تاریخ انتشار: ۰۷:۰۱ - ۲۷ دی ۱۳۹۸
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ بررسی شد؛

صنعت نساجی در ایران؛ مقاوم برابر تحریم، شکست مقابل واردات/ جدایی تار و پود نساجی با واردات کالا‌ی ساخته شده

تولیدکنندگان و دست‌اندرکاران صنعت پوشاک و نساجی، بزرگترین مانع در مسیر رونق تولید در طول یک قرن فعالیت این صنعت را واردات و قاچاق پوشاک می‌دانند که هنوز راه چاره‌ای برای آن اندیشیده نشده است. این در حالی است که آمریکا، صنعت نساجی ایران را در لیست تحریم‌های جدید خود قرار داده است.
نساجی
 
اقتصاد۲۴- به اعتقاد فعالان صنعت پوشاک و نساجی، قرار نیست در‌های ورود کالا به کشور بسته شود، اما واردات باید در چارچوب خود اجرا شود نه اینکه هر فردی از راه‌های مختلف اقدام به واردات پوشاک با درجه کیفیت بسیار پایین داشته باشد و در کنار آن تولید کننده پوشاک ایرانی با ظرفیت بالای تولید با کیفیت، اما دست خالی تنها نظاره گر این اقدامات باشد.

آذر ماه سال جاری بود که افسانه محرابی، مدیرکل صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی وزارت صمت اعلام کرد که دستورالعمل "نحوه صدور گواهی فعالیت نمایندگان و شعب شرکت‌های خارجی عرضه‌کننده پوشاک در ایران " در حال بازنگری است، اما بازنگری در این دستورالعمل به معنای رفع ممنوعیت واردات پوشاک نیست.
 
این در حالی است که در راستای حمایت از کالا‌هایی که می‌توان آن‌ها را در داخل کشور تولید کرد، از اواخر خرداد ۹۷ واردات پوشاک، کیف، کفش، فرش، لوازم خواب و برخی کالا‌های دیگر به کشور ممنوع شد که به تولیدکنندگان کمک فراوانی کرد.

این مقام مسئول در وزارت صمت، به اجرایی شدن شناسه کالا در پنج گروه کالایی صنعت نساجی در بحث مبارزه با قاچاق کالا با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره کرد و اینطور بیان داشت که همه فرآیند‌های این مهم اجرا شده، به صورتی که همه کالا‌های وارداتی و تولید داخل از سطح تولید تا عرضه باید شناسه‌دار باشند. به گفته محرابی، ۲۶۰ هزار نفر در هفت هزار و ۹۰۰ واحد تولیدی صنعت نساجی و پوشاک کشور فعالیت می‌کنند.
 

دور زدن تحریم هزینه بر می‌شود

 
حسن نیلفروش‌زاده، دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران در همین رابطه در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصاد ۲۴ مبنی بر تبعات اجرای تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنعت نساجی کشور گفت: صنعت نساجی تنها صنعتی است که سال‌هاست در بحران زندگی کرده و خود را در تمام مسیر بحران‌ها حفظ کرده است.

به گفته نیلفروش زاده، تحریم جدید مشکلی به مشکلات این صنعت اضافه نخواهد کرد، چراکه صنعت نساجی مدت زمانی است که دررابطه با مسائل بانکی و مراودات مالی با سایر کشور‌ها با مشکل روبرو است. صنعت نساجی در مبادلات پولی - مالی با سایر کشور‌ها دچار موانع زیادی است که تا امروز این جریان روند صادرات کالا و واردات مواد اولیه را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران گفت: سالانه صنعت نساجی کشور نیاز به واردات یک میلیارد دلار مواد اولیه جهت تولید محصولات دارد؛ این در حالی است که مبادلات پولی با شرایط عنوان شده بسیار سخت و پیچیده است.

به گفته این فعال در صنعت نساجی کشور، واردات مواد اولیه جهت ادامه تولید در این صنعت غیر قابل اجتناب است از این رو فعالان این صنعت همواره به دنبال راهکار‌هایی جهت مبادلات با سایر کشور‌ها بوده‌اند و همچنان نیز هستند.

وی تصریح داشت: حالا با اعمال تحریم‌های صنعت نساجی ایران، این مسیر نمی‌تواند متوقف شود و باید به دنبال واسطه‌ها جهت واردات مواد اولیه به کشور باشیم. به عنوان مثال، ایران برای دو کشور هند و چین، هدف صادرات پنبه است و صنعت نساجی ایران برای تامین مواد اولیه به ویژه پنبه از این دو کشور واردات دارد. حالا باید منتظر عکس العمل این دو کشور در مقابل فرمان ترامپ باشیم.
 
نیلفروش زاده ادامه داد: اگر چین و هند در صادرات پنبه به ایران با احتیاط حرکت کنند، در این زمان ما ناگزیر باید از کشور‌های واسطه جهت واردات استفاده کنیم.

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران ادامه داد: سالی ۷۰ هزار تن نیاز به واردات پنبه به این صنعت وجود دارد در این شرایط، هیچ راهی جزء واردات نیست و به غیر از چین و هند کشور‌های ازبکستان و تاجیکستان نیز، صادر کننده پنبه به ایران هستند؛ حالا اگر بخواهند صادرات پنبه را به ایران تحریم کنند، راهی جزء دور زدن و انتخاب واسطه نیست.

به گفته نیلفروش زاده، اگر قرار باشد مواد اولیه به ویژه پنبه با واسطه وارد کشور شود، قطعا با افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی در قیمت مواد اولیه وارداتی روبرو خواهد شد.

