تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۹

مجلس یازدهم، انقلابی‌گری یا حاشیه‌سازی!

ساکنان جدید بهارستان، طی ۳ ماه گذشته در صدر اخبار جنجال‌ها و حواشی کشور قرار داشتند. رد اعتبارنامه تاجگردون، انتصاب بذرپاش به ریاست دیوان محاسبات، پیشنهاد تشکیل فراکسیون سیر و عدس و دریافت حقوق ۲۰۰ میلیونی بخشی از این حواشی را تشکیل می‌دهند. روز گذشته نیز خبر آمد که طرح تشکیل هیات ساماندهی شبکه‌های اجتماعی اعلام وصول شده است. اما مجلس انقلابی چه زمانی قرار است از حاشیه فاصله بگیرد و به وظایف اصلی و قانونی خود بپردازد؟

حواشی مجلس یازدهم

اقتصاد۲۴ - قطار حاشیه‌ساز مجلس یازدهم در ایستگاه شبکه‌های اجتماعی متوقف شده است. طرحی در مجلس اعلام وصول شده که در صورت تصویب نهایی در صحن علنی، منجر به تشکیل هیات ساماندهی شبکه‌های اجتماعی خواهد شد. هیاتی که قرار است ساماندهی پیام رسان‌ها، دادن مجوز، پایش و نظارت بر عملکرد آن‌ها و رسیدگی به شکایات و حتی حمایت از آن‌ها را برعهده داشته باشد. رسانه‌ها بر این باورند که در صورت تصویب این طرح، همه پیام رسان‌های خارجی در کشور بسته خواهند شد.

بیش از ۳ ماه از آغاز به کار مجلس یازدهم می‌گذرد. اگرچه زمان زیادی از حضور نمایندگان جدید مردم در بهارستان نمی‌گذرد، اما مجلس یازدهم در همین مدت کوتاه نشان داد که قرار است بسیار پرحاشیه ظاهر شود. حضور قالیباف در جایگاه ریاست قوه مقننه، برخی انتصابات و اظهارنظرها، جنجال حقوق نجومی و ... همگی تنها بخشی از حواشی مجلس به زعم عده‌ای انقلابی را شامل می‌شود. حواشی که چشم‌انداز موثری از عملکرد مجلس در راستای حل مشکلات کشور را پیش روی مردم قرار نمی‌دهد.

مجلس یازدهم که با حداقل رای و مشارکت مردمی در انتخابات اسفندماه ۹۸ روی کار آمد، از ابتدای شروع فعالیتش با انتخاب قالیباف به عنوان رئیس مجلس نشان داد که قرار است مجلسی پرحاشیه باشد. بسیاری از سیاسیون نیز از قبل از شروع به کار مجلس جدید، بار‌ها اعلام کرده بودند که این مجلس از آنجایی که یکدست است و صرفا بخش کوچکی از مردم جامعه را نمایندگی می‌کند، اقداماتی را انجام می‌دهد که کاملا یک جانبه خواهد بود و منافع جمعی را در بر نمی‌گیرد.

به بهانه اعلام وصول طرح ساماندهی شبکه‌های اجتماعی در مجلس، در این گزارش سعی داریم تا به برخی از اقدامات پرسرو صدا، عجیب و قابل تامل مجلس یازدهم در ابتدای آغاز فعالیت آن اشاره کنیم.

تاجگردون و اعتبارنامه رد شده!

در اولین اقدام، مجلس یازدهم بعد از بررسی اعتبارنامه‌ها، تصمیم به رد اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون منتخب گچساران گرفتند و اعتبارنامه او را با ۱۲۸ رای رد کرد. تاجگردون نماینده مردم گچساران و باشت با رای بالایی وارد مجلس نهم و دهم شده بود، اما نتوانست حضور خود را در مجلس یازدهم ادامه دهد. او به دلیل آنچه نمایندگان فساد و رانت خواری و ارتباط با شبکه‌های بیگانه خواندند، از مجلس یازدهم جا ماند و نتوانست با دفاعیاتش نمایندگان مخالف را قانع کند.

علی اکبر کریمی، روح‌الله نجابت و علیرضا زاکانی از جمله کسانی بودند که به اعتبارنامه تاجگردون اعتراض کردند که در ادامه تعداد معترضان به این اعتبارنامه افزایش یافت. سیدنظام‌الدین موسوی، مالک شریعتی، احمد نادری، علی خضریان، مجتبی رضاخواه و اقبال شاکری ۶ منتخبی بودند که به صف معترضین به اعتبار نامه نماینده گچساران و باشت پیوستند و خواهان رد صلاحیت وی از مجلس یازدهم شدند.

