تاریخ انتشار: ۱۱:۰۱ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ تشریح شد؛

کلاف سردرگم کرونا در اقتصاد ایران/ ادامه سناریوی بحران در اقتصاد

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران حمایت از اقتصاد آسیب دیده از کرونا را منوط به تقویت مدیریت داخلی می‌داند و معتقد است؛ هنوز مشکلات بخش‌های مختلف سال ۹۸ ترمیم نیافته که امروز به بحران کرونا در اقتصاد رسیده‌ایم در حالی که تدبیر دولت برای نحوه جبران خسارت‌های ناشی از این اتفاق هنوز برای فعالان اقتصادی مبهم است.
کارخانه تولیدی
 
اقتصاد۲۴ - کارشناسان و فعالان اقتصادی با توجه به نامگذاری سال 99 به نام «جهش تولید »، «رفع واقعی موانع تولید»، «بهبود محیط کسب و کار»، «مبارزه با فساد»، «امنیت سرمایه گذاری»، «اجرا و نظارت دقیق بر قوانین حوزه تولید و تجارت»، «ایجاد فضای رقابتی و غیر رانتی»، «اصلاح سیاست های بانکی»، «ثبات در قوانین»، «حمایت از تولید صادرات محور» و «گسترش بازارهای هدف» را پیش شرط های تحقق برنامه های این طرح ملی می دانند.

فراهم کردن بسترهای سهولت تولید و برطرف کردن موانع تولید از جمله مواردی است که برای تحقق جهش تولید در کشور ضروری است. یکی از راه‌هایی که منجر به جهش تولید می‌شود برداشتن موانع کسب و کار از سر راه تولیدکنندگان است، مانعي که در سال 98 یا منجر به تعطیلی برخی بنگاه های اقتصادی و تولیدی شد و یا روند حرکت به سوی تجارت خارجی را متوقف کرد.

رکود فراگیر اقتصادی و بیکاری گسترده از سال گذشته و اکنون ناشی از سیاست‌های ناگزیر قرنطینه و فاصله‌گذاری، چشم‌انداز نگران‌کننده‌ای را حداقل در کوتاه‌مدت برای اقتصاد جهان ایجاد کرده است. این پدیده که باید آن را بیشتر از نوع بلایای طبیعی تلقی کرد، با توجه به ابعاد گسترده و ناشناخته آن، بسیاری از نهادها و سازمان‌های بشری و به تبع آن اندیشه‌های پشتیبان آنها را مورد آزمونی سخت قرار داده است.

اگرچه وام های حمایتی با سود بسیار پایین پرداخت می شود تا صنعتگران و صاحبان مشاغل توانایی پرداخت را داشته باشند، اما هنوز فعالان اقتصادی و کار آفرینان از برنامه  های مدیریتی دولت در شرایط کرونا هیچ اطلاعی ندارند و عدم شفافیت در اعلام برنامه های مدیریتی دولت در این شرایط، وضعیت را برای فعالان اقتصادی وخیم تر می کند. 

سناریوی موانع در اقتصاد

فریال مستوفی

امروز اکثر متولیان و فعالان بخش خصوصی هم معتقدند شعار سال ۹۸ به نتیجه‌ای که باید، نرسیده است و این راه دشوار با تحریم‌ها و فشار‌های حداکثری غرب نتوانست خود را به نقطه پایانی برساند چراکه دولت هنوز به فکر حل مشکل در بیرون از کشور است، در حالی‌که راه حل مشکلات داخلی و تقویت رونق تولید باید به طور کامل در داخل ایران پیگیری شود.
 
در همین زمینه فریال مستوفی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران درباره شرایط سخت اقتصادی پس از دوره کرونا به خبرنگار خبرنگار اقتصاد 24 گفت: هنوز مشکلات بخش های مختلف سال 98 ترمیم نیافته که امروز به بحران کرونا در اقتصاد رسیده ایم در حالی که تدبیر دولت برای نحوه جبران خسارت های ناشی از این اتفاق هنوز برای فعالان اقتصادی مبهم است.
 
وی افزود: باید توجه شود در سال های گذشته به ویژه سال 98 وضعیت اقتصاد کشور چگونه بوده است! تحریم ها و عدم مدیریت داخل عواملی بود که وضعیت اقتصاد کشور را به سمت بیراهه کشانده است. هر دو مورد یادشده در اقتصاد کشور سایه افکنده و متاسفانه هنوز هم وجود دارد .

مستوفی تصریح کرد: در سال گذشته بنا براعلام بانک جهانی، ایران حدود ٨.٧ تا ٩ درصد رشد اقتصادی منفی را تجربه کرده است؛ تورم افسارگسیخته، کاهش ارزش پول ملی، تعطیلی و یا نیمه تعطیلی بنگاه های اقتصادی و نیز رشد بیکاری که قابل کتمان نبوده است.

این كارشناس اقتصادي در ادامه با بیان اینکه عوامل ذکر شده تاثیرات منفی بر بخش‌های مختلف خرد و کلان اقتصادی خواهند داشت، گفت: مشکلات اقتصادی مذکور به صورت نرخ بیکاری و تورم بالا، کاهش سرمایه‌گذاری و نوسانات نرخ ارز در اقتصاد کلان دیده می‌شود و این موارد تاثیرات منفی بر فعالیت‌های خرد اقتصادی می‌گذارد.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در پاسخ به سوالی درباره تاثیر کرونا بر اقتصاد کشور و وظیفه دولت در قبال آن، گفت: در حالی که هنوز کلاف سردرگم مشکلات گذشته اقتصاد در حال پیچیده شدن است، موضوع جدید دیگری گریبان اقتصاد را گرفته است.

وی گفت: با توجه به وجود این موانع، مشکل دیگری به نام کرونا نیز به اقتصاد کشور وارد شده است. این اپيدمي که در سراسر جهان نيز حاکم شده است، اقتصاد کشورها و از جمله ایران را نیز به سمت بدترین حالت ممکن هدایت می کند. حال با وجود مشکلات گذشته و جدید در اقتصاد، بايد تلاش بسيار زيادي توسط بخش خصوصي و دولتي انجام شود تا بتوانيم به هدف "جهش توليد" نايل شويم.


این کارآفرین یادآورشد: برای گذر از بحران کرونا باید اقتصاد را تقویت کرد و این مهم تنها با حمایت دولت از بنگاه های اقتصادی و تولیدی قابل اجراست. به طور مثال ایتالیا با وجود اقتصاد ضعیف، در این شرایط به غیر از 27 ميليارد یورویی که در ابتدای شیوع این بیماری به افراد برای تامین نیازهایشان پرداخت کرده است، طی روزهای گذشته نیز با تخصیص 400 میلیارد يورو برای شرکت ها جهت ادامه فعالیت های اقتصادی داخلی و خارجی به نوعی حمایت خود را اعلام کرده است.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران تاکید کرد: دولتمردان کشور برای بقای فعالیت های اقتصادی چقدر می توانند از شرکت ها و بنگاه های اقتصادی حمایت کنند؟ در حال حاضر صحبت پرداخت تسهیلات 100 هزار میلیارد تومان و یک میليارد یورویی به بخش های آسیب دیده از کروناست.
 
مستوفی یادآور شد: بخشي از تسهيلات فوق الذكر باید با سود بازپرداختي ١٢ درصد به بنگاه ها تخصيص يابد تا صنعتگران و صاحبان مشاغل توانایی پرداخت آن را داشته باشند، هرچند کهتسهيلاتي كه در كشورهاي اروپايي داده مي شود با نرخ بازپرداختي بسيار پايين است كه رقم ١٢ درصد نيز با اين ملاحظه، بالاست.

وی در پایان تاکید کرد: هنوز فعالان اقتصادی و کار آفرینان از برنامه های مدیریتی دولت درباره مبارزه با کرونا اطلاعات كافي ندارند و عدم شفافیت در اعلام برنامه های مدیریتی دولت در این شرایط وضعیت را برای فعالان اقتصادی مشكل تر می‌کند.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل