تاریخ انتشار: ۰۷:۰۱ - ۲۷ دی ۱۳۹۸
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ بررسی شد؛

صنعت نساجی در ایران؛ مقاوم برابر تحریم، شکست مقابل واردات/ جدایی تار و پود نساجی با واردات کالا‌ی ساخته شده

تولیدکنندگان و دست‌اندرکاران صنعت پوشاک و نساجی، بزرگترین مانع در مسیر رونق تولید در طول یک قرن فعالیت این صنعت را واردات و قاچاق پوشاک می‌دانند که هنوز راه چاره‌ای برای آن اندیشیده نشده است. این در حالی است که آمریکا، صنعت نساجی ایران را در لیست تحریم‌های جدید خود قرار داده است.
نساجی
 
اقتصاد۲۴- به اعتقاد فعالان صنعت پوشاک و نساجی، قرار نیست در‌های ورود کالا به کشور بسته شود، اما واردات باید در چارچوب خود اجرا شود نه اینکه هر فردی از راه‌های مختلف اقدام به واردات پوشاک با درجه کیفیت بسیار پایین داشته باشد و در کنار آن تولید کننده پوشاک ایرانی با ظرفیت بالای تولید با کیفیت، اما دست خالی تنها نظاره گر این اقدامات باشد.

آذر ماه سال جاری بود که افسانه محرابی، مدیرکل صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی وزارت صمت اعلام کرد که دستورالعمل "نحوه صدور گواهی فعالیت نمایندگان و شعب شرکت‌های خارجی عرضه‌کننده پوشاک در ایران " در حال بازنگری است، اما بازنگری در این دستورالعمل به معنای رفع ممنوعیت واردات پوشاک نیست.
 
این در حالی است که در راستای حمایت از کالا‌هایی که می‌توان آن‌ها را در داخل کشور تولید کرد، از اواخر خرداد ۹۷ واردات پوشاک، کیف، کفش، فرش، لوازم خواب و برخی کالا‌های دیگر به کشور ممنوع شد که به تولیدکنندگان کمک فراوانی کرد.

این مقام مسئول در وزارت صمت، به اجرایی شدن شناسه کالا در پنج گروه کالایی صنعت نساجی در بحث مبارزه با قاچاق کالا با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره کرد و اینطور بیان داشت که همه فرآیند‌های این مهم اجرا شده، به صورتی که همه کالا‌های وارداتی و تولید داخل از سطح تولید تا عرضه باید شناسه‌دار باشند. به گفته محرابی، ۲۶۰ هزار نفر در هفت هزار و ۹۰۰ واحد تولیدی صنعت نساجی و پوشاک کشور فعالیت می‌کنند.
 

دور زدن تحریم هزینه بر می‌شود

 
حسن نیلفروش‌زاده، دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران در همین رابطه در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصاد ۲۴ مبنی بر تبعات اجرای تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنعت نساجی کشور گفت: صنعت نساجی تنها صنعتی است که سال‌هاست در بحران زندگی کرده و خود را در تمام مسیر بحران‌ها حفظ کرده است.

به گفته نیلفروش زاده، تحریم جدید مشکلی به مشکلات این صنعت اضافه نخواهد کرد، چراکه صنعت نساجی مدت زمانی است که دررابطه با مسائل بانکی و مراودات مالی با سایر کشور‌ها با مشکل روبرو است. صنعت نساجی در مبادلات پولی - مالی با سایر کشور‌ها دچار موانع زیادی است که تا امروز این جریان روند صادرات کالا و واردات مواد اولیه را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران گفت: سالانه صنعت نساجی کشور نیاز به واردات یک میلیارد دلار مواد اولیه جهت تولید محصولات دارد؛ این در حالی است که مبادلات پولی با شرایط عنوان شده بسیار سخت و پیچیده است.

به گفته این فعال در صنعت نساجی کشور، واردات مواد اولیه جهت ادامه تولید در این صنعت غیر قابل اجتناب است از این رو فعالان این صنعت همواره به دنبال راهکار‌هایی جهت مبادلات با سایر کشور‌ها بوده‌اند و همچنان نیز هستند.

وی تصریح داشت: حالا با اعمال تحریم‌های صنعت نساجی ایران، این مسیر نمی‌تواند متوقف شود و باید به دنبال واسطه‌ها جهت واردات مواد اولیه به کشور باشیم. به عنوان مثال، ایران برای دو کشور هند و چین، هدف صادرات پنبه است و صنعت نساجی ایران برای تامین مواد اولیه به ویژه پنبه از این دو کشور واردات دارد. حالا باید منتظر عکس العمل این دو کشور در مقابل فرمان ترامپ باشیم.
 
