وی با بیان اینکه سرمایهگذاری داخلی بخش ارزی نیز دارد که شامل واردات ماشینآلات، خرید حق لیسانس و .. است، افزود: در کنار سرمایهگذاری ریالی حدود ۲۱ میلیارد دلار نیز ارزش بخش ارزی سرمایهگذاری داخلی در مناطق آزاد و ویژه بوده است.
این مسئول با بیان اینکه حدود ۱۲.۷ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی نیز در مناطق آزاد جذب شده است، گفت: این سرمایهگذاریها تاکنون باعث ایجاد بالغ بر ۴۷۸ هزار اشتغال مستقیم در مناطق آزاد و ویژه شده است.
وی با بیان اینکه در آمار صنعت به ازای هر اشتغال مستقیم سه نفر نیز به صورت غیر مستقیم مشغول کار میشوند، افزود: از مجموع جمعیت کمتر از یک میلیون نفری در مناطق آزاد و ویژه ۴۷۸ هزار نفر شاغل مستقیم هستند که نشان میدهد مناطق آزاد و ویژه بر مناطق پیرامونی خود نیز تاثیر گذاشتهاند و اشتغالزایی برای این مناطق نیز داشتهاند.
مدیر توسعه سرمایهگذاری و انتقال فناوری دبیرخانه مناطق آزاد با اشاره به اینکه از مجموع ۴۷۸ هزار اشتغال مستقیم ۱۱۶ هزار شغل در این ۸ سال تولید شده که نشان میدهد عملکرد مناطق آزاد در این مدت مثبت بوده است، عنوان کرد: تا پایان ۷ ماهه سال ۹۸ نیز ۱۸۲۲ واحد تولیدی صنعتی فعال در مناطق آزاد وجود دارند و تعدادی واحد غیرفعال نیز در این مناطق داریم که از این تعداد واحد فعال، ۶۲۵ واحد، واحدهای نوآور و فناور هستند.
وی با بیان اینکه از مجموع ۶۲۵ واحد ۴۱۲ واحد تیمهای نوآور هستند که عموما در زمینه آیتی کار میکنند، افزود: آیتی بازاری است که در تمام صنایع گسترده است و به سایر صنایع مانند فولاد شیلات و ... خدمات فنی مهندسی ارائه میکنند و بسیاری از این تیمها صادرات خدمات فنی و مهندسی انجام میدهند.
خضراییمنش ادامه داد: در منطقه آزاد انزلی که اکنون به هاب فعالیتهای استارتاپی شمال کشور تبدیل شده و یکی از ۵ نقطه تجمع تیمهای استارتاپی در کشور است، استارتاپهایی از تهران و سایر شهرها مهاجرت کردهاند و مشغول فعالیت در این منطقه هستند.
وی ادامه داد: ۲۰۷ واحد باقیمانده نیز واحدهای تولیدی هایتک هستند که انتقال فناوری صحیحی را انجام دادهاند و با تکنولوژی بالا در مناطق آزاد مشغول فعالیت هستند.
منبع: ایبنا