اقتصاد24 - هر چقدر هواداران سعید جلیلی تلاش کنند از او تصویر شخصیتی عارف و بی توجه به امور دنیوی بسازند، اما همچمنان ولعی شدید برای نشستن بر صندلی ریاست جمهوری دارد. درست زمانی که فشار به اقشار حقوق بگیر افزایش یافت، سعید جلیلی نشستی با تشکلهای معلمان برگزار کرد، شاید با دل معلمان را به دست بیاورد.
بعد از این دیدار، اعضای بدنه احزاب معلمان نسبت به این جلسه اعتراض کردند. انجمن اسلامی معلمان رباط کریم خواستار توضیح شفاف درباره این دیدار شد. انبوهی نامه و مقاله و بیانیه منتشر شد که از یک سوشرکت کنندگان اصرار بر این داشتند که این دیدار به اصرار سعید جلیلی بوده است و از طرف دیگر اعضای ارشد این احزاب اعلام کردند نمایندهای به این دیدار نفرستادند و یکی دو نفر از اعضا به صفت حقیقی در جلسه حاضر شده بودند.
در بیانیه انجمن اسلامی معلمان آمده است «این موضوع درجلسه مورخ ۹۷/۱۱/۱۱ شورای مرکزی مورد بررسی قرار گرفت و شورای مرکزی نظر مساعدی در خصوص این نشست ندارد»
اعتراضات وقتی شروع شد که خبرگزاری فارس نوشت در این دیدار نمایندگانی از انجمن اسلامی معلمان ایران، مجمع فرهنگیان ایران اسلامی، جمعیت اسلامی فرهنگیان، سازمان معلمان ایران، جامعه اسلامی فرهنگیان و همچنین تعدادی از مسئولان وزارت آموزش و پرورش حضور داشتند که در خصوص موضوعات مختلف جامعه فرهنگیان کشور به ایراد نکات خود پرداختند. سایت سعید جلیلی حتی گام را فراتر برد و تیتر زد: «گزارش تصویری نشست دولت سایه با نمایندگان تشکلهای معلمان کشور»
داوری عضو سازمان معلمان ایران درباره مهمانان این نشست گفته «از اصولگرایان فقط یک تشکل آمده بود؛ همان جمعیت اسلامی که سه نفر بودند که هر سه صحبت کردند که اسامی آنها نیز هست و اگر لازم باشد بیان میکنیم. از انجمن اسلامی معلمان دو نفر بودند. از مجمع فرهنگیان سه نفر بودند و البته آقای عبدی که به عنوان شخصیت مستقل و مشاور وزیر بودند و از سازمان معلمان هم ما سه نفر حضور داشتیم. از کانون صنفی معلمان هم سه نفر دعوت شده بودند که کسی نیامده بود از کانون تربیت اسلامی هم کسی نیامده بود و یک تشکل اصولگرای دیگر هم غایب بود.»
محمود بهشتی لنگرودی، محمد حبیبی و اسماعیل حبیبی از اعضای کانون صنفی معلمان هستند که در بازداشت به سر میبرند و به همین دلیل بعید است اعضای کانون حاضر به دیدار چنین نشستهایی باشند.
«کانال کانون صنفی معلمان» که توسط اعضای فعال در کانون صنفی معلمان اداره میشود در مطلبی با عنوان «یک دیدار و چند پرسش!» مینویسد: «نشست تشکل و چهرههای سیاسی اصلاحطلبان با یک فرد شناس اصولگرایی که نماد یک جریان مشخص است از چه جنبهای قابل توجیه است؟ نکته قابل تامل اینجاست سعید جلیلی مدعی شده است این دیدار، دیدار تشکلها با دولت در سایه است! یعنی محتوا و نوع دیدار با جلیلی از جنس دیدار با دولت در سایه و انتخاباتی بوده است یا جلیلی اینگونه روایت کرده است؟»
شیرزاد عبداللهی از فعالان صنفی معلمان نیز درباره این نشست مینویسد «این اتفاق مهمی است که به فاصله یک سال و نیم از انتخابات ریاست جمهوری ۹۶، اعضای موثر ستاد فرهنگیان روحانی و سران حداقل سه تشکل اصلاح طلب فرهنگیان به دیدار سعید جلیلی میروند. این افراد باید دلایل این دیدار و کنار گذاشتن رویه مرسوم اصلاح طلبان در تعامل با اصولگرایان افراطی (جبهه پایداری) را توضیح بدهند تا بتوان تصویر دقیقتری از ماجرا را ارائه کرد. دیدار اصلاحطلبان و جلیلی این تصور را در بین معلمان عادی ایجاد میکند که اختلافات سیاسی جناحها و احزاب صرفا جنگ زرگری برای سرگرم کردن مردم است. واقعا چه نسبتی بین سعید جلیلی و سید محمد خاتمی به عنوان افراد شاخص دو جریان وجود دارد؟»
خانم نقیای دبیرکل سازمان معلمان ایران گفته در این جلسه حضور نداشته است. محمد داوری دبیرکل سابق و عضو سازمان معلمان ایران که در این جلسه حضور داشته نیز گفته تصور اولیه ما این بود که آقای جلیلی به عنوان نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی تشکلها را خواسته تا تحرکات و مطالبات صنفی معلمان و تحلیلها و تفسیرها را از زبان ما بشنود. با توجه به اینکه گفتند از دفتر آقای جلیلی نماینده ولی فقیه در شورای امنیت ملی با شما تماس میگیریم این تصور اولیه شکل گرفته بود که از یک جایگاه حقوقی با ما تماس گرفتند و ما را دعوت کردند که میخواهند تحلیلهای صنفی و مطالبه محور از تحرکات معلمان داشته باشد و به رهبری منتقل بکند ما این را فرصت میدانستیم. از طرفی تیم آقای جلیلی انعکاس منصفانهای از جلسه نداشتند. بخشهای صحبتهای سه نفره اعضای سازمان معلمان که اصلاحطلبان و مطالبه محور بوده منتشر نشده است. محتوای جلسه که مشخص شد انگیزه آقای جلیلی و دوستانشان این بوده که اهداف مدنظر خودشان را داشته باشند هم در آن جلسه مشخص بود هم در نحوه اطلاع رسانی مشخص شد. تجربه این جلسه باعث شد که ما این ابهاماتی که در اول جلسه داشتیم و زیاد به آن بها ندادیم بعد از این نسبت به آنها و رعایت آنها دقیقتر باشیم. جلیلی با وجود اینکه صحبتهای ما را شنید وقتی که صحبت کرد نشان داد که متاثر از گفتههای ما نیست و برای شنیدن اینگونه مباحث چندان انگیزهای ندارد.
جانشین هاشمی
دو سال پیش، «ناگهان بانگی برآمد خواجه مرد» و اکبر هاشمی رفسنجانی که بدون شک مهمترین سیاستمدار چهل سال گذشته ایران بود، درگذشت. نمیتوان کتمان کرد که جایگاه هاشمی رفسنجانی، مورد غبطه سیاستمداران اصلاحطلب و اصولگرا بود. حالا، اما در آستانه انتخابات، بعضی از سیاستمداران بدشان نمیآید راه هاشمی را طی کنند و بدل به هاشمی شوند. فردی که در سالهای عسرت، ارتباط خود را با فعالان سیاسی قطع نکرد و از ۸۸ تا ۹۲، هر روز جمعی از فعالان سیاسی را در مجمع تشخیص مصلحت نظام، میزبانی میکرد.
ضرغامی زودتر و جلیلی اخیرا تصمیم گرفته همین مسیر را طی کنند. با این حال ضرغامی هم آنقدر جایگاه سیاسی ندارد که همه دیدارهایش را رسانهها منعکس کنند و ناچار است تصاویر دیدارها را در صفحه اینستاگرام خود بارگذاری کند. جلیلی هم هنوز آنقدر مرضی الطرفین نیست که کسی به دیدار او برود و بعد حضور خود را در دیدار تکذیب کند!
منبع:
رویداد24