تاریخ انتشار: ۰۶:۴۱ - ۰۲ آذر ۱۳۹۸
در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح شد؛

شهر دانشی کیش ، ایده‌ای برای هدفمندی اکوسیستم فناوری/ کیش قطب نوآوری کشور می‌شود

مدیر عامل موسسه آموزشی علوم و فنون کیش و دبیر شورای راهبردی شهر دانشی کیش گفت: خوشبختانه استقبال خوبی برای حضور شرکت‌های دانش بنیان و فناور در اکوسیستم نوآوری کیش داشتیم و در تلاشیم به صورت هدفمند از این ظرفیت استفاده کنیم.
شهر دانشی کیش
اقتصاد24 - جزیره کیش یکی از پر استعدادترین مناطق آزاد ایران است که چند سالی است مسیر توسعه را به صورت روز افزونی طی می کند.  یکی از حوزه هایی که امروز منطقه آزاد کیش در آن نقش پر رنگی ایفا می‌کند، حمایت از فعالیت های نوآورانه و فناورانه و همکاری با شرکت های دانش بنیان و استارت‌آپ‌ها است.

برای اطلاع بیشتر در این خصوص خبرنگار اقتصاد 24 با داریوش سلیمی، مدیر مرکز نوآوری کیش به گفتگو پرداخت.

مرکز نوآوری کیش از شرکت‌های دانش بنیان و نوآور حمایت می‌کند


مدیر مرکز نوآوری کیش با اشاره به فعالیت های منطقه آزاد کیش در خصوص شرکت های دانش بنیان گفت: امروز تعدادی از شرکت دانش‌بنیان مستقر در کیش مستقر بوده و در حال فعالیت هستند و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری نیز آنان را به‌عنوان شرکت‌های نوآور می‌شناسند و از آنان حمایت مالی می‌کند. برخی از این شرکت‌ها صادرات وسیعی دارند و محصولات خوبی در زمینهٔ پزشکی تولید می‌کنند لذا سازمان منطقه آزاد کیش به این نتیجه رسیده است که هر چه بیشتر، از توان شرکت‌های دانش‌بنیان که در سطح کشور هستند استفاده کند و به همین خاطر از ابتدای امسال یک برجی را به‌عنوان مرکز نوآوری در نظر گرفت تا بتوانیم از توان مجموعه‌های دانش بنیان و فناور استفاده بهینه کنیم. به همین خاطر شرکت‌های نوآور را دعوت کردیم که در این برج مستقر شوند. در این زمینه تفاهم‌نامه‌های مختلفی نیز با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مجموعه‌های برند کشور مانند دانشگاه علم و صنعت، صنعتی شریف، دانشگاه تهران و همچنین وزارت علوم منعقد شد.

سلیمی افزود: وزارت علوم نمایندگی کل پارک‌های علم و فناوری کشور را به عهده گرفته است که مجموعه این فعالین در این برج نوآوری به‌مرور مستقر می‌شوند و وظیفه‌شان این است که کلیه شرکت‌های دانش‌بنیانی که در کشور چه به‌طور مستقل چه از طریق معاونت علمی و یا مراکز دانشگاهی در حال فعالیت هستند در جریان پتانسیل‌های موجود در کیش قرار بگیرند و آن‌هایی که می‌توانند، در مرکز ما مستقر شوند و امیدواریم با ایده‌ها و محصولاتی که دارند در اقتصاد کیش مؤثر باشند.

مرکز نوآوری کیش بنا بر تصمیمات قبلی قرار بود در پاییز امسال افتتاح شود؛ سلیمی در این خصوص خاطرنشان کرد: قرار بود مرکز در پاییز افتتاح شود اما برخی مشکلات در تکمیل ساختمان و هماهنگی‌ها زمان‌بر بود به همین خاطر آماده‌سازی کامل اتفاق نیفتاده است و از طرفی انتظار برای برخی کمک‌هایی که قرار بود معاونت علمی به مجموعه بکنند و برخی عوامل دیگر موجب تأخیر در افتتاح این مجموعه شد.

وی افزود: خوشبختانه در حال حاضر نزدیک به 100 شرکت دانش‌بنیان متقاضی حضور در مرکز نوآوری کیش هستند، اما ازآنجایی‌که محدودیت فضا داریم، اکنون در حال تصمیم‌گیری برای استقرار این شرکت‌ها هستیم تا آن شرکت‌هایی که ایده‌های نزدیک‌تری به پتانسیل‌های موجود در جزیره کیش دارند مانند بحث گردشگری، فناوری دریا، هتلینگ و ... را در این برج مستقر کنیم. از میان این 100 شرکت، به‌احتمال‌ فراوان 80 شرکت انتخاب خواهند شد اما سازمان منطقه آزاد کیش تصمیم دارد برای باقی متقاضیان هم که ایده‌هایی نزدیک به ایده ما دارند، فضا برای حضور تدارک ببیند.

