تاریخ انتشار: ۰۹:۵۱ - ۰۱ مهر ۱۳۹۸

روحانی: طرح «ابتکار صلح هرمز» را به سازمان ملل می‌بریم

رییس جمهور گفت: وقتی آمریکا تمایل ندارد هیات‌های ایرانی در سازمان ملل حضور یابند، ما باید برای حضور در سازمان ملل اصرار داشته باشیم.
روحانی
اقتصاد24- حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز پیش از عزیمت به نیویورک برای حضور در هفتادوچهارمین مجمع عمومی سازمان ملل با اشاره به طرح ابتکار صلح هرمز اظهار کرد: همواره اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل فرصت مناسبی برای این‌که نظرات ملت‌ها از جمله ملت ایران بیان شود و اقدامات غیرمنصفانه و ظالمانه‌ای که نسبت به ملت ایران روا داشته می‌شود برای مردم و کشورهای جهان توضیح داده شود،‌ هست. همچنین فرصتی برای توضیح مسائل پیچیده و سخت منطقه.

وی ادامه داد: امسال این سفر اهمیت ویژه‌ای دارد. احساس ما این بود که آمریکا خیلی تمایلی ندارد که هیات‌های ایرانی در سازمان ملل حضور داشته باشند که دلایلش را خود آمریکایی‌ها باید توضیح دهند، بالاخره آنها یا از بیان حق می‌ترسند و حقیقت برای آنها تلخ است یا می‌خواهند بر افکار مردم اروپا تاثیر نگذاشته باشد؛ البته وقتی آنها تمایلی برای این سفر ندارند ما باید برای انجام این سفر اصرار داشته باشیم ما باید به سازمان ملل رفته و حرف خود را بزنیم، چون دارای منطق و استدلال کافی هستیم.

وی با بیان این‌که آمریکا تحریم‌های ظالمانه خود نسبت به ملت ایران را به حدی رسانده که خودشان می‌گویند چیزی برای تحریم وجود ندارد، تصریح کرد: آنها مجبور شدند تحریم‌ها را از نو شروع کنند این به معنای استیصال کامل آمریکاست که تحریم‌های حداکثری نتوانسته کاری انجام دهد و ملت بزرگ ما در یک سال و نیم گذشته ایستادگی کردند و در چند ماه اخیر هم حرکت اقتصادی کشور مقداری بهتر شده است که این یعنی توان مقابله با فشار دشمن را داریم.

روحانی همچنین با اشاره به مسائل منطقه‌ای خاطرنشان کرد: مسائل منطقه حاد شده است. برخوردها و نگرانی‌هایی وجود دارد که ریشه آن معلوم است، ولی وقتی حادثه‌ای آغاز می‌شود اتهامات شروع می‌شود اما معلوم است که آمریکا اهداف دیگری است. وزیر خارجه آمریکا مدام حرف‌های بی‌منطق می‌زند و من ندیده‌ام تا حالا یک حرف منطقی بزند، همه حرف‌هایش نادرست است. غیرمنطقی بودن وزیر خارجه آمریکا از عجایب تاریخ است.

رییس جمهور در ادامه با بیان این‌که آمریکا خسارت آرامکو را بیشتر از آنچه هست تبلیغ می‌کند، ادامه داد: خساراتی که در دو هفته جبران می‌شود را می‌گویند تا یک ماه جبران آن طول می‌کشد. هدف آمریکا تصرف منطقه است. آنها می‌خواهند کل نفت شرقی عربستان سعودی را در مشت بگیرند، البته این دعوا دعوای مخصوص ما نیست. دعوای مخصوص آمریکا و چین است و آنها از این مسائل منطقه سوء‌استفاده می‌کنند و دنبال قراردادهای نظامی جدید هستند و سروصداها برای حضور بیشتر در منطقه است. ما در این شرایط طرحی را به نام ابتکار صلح هرمز به سازمان ملل می‌بریم که اساس آن همکاری جمعی کشورهای درون منطقه خلیج فارس است، البته این طرح امنیتی نیست بلکه اقتصادی و سیاسی هم هست.