وی در ادامه یادآور شد:حالا بستگی دارد که این دو کشور اصلی در خصوص صادرات مواد اولیه با ایران چه برخوردی داشته باشند. واقعیت این است که ما نگران تهیه مواد اولیه پایه برای تولید در صنعت نساجی هستیم. این صنعت نیاز به دو سه مواد اولیه پایه جهت تولید دارد. البته ناگفته نماند بخشی از مواد اولیه این صنعت از داخل کشور تهیه و بخش دیگری از آن الزاما باید وارد شود.

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران گفت: هرچند تاکید می‌شود تحریم تاثیری بر روند تولید و صادرات در صنعت نساجی کشورمان ندارد، اما باید با واسطه کشور دیگر این مواد به کشور وارد شود. واسطه‌ها به عنوان شرکت‌ها انتخاب شوند و کالا به نام این شرکت‌ها وارد کشور شوند. در این صورت هزینه‌های واردات کالا به کشور رشد خواهد کرد و قیمت کالا افزایش می‌یابد.

نیلفروش زاده تصریح کرد: درهمین راستا، ریسک‌های نقل و انتقال پول نیز افزایش می‌یابد. در حالی که این صنعت، صنعتی است که وابستگی کم به واردات دارد. این به شرطی است که آقایان کالای ساخته شده را بیشتر در تحریم قرار بدهند تا مواد اولیه!


ظرفیت بالای تولید کنندگان برای تامین نیاز مصرف کننده داخلی

 
دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار اقتصاد ۲۴ مبنی بر پیشنهادش برای کمرنگ‌تر شدن اثر تحریم بر صنعت نساجی کشور، گفت: اجرای پیشنهاد بنده مستلزم آن است که راه‌هایی که سال‌هاست واردات کالای ساخته شده را به کشور تسهیل کرده است، مسدود شود.

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران گفت:در سال جاری، نسبت به سال گذشته کالای ساخته شده کمتر وارد کشور شده است و صرفه جویی زیادی در این صنعت به عمل آمد. طی ۸ ماه گذشته بخش زیادی از کالا‌هایی که قبل وارد کشور می‌شد متوقف و توسط صنعتگران این صنعت تولید و نیاز مصرف در داخل کشور را پاسخگو شده اند.
 
به گفته نیلفروش زاده، این صنعت سالانه در صادرات کالا و واردات مواد اولیه مشکل داشته است. صنعت نساجی سال هاست که تحت تاثیر عوامل تحریم قرار دارد. خرید و فروش و واردات به صورت رسمی بسیار کم انجام می‌گرفت، به غیر از دو کشور مثل چین و هند و مقداری با ترکیه بوده است.

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران گفت: ما نگران این هستیم که در لیست تحریم قرار گرفته‌ایم و اجازه صادرات مواد اولیه را با تمهیدات اعمال شده در تحریم، اجرا کنند، اما بدون هیچ مشکلی واردات محصول نهایی به کشور انجام بگیرد؛ این هیچ منطقی ندارد. کشوری که در خصوص صادرات مواد اولیه طبق تحریم اقدام می‌کند نباید به راحتی صادرات محصول نهایی به ایران داشته باشد. این بخشی از نگرانی فعالان صنعت نساجی است که باید مسئولان در این خصوص هدفی در نظر بگیرند که مانع از این بیراهه رفتن‌ها شود.

این فعال صنعت نساجی کشور ادامه داد: واردات کالای ساخته شده باید محدود شود تا صنعت داخل رشد کند. طی یک سال و نیم اخیر به دلیل محدودیت در واردات، شرکت‌های داخلی بهتر و با حجم بیشتری فعالیت و تولید دارند و به راحتی توان تامین نیاز داخل را دارند.

نیلفروش زاده در پایان تاکید کرد: در مجموع نگرانی حاد نیست، اما مسئولان باید تلاش داشته باشد کالای ساخته شده به جای مواد اولیه وارد کشور نشود.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

اینفوگرافی/ ایران در نرخ تورم از ۵ کشور عربی همسایه پیش افتاد

عکس/ تهران در ۲ روز پاک و آلوده

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر

عکس/ قیمت خودرو‌های وارداتی ۱۰ سال پیش

اینفوگرافی/ چند سال باید کار کنیم تا خانه دار شویم؟

عکس/ جدیدترین فتوشات سحر دولتشاهی

فیلم/ آخرین وضعیت آب و هوا

عکس/ دنیای نتانیاهو کوچک شد!

تاریخ برگزاری کنکور ۱۴۰۴ مشخص شد

آمار نگران کننده وزیر علوم از مهاجرت اساتید دانشگاه

شرایط کارت به کارت تغییر کرد + جزییات

قیمت گوسفند و گوساله در بازار + جدول

گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار + جدول

سود جدید سهام عدالت در راه است؟

ضعف یادگیری دانش‌آموزان در مدرسه؛ محتوای کتاب‌های درسی مورد علاقه دانش‌آموزان نیست/ تاثیر آموزش ناکارآمد دوران کرونا بر فقر یادگیری دانش‌آموزان

ساز مخالف عربستان با آمریکا؛ ریاض از توافق با تل‌آویو سر باز زد؟/ آخرین پلن ترامپ برای خروج واشنگتن از تنگنا

خیز تروئیکای اروپا برای بازگشت فشار حداکثری به ایران/ توافق تهران با ترامپ ممکن است؟

مانور امارات و عربستان بر میادین گازی با کارت کره جنوبی/ سئول؛ اهرم جدید واشنگتن برای نفوذ در خاورمیانه؟

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۲ آذر ۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول