اقتصاد۲۴ - «گنهای لاغری چربیسوز، گنهای لاغری با الیاف بامبو، گنهای لاغری که با پوشیدنش دو سایز کم میکنید و ...»؛ اینها گوشهای از تبلیغات گنهای لاغری است که هر خانمیکه اندکی اضافه وزن دارد را تحریک میکند
دکتر فریده مهتیپور، متخصص پوست و مو، به این پرسشهای ما پاسخ میدهد. خانم دکتر! چرا خانمها اینقدر طرفدار پوشیدن گن هستند؟
بیشتر بخوانید:پیاده روی کدام قسمت بدن را لاغر می کند؟
در سالهای اخیر، چاقی به معضل بزرگی در همه کشورهای جهان تبدیل شده. تمایل به داشتن اندام متناسب از یک سو و مشکلات طبی حاصل از چاقی از طرف دیگر باعث شده است که بسیاری از مردم به دنبال راههایی سریع و آسان برای رسیدن به وزن مطلوب خود باشند. در همین رابطه به ویژه در سالهای اخیر شاهد آن هستیم که وسایل ورزشی، ماساژورها و لباسهای ویژهای از طرف کارخانههای مخلتف عرضه میشود که هریک مدعی ایجاد معجزه بوده و به ویژه با تبلیغات وسیع رسانهای توانستهاند افراد زیادی را به خریدن این محصولات ترغیب کنند. یکی از محصولاتی که طی سالهای اخیر عرضه شده کمربندها و گنهای لاغری است.
واقعیت این است که جنس به کار رفته به ویژه در قسمتهای داخلی این گنها طوری طراحی شده است که باعث نگهداری حرارت شده و در ضمن مانع از تبخیر تعریق حاصل در ناحیه میشود. این دو عامل باعث میشود گرمای قابلتوجهی در ناحیه ایجاد شده و در نتیجه، آب میان بافتی در همان ناحیه کاهش پیدا کرده و فرد بعد از اتمام کار، احساس نرم شدن و کاهش حجم در نواحی مذکور میکند.
ولی متاسفانه این امر یک حالت موقت دارد و پس از ایجاد تعادل معمول آب و نمک در بدن و رسیدن به حالت طبیعی، این وضعیت جبران میشود و به تدریج بافت مزبور فرم قبلی خود را باز مییابد.
خیلیها پس از پوشیدن گن دچار خارش و قرمزی پوست میشوند؛ چرا؟
جنس این گنها طوری طراحی شده که بتواند گرما و تعریق اضافی را در خود حبس کند و در اکثر موارد هم از چند لایه مختلف در طراحی آن استفاده میشود. در این حالت، فرد به راحتی ممکن است نسبت به یک یا چند مورد از مواد سازنده گن، حساسیت تماسی یا آلرژیک نشان دهد که هر دوی این واکنشها در دمای بالا و محیط مرطوب ناحیه، تسهیل و تشدید میشود. این حساسیتها گاهی میتواند شدید بوده و به خارش شدید توام با ضایعات اگزمایی بارزی در آن ناحیه منجر شود.
یکی دیگر از مشکلاتی که موتورهای دارای ویبراتور به وجود میآورد، ایجاد خونریزیهای مویرگی متعدد در بافت زیرجلدی است که معمولا ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از استفاده از وسیله موردنظر خود را نشان میدهد و به صورت کبودیهای زیر جلدی متعددی است که از بین رفتن آنها معمولا بیش از یک هفته زمان میبرد.
حالا توصیه شما چیست: بالاخره گن بپوشیم یا نه؟
باید توجه داشته باشیم که در مجموع و در خوشبینانهترین حالت، گرما و فشار عمقی ایجاد شده ممکن است تاحدودی روی نمای سلولیت (که به ویژه در خانم در ناحیه اندام تحتانی شایع است)، تاثیرات مشخصی داشته باشد که آن هم موقعی قابلتوجه خواهد بود که فرد رژیم غذایی صحیح و ورزش کافی را در کنار آن داشته باشد.
در غیر این صورت، تغییرات ایجاد شده موقتی و گذرا خواهد بود.
علاوه بر این، چنانچه از ورزش و تغذیه سالم همراه با ماساژهای دستی معمول صرفا روی نواحی دارای سلولیت استفاده کنید، مفیدتر و سالمتر بوده و نیازی به خرید این محصولات نخواهید داشت.
اثر بخشی گنهای لاغری
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اطلاعیهای اعلام کرد اثر بخشی گنهای لاغری و لاغرکننده مورد تایید نیست. براساس این اطلاعیه، با توجه به اینکه اثربخشی گنهای لاغری و لاغرکننده مورد تردید جدی است، اداره کل تجهیزات پزشکی این وزارتخانه اقدام مذکور را صرفا از نظر ایمنی مورد بررسی قرار میدهد و تاثیرات لاغری آنها را تایید نمیکند.