مدیر مرکز نوآوری کیش همچنین گفت: در برنامه‌ها داریم تا یک شهرک صنعتی نوآورانه در منطقه ایجاد کنیم و برای کسانی که به نمونه‌سازی برای محصولاتشان می‌رسند فضایی را در نظر بگیریم. سازمان پیگیر حمایت از این شرکت‌ها است، حتی از سوله‌هایی که ساخته‌ شده‌اند و اکنون استفاده نمی‌شوند نیز استفاده خواهیم کرد تا از ایده‌های تأثیرگذار بهره‌مند شویم و عدم وجود فضای کافی، موجب عدم حضور این افراد نشود.

شهر دانشی کیش و اجرای ایده اکوسیستم نوآوری


سلیمی در خصوص شهر دانشی کیش و شورای راهبردی آن نیز گفت: در خصوص شهر دانشی کیش باید گفت همیشه ایده ما این بوده که اکوسیستم نوآوری در علم، اکوسیستم کاملی است و نمی‌شود از یک جزء همه انتظارات را داشته باشیم. مرکز نوآوری کیش به‌نوعی یک هاب یا گره است که بتواند این مجموعه اکوسیستم را به هم متصل کند، اکوسیستم شامل مجموعه دانشگاه‌ها، مجموعه سرمایه‌گذاران و ارگان‌های مالی است که می‌تواند در کیش فعالیت کنند. کا ما در مجموعه سازمان منطقه آزاد کیش که به‌نوعی متقاضی و نیازمند فعالیت‌های نوآورانه و فناورانه بوده، این است که مجموعه شرکت‌ها و سازمان‌هایی که می‌توانند کارهای فناورانه داشته باشند و بحث‌های علمی را ساماندهی بکنند را اولویت‌بندی کنیم تا بتوانیم مسیر را مشخص و از این عزیزان هماهنگ با هم استفاده کنیم.

وی افزود: طبق تجربه‌ای که تاکنون داشتیم هر یک از این اجزا با توجه به اولویت‌بندی خودشان فعالیت می‌کردند و سازوکاری نبود تا آن‌ها را هماهنگ کند و یا اینکه آموزش‌ها در جزیره را متناسب با نیازهای جزیره کند و بتواند ماندگاری دانشجویان در جزیره را افزایش دهد و حتی صنوفی که بر اساس بحث‌های دانش‌بنیان می‌توانند در جزیره شکل بگیرند از طریق همین مجموعه آموزشی تغذیه کند، وجود نداشت.

مدیرعامل موسسه آموزشی علوم و فنون کیش همچنین مطرح کرد: به همین خاطر تصمیم گرفتیم شورای راهبردی شهر دانشی را با استفاده از مجموعه مدیران وزارت علوم و اندیشمندان این حوزه تشکیل و ماهیانه جلساتی را تشکیل دهیم و تصمیماتی در این زمینه گرفته و فعالیت‌ها اولویت‌بندی شود. سعی شورا این است که روسای دانشگاه‌های مادر پردیس‌های کیش و مهم کشور در این جلسات حضور داشته باشند؛ حتی با حرکت‌ها، برنامه‌ریزی‌ها، آموزش‌ها و... که در پردیس‌های کیش انجام می‌شود هماهنگی‌های لازم را داشته باشیم تا با تقسیم وظایف، در راستای تکمیل اکوسیستم نوآوری قدم برداریم.

کیش قطب نوآوری می‌شود


سلیمی تصریح کرد:  خوشبختانه استقبالی که در این زمینه داشتیم بسیار ما را امیدوار کرد. اوایل این‌قدر امید نداشتیم که این‌همه استقبال و تقاضا از سوی شرکت‌ها داشته باشیم اما با گذشت یک هفته از اعلام ما، نزدیک به 100 شرکت متقاضی حضور در مجموعه کیش شدند و از طرفی فعالیت خود دانشگاه‌ها خیلی خوب بوده و از دانشگاه‌های علم و صنعت، امیرکبیر، تهران و حتی از پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی ابراز تمایل برای حضور در این اکوسیستم را داشته‌ایم.

دبیر شورای راهبردی شهر دانشی کیش خاطرنشان کرد: انشاالله بتوانیم توسط این شورا این توان بالا در این حوزه را به هم متصل کنیم و با هماهنگی‌های لازم بتوانیم حرکت قوی و خوبی در مجموعه کیش داشته باشیم.

وی در پایان ضمن اظهار امیدواری درباره اینکه اکوسیستم نوآوری و فناوری در کیش به صورت کامل تشکیل شود، گفت: پیاده شدن ایده شهر دانشی کیش موضوعی است که عزم عمومی را می‌طلبد و خوشبختانه هم مجموعه‌های دولتی و هم خصوصی اعلام آمادگی کرده‌اند و می‌توانند از امکانات این مجموعه استفاده کنند. امیدواریم شرکت‌های دانش‌بنیان در اولویت باشند.

به گزارش اقتصاد 24،  شرکت‌های پیشرو، دانش بنیان و خلاق با ارائه درخواست می‌توانند از فضاهای کاری اختصاص یافته در  برج فناوری کیش در 11 طبقه استفاده کنند و در این میان شرکت‌های فعال نوآور در حوزه دریا، گردشگری، حمل و نقل هوشمند، سلامت و مدیریت پسماند که از محورهای با اهمیت در جزیره کیش محسوب می‌شوند در اولویت استقرار در این برج قرار دارند.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است