اقتصاد۲۴- عبدالناصر همتی در یادداشت جدیدش با عنوان "چند نکته درخصوص هدف گذاری تورم"، نوشت:
۱-ریشه تورم بالا، به عنوان گره اصلی اقتصاد کشوردرطول چند دههٔ گذشته، سلطهٔ سیاستهای مالی، و پولی نمودن کسری بودجه و اتکای مستمربر سیاستهای انبساطی پولی برای رشد اقتصادی بوده است.
2-در دورههای فراوانی منابع ارزی، دولتها به انبساط بودجه مبتنی بر منابع ارزی و سرکوب تورم، با دخالت در بازار ارز و افزایش عرضه، به کمک واردات، روی آورده و در مواقع افت درآمدهای ارزی به روشهای مستقیم وغیرمستقیم به منابع بانکی متوسل شده اند. اینگونه روشها، نه تنها پایدار نبوده، بلکه مشکلات بسیار زیادی، از جمله، تحلیل منابع ارزی وتضعیف تولید ملی و نوسانات شدید چرخههای تجاری را به دنبال داشته است.
بیشتر بخوانید: توضیح رئیس کل بانک مرکزی درباره وام بنگاههای آسیبدیده از کرونا
۳- پس از تغییر در سیاستهای ارزی، پولی و مالی کشور، بهمراه انباشت منابع لازم برای ادامه سیاست کنترل و ثبات سازی در بازار ارز، که از دو سال پیش آغازشده است و با طراحی و توسعه ابزارهای عملیاتی کردن سیاستهای جدیدپولی، امروز بانک مرکزی، آماده است که سیاست «هدف گذاری تورم» را به اجرا بگذارد.
4- در قالب این سیاست، قطبنمای اصلی سیاستهای پولی و ارزی بانک مرکزی، «تورم هدف» خواهد بود و برای رسیدن به آن، از ابزار مدیریت نرخ سود در بازارباز استفاده خواهد شد. همانگونه که قبلاً گفته بودم، نرخ سودسیاستی کوتاه مدت در دالان نرخ سود بازار باز، یک هدف میانی برای تحقق هدف خواهد بود.
۵-موفقیت و اثربخشی این سیاست، درگرو اقدام دولت در انتشار هر چه سریعتر اوراق بدهی برای جبران کسری بودجه، جهت ضدسیکلی کردن بودجه والبته تلاش بیشتر برای کاهش کسری بودجه است.
منبع: تسنیم