تاریخ انتشار: ۱۱:۲۶ - ۱۹ تير ۱۳۹۸
در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح شد؛

دلال گندم به صورت سازمان‌یافته خود دولت است/ کشاورزان گندم‌های خود را به دولت و دلالان نمی‌فروشند

عضو هیات مدیره بنیاد ملی گندمکاران ایران گفت: در بحث خرید گندم رقابت بین دولتی‌هاست یعنی شرکت تعاونی روستایی می‌گوید تحویل من دهید تا من بروم تحویل دولت دهم که سود ببرد و از طرف دیگر اداره غله می‌خواهد گندم را بگیرد و در واقع دلال سازمان یافته خود دولت است.
دلال گندم
امیرحسین احمدی، اقتصاد24- دلال گندم کیست و چه کسانی بیشترین نفع را از خرید گندم از کشاورزان می‌برند؟ امروز گندم به صورت تضمینی هزار و 700 تومان از کشاورزان خریداری می‌شود و این رقم، رقم وسوسه‌کننده‌ای برای دلالان گندم است که آن را به قیمت پایین از کشاورز خریداری و به کشورهای همجوار به قیمت دو هزار و 500 تومان بفروشد؛ اما به راستی دلالان گندم در کدام بخش‌ها مشغول به فعالیت هستند و آیا این کار به صورت سازمان یافته انجام می شود یا خیر. برخی معتقدند دلالان افراد سودجویی هستند که بر سر زمین‌ها حضور یافته و حاضرند به صورت پیش خرید گندم را از کشاورز خریداری کنند. اما عده‌ای هم معتقدند رقابت دستگاه‌های دولتی برای خرید گندم از کشاورز خود نوعی دلالی را در این حوزه تداعی می‌کند.

روز سه شنبه، محمدباقر منوچهری مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان سمنان گفت: بخش خصوصی به صورت سازمان‌یافته برای خرید گندم در سمنان اقدام کرده و این مساله برای اولین بار در استان در حال اجرا است و هدفگذاری بخش دولتی برای خرید تضمینی گندم را بی‌نتیجه می‌گذارد.

در همین ارتباط محمدحسین خنکال، رییس بنیاد ملی گندمکاران و دبیر خانه کشاورز استان سمنان در واکنش به این اظهارات منوچهری به خبرنگار اقتصاد24 گفت: آقای منوچهری در اینباره اشتباه حرف می‌زند و اگر حرف ایشان صحت دارد باید یک‌ نفر از کسانی را که گندم خریده است معرفی کنند.

وی افزود: دولت در مورد زمان اعلام نرخ خرید تضمینی گندم و قیمت آن کوتاهی کرده است و پیش بینی ما درست از آب درآمد چرا که کشاورزان گندم خود را تحویل نمی‌دهند و آنهایی هم که گندم خود را به دولت تحویل می‌دهند، این کار را با اکراه انجام می‌دهند.

خنکال بیان کرد: بخش کوچکی از گندم استان سمنان را دامداری ها و مرغداری ها می‌خرند و این خرید برخلاف حرف آقای منوچهری، سازمان یافته نیست.

این کشاورز گندمکار با اشاره به افزایش قیمت گوشت و محصولات لبنی ادامه داد: وقتی که جو کیلویی دو هزار و 500 تومان شده است، گندم را به دامداری ها کیلویی دو هزار تومان می‌فروشند و پول آن را نقد می‌گیرند و مگر کشاورزان دیوانه هستند که محصول خود را به دولت کیلویی هزار و 700 تومان بفروشند و برای گرفتن پول خود هزار سختی بکشند؟

عضو هیات مدیره بنیاد ملی گندمکاران ایران همچنین اظهار کرد: پیش از این به دولت گفتیم که اگر گندم را کیلویی بیش از دو هزار تومان نخرید کشاورزان محصول خود را به دامداری ها می‌دهند چرا که وقتی گوشت از کیلویی 40 هزار تومان به کیلویی 100 هزار تومان رسیده است، برای دامدار صرف می‌کند که گندم شکسته یا جو را با قیمتی بیش از قیمت دولت بخرد اما با این حال موضوعی که آقای منوچهری گفته را تکذیب می‌کنم چرا که خرید بخش خصوصی اصلا سازمان یافته نیست و اینگونه است که کشاورزان، گندم خود را به هر که بخواهند آن هم به میزان محدود می‌فروشند.

