تاریخ انتشار: ۱۳:۱۸ - ۱۰ دی ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد۲۴ مطرح شد؛

بیشتر خدمات شرکت‌های بیمه کپی‌ است/ بیمه‌گران به جای ریال از کالا‌های باارزش‌تر برای پرداخت خسارت استفاده کنند

یک تحلیلگر صنعت بیمه می‌گوید: درست است که شرکت‌های بیمه خصوصی هم حالا در بازار فعالیت دارند، اما اگر نگاه کنید می‌بینید بیشتر خدماتشان کپی است و خلاقیتی برای شناسایی ریسک‌های جدید صورت نگرفته است؛ عین محصولات خودروسازان داخلی که برای چند دهه با ایجاد تغییراتی یک ماشین را با نام‌ها و مدل‌های مختلف به مردم می‌فروشند.

نوآوری در شرکت‌های بیمه  

اقتصاد۲۴ - قرار بود افزایش ضریب نفوذ بیمه‌های عمر و بازرگانی یکی از دستاورد‌های اجرای قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه باشد، اما از سال ۹۶ به این سو اقتصاد ایران چنان بالا و پایین شد که دست یافتن به این اهداف حالا در واپسین سال برنامه ششم بعید‌تر از هر زمان دیگری است.

صنعت بیمه غیر از مشکل نوسانات اقتصادی مشکل دیگری هم دارد به نام فقدان نوآوری که جای خالی‌اش در صنعت بیمه ایران عیان‌تر از چیزی است که بشود انکارش کرد؛ حفره بزرگی که معلوم نیست در نتیجه نوسانات اقتصادی چقدر بزرگتر شده و حالا از مدیران ارشد بیمه‌ای گرفته تا کارشناسان خبره این حوزه همه راجع به آن صحبت می‌کنند.

ساسان شریفی، کارشناس و تحلیلگر بیمه‌های بازرگانی در این خصوص به اقتصاد۲۴ می‌گوید: صنعت بیمه در ایران سال‌هاست که رنگ نوآوری را به خود ندیده است؛ ریسک‌های جدیدی که دستمایه طراحی خدمات بیمه‌ای جدید باشند زیادند، اما شرکت‌های بیمه رغبتی برای شناسایی آن‌ها نشان نمی‌دهند. بخشی از این بی رغبتی نتیجه بی ارزش شدن پول ملی است و مردمی که هر چند سال یکبار سقوط اقتصادی را تجربه می‌کنند تمایلی برای خرید اختیاری خدمات بیمه‌ای ندارند.

وی می‌افزاید اگر بیمه‌های اجباری وجود نداشت بخش قابل توجهی از همین بیمه نامه‌های موجود هم صادر نمی‌شد. نه فرهنگ بیمه درست و حسابی در بین مردم رسوخ کرده و نه شرکت‌های بیمه در موقع پرداخت خسارت توجهی به جبران واقعی خسارت نشان می‌دهند؛ این یکی از اتفاقاتی است که باعث محبوس شدن خدمات صنعت بیمه در ایران شده است.


بیشتر بخوانید: چرا ایجاد بازار متشکل بیمه‌ خواهانی ندارد؟/ صنعت بیمه هم به سرنوشت صنعت خودرو دچار خواهد شد؟


این کارشناس صنعت بیمه ادامه می‌دهد: مثلا در بحث بیمه‌های عمر و زندگی وقتی مردم می‌بینند که نرخ سود بیمه نامه‌های صادر شده بسیار ناچیز است ترجیح می‌دهند که خودشان در بازار‌هایی مثل مسکن و خودرو سرمایه گذاری کنند؛ در این وضعیت معلوم است که بازار فروش بیمه‌های عمر و زندگی کساد می‌شود و نمی‌توان مطابق اهداف تعیین شده در قانون برنامه توسعه ضریب نفوذ آن را تا ۵۰ درصد افزایش داد.

شریفی تصریح می‌کند: اساسا در این بازار جای نوآوری به شدت خالی است؛ آنچه که به عنوان خدمات جدید مطرح می‌شود در واقع همان ساختار بیمه‌های عمر قبلی است که در بحث تعهدات و خدمات دچار تغییراتی جزئی شده است. شرکت‌های بیمه از عواید حاصل از همین بیمه نامه‌های موجود در بازار‌های خوبی سرمایه گذاری کردند و به رغم همه مشکلات سود خوبی هم نصیبشان شد، اما نفعی که قرار است به خریداران تعلق بگیرد به مراتب پایین‌تر از تورم ایجاد شده است. وقتی پول ملی تا این اندازه بی ارزش است می‌شد در طراحی بیمه نامه‌ها خلاقیت به خرج داد و حالتی را پیش بینی کرد که در آن شرکت‌های بیمه به جای ریال از کالا‌های ارزشمندتری مثل مسکن، خودرو و ... برای جبران غرامت بیمه شدگان استفاده کنند؛ این اتفاق هم نوآوری است و هم برای مشتریان جذابیت دارد.

این تحلیلگر ریسک بیمه‌های بازرگانی در ادامه می‌گوید: صنعت بیمه در ایران در موقعیتی است که کمتر کسی از ظرفیت‌های آن خبر دارد؛ هیچ بازاریابی درستی برای اقناع مردم به خرید خدمات بیمه‌های انفرادی عمر و زندگی و درمان صورت نگرفته و ترجیح مردم به استفاده از خدمات بیمه‌های اجتماعی دولتی است؛ نه اینکه این بیمه‌ها بد باشند، اما کیست که باور کند خرید خدمات بیمه‌های بازرگانی به مراتب بیشتر از حق بیمه‌های تامین اجتماعی ارزش دارد؟ زمانی بود که مردم حتی قادر به درک اهمیت بیمه‌های اجتماعی نبودند و ترجیح می‌دادند که در صورت استخدام بیمه نشوند تا درآمد بیشتری نصیبشان شود، اما حالا سال‌هاست که همه چیز تغییر کرده و بیمه‌های اجتماعی توانستند مردم را طوری قانع کنند که دیگر کمتر کسی نخواهد از خدماتشان استفاده کند؛ این همان اقدامی است که شرکت‌های بیمه بازرگانی هم باید انجام دهند.

شریفی باور دارد: با وجود آنکه تحریم‌های اقتصادی یکی از عوامل بازدارنده رشد صنعت بیمه در سال‌های گذشته محسوب می‌شود، اما شناسایی ریسک‌های جدید برای طراحی خدمات بیمه‌ای جدید و نوآورانه کار سختی است؛ کافی است که مدیران بیمه‌ای برای این موضوع اهمیت قائل باشند؛ نوآوری در بیمه با بیمه نامه‌های کلیشه‌ای ایجاد نمی‌شود؛ هر ریسک برای هر گروه از جامعه شرایط خاص خودش را دارد و برای همین باید وقت گذاشت و در هر گوشه از کشور متناسب با شرایط هر مشتری یک بیمه نامه خاص طراحی کرد؛ این اتفاقی است که می‌تواند به ضریب نفوذ بیمه در جامه کمک کند وگرنه با وضعیت موجود صدور مجوز‌های جدید شرکت بیمه باعث می‌شود که رقابت بر سر تصاحب بازار‌های موجود سخت‌تر و پیچیده‌تر شود.

وی یادآور می‌شود: همین حالا کارشناسانی هستند که به دلیل اشراف بر حوزه‌های خاص می‌توانند در بحث بیمه‌های عمر و حتی آتش‌سوزی منزل خدمات جدید و مشتری پسندی تعریف و طراحی کنند؛ قطع یقین این خدمات به سود شرکت‌های بیمه‌ای هم هست، اما مدیران این شرکت‌ها درباره تعریف بیمه نامه‌های واقعا جدید بیش از حد سختگیرند و باعث می‌شوند تا کارشناسان رغبتی برای خلاقیت به خرج ندهند. در همین بحث کرونا چند ماه طول کشید تا فقط یک شرکت برای طراحی و فروش بیمه تعطیلی کارگاه اقدام کرد و توانست مجوز‌های قانونی را از بیمه مرکزی دریافت کند و تازه معلوم نیست در ارائه خدمات به بیمه شدگان چقدر سختگیری به خرج داده شود.

این کارشناس صنعت بیمه در ادامه با بیان اینکه نوآوری در خدمات بیمه‌ای بدون داشتن ایده ممکن نیست، می‌گوید: ایده از دل تجربه و تحقیق بیرون می‌آید و باید برای رشدش زیرساختی مناسب تدارک دید تا بتوان از طریق تبلیغ و بازاریابی درست فرهنگ مصرف آن را در میان مشتریان جا انداخت. متاسفانه این چرخه به صورت کامل در صنعت بیمه ایران اتفاق نمی‌افتد؛ صنعت بیمه ایران در نتیجه سال‌ها اداره شدن زیر نظر مدیران دولتی به شدت وضعیتی شبیه صنعت خودروسازی دارد.

شریفی در پایان خاطرنشان کرد: درست است که شرکت‌های بیمه خصوصی هم حالا در بازار فعالیت دارند، اما اگر نگاه کنید می‌بینید بیشتر خدماتشان کپی است و خلاقیتی برای شناسایی ریسک‌های جدید صورت نگرفته است؛ عین محصولات خودروسازان داخلی که برای چند دهه با ایجاد تغییراتی یک ماشین را با نام‌ها و مدل‌های مختلف به مردم می‌فروشند. اغلب خدمات بیمه ساختار پایه مشترکی دارند و نهایتا هر چند سال یکبار به عناوینی جدید از سوی یک شرکت به بازار عرضه می‌شوند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

اینفوگرافی/ ایران در نرخ تورم از ۵ کشور عربی همسایه پیش افتاد

عکس/ تهران در ۲ روز پاک و آلوده

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر

عکس/ قیمت خودرو‌های وارداتی ۱۰ سال پیش

اینفوگرافی/ چند سال باید کار کنیم تا خانه دار شویم؟

عکس/ جدیدترین فتوشات سحر دولتشاهی

فیلم/ آخرین وضعیت آب و هوا

عکس/ دنیای نتانیاهو کوچک شد!

تاریخ برگزاری کنکور ۱۴۰۴ مشخص شد

آمار نگران کننده وزیر علوم از مهاجرت اساتید دانشگاه

شرایط کارت به کارت تغییر کرد + جزییات

قیمت گوسفند و گوساله در بازار + جدول

گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار + جدول

سود جدید سهام عدالت در راه است؟

ضعف یادگیری دانش‌آموزان در مدرسه؛ محتوای کتاب‌های درسی مورد علاقه دانش‌آموزان نیست/ تاثیر آموزش ناکارآمد دوران کرونا بر فقر یادگیری دانش‌آموزان

ساز مخالف عربستان با آمریکا؛ ریاض از توافق با تل‌آویو سر باز زد؟/ آخرین پلن ترامپ برای خروج واشنگتن از تنگنا

خیز تروئیکای اروپا برای بازگشت فشار حداکثری به ایران/ توافق تهران با ترامپ ممکن است؟

مانور امارات و عربستان بر میادین گازی با کارت کره جنوبی/ سئول؛ اهرم جدید واشنگتن برای نفوذ در خاورمیانه؟

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۲ آذر ۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول