تاریخ انتشار: ۱۱:۲۲ - ۲۲ بهمن ۱۳۹۷
مدیرکل ذخایر راهبردی وزارت جهاد:

بازار گوشت قرمز آرام می‌شود

یک مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی از راه اندازی سامانه جامع گوشت قرمز وارداتی خبر داد وگفت:واردات گوشت گوسفندی ۱۴۶ درصد افزایش یافته است.
گوشت

اقتصاد24 - مسعود بصیری، مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی از طراحی سامانه ای برای توزیع گوشت وارداتی خبر داد و گفت: چند روز قبل این سامانه در کارگروه تنظیم بازار معرفی و قرار شد صفر تا صد عملیات واردات و توزیع گوشت قرمز وارداتی از طریق این سامانه ثبت شود.





بصیری با بیان اینکه این سامانه به تایید کارگروه تنظیم بازار رسیده است، گفت: بخشی از عملیات این طرح توسط شرکت پشتیبانی امور دام و بخشی توسط وزارت صنعت انجام و به ثبت می رسد.


مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی با بیان اینکه سامانه جامع گوشت قرمز وارداتی، اقدامات اولیه خود را آغاز کرده اما کارهای تکمیلی آن باقی مانده، درباره اینکه این سامانه چه زمانی رسما فعالیت خود را آغاز می کند، گفت:این سامانه قرار است فعالیت خود را رسما از ۲۵ بهمن ماه آغاز کند با این حال باید منتظر ابلاغیه کارگروه تنظیم بازار باشیم.


بصیری اضافه کرد: هدف از راه اندازی سامانه مذکور این است که جلوی خروج گوشت یارانه ای از شبکه توزیع گرفته شود  و واسطه هایی هایی که نقشی در رساندن کالا به دست مصرف کننده نهایی ندارند، از این فرایند حذف شوند.


وی درباره نحوه عمل این سامانه توضیح داد: تمام گوشت قرمزی که وارد کشور می شود در این سامانه ثبت خواهد شد.به عبارت بهتر ما در کشتارگاه های مبدا دامپزشک داریم، دامپزشک حاضر در آن کشتارگاه، گوشت قرمز را بعد از آماده شدن وقتی که قرار است بارگیری شود در سامانه ثبت می کند . زمانی که محموله گوشت وارد گمرک شد و واردکننده آن را تحویل گرفت مجددا ثبت خواهد شد و وقتی هم که به شرکت مباشر توزیع داده می شود شرکت مباشر توزیع نیز مقدار تحویلی را ثبت می کند که باید برابر با مقدار ورودی باشد؛ اگر مغایرتی وجود داشت علت آن باید ذکر شود.بعد از آن در فروشگاه های منتخبی که عملیات عرضه به مردم را انجام می دهند، نیز در زمان فروش به مردم، با ثبت اطلاعات خریدار و کشیده شدن وجه گوشت در دستگاه کارتخوان، میزان فروش ثبت می شود و می توان آن را با میزان گوشت تحویل داده شده به فروشگاه تطبیق داد. بنابراین در این سامانه ثبت و مشخص می شود لاشه ای که وارد کشور شده و خرد شده، به کجاها رفته و به دست چه کسانی رسیده است.


صفر شدن تعرفه واردات گوشت برای کمک به اقشار کم درآمد بود


این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به صفر شدن تعرفه واردات گوشت قرمز که چند روز قبل از سوی معاون اول رئیس جمهور اعلام شد، اظهارداشت: حدود ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزارتن میانگین واردات گوشت قرمز به کشور است و این واردات با ارز دولتی انجام می شود. باتوجه به افزایش قیمت گوشت داخلی، تقاضا برای گوشت وارداتی بالا رفته و وارداتی که انجام شده جامعه هدف را نمی تواند پوشش دهد، بنابراین ما مجبوریم برای جامعه هدف مان تدابیری را بیندیشیم که این تدابیر در حال انجام است. برای مابقی جامعه هم  که توان خرید بالایی ندارند، اعلام کردیم هر واردکننده ای هر چقدر می خواهد با ارز نیمایی و با سود بازرگانی صفر می تواند گوشت وارد کند و در بازار به فروش برساند.


بصیری سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور را  حدود ۱۱ کیلوگرم و نیاز کشور به این کالا را سالانه  حدود ۹۶۰ هزارتن اعلام و اضافه کرد:ما سالانه پتانسیل تولید حدود ۸۵۰ هزارتن گوشت را در داخل کشور داریم و در سالهای گذشته حدود ۱۴۰ هزارتن واردات انجام می دادیم.

