفی کرد و افتتاح مزرعه صلح اکو در تهران، سمینار ترویج گردشگری استان های اصفهان، مرکزی و قم و همچنین به حمایت چهارمین جشنواره غذای راه ابریشم اکو اشاره داشت و افزود: امضا تفاهم نامه بین سازمان منطقه آزاد کیش و اکو و گشایش دفتر رسمی همکاری های اکو درکیش یکی از اولویت ها و اقدامات مهم موسسه فرهنگی اکو بوده است.
وی توسعه گردشگری را به عنوان راهبردهای اصلی اکو بر شمرد و افزود: توسعه گردشگری در مناطق آزاد می تواند به صورت بهینه اجرا شود و این مناطق با توجه به دسترسی به آبراه های جهانی، موقعیت استراتژی و زیر ساخت های تجاری و گردشگری که برخوردارند به عنوان شهر مقصد گردشگری شهرهای ایران در این سمپوزیوم طرح موضوع خواهد شد.
حسین وظیفه دوست نماینده اکو در کیش و دبیر سمپوزیوم فرصت های سرمایه گذاری و گردشگری نیز در این آیین، هدف اصلی از برگزاری این رویداد را معرفی ظرفیت های سرمایه گذاری و گردشگری کشور از جمله منطقه آزاد کیش به کشور های عضو اکو برشمرد و افزود: در این رویداد بررسی مهمترین موضوعات کسب کار با محوریت فرصت های توسعه سرمایه گذاری گردشگری، آموزش های کاربردی، روش های تامین مالی پروژه های سرمایه گذاری، تالارهای مذاکره، ارائه بسته های سرمایه گذاری گردشگری، تعاملا صنفی و برگزاری نشست ها و پنل های تخصصی، توسعه مجموعه های ساحلی و به خصوص گردشگری سلامت مبتنی بر طب سنتی در چهار چوب ظرفیت تجاری سازی طب سنتی با محورهای گیاهان داروی که می تواند توسعه اقتصاد گردشگری داشته باشد؛ بحث و گفتگو خواهد شد.
سید محمد حسن مقدم فر موسس و رئیس هیئت مدیره شرکت سیمرغ سامانه نیز در این سمپوزیوم با بیان اینکه کشور های عضو اکو توانایی انجام کارهای بزرگی را دارند که با هم اندیشی می توانند اتفاقات بزرگی رقم بزنند گفت: ما در ایران در زمینه گردشگری سلامت توانمندیهای بی نظیر و مهمی داریم و با توجه به دانش بالا در حوزه پزشکی ایران، تجهیزات با ارزش پزشکی و قرابت های ارتباطی بین مردمان کشور های عضو اکو این امکان امروز برای انجام حرکتی بزرگ مهیا شده است.
مقدم فر همچنین در این سمپوزیوم پیشنهاد معرفی جزیره کیش به عنوان پایتخت گردشگری سلامت اعضای اکو را مطرح کرد.
در پایان این مراسم غلامحسین مظفری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با اهداء لوح تقدیر، از خدمات محمد مهدی مظاهری رییس موسسه فرهنگی اکو تقدیر کرد و از تمبر یادبود این سمپوزیوم رونمایی کرد.
گفتنی است؛ معرفی ظرفیت های گردشگری کشورهای اکو، بررسی فرصت ها و موانع توسعه سرمایه گذاری گردشگری از جمله مناطق آزاد کشورمان، جذب سرمایه بالقوه ایرانیان مقیم خارج ازکشور، معرفی جدیدترین و به روزترین تجهیزات و خدمات گردشگری در بخش تالار مذاکرات، آموزش کاربردی روش های تامین مالی و طرح های سرمایه گذاری و ارائه راهکارهای جذب گردشگر خارجی با همکاری کشورهای اکو از جمله برنامه های این رویداد اقتصادی و گردشگری است.