تاریخ انتشار: ۱۱:۰۱ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۷
معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری منطقه آزاد چابهار در گفتگو با اقتصاد۲۴:

فرودگاه فعلی چابهار نظامی است و به درد جابه‌جایی مسافران نمی‌خورد/ آغازبه‌کار ایرلاین‌های اختصاصی چابهار از سال 98

معاون اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه فروگاه فعلی چابهار نظامی است و به درد جابه‌جایی مسافران نمی‌خورد، از آغاز بکار ایرلاین‌های اختصاصی این منطقه از اوایل بهار سال 98 خبر داد.
فرودگاه چابهار
اقتصاد۲۴– منطقه آزاد چابهار به عنوان بهشت سرمایه گذاری شرق ایران در زمینه تجارت، ترانزیت، کشاورزی و گردشگری با فرصت ها و انواع معافیت ها همچنین نزدیکی به بازار چندین میلیونی، در حال حاضر ظرفیت خوبی برای پذیرش سرمایه گذاران داخلی و خارجی شده است؛ درهمین ارتباط خبرنگار اعزامی اقتصاد24 به چابهار با غلامرضا پناه، معاون اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزاد چابهار به گفتگو نشست که حاصل آن به شرح ذیل است:

* اولین محموله کالاهای افغانستان به مقصد هند از طریق بندر چابهار صادر شد؛ این اقدام از چه زمانی آغاز شد و  چشم انداز این همکاری در آینده از دیدگاه شما چگونه است؟

- یکی از مزیت های بندر چابهار بحث ترانزیتی بودن این بندر است که به لحاظ جغرافیایی می تواند منافع زیادی برای کشور ما داشته باشد. امروز برای هر تن کالایی که از ایران عبور کند می تواند 150 دلار عایدی برای کشور به همراه داشته باشد، بنابراین بحث کالا یکی از منابع بزرگ درآمدی است و چابهار دارای این مزیت بزرگ درآمدی است که امروزه کمتر از این مزیت به جهت استقرار نیافتن زیرساخت های اصلی استفاده می‌کنیم. از کشورهای علاقه‌مند به ارتباط با ایران، کشورهای افغانستان و هند هستند به طوری که افغانستان به دلیل آنکه به دریای آزاد راه ندارد برای آنکه بتواند خود را به دریای آزاد برساند باید از آبهای ایران عبور کند. همچنین 10 کشور دیگر هم هستند که به آبهای آزاد راه ندارند که مسیر آنها می تواند بندر چابهار باشد که اینها مواردی است که می تواند فرصت های بالقوه ای باشد که با ایجاد زیرساخت ها مسیر و محل گذر کالاهای کشورها باشد. البته هند هم برای دسترسی به افغانستان و آسیای میانه نیاز به چابهار دارد بنابراین الزامات استفاده این کشورها از چابهار یک مسیر اصلی است و به عنوان مطلوب ترین و اقتصادی ترین مسیر بشمار می آید و طبیعتا منافع آن برای کشور ما از محل عوارض حاصل از ترانزیت و اشتغالزایی است.

* به دلیل اینکه بین پاکستان و هند از گذشته درگیری های سیاسی همواره وجود داشته است آیا پاکستان معترض این مسئله نشده و آیا همکاری ایران با هند تضاد منافعی با اسلام آباد ایجاد نمی کند؟

- ما پذیرفته ایم که با همه همسایگانمان رابطه مسالمت آمیز داشته باشیم. پاکستان هم دارای بندر گوادر است و در آن هم یک ظرفیتی مشابه ظرفیت بندر چابهار وجود دارد که امروزه کشور چین هم در بندر گوادر سرمایه گذاری کرده است بنابراین برای ما هم یک رقابت هایی در عین رفاقت وجود دارد؛ به عبارت دیگر هم پاکستان نیاز به همکاری چابهار دارد و هم چابهار به همکاری با پاکستان نیاز دارد، بنابراین فارغ از اینکه کشورها چه خصومت هایی با هم دارند ما رابطه تجاری و اقتصادی خود را با همه کشورها حفظ می کنیم.

* بندر چابهار ظرفیت خوبی برای ترانزیت کالا است. چه برنامه هایی غیر از همکاری تازه با افغانستان درنظر دارید و فکر می کنید چه تعداد کشور بتوانند از ظرفیت این بندر در جهت انتقال کالا و خدمات خود استفاده کنند؟

- در صورتی که خط راه آهن ما برقرار شود و بتوانیم کالا را بعد از ورود به بندر از طریق ریل به مرز سرخس برسانیم طبیعتا برای کشورهای آسیای میانه مطلوب ترین و اقتصادی ترین مسیر چابهار خواهد بود و اگر زیرساخت های لازم فراهم شود می توان نقش بسیار موثرتری در منطقه داشته باشیم.