کشاورزان امسال مازاد بر مصرف خود را به دولت نخواهند فروخت


خنکال همچنین با اشاره به قانون خرید تضمینی محصولات استراتژیک گفت: در این قانون آمده است که اگر کشاورز تمایل داشت می‌تواند مازاد بر مصرف محصول خود را با قیمتی که معین شده است به دولت بفروشد اما کشاورزان امسال مازاد بر مصرف خود را به دولت نخواهند فروخت.

بر اساس این گزارش، منوچهری همچنین در بخش دیگر اظهارات خود گفته بود: بخش خصوصی امسال گندم را از کشاورزان به قیمت هزار و 720 تومان و بالاتر از این قیمت خریداری می کند که این امر به درآمد بیشتر کشاورزان می‌انجامد.

خنکال در پاسخ به این حرف منوچهری تصریح کرد: وقتی گندم در کشورهای همجوار با قیمت کیلویی بیش از دو هزار و 500 تومان خریداری می‌شود و هزینه‌های تولید در داخل نیز مشخص است کشاورز می‌خواهد چه سودی از فروش محصول خود با قیمت هزار و 700 تومان ببرد؟

وی ادامه داد: بخشی از گندم کشور با قیمت دو هزار و 500 تومان قاچاق می‌شود و پیش بینی ما این بود که دولت باید سه تا چهار میلیون تن گندم وارد کند اما با شرایطی که می‌بینیم، دولت باید بیش از پنج میلیون گندم وارد کند چرا که امسال مردم توانایی کمتری برای تامین برنج، گوشت و غیره را دارند و باید نان بیشتری مصرف کنند.

دبیر خانه کشاورز استان سمنان اضافه کرد: کسی که آقای منوچهری مسئولیت غله استان را به او داده، فردی غیرکارشناس بوده و حرف‌هایش نیز غیرکارشناسی است و بارها در جلسات با او صحبت کردیم اما حرفی برای گفتن ندارد.

این کشاورز گندمکار در ادامه صحبت‌های خود افزود: دلال‌های گندم به شکل محدود و سازمان نیافته بر سر زمین‌ها می‌آیند و می‌گویند گندمتان را به ما بدهید و من به عنوان مسئول کشاورزان منطقه، به همه توصیه کردم که گندم خود را به دولت تحویل دهند اگرچه در جلسات به دولتی‌ها گفتم به شما گندم نمی‌دهیم اما به همه کشاورزان نامه نوشتم و در فضای مجازی هم منتشر و توصیه کردم گندم خود را به دولت دهند تا مردم نان خود را راحت‌تر خریداری کنند.

خنکال درباره اینکه محصول گندم و جو استان سمنان را چه کسانی می‌خرند؟ ادامه داد: بخشی از گندم را دامدارها و مرغدارها می‌خرند و اما کشاورزانی که به پول نیاز ندارند گندم خود را نه به دولت و نه به هیچ کس دیگری نمی‌فروشند و محصول خود را انبار می‌کنند.

رقابت در خرید گندم بین خود دولتی‌هاست


رییس بنیاد ملی گندمکاران استان سمنان تصریح کرد: مورد بعد که از همه بدتر است رقابت بین دولتی هاست یعنی شرکت تعاونی روستایی می‌گوید تحویل من دهید تا من بروم تحویل دولت دهم که سود ببرد و از طرف دیگر اداره غله می‌خواهد گندم را بگیرد و در واقع دلال سازمان یافته خود دولت است.

وی افزود: گندم منطقه کالپوش بهترین گندم استان سمنان است، حدود 10 روز برداشت شروع شده است و همه درگیرند و خود آقای منوچهری و شرکت غله و خدمات بازرگانی استان سمنان گفتند گندمی که به سمنان بیاد کیلویی 150 تومان بیش از قیمت دولت می‌پردازیم.

دبیر خانه کشاورز استان سمنان همچنین بیان کرد که این درحالی است که کارخانه آرد شاهرود هنوز 10 هزار تن گندم تحویل نگرفته است در صورتی که این کارخانه برای تامین نان شهرستان شاهرود به 30 هزار تن گندم نیاز دارد.

به گفته خنکال، کارخانه آرد شاهرود گفته است کیلویی هزار و 700 تومان گندم می‌خرم و سود کشاورزان را هم لحاظ می‌کنم.

عضو هیات مدیره بنیاد ملی گندم‌کاران ایران همچنین گفت که افرادی را به کالپوش فرستادند تا گندم بخرند و برای سیلوی سمنان و کارخانه آرد دامغان بارنامه کنند.

وی ادامه داد: انبار غله شاهرود نیز می‌گوید هرکس گندم را به من دهد با قیمتی بیش از هزار و 700 تومان می‌خرم. بنابراین رقابت بین خود دولتی‌هاست.