وی گفت: گوشت های وارداتی مصارف خاص خود را داشت و هر کسی سمت آن نمی رفت، بیشتر مصارف صنف و صنعت داشت و  مقداری  گوشت گوسفندی نیز برای نیاز خانوار وارد می شد که خانوار از آن استفاده می کردند. چون فاصله قیمتی گوشت وارداتی و گوشت تولید داخل خیلی زیاد نبود.

این مقام مسئول تصریح کرد: در سالجاری فاصله قیمتی بین گوشت وارداتی و گوشت تولید داخل بسیار افزایش یافت. در نتیجه تقاضا برای گوشت های وارداتی بسیار زیاد شده است.

واردات گوشت گوسفندی ۱۴۶ درصد افزایش یافت

بصیری گفت:تا تاریخ دوازدهم بهمن ماه جاری حدود ۱۳۲ هزارتن گوشت قرمز وارد کشور شده که  این رقم سال گذشته تا همین تاریخ ۱۱۱ هزارتن بوده است. ضمن اینکه در زمینه واردات گوشت گوسفندی حدود ۱۴۶ درصد افزایش داریم. به طوری که پارسال تا این تاریخ حدود ۱۴.۵ هزارتن واردات داشتیم امسال این رقم به ۳۵.۶ هزارتن رسیده است. از نظر تخصیص ارز نیز در این زمینه  نسبت به سال گذشته رشد ۲۲ درصدی را شاهد هستیم.

وی تصریح کرد: در واقع شرایط به گونه ای است که ما اگر عین ۹۶۰ هزارتن نیاز کشور را هم وارد کنیم باز هم بازار می طلبد. بنابراین ما در بحث واردات مشکلی ایجاد نکردیم. و به آنچه که با مقررات بهداشتی و  قرنطینه ای کشور همخوانی داشت اجازه واردات دادیم. هم تعداد کشورهای مبدا بسیار زیاد شد، هم نوع گوشت وارداتی متنوع تر شد. در بحث انتقال ارز مقداری مشکل داریم که در حال رفع و رجوع است. تمام هدف ما این است که برای شب عید و ماه مبارک رمضان بازار آرامی را داشته باشیم.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی درباره مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه بخشی از گوشت تنظیم بازاری در چرخه توزیع از این چرخه خارج می شود و به دست مصرف کننده نهایی نمی رسد و به رستوران ها فروخته می شود؟، گفت: قیمتی که ستاد تنظیم بازار برای گوشت وارداتی تعیین کرده قیمت واقعی این کالا است ولی چون با قیمت گوشت در بازار فاصله زیادی دارد، باعث سوءاستفاده می شود.

با تخلفات در حوزه توزیع گوشت لحظه ای و به شدت برخورد می شود 

بصیری تصریح کرد: با همکاری دادستانی و سایر دستگاه های نظارتی، نظارت در این زمینه به شدت تقویت شده، اکیپ های نظارتی فراوانی در سطح استان تهران و شهرستان ها فعال هستند تا اگر تخلفی صورت گرفت در لحظه با آن برخورد شود.

وی افزود: به هرحال تخلفاتی صورت می گیرد و نمی توانیم آنها را کتمان کنیم اما به شدت و در لحظه با آنها برخورد می شود.

بصیری اضافه کرد: شرایط تحریم، کاهش ارزش پول ملی و تغییرات نرخ ارز باعث افزایش قیمت گوشت داخلی شده ضمن اینکه این شرایط باعث شده عده ای سودجو دام ها را به خارج از کشور قاچاق کنند، بحث روانی ناشی از قاچاق دام چندین برابر خود قاچاق بر شرایط جامعه تاثیرگذاشته است. 

بصیری گفت: بررسی روند افزایش قیمت دام طی هفته های گذشته نیز نشان می دهد نرخ دام طی هفته های گذشته با سرعت زیاد افزایش یافته است که بیشترین دلیل این موضوع مسائل روانی است. چون شرایط  بازار حاصل عرضه و تقاضا است.

به گفته این مقام مسئول، دستگاه های نظارتی به شدت به این مساله ورود کرده اند. دستگاه های نظارتی، مرزبانی و ناجا تلاش زیادی در این زمینه داشته اند و کنترل‌ها بیشتر شده است؛  کشفیات زیادی هم داشته اند؛ شاید میزان قاچاق چشمگیر نباشد اما آثار روانی آن قابل انکار نیست.