روحانی ادامه داد: ما از همه کشورهای حوزه خلیج فارس و هرمز در این ائتلاف دعوت می‌کنیم تا خودمان امنیت منطقه را تضمین کنیم، البته عکس‌العمل‌ها به این طرح هنوز روشن نیست. امیدواریم این طرح را در سازمان ملل تشریح کرده و به دنیا اعلام کنیم ایران دنبال صلح بلندمدت در منطقه است. در این طرح از سازمان ملل هم دعوت شده، ما معتقدیم راه‌حل منطقه از درون منطقه خواهد بود و آنها که از بیرون منطقه می‌آیند نمی‌توانند صلح و امنیت را تامین کنند. آمریکا از سال 2001 در منطقه است، ولی نتوانسته امنیت را به وجود بیاورد.

وی با اشاره به برگزاری جلسه ایران و 1+4 در سطح وزرای خارجه در جریان این سفر، اظهار کرد: مسائل هسته‌ای و کاهش تعهدات برجامی در این جلسه بررسی می‌شود. ما بسیار خوشحالیم برای اولین‌بار در تاریخ تخاصم ایران و آمریکا، آمریکا به لحاظ سیاسی منزوی شده است و به غیر از دو سه کشور کوچک اکثریت قاطع کشورها کار آمریکا را محکوم کرده‌اند. در حادثه آرامکو افکار عمومی تجاوز به یمن را محکوم می‌کند. آرامکو محصول تجاوز عربستان سعودی، امارات متحده عربی و آمریکا به یمن است که اگر این تجاوز انجام نمی‌شد، این حمله هم صورت نمی‌گرفت. ما باید کاهش تعهدات خود در برجام را تبیین کنیم. آمریکا موضوع کاهش تعهدات را به آژانس انرژی اتمی برد، اما موفق نشد و شورای حکام گفت این مسائل ربطی به آژانس نداشته و باید در 1+5 بررسی شود.

رییس جمهور همچنین خاطرنشان کرد: در جریان سفر به نیویورک 15 ملاقات با سران کشورهای مختلف انجام می‌شود. چند نشست با مدیران و مسئول رسانه‌ها و فرهیختگان و صاحبنظران آمریکا و چند مصاحبه هم انجام می‌شود. من در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران را برای دنیا تبیین می‌کنم.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ لباس اجق وجق بهاره رهنما در دیدار با جاری سابقش

عکس/ زنان اصفهانی ۵۸ سال پیش در حال شستن لباس در زاینده رود

عکس/ تیپ دیده نشده محمدرضا شریفی نیا در ۲۵ سالگی با انگشترای عجیب

عکس/ تاج پرنسسی همسر دوم معین در مراسم عروسیشان

تصاویر تکان دهنده از بازداشت قاتلان دانشجوی دانشگاه تهران

عکس/ چهره بامزه علی دایی ۲۳ سال پیش با لباس سربازی

عکس/ پوستر AFC برای بازی بین استقلال و الریان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خواص شگفت انگیز رزماری برای لاغری

