دوره سیف در بانک مرکزی از بدترین دوران تاریخ اقتصادی کشور بود/ کاهش ارزش پول ملی نوعی خیانت است
معاون سابق بانک مرکزی معتقد است تحریمها عامل تمام نابسامانی اقتصادی کشور نیست و باید آن را در رتبه دوم قرار داد. وی همچنین تاکید دارد که دوره ریاست پیشین در بانک مرکزی، یکی از بدترین سیاست گذاریها در تاریخ اقتصادی کشور را برجای گذاشت.
اقتصاد24 - حیدر مستخدمین حسینی در گفتگو با اقتصاد24 با بیان اینکه بانک مرکزی به عنوان یک نهاد حکومتی مسئولیت سیاست گذاری پولی و ارزی کشور را بر عهده دارد، گفت: متاسفانه در دوره قبل یکی از بدترین سیاست گذاری ها را در تاریخ اقتصادی کشور شاهد بودیم و سیاست های اتخاذ شده در زمان ریاست پیشین این بانک، موجب کاهش شدید ارزش پول ملی کشور شد و در نهایت این امر کاهش اعتماد مردم و جامعه نسبت به دولت و نهادهای دولتی را به همراه داشت.
وی درباره تفاوت های ریاست سابق و فعلی بانک مرکزی نیز اظهار کرد: اولا دکتر همتی از تحصیلات دانشگاهی در حوزه اقتصاد برخوردارند. ضمن اینکه ایشان سالیان سال مسئولیت سیاستگذاری یکی از ارکان مهم بازار مالی یعنی بیمه را بر عهده داشتند بنابراین سابقه خوبی در حوزه اقتصاد کشور دارند. دوما اینکه همتی در ابتدای تصدی خود در بانک مرکزی سیاست ها و برنامه های کوتاه مدت و بلندمدتی را ترسیم کرد که این امر نشان از درایت و توجه ایشان به علم اقتصاد و در پیش گرفتن راه های علمی حوزه سیاست های پولی و ارزی دارد.
مستخدمین حسینی ادامه داد: جهت گیری ها و سیاست های بانک مرکزی در چند ماهه گذشته کمترین نقد را دارا بوده است. از سویی اصلاح ساختاری در حوزه های وظایف بانک مرکزی مورد توجه قرار گرفت که همین امر از کاهش بیشتر ارزش پول ملی جلوگیری کرد.
معاون سابق بانک مرکزی تصریح کرد: بانک مرکزی توانست این رویکرد را بعد از سال ها از چرخه سیاست گذاری خارج کند و سود بانکی را به حالت ماه شمار که در همه نظام های بانکی دنیا مرسوم است، برگرداند. همچنین مقدمات و بستری فراهم شد تا در آینده منابع مردم در حوزه های تولید یا خدمات که دارای ارزش افزوده بالایی هستند، سوق یابد.
مستخدمین حسینی با تاکید بر اینکه در چند ماهه گذشته پایه های اصلاحات نظام بانکی گذاشته شد، تصریح کرد: البته تا اصلاح نظام بانکی فاصله بسیار است که در این ارتباط دولت باید کمک کند و آزادی عمل و آزادی اجرا را برای اصلاح ساختار به بانک مرکزی بدهد. همچنین همراهی مجلس نیز می تواند در شرایطی که بانک مرکزی بعد از سال ها با یک فرد آشنا به علم اقتصاد روبه رو شده است، کمک مثبتی باشد.
وی افزود: بنابراین دولت باید بانک مرکزی را در ارتباط با اصلاح نظام بانکی کمک کند تا هر چه سریع تر در حوزه سیاست های پولی و ارزی بتوانیم به یک دستاورد قابل قبول برسیم.
حیدر مستخدمین حسینی در پاسخ به سوال این سوال که آیا بانک مرکزی تا این جای کار موفق عمل کرده یا خیر گفت: همانطور که گفتم سیاست های پیشین بانک مرکزی خسارت بسیاری را به کشور وارد کرد اما تغییر ریاست آن آرام آرام بستر را فراهم کرد تا این بانک به جهت های اولیه اش باز گردد.
این کارشناس بانکی تاکید کرد: وظایف اصلی و اولیه بانک مرکزی حفظ ارزش پول ملی است و در دوره قبل کاهش ارزش پول ملی را شاهد بودیم که به عقیده من می توان آن را یک خیانت تلقی کرد.
وی با بیان اینکه گام دیگر اصلاحات در بانک مرکزی در حوزه دسته چک ها بود، بیان کرد: آمار تقلب در بخش دسته چک بالا بود و اصلاحات صورت گرفته در این بخش بسیار کمک کننده بود.
مستخدمین حسینی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نمره شما به عملکرد بانک مرکزی چند است؟ اظهار کرد: در این وضعیت نمی توان نمره قابلی به بانک مرکزی داد اما نمره من به عملکرد شخص دکتر همتی در زمینه اصلاح سیاستهای پولی و ارزی، عالی است.
چشم انداز 98 اقتصاد ایران
معاون سابق بانک مرکزی درباره چشم انداز سال 98 اقتصاد ایران نیز گفت: برخی از اقتصاددانان اعتقاد دارند که در سال ۹۸، سال بسیار سختی را پیش رو خواهیم داشت اما من اعتقاد دارم که سال ۹۸ با سال های قبل تفاوت چندانی ندارد. ما از این دوران سخت و سالهای سخت کم نداشتیم و می توانیم با تدبیر و برنامه ریزی منسجم موفق بیرون بیاییم.
مستخدمین حسینی افزود: اگر دولت و مجلس به کمک یکدیگر بتوانند اعتماد از دست رفته را نزد مردم بازسازی کنند، می توانیم از مشکلات اقتصادی فاصله بگیریم. ضمن اینکه انتظار ما از دولت و مجلس نیز همین امر است.
وی خاطرنشان کرد: دولت باید این دو کار را به درستی انجام دهد؛ اول اینکه با مشارکت مردم و کارشناسان سیاست گذاری صحیحی صورت بگیرد، دوم اینکه بر این سیاست ها نظارت داشته باشد.