رییس بنیاد ملی گندمکاران استان سمنان در ادامه گفت: من تمام مناطق استان را رصد می‌کنم و تا به امروز ندیدم که دلال یا افراد دیگر بروند سر زمین کشاورز و بخواهند گندم بخرند.

کشاورزان در حال انبار کردن گندم‌های خود هستند


خنکال در پایان با تاکید بر اینکه کشاورزان در حال انبار کردن گندم‌های خود هستند، تصریح کرد: کشاورزان به این نتیجه رسیدند که گندم را خود آسیاب کنند و به نانوایی ها بدهند تا نانوایی‌ها مجبور نباشند هر گونی آرد را 100 هزار تومان بخرند و قیمت نان افزایش یابد بنابراین کشاورز آرد را تحویل نانوا می‌دهد و سود آن را با نانوا نصف می‌کند.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکسی ماندگار در تاریخ /مارادونا در مقابل آلمان

زیاد النخاله: ایران حمایت همه جانبه‌ای از ما به عمل آورد

قیمت خانه و زمین در مکران افزایش یافت؟

نتانیاهو برای آتش‌بس با حماس دبه کرد؟

طعنه جمهوری اسلامی به کاظم صدیقی

فیلم/ رونمایی از نخستین شهر شناوری نیروی دریایی سپاه

دیپورت شاهزاده هری بریتانیا از امریکا؟

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت دو قاضی برجسته

مل گیبسون، جان وویت و سیلوستر استالونه سفیران ترامپ در هالیوود

فیلم/ مدارس ابتدایی دماوند در شیفت صبح فردا غیرحضوری شد

استراماچونی علیه طارمی

هشدار وزارت بهداشت: لبنیاتِ غیرپاستوریزه نخورید

چه کسی ابراهیم نبوی را کشت

رونمایی از شهر شناوری نیروی دریایی سپاه با حضور سرلشکر سلامی

رضا درویش در آستانه‌ خروج از پرسپولیس

کنکوری‌های سال آینده منتظر تغییرات نباشند

خبر خوش درمورد پاداش پایان خدمت فرهنگیان

فیلم/ عملیات شهادت طلبانه در تل‌آویو؛ یک کشته و ۲ زخمی

مدارس مقطع ابتدایی چهار شهرستان سیستان و بلوچستان تعطیل شد

پرواز آزادی به سوی استقلال + عکس

مسمومیت گسترده پرندگان در اهواز

پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم + فیلم

فیلم/ بارش برف در زاهدان

آزادی ۲۹۶ اسیر فلسطینی محکوم به حبس ابد

کارتال به پرسپولیس نزدیک شد؟

چه بلایی بر سر لباس‌های جشن‌های ۲۵۰۰ساله آمد؟

۶ انتصاب جدید مسعود پزشکیان؛ حدادعادل پُست گرفت

ایلان ماسک در کاخ سفید دفتر کار خواهد داشت

عکس/ تصاویری از غزاله اکرمی بازیگر تلویزیون

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳۰ دی ۱۴۰۳/ بازار دلار در بلاتکلیفی

وزیر علوم: آماده اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان عراقی هستیم

عکس/ محمدرضا گلزار با ژستی جدی در کنار مایکل جکسون قلابی

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

هوای تهران دوباره آلوده می‌شود

حمله به وزارت دفاع اسراییل با موشک بالستیک

لبنیات دوباره گران شد؟

عکس/ جمع آوری پرچم آمریکا از دانشگاه نوشیروانی بابل؟

استقبال سرمایه داران بورسی ازطلا و نقره در بورس کالا

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۳۰ دی ۱۴۰۳/ افزایش قیمت طلا با چاشنی احتیاط

تاثیر فناوری‌ های نوین بر مدل های کسب و کار آینده چیست؟

عکس/ برگزاری نشست سران قوا در نهاد ریاست جمهوری

آشنایی با زیبایی‌های کاخ کرملین روسیه + عکس

عکس/ نمایی بی نظیر از شهر منجیل گیلان ۱۳۳ سال پیش

باید‌ها و نباید‌های مهم در دوران بارداری

فیلم/ مقیسه قاضی چه پرونده‌هایی بود؟

راز شگفت انگیز طول عمر ژاپنی‌ها چیست؟

فیلم/ بارش زیبای برف هم‌اکنون در فرحزاد تهران

عکس/ چهره خاص و دیدنی گوگوشِ در کنار پدرش ۶۴ سال پیش

انجمن کم درآمدان گمنام چیست؟

فوری؛ مدارس این استان یکشنبه ۳۰ دی تعطیل شد