* ارتباط چابهار با هند و چین در چه حوزه هایی است؟

- یکسری توافقات با چینی ها داریم در بحث پتروشیمی صورت گرفته است به طوری که با ایجاد شهرک پتروشیمی قرار است با ما همکاری کنند که البته هنوز اجرایی نشده و درحد تفاهم نامه است.

در بحث ارتباط با هندی ها نیز توافقاتی در پروژه های مختلف اعم از انرژی و تبدیل کارخانه های برنج صورت گرفته است. در حوزه بندر و اپراتوری بندر نیز یکی از اسکله ها را اجاره کرده اند و در حال فعالیت هستند؛ طبیعتا هندی ها نقش موثری می توانند در توسعه چابهار داشته باشند.

* چرا جابهار با وجود درآمدهای اقتصادی ناشی از ترانزیت کالا از اولین امکانات زیرساختی مثل فرودگاه مناسب و راه آهن بی بهره است؟

- راه آهن که یک پروژه ملی است و عهده دار آن وزارت راه است. تمام تلاش ها به جهت ضرورت و نیاز چابهار انجام شده است اما متولی این پروژه وزارت راه است که باید خودشان اقدامات لازم را انجام دهند که تا به حال 35 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. درباره فرودگاه نیز باید بگویم که یکی از نیازهای ضروری منطقه، فرودگاه است؛ فرودگاه فعلی یک فرودگاه نظامی است و اصلا جوابگوی این حجم از مسافر ورودی به چابهار نیست. البته یک زمینی از گذشته برای فرودگاه جدید جانمایی شده بود که باید برای مجوزهای آن و اینکه آیا برای احداث فرودگاه جدید ضرورت هست یا خیر، مذاکراتی صورت گیرد. دلیل تاخیر در تاسیس فرودگاه جدید هم بحث هایی بود که پیرامون ضرورت این احداث وجود داشت. در نهایت قرار بود ضلع شرقی فرودگاه فعلی احداث شود و باند مشترک و ترمینال اختصاصی داشته باشیم که تا مرحله قرارداد پیش رفت و مراحل اجرایی شروع شد اما به دلیل بحث های حاشیه ای به تاخیر افتاد که نهایتا دو هفته قبل با مجوز وزیر راه احداث فرودگاه جدید کلید خورد و در حال عملیاتی کردن فرودگاه اختصاصی منطقه آزاد چابهار هستیم.

راه آهن و فرودگاه از اولویت های اصلی ما برای توسعه زیرساخت های چابهار است. البته فرودگاه را با جدیت با توجه به اینکه کارفرمای اصلی چابهار است حتما دنبال خواهیم کرد و قصد داریم آماده سازی فرودگاه چابهار را در سریع ترین زمان ممکن انجام دهیم و در این راه حتما از ظرفیت های بخش خصوصی برای اینکه فرودگاه مدرنی داشته باشیم استفاده خواهیم کرد.

* باتوجه به اینکه در سال های اخیر حجم سفر به چابهار زیاد شده است آیا درنظر دارید که ایرلاین اختصاصی برای این مسیر درنظر بگیرید؟

- برای خط ایرلاین اختصاصی هم مجوزهای لازم صادر شده و فکر می کنم در اوایل بهار سال آینده این ایرلاین بتواند به صورت رسمی کار خود را آغاز کند.


* مناطق آزاد معمولا نسبت به مناطق همجوار خود یکسری مسئولیت های اجتماعی را ایفا می کند، مضاف بر اینکه برای چهره منطقه آزاد چابهار هم خیلی جالب نیست که در مجاروت این مناطق، مردمی زندگی کنند که از حداقل امکانات زندگی هم برخوردار نیستند. در مسئله مسئولیت های اجتماعی چه اقداماتی صورت داده اید؟


- توجه به مناطق همجوار همواره یکی از اولویت های اصلی ما در سازمان منطقه آزاد چابهار بوده است و تا جایی که بودجه و اعتبارات اجازه دهد در حوزه های آموزشی و بهداشتی فعالیت هایی داریم به طوری که 20 هزار هکتار زمین از طرف سازمان منطقه آزاد به دانشگاه و وزارت بهداشت اختصاص پیدا کرده است.

