اقتصاد ۲۴ - این پیش بینی برخلاف یک ماه پیش است که آژانس بینالمللی انرژی از گروه اوپک پلاس درخواست کرده بود شیرهای نفت خود را باز کند در غیر این صورت با افزایش آسیب زننده قیمتها روبرو خواهد شد. این گروه به درخواستها برای افزایش تولید عمل کرد، اما افزایش تولید درست زمانی روی میدهد که رشد مصرف ضعیف میشود.
همچنین تحلیل آژانس بینالمللی انرژی در تضاد با درخواست آمریکا از اوپک و متحدانش برای افزایش بیشتر تولید نفت است. در گزارش آژانس بینالمللی انرژی آمده است: افزایش فوری تولید اوپک پلاس با رشد کندتر تقاضا و تولید بالاتر در خارج از این گروه همزمان شده و پیش بینیها از کمبود عرضه در کوتاه مدت یا سوپر سیکل نفت را باطل میکند.
قیمت نفت ماه میلادی جاری در پی شیوع نوع شدیدا مسری کرونای دلتا و تجدید قرنطینهها در چین و سایر کشورهای آسیایی که نرخ واکسیناسیون ضعیفتری داشته اند، شش درصد نزول کرده است. بهای معاملات نفت برنت که اوایل ژوییه به حدود ۷۸ دلار در هر بشکه صعود کرده بود، اکنون نزدیک ۷۱ دلار معامله میشود.
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد نیروی صعودی اخیر نفت به دلیل نگرانیها نسبت به افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹ و منحرف شدن روند احیای اقتصادی از مسیرش، از دست داده است.
گروه اوپک پلاس ماه گذشته با افزایش تولید ماهانه تا پایان امسال موافقت کردند و این عرضه اضافی در شرایط ناخوشایندی وارد بازار میشود.
طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی، برخلاف رشد تقاضا به میزان ۳.۸ میلیون بشکه در روز در ژوئن، روند تقاضای جهانی برای نفت ماه گذشته به طور ناگهانی معکوس شد و اندکی کاهش یافت. این سازمان برآورد خود از میزان مصرف در نیمه دوم سال میلادی جاری را به میزان ۵۵۰ هزار بشکه در روز کاهش داد.
بیشتربخوانید: احتمال بحران جدید در بازار نفت
با این حال آژانس بینالمللی انرژی انتظار دارد مصرف سوخت جهان همچنان رشد کند، زیرا احیای اقتصاد جهانی ادامه پیدا میکند و به طور میانگین به ۹۸.۹ میلیون بشکه در روز در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۱ میرسد.
روندی احیای که تاکنون حاصل شده، تبعات ناخواستهای داشته است. خودروسواران آمریکایی اکنون با قیمت سه دلار در هر گالن بنزین روبرو شده اند و نگرانیها نسبت به تورم افزایش پیدا کرده است. در نتیجه دولت بایدن از اوپک پلاس خواسته است میزان عرضه خود را افزایش دهد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد در مقطع حساس فعلی که احیای اقتصاد جهانی در جریان است، برنامههای اوپک کافی نیستند.
به نظر میرسد اوپک در برابر درخواست آمریکا موضع تدافعی داشت و در گزارش ماهانه خود اعلام کرد دورنمای پرمخاطره همچنان مستلزم تلاشهای قاطعانه اعضای این گروه و متحدانش است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، آژانس بینالمللی انرژی و اوپک هر دو پیش بینی خود از میزان رشد عرضه خارج از اوپک در سال ۲۰۲۲ را بالا بردند، زیرا آمریکا و سایر تولیدکنندگان در حال احیا از افت سرمایه گذاری در دوران پاندمی هستند. هر دو موسسه پیش بینی خود از میزان رشد عرضه غیر اوپک در سال میلادی آینده را به میزان ۱.۱ میلیون بشکه در روز بالاتر بردند.