طی هفته های آینده شرایط آرامتری خواهیم داشت

این مقام مسئول درباره اینکه عده ای عنوان می کنند دولت برای کنترل رانت ها و فسادهای ایجاد شده در حوزه کالاهای اساسی باید ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کند، گفت:همین طوری نمی توان گفت که ارز ۴۲۰۰ تومانی را باید حذف کرد، باید بررسی کارشناسی صورت بگیرد، باید آثار حذف آن را نیز به طور کامل بررسی کرد. الان در  کمیسیون اقتصادی مجلس، کمیسیون کشاورزی و مرکز پژوهش ها این بحث ها مطرح است. ما باید تمام جوانب را در نظر بگیریم.

بصیری تصریح کرد: فکر می کنم طی چند وقت آینده با تصمیماتی که گرفته شده  وبرنامه ریزی هایی که انجام شده جو آرام تری در بازار خواهیم داشت. ذخایر راهبردی به اندازه کافی است. هر وقت لازم باشد دولت ورود خواهد کرد ما الان از ذخایرمان استفاده نمی کنیم بلکه تنها وارداتی را که انجام می شود عرضه می کنیم.

منبع: مهر


ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ + جدول

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دعوای صدراعظم آلمان با وزیر خارجه بر سر اوکراین

موسیمانه تا پای فسخ قرارداد با استقلال رفت

مدارس ابتدایی لواسان یکشنبه غیرحضوری شد

عکس/ مجریان صداوسیما لباس روسی بر تن کردند

روسیه از ایران خواسته به FATF بپیوندد

فیلم/ سخنگوی قوه قضاییه: در رابطه با ترور امروز افرادی شناسایی و دستگیر شدند

حضور دو بازیکن در استقلال منتفی شد

عکسی ماندگار در تاریخ /مارادونا در مقابل آلمان

زیاد النخاله: ایران حمایت همه جانبه‌ای از ما به عمل آورد

قیمت خانه و زمین در مکران افزایش یافت؟

نتانیاهو برای آتش‌بس با حماس دبه کرد؟

طعنه جمهوری اسلامی به کاظم صدیقی

فیلم/ رونمایی از نخستین شهر شناوری نیروی دریایی سپاه

دیپورت شاهزاده هری بریتانیا از امریکا؟

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت دو قاضی برجسته

مل گیبسون، جان وویت و سیلوستر استالونه سفیران ترامپ در هالیوود

فیلم/ مدارس ابتدایی دماوند در شیفت صبح فردا غیرحضوری شد

استراماچونی علیه طارمی

هشدار وزارت بهداشت: لبنیاتِ غیرپاستوریزه نخورید

چه کسی ابراهیم نبوی را کشت

رونمایی از شهر شناوری نیروی دریایی سپاه با حضور سرلشکر سلامی

رضا درویش در آستانه‌ خروج از پرسپولیس

کنکوری‌های سال آینده منتظر تغییرات نباشند

خبر خوش درمورد پاداش پایان خدمت فرهنگیان

فیلم/ عملیات شهادت طلبانه در تل‌آویو؛ یک کشته و ۲ زخمی

مدارس مقطع ابتدایی چهار شهرستان سیستان و بلوچستان تعطیل شد

پرواز آزادی به سوی استقلال + عکس

مسمومیت گسترده پرندگان در اهواز

پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم + فیلم

فیلم/ بارش برف در زاهدان

آزادی ۲۹۶ اسیر فلسطینی محکوم به حبس ابد

کارتال به پرسپولیس نزدیک شد؟

چه بلایی بر سر لباس‌های جشن‌های ۲۵۰۰ساله آمد؟

۶ انتصاب جدید مسعود پزشکیان؛ حدادعادل پُست گرفت

ایلان ماسک در کاخ سفید دفتر کار خواهد داشت

عکس/ تصاویری از غزاله اکرمی بازیگر تلویزیون

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳۰ دی ۱۴۰۳/ بازار دلار در بلاتکلیفی

وزیر علوم: آماده اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان عراقی هستیم

عکس/ محمدرضا گلزار با ژستی جدی در کنار مایکل جکسون قلابی

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

هوای تهران دوباره آلوده می‌شود

حمله به وزارت دفاع اسراییل با موشک بالستیک

لبنیات دوباره گران شد؟

عکس/ جمع آوری پرچم آمریکا از دانشگاه نوشیروانی بابل؟

استقبال سرمایه داران بورسی ازطلا و نقره در بورس کالا

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۳۰ دی ۱۴۰۳/ افزایش قیمت طلا با چاشنی احتیاط

تاثیر فناوری‌ های نوین بر مدل های کسب و کار آینده چیست؟

عکس/ برگزاری نشست سران قوا در نهاد ریاست جمهوری

آشنایی با زیبایی‌های کاخ کرملین روسیه + عکس

عکس/ نمایی بی نظیر از شهر منجیل گیلان ۱۳۳ سال پیش