تاریخ انتشار: ۱۲:۰۸ - ۰۸ دی ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

کتمان حقیقت در ماجرای بوی نامطبوع تهران

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به بوی نامطبوع پایتخت در سال گذشته، گفت: در بررسی‌هایی که سال گذشته انجام دادیم برای خود من مسجل شد که یک دستگاهی کتمان حقیقت می‌کند.

بوی نامطبوع تهران

اقتصاد۲۴ اسماعیل نجار در نشست خبری پیش از ظهر امروز خود درباره منشاء بوی نامطبوع تهران در سال گذشته و روز‌های گذشته گفت: در بحث بوی نامطبوع تهران با توجه به اینکه مساله در حوزه آلایندگی‌هاست، مسئولیت اصلی با سازمان حفاظت محیط‌زیست است و آمادگی داریم که در این زمینه هرکمکی از ما بخواهند انجام دهیم.

نجار ادامه داد: سال گذشته نیز اقداماتی را در این خصوص انجام دادیم و برای خود من مسجل شد که یک سازمانی کتمان حقیقت می‌کند که البته کارشناسان مربوطه نظر دیگری داشتند، اما ما گزارش مربوط به آن را به دستگاه‌های مربوطه دادیم و هنوز هم منشاء آن مشخص نشده است.

نجار افزود: در مورد بوی اخیر هم نظرات مختلفی مطرح شده، اما همانطور که گفتم مسئولیت آن با مدیریت بحران نیست، ولی بررسی‌ها ادامه دارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به ضرورت آشنایی خبرنگاران با شیوه‌های خبررسانی و ساز و کار مدیریت بحران اظهار کرد: در هنگام اطلاع رسانی بحران‌ها باید خبرنگاران آشنا به بحران و ابعاد آن باشند و اخباری را منتشر نکنند که نادرست بوده یا بعد‌ها پیامد‌هایی را داشته باشد. چرا که گاهی اوقات برخی خبرنگاران بدون اطلاع شیوه‌ها و نحوه مدیریت بحران مواردی را مطرح می‌کنند که یا دردسر ساز شده یا از طریق منابع غیر موثق و نامرتبط بیان می‌شود.

نجار ادامه داد: سازمان مدیریت بحران کشور چهار وظیفه عمده بر عهده دارد. سیاستگذاری، هماهنگی حمایت و نظارت، بنابراین لازم است که هنگام طرح سوالات و مسائل به حیطه اختیارات مدیریت بحران توجه شود.

وی در پاسخ به پرسشی درباره حمله ملخ‌ها نقاطی از کشور نیز گفت: در این زمینه سازمان حفظ نباتات متولی است و این سوال هم جزء مواردی است که باید از سوی نهاد‌های مربوطه پاسخ داده شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در مورد آتش سوزی در جنگل‌ها نیز گفت: در این زمینه نیز سازمان جنگل‌ها و در مناطق حفاظت شده سازمان حفاظت از محیط زیست متولی است. ما نیز در مواردی که با گستردگی بحران روبرو بودیم وارد شدیم و در تفاهم‌نامه‌ای که امضاء کردیم قرار شد تا از ظرفیت‌های اطفاء حریق نیرو‌های مسلح نیز استفاده کنیم که پس از نیز علیرغم آنکه تعداد حریق‌ها زیاد شد، اما شاهد آن بودیم که میزان خسارات وارد شده و مساحت آن کاهش پیدا کرد. همچنین بدهی نیز از سوی سازمان جنگل‌ها به نیرو‌های مسلح وجود داشت که با پیگیری‌های انجام شده ۲۰ میلیارد تومان برای پرداخت آن اختصاص داده شد.

نامه مدیریت بحران به جهانگیری برای نوسازی خانه‌های فرسوده

نجار در پاسخ به پرسش در مورد نوسازی خانه‌های روستایی اظهار کرد: برابر آمار‌ها حدود پنج میلیون و ۳۰۰ هزار خانه روستایی در کشور داریم که از حدود یک دهه پیش مقرر شد با همکاری مردم و پرداخت تسهیلات از سوی دولت سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی نوسازی و مقاوم سازی شوند که تا کنون حدود دو میلیون واحد مسکونی نوسازی شده است.

وی ادامه داد: طی این مدت نیز بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی که در سیل و زلزله آسیب دیده بودند، نوسازی و مقاوم سازی شدند. در مجموع بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی از میان پنج میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی نوسازی شده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: برای باقیمانده واحد‌ها نیز ما نامه‌ای را به معاون اول رئیس جمهور فرستادیم و درخواست کردیم که سالانه ۵۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی در کشور نوسازی شود تا ظرف چهار پنج سال آینده تمام خانه‌های روستایی نوسازی و مقاوم سازی شود چرا که نوسازی و مقاوم سازی واحد‌های مسکونی یک نیاز جدی برای ماست و تجربه نیز نشان داده هر جا که خانه‌های مسکونی روستایی نوسازی شدند کمترین خسارت را در برابر حوادثی نظیر زلزله دیده‌اند.