نیلفروش زاده ادامه داد: اگر چین و هند در صادرات پنبه به ایران با احتیاط حرکت کنند، در این زمان ما ناگزیر باید از کشور‌های واسطه جهت واردات استفاده کنیم.

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران ادامه داد: سالی ۷۰ هزار تن نیاز به واردات پنبه به این صنعت وجود دارد در این شرایط، هیچ راهی جزء واردات نیست و به غیر از چین و هند کشور‌های ازبکستان و تاجیکستان نیز، صادر کننده پنبه به ایران هستند؛ حالا اگر بخواهند صادرات پنبه را به ایران تحریم کنند، راهی جزء دور زدن و انتخاب واسطه نیست.

به گفته نیلفروش زاده، اگر قرار باشد مواد اولیه به ویژه پنبه با واسطه وارد کشور شود، قطعا با افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی در قیمت مواد اولیه وارداتی روبرو خواهد شد.

وی در ادامه یادآور شد:حالا بستگی دارد که این دو کشور اصلی در خصوص صادرات مواد اولیه با ایران چه برخوردی داشته باشند. واقعیت این است که ما نگران تهیه مواد اولیه پایه برای تولید در صنعت نساجی هستیم. این صنعت نیاز به دو سه مواد اولیه پایه جهت تولید دارد. البته ناگفته نماند بخشی از مواد اولیه این صنعت از داخل کشور تهیه و بخش دیگری از آن الزاما باید وارد شود.

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران گفت: هرچند تاکید می‌شود تحریم تاثیری بر روند تولید و صادرات در صنعت نساجی کشورمان ندارد، اما باید با واسطه کشور دیگر این مواد به کشور وارد شود. واسطه‌ها به عنوان شرکت‌ها انتخاب شوند و کالا به نام این شرکت‌ها وارد کشور شوند. در این صورت هزینه‌های واردات کالا به کشور رشد خواهد کرد و قیمت کالا افزایش می‌یابد.

نیلفروش زاده تصریح کرد: درهمین راستا، ریسک‌های نقل و انتقال پول نیز افزایش می‌یابد. در حالی که این صنعت، صنعتی است که وابستگی کم به واردات دارد. این به شرطی است که آقایان کالای ساخته شده را بیشتر در تحریم قرار بدهند تا مواد اولیه!


ظرفیت بالای تولید کنندگان برای تامین نیاز مصرف کننده داخلی

 
دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار اقتصاد ۲۴ مبنی بر پیشنهادش برای کمرنگ‌تر شدن اثر تحریم بر صنعت نساجی کشور، گفت: اجرای پیشنهاد بنده مستلزم آن است که راه‌هایی که سال‌هاست واردات کالای ساخته شده را به کشور تسهیل کرده است، مسدود شود.

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران گفت:در سال جاری، نسبت به سال گذشته کالای ساخته شده کمتر وارد کشور شده است و صرفه جویی زیادی در این صنعت به عمل آمد. طی ۸ ماه گذشته بخش زیادی از کالا‌هایی که قبل وارد کشور می‌شد متوقف و توسط صنعتگران این صنعت تولید و نیاز مصرف در داخل کشور را پاسخگو شده اند.
 
به گفته نیلفروش زاده، این صنعت سالانه در صادرات کالا و واردات مواد اولیه مشکل داشته است. صنعت نساجی سال هاست که تحت تاثیر عوامل تحریم قرار دارد. خرید و فروش و واردات به صورت رسمی بسیار کم انجام می‌گرفت، به غیر از دو کشور مثل چین و هند و مقداری با ترکیه بوده است.

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران گفت: ما نگران این هستیم که در لیست تحریم قرار گرفته‌ایم و اجازه صادرات مواد اولیه را با تمهیدات اعمال شده در تحریم، اجرا کنند، اما بدون هیچ مشکلی واردات محصول نهایی به کشور انجام بگیرد؛ این هیچ منطقی ندارد. کشوری که در خصوص صادرات مواد اولیه طبق تحریم اقدام می‌کند نباید به راحتی صادرات محصول نهایی به ایران داشته باشد. این بخشی از نگرانی فعالان صنعت نساجی است که باید مسئولان در این خصوص هدفی در نظر بگیرند که مانع از این بیراهه رفتن‌ها شود.

این فعال صنعت نساجی کشور ادامه داد: واردات کالای ساخته شده باید محدود شود تا صنعت داخل رشد کند. طی یک سال و نیم اخیر به دلیل محدودیت در واردات، شرکت‌های داخلی بهتر و با حجم بیشتری فعالیت و تولید دارند و به راحتی توان تامین نیاز داخل را دارند.

نیلفروش زاده در پایان تاکید کرد: در مجموع نگرانی حاد نیست، اما مسئولان باید تلاش داشته باشد کالای ساخته شده به جای مواد اولیه وارد کشور نشود.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ + جدول

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تعیین تکلیف تعطیلی مدارس و ادارات تهران

پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی درپی درگذشت حجت‌الاسلام سقای بی‌ریا

فیلم/ جزییات جدید از سوء قصد امروز به قضات بلندپایه از زبان پورمحمدی

دعوای صدراعظم آلمان با وزیر خارجه بر سر اوکراین

موسیمانه تا پای فسخ قرارداد با استقلال رفت

مدارس ابتدایی لواسان یکشنبه غیرحضوری شد

عکس/ مجریان صداوسیما لباس روسی بر تن کردند

روسیه از ایران خواسته به FATF بپیوندد

فیلم/ سخنگوی قوه قضاییه: در رابطه با ترور امروز افرادی شناسایی و دستگیر شدند

حضور دو بازیکن در استقلال منتفی شد

عکسی ماندگار در تاریخ /مارادونا در مقابل آلمان

زیاد النخاله: ایران حمایت همه جانبه‌ای از ما به عمل آورد

قیمت خانه و زمین در مکران افزایش یافت؟

نتانیاهو برای آتش‌بس با حماس دبه کرد؟

طعنه جمهوری اسلامی به کاظم صدیقی

فیلم/ رونمایی از نخستین شهر شناوری نیروی دریایی سپاه

دیپورت شاهزاده هری بریتانیا از امریکا؟

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت دو قاضی برجسته

مل گیبسون، جان وویت و سیلوستر استالونه سفیران ترامپ در هالیوود

فیلم/ مدارس ابتدایی دماوند در شیفت صبح فردا غیرحضوری شد

استراماچونی علیه طارمی

هشدار وزارت بهداشت: لبنیاتِ غیرپاستوریزه نخورید

چه کسی ابراهیم نبوی را کشت

رونمایی از شهر شناوری نیروی دریایی سپاه با حضور سرلشکر سلامی

رضا درویش در آستانه‌ خروج از پرسپولیس

کنکوری‌های سال آینده منتظر تغییرات نباشند

خبر خوش درمورد پاداش پایان خدمت فرهنگیان

فیلم/ عملیات شهادت طلبانه در تل‌آویو؛ یک کشته و ۲ زخمی

مدارس مقطع ابتدایی چهار شهرستان سیستان و بلوچستان تعطیل شد

پرواز آزادی به سوی استقلال + عکس

مسمومیت گسترده پرندگان در اهواز

پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم + فیلم

فیلم/ بارش برف در زاهدان

آزادی ۲۹۶ اسیر فلسطینی محکوم به حبس ابد

کارتال به پرسپولیس نزدیک شد؟

چه بلایی بر سر لباس‌های جشن‌های ۲۵۰۰ساله آمد؟

۶ انتصاب جدید مسعود پزشکیان؛ حدادعادل پُست گرفت

ایلان ماسک در کاخ سفید دفتر کار خواهد داشت

عکس/ تصاویری از غزاله اکرمی بازیگر تلویزیون

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳۰ دی ۱۴۰۳/ بازار دلار در بلاتکلیفی

وزیر علوم: آماده اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان عراقی هستیم

عکس/ محمدرضا گلزار با ژستی جدی در کنار مایکل جکسون قلابی

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

هوای تهران دوباره آلوده می‌شود

حمله به وزارت دفاع اسراییل با موشک بالستیک

لبنیات دوباره گران شد؟

عکس/ جمع آوری پرچم آمریکا از دانشگاه نوشیروانی بابل؟

استقبال سرمایه داران بورسی ازطلا و نقره در بورس کالا

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۳۰ دی ۱۴۰۳/ افزایش قیمت طلا با چاشنی احتیاط

تاثیر فناوری‌ های نوین بر مدل های کسب و کار آینده چیست؟