اقتصاد۲۴ - عصر امروز و پس از مطالبه سنگین مردم از طریق رسانهها، مراسم اجرایی نمودن سامانه ملی املاک و اسکان کشور با حضور وزیر راه و شهرسازی و معاون سازمان امور مالیاتی برگزار شد.
به استناد جزئیات مطرح شده از نحوه عملکرد سامانه ملی املاک و اسکان، این سامانه اطلاعات بر خط مالکیت، سکونت و نقل و انتقال واحدهای مسکونی، اداری، تجاری و سایر را پوشش خواهد داد.
همچنین بر اساس تکلیف قانونی وزارت راه و شهرسازی برای اجرای این سامانه، طراحی و پیادهسازی سامانه، دریافت اطلاعات از سایر دستگاههای اجرایی، بهرهبرداری از سامانه و برقراری ضمانت اجرایی در دستور کار قرار گرفته است.
با توجه به اظهارات کارشناس مسئول معماری سامانه، اطلاعات مورد نیاز برای تکمیل عملکرد سامانه ملی املاک و اسکان مشخص شده و از نهادهای اجرایی کشور درخواست شد که این اطلاعات را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهند.
بیشتر بخوانید: تاکنون ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار خانه خالی شناسایی شده است
وزارت نفت و وزارت نیرو هیچ اطلاعاتی به سامانه املاک ندادهاند
در این بین برخی از دستگاهها نظیر سازمان امور مالیاتی و وزارت اقتصاد همکاری خوبی را برای تکمیل اطلاعات این سامانه ترتیب دادند. بر اساس جزئیات مطرح شده، وزارت نیرو و وزارت نفت تاکنون هیچ اقدامی در جهت تکمیل اطلاعات این سامانه انجام ندادهاند.
منبع تامین اطلاعات سامانه املاک مرتبط به پایگاههای دستگاههای اجرایی و اطلاعات مالکان و ساکنان است.
لازم به تاکید است تا کنون ۴۰ تا ۴۵ درصد از واحدهای مسکونی توسط این سامانه با اولویت کلانشهرها بررسی شده و فرآیند بررسی و شناسایی سایر واحدهای مسکونی همچنان ادامه دارد.
اخذ مالیات بر خانههای خالی تا پایان تابستان
به استناد اظهارات متولیان مسکن، شناسایی واحدهای مسکونی خالی در شهریورماه به اتمام رسیده و اخذ مالیات بر خانههای خالی در دستور کار قرار میگیرد.
تکلیف راهاندازی این سامانه در مرداد ماه ۹۴ از سوی مجلس شورای اسلامی با در نظر گرفتن مهلت ۶ ماهه به عهده وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت و اکنون پس از گذشت ۶۰ از مهلت اعطا شده، فرآیند اجرایی این سامانه آغاز به کار کرد.
منبع: فارس