آخرین وضعیت مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی

نجار در پاسخ به پرسش دیگری و در مورد وضعیت مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی گفت: طبق برآورد‌های ما ۳۰۰۰ واحد مسکونی در این زلزله دچار خسارات شده‌اند که نیازمند تخریب و نوسازی یا بازسازی و تعمیر هستند. از این تعداد ۱۰۰۰ واحد در سراب و ۲۰۰۰ واحد در میانه قرار دارد.

وی با بیان اینکه در این زلزله تصمیم گرفتیم که از دادن کانکس به زلزله زدگان خودداری شود گفت: کانکس پیامد‌هایی برای شهر داشت و از این رو تصمیم بر آن شد یا ۱۰ میلیون تومان بابت اسکان موقت به زلزله زدگان داده شود یا به جای آن، یک اتاقک برای زلزله زدگان ساخته شود که از این تعداد برخی از زلزله زدگان ۱۰ میلیون تومان را دریافت کرده و برخی نیز خواستار ساخت اتاقک شدند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه مجموعا ۱۰۶ روستا شامل ۴۵ روستا در سراب و ۶۱ روستا در میانه آسیب دیدند، گفت: طبق آمار‌های ما تا کنون در این ۱۰۶ روستا ۲۵۵ اتاقک برای زلزله زدگان ساخته شده است. ۲۳۹۶ خانواده نیز اعلام کردند که کمک بلاعوض ۱۰ میلیون تومانی را می‌خواهند. حدود ۵۰ کانکس نیز علیرغم نظر مدیریت بحران از سوی خیرین به زلزله زدگان داده شد و چندین اتاقک نیز مراحل پایانی ساخت خود را طی می‌کنند.

به گفته وی، تعداد واحد‌های آواربرداری شده ۱۷۳۳ مورد است که البته باید توجه داشت که از آن ۳۰۰۰ واحد، بیش از نیمی نیاز به آواربرداری نداشتند. ۲۳۱۶ واحد نیز برای عقد قرارداد به بانک معرفی شدند. ۵۷۲ واحد در مرحله پی‌کنی هستند، ۱۵۳ واحد در مرحله فندانسیون بوده، ۲۷ واحد اسکلتش اجرا شده، ۱۷ واحد سقفش اجرا شده و دو واحد نیز در مراحل پایانی تکمیل است که البته با توجه به شرایط جوی و زمستان در این مناطق عملیات عمرانی کندتر پیش رفته است.

وی در مورد اینکه آیا کسی در مناطق زلزله زده در چادر حضور دارد گفت: در مناطق زلزله زده همچنان چادر وجود دارد، اما کسی نمی‌تواند شب را در این چادر‌ها بماند و ما بررسی کردیم که در این چادر‌ها کسی ساکن نیست. ممکن است در طول روز به آنجا بیایند، اما شب پناه دیگری دارند که می‌توانند آنجا بمانند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به برخی گزارش‌های مطرح شده در مورد وضعیت نامناسب زلزله زدگان اظهار کرد: بعد از انتشار گزارش با همان گروهی که مصاحبه را تهیه کرده بودند به این مناطق رفتیم که مشخص شد گزارش‌ها غیر واقعی است. همان افراد را پیدا کردند و دوباره با آن‌ها حرف زدند که مشخص شد گزارش‌ها غیر واقعی است. همان خانمی که مدعی بود کمکی به ما نشده و خانه نداریم مشخص شد که خانه‌اش سالم است و مشکلی ندارند. خانه‌اش تنها چند ترک جزئی داشت که معلوم نبود که ناشی از زلزله بوده یا از قبل وجود داشته است. فردی که ادعا کرد در چادر زندگی می‌کند در بررسی‌ها مشخص شد خانه‌اش سالم است و وقتی پرسیدیم چرا این کار را کرده، گفت که قصد داشته تا آن ۱۰ میلیون تومان را از دولت بگیرد. موارد اینچنینی وجود داشت بنابراین لازم است که خبرنگاران نیز در تهیه گزارش‌های خود این موارد را مد نظر قرار دهند و از شیوه‌های موثق کسب خبر کنند.
پیشنهاداتی برای جمع‌آوری کانکس مستاجر‌ها در کرمانشاه

وی درباره وضعیت زلزله بم نیز اظهار کرد: ادعا شده بود که هنوز عده‌ای در بم در کانکس زندگی می‌کنند. من آن زمان که استاندار بودم دستور بررسی دادم و دیدیم که هیچ کانکسی در بم نیست به جز یک مورد که آن کانکس هم در زمین دولتی قرار داشت و فردی که در آن ساکن شده بود تقاضا داشت که کل آن زمین را به وی بدهند و به همین دلیل حاضر به تخلیه کانکس نبود.