تاجگردون که در زمان انتخابات و پیش از ورود به مجلس تبلیغات گسترده‌ای صورت داده بود، بعد از اینکه با رد اعتبارنامه‌اش مواجه شد، از مردم حوزه انتخابیه و هواداران خود درخواست کرد که خونسردی خود را حفظ کنند. از مجلس ششم تاکنون یعنی به مدت ۲۰ سال بود که هیچ اعتبارنامه‌ای رد نشده بود و این مجلس که با شعار مبارزه با فساد روی کار آمده بود در اولین گام خود اقدام به رد اعتبار نامه نماینده پرحاشیه مجلس کرد.

نمایندگان ساده زیست با حقوق ۲۰۰ میلیون تومانی

مجلس اصولگرا و انقلابی که با شعار‌هایی، چون مبارزه با فساد و ساده زیستی کار خود را شروع کرده بود، در پایان نخستین ماه حضور در بهارستان حقوق ۲۳۰ میلیون تومانی دریافت کردند.

حسین جلالی، نماینده رفسنجان و انار در این باره نوشت: «اولین حقوق نمایندگی ۱۱ میلیون تومان واریز شده به علاوه ۲۰۰ میلیون تومان بابت مسکن و ۲۰ میلیون تومان هم برای سایر هزینه‌ها به حساب ما واریز شد».

نمایندگانی که مدام از «انقلابی» بودن صحبت می‌کردند، در شرایط اقتصادی موجود و در حالی که بسیاری از کارگران حوزه انتخابیه خود ماه‌هاست حقوق دریافت نکرده‌اند، در اولین حقوق، ۲۳۱ میلیون تومان دریافت کردند. این دریافتی البته با انتقادات و واکنش‌های گسترده‌ای نیز مواجه شد و بسیاری از مردم در شبکه‌های اجتماعی به آن واکنش نشان دادند. برخی از کاربران در توییتر نوشتند: «اینا اصلا نماینده کدام مردم هستند؟ ما این افراد را نمی‌شناسیم! طبیعی است، اگر به من هم ۲۳۱ میلیون پول می‌دادند من هم شعار مرگ بر آمریکا سر می‌دادم.»

اگرچه نمایندگان سایر ادوار مجلس هم حقوقی مشابه نمایندگان مجلس یازدهم دریافت می‌کردند، اما این پرداختی به آن‌ها از آنجایی به محل انتقادات گسترده تبدیل شد که نمایندگان این دور عمدتا با شعار انقلابی‌گری و ساده زیستی به بهارستان راه پیدا کردند و مخالف مذاکره با غرب و توسعه اقتصادی کشور هستند. بر همین اساس جامعه انتظار داشت این دسته از نمایندگان در زمینه امورات نمایندگی خود نیز با رویکرد انقلابی‌گری رفتار کنند.

تشکیل فراکسیون سیر و عدس

چندی قبل بود که خبر‌هایی مبنی بر شکل گیری فراکسیون سیر و عدس در مجلس یازدهم منتشر شد. در حالی که همه در ابتدا فکر می‌کردند که این خبر صرفا یک شوخی است، اما پس از مدتی همگان متوجه جدی بودن طرح این پیشنهاد در مجلس یازدهم شدند.

در خبری اعلام شد که چند تن از نمایندگان مجلس پیشنهاد تشکیل فراکسیون سیر و عدس را به هئیت رئیسه داده‌اند. هرچند که این طرح با مخالفت برخی از نمایندگان فعلا متوقف شده است، اما حتی پیشنهاد آن هم می‌تواند به عنوان یکی از عجایب در کارنامه نمایندگان انقلابی مجلس دانست که نشان می‌دهد تا چه اندازه غیرحرفه‌ای و ناکارآمد و بی خبر از مسائل هستند.

انتقام سخت از کره جنوبی با توقف پخش سریال‌های کره‌ای!

ابتدای مرداد ماه بود که عباس مقتدایی نماینده مردم اصفهان در نطق علنی خود در مجلس، در واکنش به توقیف هفت میلیارد دلار از پول فروش نفت ایران در بانک‌های کره‌ای، درخواست توقف پخش سریال‌های کر‌ه‌ای در صدا و سیما را نیز مطرح کرد.

این نطق و درخواست با واکنش بسیاری از مردم و سیاسیون مواجه شد و برخی آن را دستمایه طنز قرار داده و از آن با عنوان انتقام و یک اقدام تلافی‌جویانه سخت یاد کردند.

علی شریعتی فعال اقتصادی نیز در واکنش به این درخواست، در توییتی نوشت: «در راستای پیشنهاد حماسی نماینده محترم مجلس در خصوص انتقام از کره جنوبی، پیشنهاد می‌شود هر شب بازی ۲-۶ فوتبال ایران و کره را از تمامی کانال‌ها پخش نمایید، خصوصا صحنه گریه مربی. باشد که دلارهایمان را پس بدهند.»

میرسلیم و فساد شهرداری

مصطفی میرسلیم در انتخابات مجلس یازدهم توانستند به بهارستان راه پیدا کند. در حالی که میرسلیم و قالیباف هر دو از گزینه‌های ریاست مجلس بودند، قالیباف توانست به کرسی ریاست قوه مقننه دست پیدا کند. بعد از این اتفاق میرسلیم سکوت خود را شکست از رشوه ۶۵ میلیاردی در دوران شهرداری قالیباف به نمایندگان پیشین مجلس برای عدم پیگیری تحقیق و تفحص از شهرداری خبر داد. هرچند که با این اقدام، حامیان قالیباف، میرسلیم را متهم به اتهام زنی کردند، اما میرسلیم معتقد است که قوه قضاییه حتما این مسئله را پیگیری خواهد کرد.

انتصاب جنجالی بذرپاش به ریاست دیوان

اقدامات عجیب و غریب مجلس یازدهم گویی پایانی ندارد. آن‌ها در اقدامی عجیب و قابل تامل با ۱۵۸ رای مهرداد بذرپاش نماینده اسبق مجلس را به عنوان رئیس دیوان محاسبات کشور انتخاب کردند. انتصاب بذرپاش با جنجال و شائبه‌های بسیاری همراه بود.


بیشتر بخوانید: مجلس به دنبال فیلتر اینستاگرام و واتس آپ


احمد توکلی، رئیس هیات مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت با ارسال نامه‌ای به رئیس مجلس از او درخواست کرد تا در مورد انتخاب بذرپاش به عنوان یکی از منتخبان ریاست دیوان محاسبات تجدیدنظر کند. توکلی علت مخالفت خود با ریاست بذرپاش را نداشتن سابقه کافی و تحصیلات مرتبط دانست و انتخاب او را کاملا غیرقانونی دانست، زیرا تبصره ۱ ماده ۵۱ قانون آئین نامه داخلی مجلس می‌گوید که داوطلب باید حداقل بیست سال سابقه کار داشته باشد. در حالی که سابقه کار بذرپاش به ۱۷ سال هم نمی‌رسد.

برخی دیگر از سیاسیون که این انتصاب را نوعی تسویه حساب سیاسی و خودزنی می‌دانستند، به این اقدام واکنش نشان دادند. محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا در واکنش به این اقدام نوشت: «با انتخاب شبهه‌ناک آقای مهرداد بذرپاش به ریاست دیوان محاسبات، شان مجلس یازدهم بازهم پایین‌تر آمد. مبارک باد سهم پایداریچی‌ها!»

مجلس یازدهم رای به بسته شدن شبکه‌های اجتماعی می‌دهد؟

روز گذشته طرحی در ارتباط با شبکه‌های اجتماعی در مجلس اعلام وصول شده است. طرحی که با بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های مجازی و رسانه‌ها همراه بود و بسیاری آن را مقدمه‌ای برای بستن شبکه‌های اجتماعی خارجی مانند اینستاگرام می‌دانند. این در حالی است که توییتر و تلگرام در ایران فیلتر است.

به موجب این طرح، تمام پیام‌رسان‌های خارجی ملزم به ثبت در سامانه «پنجره واحد» از طریق یک شرکت داخلی هستند. این طرح شامل ایجاد یک نهاد مرکزی است که آن را «هیات ساماندهی» نامیده‌اند و از رییس مرکز فضای مجازی، نماینده وزارتخانه‌های ارتباطات، ارشاد، اطلاعات، دادستانی کل کشور، کمیسیون فرهنگی، صدا وسیما، اطلاعات سپاه، سازمان تبلیغات، نیروی انتظامی و سازمان پدافند غیر عامل تشکیل می‌شود.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ پزشکیان: با حقوق ۲۰ -۲۵ میلیونی نمی‌توان در تهران زندگی کرد

این بازیکن از استقلال جدا نمی‌شود

عکس/ لهستانی‌ها در کمپ کمپولو اهواز ۸۳ سال پیش

ماجرای داستان سریال پایتخت ۷ لو رفت

عکس/ قاب ماندگار سعید کنگرانی، شیلا خداداد و داریوش ارجمند

آنفلوانزا در صدر ویروس‌های تنفسی در گردش+ عکس

تهرانی‌ها در دی ماه چند روز هوای آلوده تنفس کردند؟

ماجرای شیوع کرونای چشمی در ایران چیست؟

فیلم/ اعتراف پزشکیان به استفاده از مازوت برای سوخت

فیلم/ فریاد‌های اعتراض کارگردان پیشکسوت و مشهور درباره وضعیت تئاتر

هشدار وزارت خارجه ایران به اروپا درباره استفاده از مکانیسم ماشه

توقف قیمت دلار در محدوده حمایت

عکس/ شکوه قوچ‌های اوریال در پارک ملی گلستان

عکس/ مراسم عروسی معین و همسر دوم اش ۲۴ سال پیش

آیا همکاری نفتی با روسیه به نفع ایران است؟

تجمع اعتراضی برای تاخیر در پرداخت سنوات معلمان بازنشسته

عکس/ واکنش ترامپ به فیلتر تیک‌تاک (TikTok) در آمریکا

عکس/ آتشکده یزد با آتشی ۱۵۰۰ ساله بازمانده از دوران ساسانی

عکس/ زیبایی حیرت انگیز طلوع ماه بر فراز سبلان

عکس/ استوری بامزه همسر بهرام رادان در روز برفی تهران

فیلم/ لحظه آزاد شدن خالده جراره چهره جنجالی اسرای فلسطین

افزایش سقف به‌جای سهمیه خارجی در ایران

شغل علم الهدی قبل از انقلاب چه بود؟

عکس/ سفر مجردی ناصرالدین شاه به جاجرود ۱۳۰ سال پیش

کدام مناطق تهران برای خرید یا رهن و اجاره آپارتمان مناسب‌تر است؟ + جدول

رشد ۳۷ درصدی شاخص کل بورس در دوره جدید

فیلم/ قرائت پیام رهبری در تشییع قضات رازینی و مقیسه

بازار گردشگری در ایران کساد شد

فیلم/ مراسم تشییع قضات علی رازینی و محمد مقیسه

سریال تمام نشدنی خسارت‌های کرسنت؛ تا الان ۹۲۵ میلیون دلار ناقابل! / نتیجه سنگ اندازی‌های سعید جلیلی؛ غرامت از جیب مردم

عکس/ نمره ضعیف مهدی طارمی در اینتر

اینفوگرافی/ فهرستی از بدعهدی روس‌ها با ایران

دستیار ایرانی تیم ملی والیبال لو رفت + عکس

عکس/ شادی حسین کنعانی‌زادگان در تیم زنان پرسپولیس

شیب تند گرانی دارو؛ افزایش ۴۰ درصدی قیمت‌ها

روایت فرزند قاضی مقیسه درباره قاتل پدرش

فیلم/ آیین تشییع قضات شهید آغاز شد

سامانه نیما به تاریخ پیوست

عامل قتل مسلحانه در بم دستگیر شد

کارون زخم‌خورده سدها؛ برنامه ریزی خطرناک ۱۵ طرح برای انتقال آب از سرشاخه‌های کارون

سرگردانی ساکنان روستای شفت روی خاکستر؛ آوارگی ساکنان روستای امامزاده ابراهیم پس از ۲۶۲ روز!

عکس/ شاخص آلودگی هوای تهران امروز ۱ بهمن

سکه راهش را از دلار جدا کرد

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

رخ به رخ با چهره دوم ترامپ

جزئیات نزاع خونین در یافت‌آباد با دو قطع عضو

بیانیه جدید اتاق ایران در حمایت از تلاش دولت برای حل مشکل FATF

بازگشت طوفانی ترامپ؛ درباره آغاز به کار دونالد ترامپ و فرمان‌های اجرایی جنجالی‌اش پس از تحلیف

امیر تتلو الان کجاست؟!

تورم ماهانه تولید خودرو رتبه اول در بین صنایع