* وضعیت بیمارستان امام علی(ع) در داخل چابهار اصلا مناسب نبود و با مراجعه ای که به آنجا داشتم هم وضعیت بهداشتی بسیار نامناسبی داشت و هم فاقد امکانات بود به طوری که داروخانه داخل بیمارستان تنها سرنگ و سرم داشت و دارو که نیاز اصلی یک بیمارستان است را نداشت.

- بله وضعیت مناسبی ندارد. برای این بیمارستان هم در حال تجهیز بسیاری از دستگاه های مهم آنژیوگرافی یا دیگر دستگاه های کلیدی هستیم. در حوزه های آموزشی هم متناسب با امکانات خود کمک هایی به مدارس کرده ایم. همچنین همه بنگاه های اقتصادی و شرکت های بزرگ مانند پتروشیمی و فولاد که توان مالی خوبی دارند را موظف به انجام مسئولیت های اجتماعی می کنیم و برای آنها شرط می گذاریم که هر شرکت بزرگی که قصد دارد از ظرفیت چابهار استفاده کند باید بخشی از محرومیت زدایی را در حوزه های مختلف تقبل کند تا بتوان با مدد این شرکت های بزرگ و خیرین بخشی از مشکلات مناطق همجوار مناطق آزاد را رفع کرد.

 

 
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

هشتاد و سومین حراج شمش طلا امروز برگزار می‌شود

رقابت برخی فودبلاگر‌های ایرانی برای خوردن آبزیان حرام گوشت

شوک ترامپ؛ بررسی سناریو‌های محتمل پیش روی اقتصاد ایران

ثبات در بازار طلا و سکه؛ آرامش قبل از طوفان یا تداوم تثبیت قیمت‌ها؟

کیفیت آب و هوای تهران در آخرین روز دی ماه

خرید و فروش خودرو یخ زد + جدول

مصادره ساختمان شرکت ملی نفت ایران برای پرونده کرسنت

حسین شریعتمداری تغییر فاز داد

پرداخت معوقات بازنشستگان کارگری در بلاتکلیفی

ازازیل با دو معنای متفاوت در عربی و گیلکی/ معنای واژه ازازیل چیست؟

مبلغ عیدی بازنشستگان اعلام شد؟

بنای ۹۰۰ ساله بقعه درویش در حال فروریختن + عکس

واریز یارانه نقدی ۱.۲۰۰.۰۰۰ تومان به حساب این دهک‌ها

مسیر متناقض قیمت دلار در بازار رسمی و غیررسمی

عکس/ در کانال ایتا حمید رسایی چه خبر است؟

افشای منابع مالی مدرسه احمدی نژاد با نام مدیریت ایرانی/ تکرار مدل تشکیلات مصباح و جبهه پایداری در پارادایم ذهنی احمدی نژاد

عکس/ اطلاعیه تشییع قاضی رازینی از تهران به شهر قم

توضیحات وزیر ارتباطات درباره رفع فیلتر پلتفرم‌ها

عکس/ تیک‌تاک در آمریکا از دسترس خارج شد

پیوستن به FATF درخواست مهم مسکو از تهران؛ ایران به گروه ویژه اقدام مالی پیوسته و در توافق جامع قید شود

عکس/ آقای قاضی؛ رونمایی از دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر

ترامپ در چالش خاورمیانه‌‏ای متفاوت

بررسی رسانه‌های جهان درباره سفر پزشکیان به روسیه

فرونشست در کمین میراث تاریخی ایران/ ۲۷ سایت از ۶۳ سایت میراث جهانی ایران در مناطق پرخطر فرونشست

چالش‌های مالی ناترازی‌های برق

ترور در دیوان؛ بازخوانی جزییات عملیات تروریستی که منجر به شهادت ۲ قاضی در محل کارشان شد

قیمت All-in-One اپل

صرافی XT: لیستینگ سریع و رشد استراتژیک – راز موفقیت یک پلتفرم پیشرو

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

زیان ۴ میلیارد دلاری ناترازی انرژی به فولادی‌ها/ دولت زمین‌های کویری را برای تولید برق ۱۷ میلیارد به صنایع می‌فروشد!

وضعیت هواشناسی امروز

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۳۰ دی ۱۴۰۳

پیش بینی بورس امروز یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

رژیم کم‌ سدیم چیست؟

فواید زود شام خوردن

عوارض نوشیدن قهوه با شکم خالی