هشدار فدراسیون کوهنوردی: از ۲ تا ۸ اسفند کوه نروید

آتش استیضاح زیر پای وزیر اقتصاد

اجساد ‌ ۴ اسیر اسراییلی فردا تحویل داده می‌شود

زلنسکی: ترامپ در دام اطلاعات نادرست گرفتار شده است

یک داور در باشگاه پرسپولیس مدیر شد

فیلم/ فیلمی کم‌تر دیده‌شده از تبدیل سفارت اسرائیل به فلسطین

شوک شبانه به استقلال

نقش بختیاری‌زاده در صعود استقلال

رهبر انقلاب: منتظر اقدام قطر برای بازگرداندن مطالبات ایران هستیم

فیلم/ توضیحات فعال سیاسی آمریکایی در مورد چگونگی شهادت سیدحسن نصرالله

محمد حبیبی آزاد شد

منوچهر والی‌زاده صدای جاودان دوبله ایران کیست؟

عکس/ محمدرضا زنوزی در جلسه با مسعود پزشکیان

بیانیه قطر درباره دیدار امیر این کشور با رهبر انقلاب و رئیس‌جمهور

میزان واردات بنزین امسال به سه میلیارد دلار می‌رسد

فیلم/ واکنش عابدینی به طولانی‌شدن ساخت ماکت ساختمان فدراسیون

عدد سبد معیشت مشخص شد

فیلم/ نشست خبری امیر قطر با پزشکیان

فیلم/ قدردانی وزیر علوم از صاحب سوپرمارکت اطراف دانشگاه شریف

بازگشت کریستیانو رونالدو در آستانه دیدار با استقلال + عکس

اعلام محدودیت ترافیکی جاده‌ای تا چهارم اسفند

علی پروین از خودش رفع اتهام کرد

روزنامه اصولگرا: می‌خواهند با پروژه قتل یک دانشجو، ناآرامی خیابانی را شروع کنند

جویباری: منتظر جواب ماتزاری هستیم

سیدمحمد خاتمی یک پیام صادر کرد

سازمان لیگ برای تعویق دربی همراهی کند

نخستین عکس از دیدار امیر قطر با رهبر انقلاب

قدردانی پزشکیان از تلاش امیر قطر برای برقراری آتش بس در غزه

استراتژی ما، هوشمندسازی فرآیند‌ها و خلق ارزش بر مبنای تحلیل نیاز‌های مشتریان است

ورود برنج ۴۸ هزار تومانی به بازار

همدلی قوا باعث خروج از مشکلات اقتصادی کشور می‌شود/ اقدامات مهم غیرتورمی برای رسیدن به رشد اقتصادی

عزم جدی برای تأمین مالی رشد اقتصادی/ تأمین حدود ۸۰ درصد بودجه دولت از سوی وزارت اقتصاد

لزوم حمایت سازمان پدافند غیرعامل کشور برای مدیریت پیشگیری و توسعه زیرساخت‌های کیش

آمار عجیب از شمار مرگ‌و میر‌های جاده‌ای در ایران

بانک صادرات ایران برترین غرفه اولین نمایشگاه دستاورد‌ها و توانمندی‌های حراست

ادارات این استان تا آخر سال پنج‌شنبه‌ها تعطیل شد

حمایت بانک رفاه کارگران از واحد‌های فعال در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی

پزشکیان: قطر جایگاه ویژه‌ای در ایران دارد

شخصی‌سازی بیمه‌نامه‌ها و توسعه خدمات آنلاین چشم‌انداز آینده بیمه نوین

عملکرد مناسب و قابل دفاع شرکت سرمایه‌گذاری دستاورد دی

پاپ فرانسیس رهبر کلیسای کاتولیک کیست؟ / از نگرش‌های نوین در دنیای معاصر تا ترویج هم‌زیستی میان ادیان

60 هزار فروشنده در پیندو تا نیمه بهمن 1403

قیمت حبوبات افزایش یافت

فیلم/ امیر قطر: ما تاکید کردیم که بهترین راه برای حل نزاع‌هایی که در منطقه وجود دارد گفت‌و‌گو‌های سازنده است

اینفوگرافی/ ترفندهای خانه‌تکانی سریع و آسان برای عید

اروپا و خاورمیانه در برابر دو انتخاب

اولین واکنش بازار به استیضاح همتی در بحبوحه فشار‌های خارجی

سالمندان از چه رفتار‌هایی بدشان می‌آید؟

فیلم/ جزئیات کالابرگ قبل از عید از زبان عضو کمیسیون اجتماعی