تاریخ انتشار: ۰۷:۰۱ - ۲۷ دی ۱۳۹۸
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ بررسی شد؛

صنعت نساجی در ایران؛ مقاوم برابر تحریم، شکست مقابل واردات/ جدایی تار و پود نساجی با واردات کالا‌ی ساخته شده

تولیدکنندگان و دست‌اندرکاران صنعت پوشاک و نساجی، بزرگترین مانع در مسیر رونق تولید در طول یک قرن فعالیت این صنعت را واردات و قاچاق پوشاک می‌دانند که هنوز راه چاره‌ای برای آن اندیشیده نشده است. این در حالی است که آمریکا، صنعت نساجی ایران را در لیست تحریم‌های جدید خود قرار داده است.
نساجی
 
اقتصاد۲۴- به اعتقاد فعالان صنعت پوشاک و نساجی، قرار نیست در‌های ورود کالا به کشور بسته شود، اما واردات باید در چارچوب خود اجرا شود نه اینکه هر فردی از راه‌های مختلف اقدام به واردات پوشاک با درجه کیفیت بسیار پایین داشته باشد و در کنار آن تولید کننده پوشاک ایرانی با ظرفیت بالای تولید با کیفیت، اما دست خالی تنها نظاره گر این اقدامات باشد.

آذر ماه سال جاری بود که افسانه محرابی، مدیرکل صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی وزارت صمت اعلام کرد که دستورالعمل "نحوه صدور گواهی فعالیت نمایندگان و شعب شرکت‌های خارجی عرضه‌کننده پوشاک در ایران " در حال بازنگری است، اما بازنگری در این دستورالعمل به معنای رفع ممنوعیت واردات پوشاک نیست.
 
این در حالی است که در راستای حمایت از کالا‌هایی که می‌توان آن‌ها را در داخل کشور تولید کرد، از اواخر خرداد ۹۷ واردات پوشاک، کیف، کفش، فرش، لوازم خواب و برخی کالا‌های دیگر به کشور ممنوع شد که به تولیدکنندگان کمک فراوانی کرد.

این مقام مسئول در وزارت صمت، به اجرایی شدن شناسه کالا در پنج گروه کالایی صنعت نساجی در بحث مبارزه با قاچاق کالا با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره کرد و اینطور بیان داشت که همه فرآیند‌های این مهم اجرا شده، به صورتی که همه کالا‌های وارداتی و تولید داخل از سطح تولید تا عرضه باید شناسه‌دار باشند. به گفته محرابی، ۲۶۰ هزار نفر در هفت هزار و ۹۰۰ واحد تولیدی صنعت نساجی و پوشاک کشور فعالیت می‌کنند.
 

دور زدن تحریم هزینه بر می‌شود

 
حسن نیلفروش‌زاده، دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران در همین رابطه در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصاد ۲۴ مبنی بر تبعات اجرای تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنعت نساجی کشور گفت: صنعت نساجی تنها صنعتی است که سال‌هاست در بحران زندگی کرده و خود را در تمام مسیر بحران‌ها حفظ کرده است.

به گفته نیلفروش زاده، تحریم جدید مشکلی به مشکلات این صنعت اضافه نخواهد کرد، چراکه صنعت نساجی مدت زمانی است که دررابطه با مسائل بانکی و مراودات مالی با سایر کشور‌ها با مشکل روبرو است. صنعت نساجی در مبادلات پولی - مالی با سایر کشور‌ها دچار موانع زیادی است که تا امروز این جریان روند صادرات کالا و واردات مواد اولیه را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران گفت: سالانه صنعت نساجی کشور نیاز به واردات یک میلیارد دلار مواد اولیه جهت تولید محصولات دارد؛ این در حالی است که مبادلات پولی با شرایط عنوان شده بسیار سخت و پیچیده است.

به گفته این فعال در صنعت نساجی کشور، واردات مواد اولیه جهت ادامه تولید در این صنعت غیر قابل اجتناب است از این رو فعالان این صنعت همواره به دنبال راهکار‌هایی جهت مبادلات با سایر کشور‌ها بوده‌اند و همچنان نیز هستند.

وی تصریح داشت: حالا با اعمال تحریم‌های صنعت نساجی ایران، این مسیر نمی‌تواند متوقف شود و باید به دنبال واسطه‌ها جهت واردات مواد اولیه به کشور باشیم. به عنوان مثال، ایران برای دو کشور هند و چین، هدف صادرات پنبه است و صنعت نساجی ایران برای تامین مواد اولیه به ویژه پنبه از این دو کشور واردات دارد. حالا باید منتظر عکس العمل این دو کشور در مقابل فرمان ترامپ باشیم.
 
نیلفروش زاده ادامه داد: اگر چین و هند در صادرات پنبه به ایران با احتیاط حرکت کنند، در این زمان ما ناگزیر باید از کشور‌های واسطه جهت واردات استفاده کنیم.

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران ادامه داد: سالی ۷۰ هزار تن نیاز به واردات پنبه به این صنعت وجود دارد در این شرایط، هیچ راهی جزء واردات نیست و به غیر از چین و هند کشور‌های ازبکستان و تاجیکستان نیز، صادر کننده پنبه به ایران هستند؛ حالا اگر بخواهند صادرات پنبه را به ایران تحریم کنند، راهی جزء دور زدن و انتخاب واسطه نیست.

به گفته نیلفروش زاده، اگر قرار باشد مواد اولیه به ویژه پنبه با واسطه وارد کشور شود، قطعا با افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی در قیمت مواد اولیه وارداتی روبرو خواهد شد.

وی در ادامه یادآور شد:حالا بستگی دارد که این دو کشور اصلی در خصوص صادرات مواد اولیه با ایران چه برخوردی داشته باشند. واقعیت این است که ما نگران تهیه مواد اولیه پایه برای تولید در صنعت نساجی هستیم. این صنعت نیاز به دو سه مواد اولیه پایه جهت تولید دارد. البته ناگفته نماند بخشی از مواد اولیه این صنعت از داخل کشور تهیه و بخش دیگری از آن الزاما باید وارد شود.

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران گفت: هرچند تاکید می‌شود تحریم تاثیری بر روند تولید و صادرات در صنعت نساجی کشورمان ندارد، اما باید با واسطه کشور دیگر این مواد به کشور وارد شود. واسطه‌ها به عنوان شرکت‌ها انتخاب شوند و کالا به نام این شرکت‌ها وارد کشور شوند. در این صورت هزینه‌های واردات کالا به کشور رشد خواهد کرد و قیمت کالا افزایش می‌یابد.

نیلفروش زاده تصریح کرد: درهمین راستا، ریسک‌های نقل و انتقال پول نیز افزایش می‌یابد. در حالی که این صنعت، صنعتی است که وابستگی کم به واردات دارد. این به شرطی است که آقایان کالای ساخته شده را بیشتر در تحریم قرار بدهند تا مواد اولیه!


ظرفیت بالای تولید کنندگان برای تامین نیاز مصرف کننده داخلی

 
دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار اقتصاد ۲۴ مبنی بر پیشنهادش برای کمرنگ‌تر شدن اثر تحریم بر صنعت نساجی کشور، گفت: اجرای پیشنهاد بنده مستلزم آن است که راه‌هایی که سال‌هاست واردات کالای ساخته شده را به کشور تسهیل کرده است، مسدود شود.

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران گفت:در سال جاری، نسبت به سال گذشته کالای ساخته شده کمتر وارد کشور شده است و صرفه جویی زیادی در این صنعت به عمل آمد. طی ۸ ماه گذشته بخش زیادی از کالا‌هایی که قبل وارد کشور می‌شد متوقف و توسط صنعتگران این صنعت تولید و نیاز مصرف در داخل کشور را پاسخگو شده اند.
 
به گفته نیلفروش زاده، این صنعت سالانه در صادرات کالا و واردات مواد اولیه مشکل داشته است. صنعت نساجی سال هاست که تحت تاثیر عوامل تحریم قرار دارد. خرید و فروش و واردات به صورت رسمی بسیار کم انجام می‌گرفت، به غیر از دو کشور مثل چین و هند و مقداری با ترکیه بوده است.

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران گفت: ما نگران این هستیم که در لیست تحریم قرار گرفته‌ایم و اجازه صادرات مواد اولیه را با تمهیدات اعمال شده در تحریم، اجرا کنند، اما بدون هیچ مشکلی واردات محصول نهایی به کشور انجام بگیرد؛ این هیچ منطقی ندارد. کشوری که در خصوص صادرات مواد اولیه طبق تحریم اقدام می‌کند نباید به راحتی صادرات محصول نهایی به ایران داشته باشد. این بخشی از نگرانی فعالان صنعت نساجی است که باید مسئولان در این خصوص هدفی در نظر بگیرند که مانع از این بیراهه رفتن‌ها شود.

این فعال صنعت نساجی کشور ادامه داد: واردات کالای ساخته شده باید محدود شود تا صنعت داخل رشد کند. طی یک سال و نیم اخیر به دلیل محدودیت در واردات، شرکت‌های داخلی بهتر و با حجم بیشتری فعالیت و تولید دارند و به راحتی توان تامین نیاز داخل را دارند.

نیلفروش زاده در پایان تاکید کرد: در مجموع نگرانی حاد نیست، اما مسئولان باید تلاش داشته باشد کالای ساخته شده به جای مواد اولیه وارد کشور نشود.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ مقیسه قاضی چه پرونده‌هایی بود؟

راز شگفت انگیز طول عمر ژاپنی‌ها چیست؟

فیلم/ بارش زیبای برف هم‌اکنون در فرحزاد تهران

عکس/ چهره خاص و دیدنی گوگوشِ در کنار پدرش ۶۴ سال پیش

انجمن کم درآمدان گمنام چیست؟

فوری؛ مدارس این استان یکشنبه ۳۰ دی تعطیل شد

عکس/ بازتاب حادثه تروریستی تهران در الجزیره انگلیسی

عکس/ ترافیک شدید در بزرگراه‌های تهران

عکس/ استقبال قاضیِ مقیسه از حمید نوری

فیلم/ بارش شدید برف سعادت آباد را سفید پوش کرد

عکس/ تمرین تیم استقلال در کمپ ناصر حجازی

قاضی علی رازینی کیست؟/ از چهره‌های مهم قضایی که امروز ترور شد

گاندو دوباره به تلوزیون می‌آید

فیلم/ سخنان ۲۵ روز پیش قاضی مقیسه چه بود؟

فیلم/ علی رازینی درباره ترورش چه گفته بود؟

موضع پزشکیان در مصاحبه با NBC سازنده، منطقی و عزتمندانه بود

محمد مقیسه کیست؟/ زندگی قاضی جنجالی دستگاه قضایی؛ از آغاز تا ترور

فیلم/ دکوراسیون مدرن خانه شبنم مقدمی در برج لاکچری تهران

آرمان رمضانی از استقلال جدا شد

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

فیلم/ تایید حضور نیروی نفوذی در ترور دو قاضی

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

تکذیب ادعای بازداشت کارکنان دیوان عالی کشور

معرفی مشخصات نارنجک انداز ایکس ام۲۵

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس

با همت و تلاش، کارنامه درخشانی را در ویترین نگاه مردم بگذاریم