وی در پاسخ به پرسش دیگر در مورد جمع‌آوری کانکس افراد مستاجر در زلزله سرپل ذهاب کرمانشاه نیز گفت: متاسفانه همچنان کانکس افرادی که هنگام زلزله مستاجر بودند در برخی از مناطق زلزله زده وجود دارد که در این خصوص پیشنهاداتی جدید برای جمع‌آوری این کانکس‌ها مطرح شده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در مورد سیل اخیر در استان خوزستان نیز گفت: میزان بارندگی در یک سال زراعی اهواز ۱۵۵ میلیمتر است و این در حالیست که در روز‌های اخیر تنها طی دو روز و اندی ۸۸ میلیمتر باران در اهواز بارید. در آبادان و خرمشهر طی سه روز ۱۱۳ میلیمتر باران بارید که ۱۰۴ میلیمتر آن در دو روز رخ داد. متاسفانه به دلیل طراحی شهری در اهواز کانال و جوی آبی وجود ندارد. چرا که این شهر در زمینی تخت و هموار قرار دارد. فاضلاب این شهر نیز به حالت پمپاژ است و ظرفیت تخلیه روان آب‌های ناشی از سیلاب را ندارد. در خرمشهر و آبادان هم وضعیتی مشابه وجود دارد.

نجار ادامه داد: در مناطقی که دچار آب گرفتگی شده بود، دیدیم که این مناطق در دوره‌های گذشته بخشی از هور بوده است مثلا در شهر کارون نقاطی دچار آبگرفتگی شد که قبلا جزئی از هور بوده‌اند. در کوت عبدالله و مواردی دیگر نیز این مسائل وجود داشت.

وی با بیان اینکه لازم است برای حل این مسئله سیستم فاضلاب و جمع‌آوری روان آب‌ها در این شهر‌ها اصلاح شود، گفت: این مسئله نیز مربوط به یکی دو سال اخیر نبوده است و ده‌ها سال است که اهواز به این شکل و شیوه بنا شده است. حل آن نیز نیازمند اعتباری کلان است. در همین راستا وزیر کشور در نامه‌ای به مقام معظم رهبری درخواست ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای حل این مشکل کرده است. آقایان اردکانیان و نوبخت نیز در نامه‌ای به رئیس جمهور پیشنهاد دادند که ۱۰۰ میلیون یورو در این خصوص اختصاص یابد که حالا باید بررسی شود که این موارد چطور باید هزینه شود.

به گفته رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، در سیل چند روز پیش استان خوزستان حدود ۳۵۰۰ واحد مسکونی آسیب دید که ۷۰۰ واحد به صورت کمکی در شهر و ۳۰۰ واحد به صورت کمکی در روستا ساخته خواهد شد. ۱۵۰۰ واحد تعمیری بوده و ۱۰۰۰ واحد نیز نیاز به نوسازی دارد.

نجار در مورد بازسازی مناطق سیل زده کشور در فروردین ماه امسال نیز گفت: روند بازسازی در این مناطق به خوبی در حال انجام است و مشکلی وجود ندارد. ما امیدواریم که تا پایان امسال بازسازی ۷۰ واحد مسکونی به اتمام برسد. در بخش جبران خسارات کشاورزی نیز مشکلی نداریم.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا مدیریت بحران به وضعیت هلال احمر که رئیس آن مشخص نیست ورود خواهد کرد، گفت: هلال احمر یکی از دستگاه‌های اجرایی است که ذیل سازمان مدیریت بحران فعالیت‌هایش را انجام می‌دهد و در هر سازمانی اینطور است که اگر رئیسش نباشد معاونین و افراد دیگری تا زمان تعیین تکلیف وضعیت، وظایفش را انجام می‌دهد.

نجار در پایان در مورد قانون سازمان مدیریت بحران کشور نیز گفت: این قانون در تاریخ چهارم شهریور ماه امسال از سوی رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد که البته یک سری آئین‌نامه‌ها و یک اطلس باید برایش تدوین می‌شد که برای آن مهلت‌های سه و شش ماهه و برای اطلس مهلت دو ساله پیش بینی شده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: برای تدوین آئین‌نامه‌ها با همکاری پژوهشکده سوانح طبیعی، بنیاد مسکن و با استفاده از ظرفیت بیش از ۱۷۵ نفر از اساتید و نخبگان دانشگاهی، فرآیند نگارش آئین‌نامه‌ها آغاز شد و پس از تدوین برای تصویب به دولت یا شورای عالی مدیریت بحران ارجاع خواهد شد.

منبع: ایسنا
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
0
0
يکشنبه ۰۸ دی ۱۳۹۸
خوب برای خودتون پروژه مادام العمر درست کردید؟
"۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار در راستای رفع آلودگی و بوی نامطبوع محدوده فرودگاه امام (ره) پیش‌بینی شده "
هم گند می زنید به مملکت و هم برای یافتن مکانش ردیف بودجه ایجاد می کنید و بعد برای پاک کردنش ، ماشالله خدا بده برکت !
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان