بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در بیانیه روز پنجشنبه سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) برای اعلام ثبت این سازوکار که البته با تاخیر صورت گرفت، به چند مطلب حاشیهای اشاره شده از جمله موضوع FATF که بحث داخلی ماست.آ
اقتصاد۲۴- سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تصریح کرد: در بحث سازو كار مالی اروپا (اینستکس) هيچ الزام و شرايط خاصی وجود ندارد.
«بهرام قاسمی» سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره بیانیه روز پنجشنبه سه کشور اروپایی در پی اعلام ثبت سازوکار مالی اروپا با ایران (اینستکس - ابزار پشتیبان مبادلات تجاری ) و مباحث مطرح شده در خصوص اینکه در این بیانیه به بحث FATF نیز اشاره شده و موضع ایران در این خصوص چیست؟ عنوان کرد: در بیانیه روز پنجشنبه سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) برای اعلام ثبت این سازوکار که البته با تاخیر صورت گرفت، به چند مطلب حاشیهای اشاره شده از جمله موضوع FATF که بحث داخلی ماست.
وی افزود: آنچه که در این بیانیه به آن اشاره شده به عنوان یک خواسته و درخواست مطرح شده، ولی متأسفانه به علت برخی ترجمههای نادرست، در ایران به اشتباه چنین استنباط کردهاند که تشکیل این سازوکار حمایت از مبادلات و تجارت بین ایران و اروپا مشروط به بحث FATF است.
قاسمی تصریح کرد: قطعا چنین چیزی وجود ندارد و هیچکس برای کشور مستقلی همچون ایران که در دهه فجر و چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی است و برای استقلالش بهای زیادی پرداخته نمیتواند شرط بگذارد و شروطی را تعیین کند.
این دیپلمات ارشد کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مستقل براساس مصالح خود و منافع مردم درباره هر آنچه لازم باشد تصمیم میگیرد.
وی همچنین تأکید کرد: در بحث ساز و کار مالی اروپا هیچ الزام و شرایط خاصی وجود ندارد.
به گزارش فارس، سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس روز پنجشنبه در بیانیهای رسما اعلام کردند که کانال ویژه تجارت اروپا و ایران ثبت شده است.
در این بیانیه آمده است: «فرانسه، آلمان و انگلیس، در راستای تعهد راسخ و تلاشهای ادامهدار خود برای حفظ برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که به تأیید قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت رسیده، ایجاد «ابزار پشتیبان مبادلات تجاری» را اعلام میکنند. این ابزار، کانال ویژهای برای تسهیل تجارت مشروع بین عاملان اقتصادی اروپا و ایران است.»
در بخش دیگری از بیانیه مزبور آمده است: «فعالیت ابزار پشتیبان مبادلات تجاری، منطبق با بالاترین معیارهای بینالمللی در زمینه مبارزه با پولشویی، مبارزه با تأمین مالی تروریستی (AML/CFT) و تبعیت از تحریمهای اتحادیه اروپا و سازمان ملل خواهد بود. در همین راستا، سه کشور اروپایی از ایران انتظار دارند فوراً تمامی عناصر برنامه اقدام FATF را اجرا کند.»